Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

bleda, tam bir hiyarmissin. ingiliz isgali altinda ne medeniyet kirintisi olucakti, vur kirbaci vur kirbaci sesleri altinda yasayacaktin kole gibi. ama senin umrunda degil, turk olmaktan utaniyorsun cunku.

senin turk olmaktan utanmak yerine, "turk boyle bisey iste yahu" derken kast ettiklerinin insanligindan utanmasi lazim.

diyorum cok buyuk bir temizlik lazim bu ulkeye, hayvanlar gibi cogalan cok.

ha bunun yaninda, chemical'in yazisina katilmiyorum. gece 3de acik atolye bulunmasi ulkeyi bir yere goturmez, mesai saati icinde isini bitiren atolyeler olmasi ileri goturur. otekisi insanlari koleye cevirir, uc kurus para icin kendilerini harap etmelerini saglar. gereksiz jipler, gece hayati vs. gibi goruslerin de mantikli gorunse de insanlarin kendi tercihi. gidip bir sise ickiye 500 ytl harciyabiliyorsa, o kadar parasi varsa ve sen bunu kiskaniyorsan, yapabilcegin birsey yok. gider biriktirirsin 500 ytl, bir gece gider actirirsin bir sise icki ve bi bok olmadigini gorursun o kadar ozenilecek, veya nefret edilip tepki gosterilecek.

dasaa'yi da okudum, katilmiyorum ona da. turk insani diye genelleme yaptiginda cok buyuk bir degisim var, mesela su an patron olan o bahsettigin toplantidaki insan profili ile yeni yetisen insanlar arasinda. herneyse, sonuc olarak gelismek sancili bir surectir, ergenlik doneminizi hatirlayin. bir gun sesin karga gibi cikar, ertesi gun sacma bir biyigin olur. sonunda adam olursun, eger tohumunda varsa. aglayip sizlanmanin birseye faydasi yok.

ayrica ginaly demisti galiba, cok buyuk projelerim var fikirlerim var ama yatirim yok diye aglayarak yatirimci bulamazsiniz. madem o kadar iyisiniz, yapin bir internet sitesi yurt disindan da gelir yatirimci "o kadar" iyiyseniz. sizin yurt disina gitmenize gerek yok yani amaciniz olanaksa.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa cok guzel yazmis.

Begenmeyen ceker gider, begenen kalir.
Isteyen sadece tatil icin gelir, isteyen sadece cenaze icin.
Herkes kafasina gore takilir.

Ama disarida da hayat gulluk gulistanlik olmayacak.
Bunu da kafanin bir kosesine koymak lazim.
Zira google'da iyi bir pozisyonda calisip "yeter artik ben Turkiye'ye dönecegim gecem gunduzume karisti!!" diyen adam taniyorum. Ha bunu demeyebilirsiniz de, memnun olabilirsiniz de.

Ama ben de Türkiye'nin cok ileri gidebilecegini dusunmuyorum, sadece ani yasiyarak,gunu yasasak gene iyidir bence.

Son olarak da eskiden ben de cok agresiftim bazi konularda da, yumusadim. En azindan dogdugun, buyudugun yerden nefret edebilirsin ama ulkeye saydirmak birsey katmaz sana.
Sessiz sessiz gitmek en iyisi.

Mesela ben gidersem burayi cok ozleyecegimi dusunuyorum. Ozellikle favori cigercimi, durumcumu, Bursa Iskender'i, Bogaz'i, ailemi ve arkadaslarimi ozlerim gibime geliyor :) Tabi simdilik bu kadar olusturabildim listemi.

dasaaa'nin saydigi sebeplerden oturu insanima oyle cok derin bir sevgi besleyemiyorum malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Emre seni bogaz bile geri atar lan sdf

Bu arada dasaa'nin yazisi, yazim itibariyle cok basarili ama icerik cok genelleyici, hoslanmadigim kisimlari oldu.

Bleda sen sacmalamissin zaten, her ne olursa olsun burasi senin vatanin, buyuklerin de kan doktu yani bu topraklar icin. Hele o Ingiliz somurgesi olayi falan ne kadar cirkin.

Turkiye asla buyuk bir ulke olmaz orasi kesin, cunku tembel milletiz, rahati seviyoruz vs. Kendimden biliyorum : ) Guzel bir yerden doktora alsam da hayatimi kicimi yayarak ve hoslandigim seyleri yaparak gecireyim diye calisiyorum yani hehe. Sonra dasaa'nin dedigi gibi safiz vs, batil inancliyiz, pipim hiyar diyene tuzla gitmek en sevdigimiz huyumuz falan. Ataturk gibi "keriz" olmadikca basimiza, hep somuruluruz, dogruya dogru. AKP de somurur, CHP de, TKP de.. hic farketmez partisi gorusu susu busu. Iste asil o yuzden bi bok olmayiz.

