burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ben çok popüler ve pahalı ayrıca da parayla diploma verdiği ve kolay bir fakülteye sahip olduğu için bilgi'de sinema okuyorum. çok memnunum. kan alına alına 3 sene sonra alacağım -parayla satın alacak olduğum- diplomamı. lütfen bilgi iletişime gelme geleceksen. senin gibi çok kişi var ve artık biz bıktık o tür insanlardan arkadaşım.
irin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 mide kaldıracak mı ozel uni'yi iyi dusun derim.giden bin pişman gitmeyen bin. ayrıca diploma sart mı paran varsa iş kur,salla uniyi..öyle cok diplomalı adam varki olayın kıymeti yok artık
ivy Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 okumaya inanmak. yok aramaya inanmak idi sanırım o
aquila Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 "Okudugumuzu anladik mi?" eklensin her konunun dibine, orda konuyla ve mesajlarla ilgili sorular olsun (evet, edebiyat kitaplarindaki gibi), sorulara dogru cevap veremeyenler mesaj yazamasin.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 matama said: ben tekrar soyluyorum okula ugramamis, sinavlara girmemis, parasini verip (gerekirse 1 milyon dolar) almis bir tane adam soleyin, istediginiz yerde yemek benden bu kadar iftira atmayin yok yav ama bizzat bizim okulda suny kurulmaya çalışırken fizik bölümüne bu arkadaşları fazla zorlamayın fizik derslerinde dediğini biliyorum devletten bu işi denetleyen arkadaşların. özel okullarda da bazı arkadaşlardan buna benzer hikaye duydum ama dediğin gibi bir durumla karşılaşmadım. fakat bu yine de bazı özel okulların ya da eğitim sistemlerin bu işin mentalitesini yanlış oturttuğunu açıkça gösteriyor. Okulu paralı hale getireceksen bile, o parayla senin yapman gereken eğitimin kalitesini yükseltmektir, öğrencilerin "işini daha kolaylaştırarak" diploma almalarını sağlamak değil.
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ivy said: ahaha canlar sakin ben lisans diplomasından bahsetmiyorum parayla alınan dediğim normal kurs diplomaları örnek istemişsin hemen vereyim misal atılım üniden abimin bilgisayar bilmemne bişeyleri diploması var. parasını verdi sora 3 ay sora gitti sınavına girdi ve aldı ders mers görmedi. yani neymiş? parasını verdi diplomasını aldı sonraa ufuk üniversitesinde 2001 ya da 2002 yılında (emin değilim) kuzenim 3 tane dersini satın aldı okulunu öyle bitirdi 2yıllık bişey okuyordu ama 3. yılıydı sona kalan 3 dersi için uygun fiyat ayarladı. ayrıca uzanamadığın ciğer derken? iyi güzelde bu örnekler arasında neden bilkent yok ? yoksa neden bilkent'in adı geçiyor ısrarla attığın bokların arasında be gizemcim. ben 2 sene hazırlıkta okuyup okuldan atılan insanlar tanıyorum, parasıyla değil mi geçiverselerdi bölüme ? :)
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bilkentin öyle bir mentalitede olduğunu sanmıyorum zamanında matematik bölümünde uyguladıkları mükemmel matematikçi yetiştirme çabaları başarısız bile olsa akademik eğitime önem verebilen bölümler olduğunu gösteriyor. zannedersem burssuz öğrenci almıyorlardı o bölüme bir süre boyunca ve çok kastırdılar insanları süper akademisyen olacaklar diye (gerçi insanlar manyadı sonra)... Ama çaba bile takdire değer, idealist bir yaklaşım için paralı öğrencilerden vazgeçme şansları var sonuçta bölümlerin (tabi topyekun olması ters düşer özel üniversite mentalitesine bir de matematik bölümünün çok harcaması olmuyodur zaten sdf)
