Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'li kadının taktığı türban neyi simgeliyor?

gijo

Öne çıkan mesajlar

ultrAslan said:
, mesela cumhurbaskaninin hanimi o türbani cocuklugundan beri takiyodur cünkü öyle olmasi gerektigine inaniyor.

Evet senin de burda dediğin gibi türban takanların büyük çoğunluğu çoçuk yaşta ailesi tarafından türbana giriyor,kendi iradesiyle değil yani.Bir de demişsinki öyle olması gerektiğine inanıyor,yani kimse niye türban taktığını bilmiyor? Sadece öyle olmasi gerektiği için zorunluluktan takıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

kafanı kapıyım bi tarafını acıcagına hiç yapma daha iyi. kafanda türban gözünde 75 cm sürme. suratına 128973981273 kilo fondöten sen neye yararsın? bi kere Kuran da bile böyle bişey yok. mahrem yerini kapat geç diyo yukarıdaki. sana kafanı kapat yok kolunu kapat bacagını kapat demiyo. mahrem yer ise gerdan denilen yer olarak sayılıyo. yani bu kadar saptırılmaz çoğu şey.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sparkcaster

Senin burada anlattiklarin veya alinti yaptiklarin cinsellik disina cikamamis hatta sözü edilen "sapik" bir erkek tarafindan yazilmisligindan ötesi yok.

Beni, seni, onu kimseyi ilgilendirmez bir kadinin neden örtündügü? Simdi o örtünde sagini solunu göstermiyor diye egitim görme hakki diyorsunuz bunun neresinde bir mantik var tanri askina? Mantikli konusalim burada sen türban sen takma tartismasi yapmiyoruz veya niye taktiklarini bu iste ne gibi bir sir var demeye calismiyoruz. Eger egitim görecek kisi o türbani takti kendini örttü ise okuma, calisma, yasama hakki niye elinden aliniyor?

Simdi senin acindan bakacak olsak bile etrafta herkes senin benim gibi degil bir kadinin sacini basini veya bir terafini görünce erkekler duygulari kabarmasin azmasin, evet etrafta böyle erkekler var mi yok mu? Var. Varsa kadinda kendini korumak isteyebilir. Turistlerin bile baslarina neler geliyor bilmiyor musunuz? Neden cünkü Turist yok bunlar gavur yok kiskanma yok namus yok istedigiyle yatar kalkar ben bir el atsam ne olacak denmiyor mu? Kim cesaret edebiliyor veya istiyor kapali bir kadinin üstüne atlamaya? Sapiklar bile ugrasmiyor. Kadin kendini korumus orasi beni hic ama hic alakadar etmez, önemli olan onun haklari, o kendini öyle savunmayi, yada kendini öyle daha iyi hissediyor, öyle yasiyor. BIZENE bu durumdan?

O kadin o yolu secmis bir kere, senin yoluna uygun düsmeyebilir niye zorluyorsun illa senin yolundan gelecek diye? Zorla güzellik olmadiginida biliyoruz pekala. Ben ickimi iciyorum sigarami iciyorum sen gelip bana laf edemezsin, yada onun yerine icki icmek yerine gidip bir yerde sinema izliyorda olabilirim bunada laf edemezsin? Yada ben cok yakisikliyim sacimi basimi yapip kendime ceki düzen verdigim zaman kizlar pesimi birakmiyor, bende o yüzden kendime bakmiyorum dersemde karisamazsin, kadinda böyle koruma yollarina gidebilir. Kimseyi ilgilendirmez. Bakin kendinizde anlatiyorsunz kadin kendini savunmak icin yok erkege bu hakarette bulunmak icin takiyor diyorsunuz, bunun siyasalligi devlete zarari ne? Kisisel azginliklar ne zamandan beri devletin bir problemi olmaya basladi?

Dark_Soul said:
Evet senin de burda dediğin gibi türban takanların büyük çoğunluğu çoçuk yaşta ailesi tarafından türbana giriyor,kendi iradesiyle değil yani.Bir de demişsinki öyle olması gerektiğine inanıyor,yani kimse niye türban taktığını bilmiyor? Sadece öyle olmasi gerektiği için zorunluluktan takıyor?

Cocuklugundan beri anasi babasi buna mu zorluyor? Gelmis kac yasina ister takar ister takmaz o onun kendi iradesi.

Ayrica kimse bilmiyor demissin, yukarida 10 paragraflik bir yazi var oku neden takiyormus sebeplerinden sadece birini ögren.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:
kafanı kapıyım bi tarafını acıcagına hiç yapma daha iyi. kafanda türban gözünde 75 cm sürme. suratına 128973981273 kilo fondöten sen neye yararsın? bi kere Kuran da bile böyle bişey yok. mahrem yerini kapat geç diyo yukarıdaki. sana kafanı kapat yok kolunu kapat bacagını kapat demiyo. mahrem yer ise gerdan denilen yer olarak sayılıyo. yani bu kadar saptırılmaz çoğu şey.

Yüzyillardir süre gelen bu türban bugünde böyle kullaniliyor bu amac ile kullaniliyor. Kimi ilgilendirir kadin kafasini örtmüs altina dar etek giymis? Bizim ilgilenmemiz gereken siyasi kismi degil mi bu meselenin? Devlete, devlet islerine verdigi zarar degil mi? Niye bos konusuyoruz burada, kadin istedigini yapmakta özgür basini kapatip makyajini yapar yirtmacinida acar, bu devletin hangi organina zarar veriyor? Gelismeyi mi engelliyor? Böyle giyinip tozupta bircok basarili zeki insan yok mu? elbette var. Ekonomimizi mi cökeltiyor? Ne yapiyor söyleyin?
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:
Jedi said:
CHP li kadının taktığı Türban değil, Başörtüsüdür.
Farklıdır, siyasi simge değildir.
CHP li kadının taktıgı Türban diye bişey yoktur.