Ama ne olursa olsun, burasi da vatanimiz. Belki bazilarimizin tum omru yurtdisinda gececek, ama oradaki her dakikasinda Nevizade'de bir sonraki fasil planlari olacak : ) Buraya oyle "nefret ediyorum" diyemeyeck kadar bagliyiz yani. 1 sene yurtdisinda kal goruslerin degisir. Hicbir dil anadilin gibi zevk vermez sana en basitinden
Sosyal ağlarda paylaş

walla olay yok zor olanı yapmak yok kolay olanı secmek değil benim icin.

bu ülkede ki insanlar

yaptığın her işe : ahuahauh ne bok yiceksin bunna ne gerek war

okuduğun her seye : bırak olm ne bilimkurgu fantastik seyleri git adam gibi bişi oku güncel bisi oku

kırmızı ışıkta bile zart die önüne atlanıyorken ,

insan gibi araç kullanmayı bilmiyorken

hem suclu hem güclü olup ağız burun giriyorken

ölen her yabancı uyruklu insan icin oh iyi olmus gebermis diyorken (cihat psikolojisi)

devletin kan emiciliğini gayet normal karsiliyorken

sabah ise gidene kadar gri puslu egzos kokulu bir havada birbirlerine nefretle bakan her sabah istisnasiz bilium ulaşım aracında kavga civartiyorken

her önüne gelenin bi şeylere fanatiiklik derecesinde bağlanma eğilimi warken (takım taraftarı , siyasi partı taraftarı , ideoloji taraftarı) diyorken/yapıyorken

kimse kusura bakmasın ama zerre seyimde deil bu ülkenin batıp cıkması ben üzerinde olmadikca ben kendimi kurtarıp defolup gitmekten baska bir arzu tasimiyorum icimde ,

olay ülkeyi sevip sevmemek değil , ben üzerinde yaşayan insancık kırıntısını sevmiyorum kültürünü sevmiyorum özetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'de yapamayan, yurtdisinda hic yapamaz. Bosuna ugrasma.

Neveeet, 6 sayfa okudum, bi seyler demenin vakti geldi sanirim artikin. Tabi artik tartisma durma noktasina gelmis, benim icimde kalmasin diye yazicam. dasaa gibi eglenceli yazabilecegimden supheliyim ama. Okunakli olmus oldukca.

Sahsen dasaa'ya bircok noktada katiliyorum. Ancak, durum daha vahim. Cunku bu sayilanlarin cozumlerinin yurtdisinda oldugunu dusunuyosunuz ama ne yazik ki yok oyle bi yer. Dunya size gore bi yer degilmis, insanliktan nefret ediyosunuz kisaca. Cunku nereye gidersen git orda da rusvet donuyo, orda da kirmizi isikta gecen var, oydu buydu, her taraf her yerde. Turkun kafasi bostur; bostur belki ama Ingilizinki dolu degil. Seninki dolu ise, orda da 3 5 tane uc insan vardir elbet.

Insanlarin gitme nedenleri genelde daha iyi bi yasam standardi icin vs. yok oyle bi sey. Burda Eminonu'de calinti mal satan siyahi insanlar var ya, onlardan farkiniz yok, olmayacak da. Paraniz varsa zaten gidiyosunuzdur yurtdisina goruyosunuzdur, ama unutmamaniz gereken bi sey var. Siz yurtdisina gormeye gittiginiz zaman turistsiniz. Burda nasi turistler Istiklal'de eglenip iki sokak asagisinda islenen cinayetten, ya da istenen haractan haberdar degilse siz de bi o kadar Fransizsiniz ortama. Gidip goreni gec, yasayip gormek gerekiyo. 1-2 sene yasayipta bileni de gec, bi omur diyosunuz ya. Sizi anca 10 15 sene kalan paklar. Bi hocam var, 10. senesini doldurdu prof olarak, adamin gozunde tutuyo. Niye gelmiyo derseniz oglu orda basladigi icin gelmiyo.