ivy Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ivy said: ben lisans diplomasından bahsetmiyorum parayla alınan dediğim normal kurs diplomaları okumaya inanmak dediğim de bu zaten eralpcim
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 abin beltek'den sertifika alıp size atılımdan aldım diye yedirmiştir bence.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Özel üniversiteler en azından türkiyede bilgisayar mühendisi olmak isterken inşaatçı, inşaatçı olmak isterken çevre mühendisi, elektrikçi olmak isterken ekonomist (bizzat tanıdığım bir insan) olma gibi vakaları azaltıyor bir nebze ama bazı üniversitelerin kendini cidden sarsıp mentalitelerini düzeltmeleri lazım. Benim şuana kadar gördüklerim arasında iyi yorum yapabileceklerim sabancı, bilkent, bilgi ve belki yeditepe (unuttuklarım olabilir sdf). Bunu da bu konuyu açan arkadaşa son fikrim olarak sunuyorum. Amacın iyi bir eğitim almaksa dandik bir özel üniversiteye girmeden önce bir daha düşün (hem alanının hem amacını değerlendirerek)... Yurtdışında alacağın pek çok eğitim muhtemelen burdaki dandik özel üniversitelerden iyi olacaktır...
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 kibris iyidir walla ortamlara akarsin
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 valla ikimizden biri kesin okuduğunu anlamıyor orası kesin normal kurs diploması muhabbeti(ki böyle bir diplomanın olduğuna dair haberim yoktu, az önce öğrendim) yoktur diyen yok zaten vardır elbette ancak var olduğunu iddia ettiğin üniversiteler arasında bilkent de var yani apartman universitesi var, bilkent var iki özel uniyi karıştırmayalım demek istemiştim kısacası fazla uzadı muhabbet :)
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 buarada t.c. bilim üniversitesine zincirlikuyudaki binasından dolayı apartman üniversitesi diyip duruyodum meğersem florance nightingale'in açtığı bir tıp okuluymuş o.O araştırmadan konuşmamak lazım sdf
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Ya apartman daha geniş. Bilim Üni. kürdan gibi. ince uzun. çokta uzun değil. nasıl sığıyorlar ben anlamadım. Ama yeri iyi hani. Sırf yerinden ötürü git Bilimde burslu oku tıp tıp iyidir diye tutturmuştu annem :) (yürüyerek eve 2 ya da 3 dk :)) Bu arada 185 puanı geçerek Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde de okuyabilirsin. Online en son YÖK denklik verdi vermedi tartışıldı martışıldı. Bir danışırsın net cevap verirler. (Bilgisayar Müh., Endüstri Müh., Yönetim-Bilişim Sistemleri)
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Fİyatı her ne kadar oldukça tuzlu da olsa İletişim Bölümleri için Bilgi'yi öneririm.Güzel bir akademik kadro ve bolca teknik imkan bulabilirsiniz.Okuyan öğrencilerin büyük bölümü maldır.Küçük bir bölümü ise gayet dolu insanlardır.Ticarethane mantığıyla çalışan çoğu vakıf üneiversitesi gibi Bilgi'de bu mantığı henüz kırmamıştır.Yine de çoğu vakıf üniversitesinden iyidir.
