Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soğan Halkası tutoriali! (Resimlü ve kedilü)


Chemical

Öne çıkan mesajlar


Hey /t/, bugün soğan halkası yapcez

Eveet önce malzemelerimiz:
Yaığ

Soğan Halkası (dondurulmuş, düzgün bi marka olsun, karfurda falan var donmuş gıdalar bölümünde, migroslarda da bulunabilir, rare artifact değil sonuçta:b)

Tencere

Delikli kepçe aparatı

Yağı süzücek her hangi bir süzgeç

Ve Tabikiiiiii

Barbekü sos.

Şimdii yapıma geçiyoruz:
Önce ateşi yakıyoruz


Bakın yanıyor

Sonra üzerine tenceremizi koyuyoruz ve tencereye glonk glonk glonk diye yağ koyuyoruz/ekliyoruz

Ve yağı ısınması için 2 dakika falan yalnız bırakıyoruz

Bu esnada gidiyoruz kedimize bakıyoruz

Duruyor.
Sıra yağın sıcaklığını kontrol etmede.
Yağın yeterince ısınıp ısınmadığını anlamak için 1 (bir) soğan halkası alıyoruz ve

Bu şekilde ucunu yağa sokuyoruz.

Cozzz ediyor, demek ki yağ kızmış. Cozz etmezse biraz daha beklememiz gerekiyor.
Sonra diğer soğan halkalarını da dikkatlice yağa bırakıyoruz, istiyen tencerenin kenarından kaydırarak bırakabilir sıçramasın yağlar diye.

*cozz*


2-3 dakika daha bekliyoruz, ara ara kendilerini yağdan delikli kepçe aparatımızı kullanarak çıkarıyoruz ve bakıyoruz.

Bakın mesela

Bu soğan halkaları gayet güzel olmuş. İsteğe göre daha az da kızartabilirsiniz, daha fazla da, yakmamaya çalışın tabi.
Olmuş soğan halkalarını süzgeç aparatına aktarıyoruz, aktarırken de yağın tencereye geri akmasına dikkat ediyoruz.

Burada yağlarından biraz daha süzülüyorlar


Yağ hazır kızmışken içine (varsa) mantı da atabiliriz.

*cozz*


Sonra soğan halkalarımızı bir tabağa koyuyoruz, üzerlerine barbekü sosumuzu döküyoruz.
Enjoy.


Yatmadan önce talcid çiğnerseniz mide yanmasını keser lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...