Ciddi oldugunu düsünmüyorum bile, oy veren bilmem kac tane basiörtülü kadini taniyormus gibi konusma lütfen:)

tanıyorum?
alt komşum, teyzem vs.
bağlama şekli değişik.
türban ile alakasız.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
ultrAslan said:
Neden TBMM kuruldugunda laik degildikte, türban problem degildide neden simdi koskoca bir problem olarak görülebiliyor?

kılık kiyafet kanunu? boşuna yapılmadı bu devrim zamanındada

Tamamda siftah bizden bereket Allah'tan denilmedi herhalde? Madem laiklige aykiriydi niye Atatürk düsünemedi mi o zaman bunu? Yapilsaydi direk aradan 75 sene gecince mi aklimiza geldi problem oldugu? Yoksa bati yasantisi simdi daha cok hosumuza gitmeye basladigi icin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi said:
ultrAslan said:
Jedi said:
CHP li kadının taktığı Türban değil, Başörtüsüdür.
Farklıdır, siyasi simge değildir.
CHP li kadının taktıgı Türban diye bişey yoktur.

Ciddi oldugunu düsünmüyorum bile, oy veren bilmem kac tane basiörtülü kadini taniyormus gibi konusma lütfen:)

tanıyorum?
alt komşum, teyzem vs.
bağlama şekli değişik.
türban ile alakasız.

Hmm öyle degilde böyle baglayinca siyasete devlete ekonomiye zarari oluyor onlarin haklisin sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

türban? başörtüsü?

75 sene önce türban varmıydı? sence benım etrafımda hiçmi başörtülü kadın yok? veya kara carşaflı?

şu ölkede 80 sene öncede kara carşaf vardı 30 sene öncede dünde, ama türban bi arada bi geldi biz anamadık, bi anda "moda başörtü takma" ceşidi oldu valla
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:
Romario said:
Yalnız adamın türbanla futbolu bir tutması ayrı bir garipmiş... Ciddiyete buyurun... Âdeta!

Futbolu degil simgeleri bir tutmus, a simgesi ile b simgesini karsilastirmis :)
Ciddi olmayan kismi ne olaki?

İnsanla ilgili bir olayda köpeklerden örnek vermek gibi bir şey diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:

Tamamda siftah bizden bereket Allah'tan denilmedi herhalde? Madem laiklige aykiriydi niye Atatürk düsünemedi mi o zaman bunu? Yapilsaydi direk aradan 75 sene gecince mi aklimiza geldi problem oldugu? Yoksa bati yasantisi simdi daha cok hosumuza gitmeye basladigi icin mi?

Dini semboller siyaset için kullanmaya başlanınca problem oluyo, yoksa kimsenin "hayır, olamaz, ben saç görücem hıaaa" diye bağırdığı yok burda.

Tarihimizde de gayet açık bir şekilde görülebildiği gibi ne zaman bi parti oy toplamak için dini kullansa türban problemi hortluyo. Sorun da bu zaten.
Türban da bu problemin simgesi.

CHP lilerin taktığı türbanla AKP lilerin taktığı türban arasında ne fark vardır diye kurcalamak saçma birşey, ancak istediğiniz bir cevapsa bulması pek zor değil;
CHP oy toplamak için türbanı kullanmıyor, yani türbanlı seçmenlerinin türbanını da kullanmıyor ama AKP bunu yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yılmaz özdil çok basit bi farkı gözden kaçırmış, ilkokullarda, liselerde, milli takımda zaten belirli bir forma, bir giyinme şekli mevcut hali hazırda. üniverstelerde ise herkes istediği şekilde girebiliyo, ama türbanlılar hariç.

yani sizin aklınız nasıl yatıyo buna anlamıyorum, bir kadın türban takmış, nedeni ne olursa olsun, aile baskısı veya kendi rızası veya ne bileyim saçında kepek sorunu var..bu kadın sokakta dolaşıyo ve kimse dönüp bişey demiyo, kimseyle bi sorunu yok, kavga-gürültü çıkarmıyo başı açık olana saldırmıyo. toplumda böyle bir gerginlik var diyebilir misiniz? diyemezsiniz. başı açık kızla kapalı kız kolkola dolaşıyo mu sokaklarda? dolaşıyo.

peki siyasi simgelere bakalım. nazilerin işareti swarstikadır, rengi bellidir, şekli bellidir ve değişmemiştir. komünistlerin simgesi çekiç ve oraktır. sarı renktedir. kırmızı arka fona konur. bu da yıllardır değişmemiştir.

peki türbanın bugün geldiği hale bakalım, renk renk, çeşit çeşit desenler, farklı farklı bağlama biçimleri..türbanlı defileler, tesettür için geliştirilen moda, trikocular, mağazalar, tekstil ürünleri.. şu yukarda saydığım simgelerin böyle bir "sektörü" var mıydı? "ay şu çekiçle orak nası durdu acaba üzerimde, kıyafetime yakıştı mı" gibi bir kaygı var mıydı o simgeyi taşıyanlarda? yoo..

peki bu nası bi siyasi simge ki her partinin mensupları arasında takılabiliyo? emre aközü ben de sevmem ama sorduğu soru budur, ve çok basittir.

yani yukarda, sokakta kimseyle problemi olmayan, herkesin de artık görüp kabullendiği bir giyim tarzıyla o türbanlı kız gelip üniversteye girince nasıl siyasi kavga çıkacak, nasıl laiklik yok olacak, yani olmayan bişeyden nası gerginlik çıkacak, nolur izah edin ya..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...