Soyle dusunun. Siz kac yasindasiniz, 18-30 gibi bi seyler. Sizin yapabileceginiz karsilastirma, su an yasadiklarinizla filmlerden veya gazetelerden duyduklarinizdan ibaret. Ve yaptiginiz karislastirma orda bu yaslara kadar yasayan insanlar baz alinarak yapilmis. Yani filme bakiyosunuz, 18 yasindaki gencin hayatina bakiyosunuz, daha sonra kendi hayatinizla karsilastirip "ulan bu da yasam mi be" diyosunuz. Simdi burdaki sorunu umarim goruyosunuzdur. Ben yine de soyliyim, her ne kadar onlarca sorun olsa da, en babasi baz aldiginiz seyler filmler/medya ve ne idugu belirsiz insanlar.

Hadi yurtdisinda birilerini taniyosunuz da oyle poh pohlandiniz yasam super olacak vs. vs. Yok oyle bi sey. Eger harcayacak paraniz yoksa yukaridaki Eminonu saticisindan farkiniz yok. Simdi TR'nin tuketiminden bahsetmissiniz de, bu ulkelerin hepsi zaten tuketim toplumu. Sizi de tuketir bi yudumda.

Simdi su utandiginiz ortam, begenmediginiz insanlar var ya; size hayatiniz boyunca kazanamayacaginiz bi deneyim kazandiriyo. Hani soruyo ya insanlar size boyle boyle mi diye, varsin sorsunlar, kime ne ya?!?! Sen ulkende adam gibi yasiyosan baskasi ne dusunurse dusunsun. Tabi size gore yasamiyosunuz da, orasi apayri bi konu. Ben size olacagi soyliyim. Gideceksiniz oraya 5 sene kalacaksiniz. Her seyiniz super. Paraniz gani gani ($5k maas aliyosunuz $2.2k'sini vergiye kesiyolar vs.), sonra TR'den bi tanidiginiz gelecek. Ona boyle mukemmel bi tatil yasatacaksiniz, gormedigi seyleri gosterip yemedigi seyleri yedireceksiniz falan. Geldi basladiniz gezmeye. 4. gunun sonunda adam size donup "kardes, sen burda yasamiyosun; paranla rezil oluyosun. TR'de bu paranin yarisina kral olursun kral" der. Hakkaten de oyle.

Yurtdisinin farki genclerinin rahat yetismesinden ibaret. Yas 25'i gectikten sonra hayat her yerde ayni. Siz zaten O yaslardasiniz, gitseniz de artik fazla bi sey kalmadi sizin icin. Ancak unutmayin ki Turkiye'de yetisen bir genc, cift anadal yapiyo, 1.si ekonomi konusunda, 2.si yasam konusunda. Burda ogrendiklerinizin her yerde gecerli oldugunu goruyosunuz. Bu nedenle zaten siz su anda buyuklerinizden ve size sagladiklarindan hosnut degilsiniz.

Ha deneyim vs. tabii ki, gidin deneyin sansinizi. Ama gun olur gozunuzu acarsaniz bilin ki TR cok daha kolay.

Sorunlari var ulkenin, kabul. Ama bunlar her tarafta var be. Orda duzelen seylerin tek bi aciklamasi var, silah zoruyla elini tasin altina sokuyosun. Burda sana gel sen de bi el at dediklerinde "bana mi kaldi" diyosunuz. Bi gidin ya.

Turkiye'de isini biliyosan gayet rahat yasarsin. Baska yerde isini bilsen de yasayamazsin.

Son olarak da ilk basta dedigimi tekrar etmek istiyorum:
Turkiye'de yapamayan, yurtdisinda hic yapamaz. Bosuna ugrasmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Heralde ilk defa paticiğe gelip bu konuyu okuyan biri "Vay be ne nitelikli ne eğitimli insanlar varmış burada, Türkiye'de harcanıyorlar " der. Fakat kimin ne olduğunu bilenler için şu yazılanlar o kadar komik ki.Kendinizi kandırmayın, Paticik ahalisi şu üçünden oluşur:

-Hala lise sıralarında pinekleyen ergenlik bunalımdaki çocuklar
-"Türkiye şartlarında" bir üniversite kazanamamış baba parasıyla "özel" üniversite okuyanlar
-Hakkıyla kazandığı okulu bitirmiş ya da bitirmemiş üç beş azınlık

Sadete gelirsek; 4 senedir ODTÜ öğrencisiyim daha bir defa "Yağğ ben Türkiye'de harcanıyorum beee" diyeni duymadım. "Önce okulunu bitir ya da bırak adam ol da öyle konuş!" derler adama çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de harcanmak konusunda şöyle bir noktada haklısınız, mesela teknolojik bir fikir geldi kafanıza ona yatırımcı bulmak zor çünkü parası olan insanlar genelde getirisi çabuk ve yüksek olan işlere para yatırmak istiyo onun dışında burdaki yaşamınızı bu kadar rahat bir şekilde yurt dışında sürdüremezsiniz.