Afterdeep Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 2003 Bilkent mezunuyum. 1999'da girerken pek zorlanmadim. Girmek kolaydi o zamanlar nisbeten, ama cikis her zaman zordu. Kimse parayi verip dudugu calamadi etrafimdaki (bende dahil olmak uzere) Artik puanlar daha da yukselmis, giriste zor cikista zor. Oyle uyduruk apartman universiteleriyle ayni kefeye koymasin bazi arkadaslarim, nitekim bahsettigimiz universite 2006 yilinin en iyi universitesi secilmistir. Sosyal aktivite ve imkanlar bakimindan cok iyidir. Amerikada ciddi sekilde ogretim gorevlilerinin hazirladigi tezler vs. yuzunden taninir universitelerce. Ozel universitelerden Sabanci, Koc, Bilkent simdilerde Bilgi ve Yeditepe de ogretim uye kadrosunu cok saglamlastirmaya basladi, saglam universiteler kategorisinde bana gore. Geri kalanlari dusunme bile eger CVnde marka bir universite yazmasini istiyorsan. (paralilardan bahsediyorum sadece)
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 eski bi atilimli olarak söyleyebileceğim,hocalarinin maaşını geciktiren bazen aylarca maaş vermeyen bir üni olarak,bazı hocalar x ytl karşiliği güzellik yaparlar(dı) bizzat şahit oldum,3 sene geçti aradan şu anki durumu bilemeyeceğim
zaidral Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 ozyegin universitesi nedir? eylul 2008de ilk ogrencilerini alacakmis, sabancinin sistemiyle benzerlikleri var ama cok da emin olamadim ismi lame, her ne kadar husnu ozyegin universite konusunda cok ciddi olsa da.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 said: Tümü Burslu Öğrenciler... 2008-2009 Akademik yılında ÖSS tercih formlarında Üniversitemizin programlarına yer veren ve ÖSYM tarafından bu programların birine yerleştirilen tüm öğrenciler yerleştirildiği program kapsamında sunulan yıllık öğrenim ücretinin tamamından veya en az yarısından muafiyet sağlayan burslardan yararlanacaklardır. Kesintisiz Burslar... ÖSS puanı ile Üniversiteye ilk girişte sağlanan burslar karşılıksız olup, akademik başarı düzeyinden bağımsız olarak, İngilizce Dil Hazırlık Programında geçirilecek süreleri de kapsayacak şekilde öğrencilerin Üniversitemizdeki lisans öğrenimleri süresince kesintisiz olarak devam eder. hayırlı olsun. isim yakışmamış ona şüphe yok; ama başarılar diliyoruz Özyeğin Üniversitesi'ne :)
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 bilkent de para ile diploma alamassin ama siyasi guc, Yahudi lobisi, veya akrabalik iliskilerinen dolayi... Kaldigindan derseten gecersin.. Devamsizlik yazmazlar vs vs Bilkent guzel unidir ama ne yazikki turkiyede oldugundan yakinimdir yazan kartvizetlerin rektor katinda etkisi vardir...
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 o dediklerin her üniversitede var koç üniv.'de geçen sene çocuğun teki babasının forsuyla uzaklaştırmayı iptal ettirdi.. bir başkası 3 sene önce millet yurt yurt diye ağlarken 2 yurt odasının duvarlarını yıktırıp birleştirtti, yerlere halıfleks döşetti.. (bulundum yani o odada) sabancı, ışık, boğaziçi her yerde de duydum yani
ginaly Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 zaidral said: ozyegin universitesi nedir? eylul 2008de ilk ogrencilerini alacakmis, sabancinin sistemiyle benzerlikleri var ama cok da emin olamadim ismi lame, her ne kadar husnu ozyegin universite konusunda cok ciddi olsa da. özyeğin üniversitesi sistem olarak sabancı gibi, 2 yıldan sonra bölüm seçiliyor. bunun dışında her yeni özel üni gibi laptop verme muhabbeti var. burası da akademik hayattan çok sektör için eleman yetiştirme peşinde. şu anki özel ünilerden bi farkı var, o da paralı okuyacak öğrenciler için uzun vadeli kredi seçenekleri vs. sunacak olması. rektörü erhan erkut ise bilkent işletmenin eski dekanı. kendisinin hemen her konuda aşmış bir insan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. bizim okuldayken planladıkları tasarladıkları işletme alanında türkiyede dudak uçuklatacak cinsten şeylerdi. eğer bunları özyeğin üniversitesinde gerçekleştirebilirse ortaya çok sağlam bir okul çıkabilir. bakalım, nasip bu işler sdffsd.
Öne çıkan mesajlar