Örn: Aceleyle evden çıktınız ve ehliyetiniz yok. Polis çevirdi. Naparsınız? Abi nerelisin? işte sizin işiniz de zor be abi gibi muhabbetlerle bi şekilde sıyrılırsın.

yurtdışı: imkansız.

Örn: paranız yok ama eve gitmek zorundasınız. taksiciye sordunuz abi hiç mi hiç param yok veya 5 ytl'm var ama şuraya gitmek zorundayım beni götürür müsün? 3 taksi kabul etmezse 4. edicektir.

yurtdışı: imkansız.

çok örnek yazıp sıkmak istemiyorum, ama türkiyede hayatınızı siz farkında olmadan kolaylaştıran çok şey var. Yolda gördüğün insandan sigara isteyebilmek hiç çekinmeden bu bile bir lüks aslında çünkü yurtdışında bu az rastlanır birşey. Amerikada adama canını istemişsin gibi bakıyorlar mesela. Bana öyle bakmışlardı hey memleketim demiştim. Herşey çok daha pahalı burda günde 2ytl'ye doyabilicekken öle yada böle simitle falan yurtdışında bunu yapamazsınız.

Evet buranın çok fazla eksi tarafı var, özellikle iktidar hükümetle beraber gelen ve ileride de gelecek gibi gözüken bir çok sorun var ama öyle yada böyle geçmişte nasıl olmuşsa bu sefer de yaşam türkiyede kendi dengesini bulucak. Merak etmeyin kimse kimsenin hayatını sanıldığı kadar etkilemicek. Bu hükümet de 20 yıl iktidar olmicak en nihayetinde. Zaten durumdan memnun olanlar için hava hoştur.

Yurtdışında 2-3 sene çalışmak belki 5 sene çalışmak çok büyük vizyon katar insana ama sonra geri gelip o vizyonla burda çalışmanın getirisi size çok daha fazla olucaktır yurtdışında bulunuyo olmanızdan. Bilimadamısınızdır o zaman anlarım burada laboratuvar yok falan orda vardır o başka.

Özellikle istanbullular için sölüyorum, hayatını alplerde bi dağ evinde huzurlu şekilde geçirmek isteyen 3-5 extrem insandan değilseniz yurtdışında hiçbir şehirde mutlu olamicaksınız, olsanız bile bu çok geçici olacak ve memleket hasretiyle yanıp tutuşacak elbet bir gün geri döneceksiniz.

Sonuç olarak: Evet bunu başarabilecek insanlar var, ama temelli gidiş yapıcak insan sayısı iddia edenlerden çok daha az olucak bu da kesin. Çünkü söylemesi çok kolay. İnsanlar uçak olunca, çalışma vizesi olunca heryere gidip çalışıp oralı olabiliceni zannediyo ama oraya gidince ikinci sınıf insan muamelesi görüceni düşünmüyo. Dünyada müslümanlık için yürütülen propagandadan türk olduğu için darbe alıcanı düşünmüyo, he eğer düşünüyosa ve buna rağmen gidicem ben diyosa allah akıl fikir versin biz burda öyle yada böyle yaşicaz. Ben de 3 sene kadar yurtdışında çalışmak istiyorum ama bunun da sebebi buraya geldiğimde farklı bişeyler yapabilmek olmayan şeyleri getirebilmek vs vs.

Önceden de söyledim, büyük lokma yiyin şansa midenize iner belki ama büyük laf sölemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı seni izmire davet ediyorum ozaman,
Daha evvelsi gün geldim
dün başladı

Telefonum bozulmuş, pili şarj olmuyor bide ses gitmiyor arada.
Götürdüm telefoncuya

Günaydın,kolay gelsin diye girdim içeri. Evet dedi adam
- Telefonum bozulmuş. Tamir edebilir misiniz?
= Nesi var?
- Bilmiyorum ( bunu adamın ustalığına ayıb olmasın diye söylüyorum hani siz daha iyi bilirsiniz diye ) ama şarj olmuyor ve bazen ses gitmiyor.
= nasıl bilmiyorsun?
- ?
= Şarj olmuyorsa pili, ses gitmiyorsa mikrofonu bozuktur bunu düşünemiyor musun?
işte bu noktada normalde alttan alır taam taam derim, ama KSK lı esnafın çoğu böyle ukala ondan
- Ses gitmiyorsa, mikrofonu , vericisi, veya içindeki iletimi sağlayan herhangi bir şey bozulmuş olabilir. Şimdi, tamir edebilirmisin?
= arakdaşı arim gelsin.
- yok arama saol iyi gunler

Böyle asap bozan insanlarla dolu burası ya
Sosyal ağlarda paylaş

valla turkiyeyi bilmeden acik sacmalamissin chemical

ve sana soliyim kesinlikle amerikadada basari olamiyacaksin veya her nereye gideceksen.

Bu ulkede yasayip ureten yaratan basaran o kadar cok insan varki, genellikle korkaklar kaciyor. Siyasi fikirdir turbandir vs desen anlarim ama bu ulkede is yapamam dersen sende popo yokmus kardesim derim. bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir Gavur memleket ya ondandır.
Gerçi pek bir gavurlugu kalmadi.
Menemen'den Alsancağa kadar AKPliler gecekondularla doldurdular.
İzmir'de gecince adamların eline zaten, olay tamamen bitecek.

Bir de yurtdisina ulkesine saydirmadan giden adama "Allah Akil Fikir versin" yorumunu yapmayin.Kendi kararidir.
Sosyal ağlarda paylaş

genel durum konularında dasaaa'ya ve scorch'a +1
bana söyliycek birşey kalmamış, noktasına virgülüne kadar katılıyorum.

"yurt dışında bulacağın şeyler burdakiyle aynı, hatta daha zorlanıcaksın" konusuna gelirsek;

İlk olarak sırf bir toprak parçasının üzerinde doğmuş olduğumuz için ona bağlı kalmak zorunda olmamız saçma bişey. Yani bu seçimi ben yapmadım. Bunun için zorlanıyorum resmen. Bana sorsalar kesinlikle ama kesinlikle burada doğmak istemezdim mesela.
Yurt dışında şartlar nedir, ne gibi imkanlar bulurum, onu bilemem. Gitmeden de öğrenemem herhalde. Ama orada yaşayacağım her türlü başarı veya felaket, benim seçimlerime bağlı olucak. Yani başkalarının yediği haltların ceremesini çekiceğime kendi seçimlerimin sonuçlarını yaşarım, en azından içim rahat eder.

Tabii ki en önemli sebep ekonomi. Yani burada emeğinin hakkını alan kaç kişi var? Kaç kişi yok pahasına çalışıyo?

Diğer bir konu ise "beyin göçü,ülkenin geleceği gençler gidiyor" konusu. Bu da saçmalık. Sen gençlere imkan tanımazsan, ama başkaları tanırsa bu gençler neden tırnaklarıyla kazıya kazıya imkan çıkartmak için hayat savaşı vermeyi seçsin ki? İmkan sunulmuşsa ona gider tabii. Ülkenin geleceğiymiş, peh...
Gençlerin geleceğinin olup olmayacağı bile belli değilken gençler nasıl bu ülkenin geleceği olabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında millet kan dökerken de öbür gün ne olucağını bilmiyodu. Ama kaçan olmamış. Bundan 90 yıl önce peeeh denseydi, şu an götünüzün üstünde oturup türkiye böyle türkiye şöyle banane geleceğinden bilmemnesinden çeker giderim lan deme lüksüne sahip olmicaktınız. Bunu da ayrıca belirtmek isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Ama orada yaşayacağım her türlü başarı veya felaket, benim seçimlerime bağlı olucak. Yani başkalarının yediği haltların ceremesini çekiceğime kendi seçimlerimin sonuçlarını yaşarım, en azından içim rahat eder.

Buna ek olarak gitmek isteyen arkadaşların hepsinin binbir türlü zorlukla karşılacaklarını bildiğini umuyorum. En azından ben gidip şansımı deneyeceğim, güzel bir eğitim almayı düşünüyorum, duruma göre dönerim ya da dönmem.Eskiden gidersem dönmem diyordum.Büyük konuşmamak gerekiyor.Neyle karşılaşacağımı tam olarak bilmiyorum.Daha iyi bir research imkanı bulacağım kesin ama.Orası şüphesiz doğru.

Ama sonuçlarına da ben katlanırım Shadow'un dediği gibi.

Kimseyi bu ülkede doğdu diye bu ülkede tutamazsınız.
Zorla güzellik olmaz. Gider, beğenirse kalır, beğenmezse döner.
Ama Türkiye'ye saydırma olayına kesinlikle katılmak mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa, Türkiye'nin bozuk sisteminden meydana gelen, toplumsal kaynaklı veya evrensel bir dizi sorunu sıralayarak bunların hepsini Türklerin "boş kafalı" olmasına bağlamış.

Türkleri, hatta genelleyelim Arapları, Afrikalıları, bir zamanlar Asyalıları veya Doğu Avrupalıları(taa 18. yy.da) bu tarz aşağı ırk gören yaklaşımlara çok rastladım. Bunların hepsi ırkçı yaklaşımlardır. Ancak aynı yaklaşımı kendi içinden çıktığın, içinde yaşadığın topluma karşı takınmaya ne denir bilemiyorum; kesin psikolojide bir adı vardır.

dasaaa'nın beni şok eden yazısı birçokları tarafından beğeniyle karşılanmış ve onaylanmış. Açıkçası ağzım açık kaldı; vay be demek ki biz aşağılık kompleksini bu derece özümsemişiz.

Mesela, Amerika'nın göreceli bir üstünlüğü Dünya'da varsa bu amerikalıların mı üstünlüğünden ileri gelmektedir? Türkiye ve benzeri çevre ülkelerde devletin kıt kanaat kaynaklarıyla yetişen nitelikli nüfus, ülkeleri bu insanları tatmin edecek olanaklardan yoksun olduğundan gelişmiş ülkelere göç eder. Bu akım sona ermediği sürece de çevre ülkelerin ayağa kalkması mümkün olmaz. Amerika'da mühendislik doktoralarının büyük çoğunluğunun yabancılar tarafından yapılması bir tesadüf değildir. Türkiye'den yurt dışına göçüp orada başarılı olanlar nasıl "boş kafalı" olmaktan kurtulmuştur? Topluma "boş kafalı" deyip kendini soyutluyorsun da nereye kadar?
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
genel durum konularında dasaaa'ya ve scorch'a +1
bana söyliycek birşey kalmamış, noktasına virgülüne kadar katılıyorum.

"yurt dışında bulacağın şeyler burdakiyle aynı, hatta daha zorlanıcaksın" konusuna gelirsek;

İlk olarak sırf bir toprak parçasının üzerinde doğmuş olduğumuz için ona bağlı kalmak zorunda olmamız saçma bişey. Yani bu seçimi ben yapmadım. Bunun için zorlanıyorum resmen. Bana sorsalar kesinlikle ama kesinlikle burada doğmak istemezdim mesela.
Yurt dışında şartlar nedir, ne gibi imkanlar bulurum, onu bilemem. Gitmeden de öğrenemem herhalde. Ama orada yaşayacağım her türlü başarı veya felaket, benim seçimlerime bağlı olucak. Yani başkalarının yediği haltların ceremesini çekiceğime kendi seçimlerimin sonuçlarını yaşarım, en azından içim rahat eder.

Tabii ki en önemli sebep ekonomi. Yani burada emeğinin hakkını alan kaç kişi var? Kaç kişi yok pahasına çalışıyo?

Diğer bir konu ise "beyin göçü,ülkenin geleceği gençler gidiyor" konusu. Bu da saçmalık. Sen gençlere imkan tanımazsan, ama başkaları tanırsa bu gençler neden tırnaklarıyla kazıya kazıya imkan çıkartmak için hayat savaşı vermeyi seçsin ki? İmkan sunulmuşsa ona gider tabii. Ülkenin geleceğiymiş, peh...
Gençlerin geleceğinin olup olmayacağı bile belli değilken gençler nasıl bu ülkenin geleceği olabilir ki?

Pek degil. Simdi bu topraklarda dogman herhangi birisinin sucuymus gibi konusuyosun ama bu secim isi degildi biliyosun. Secim dedigin sey, mevcut durumunda sana verilen secenekler arasindan secmektir. TR'de de bir suru secimin vardi, ama kullandin ama kullanmadin. Baska ulkede de aynisi olacak. Tabi gidene dur demek olmaz. Gitmeden anlamayacaksiniz cunku. Orda yasayacagin felaket veya basari da TR'den farksiz olacak. Cunku orda da bi hukumet, yasa, kural, insan olacak. Orda da baskalarinin yedigi haltlarin ceremesini cekeceksin yine. Dedim ya, sen yanlis yere gelmissin kardes, dunyada sana yer yok.

Niye savas vermeyi secsin... Eger gittigi yerde de savas varsa, en azindan burda, bildigi yerde savasmayi tercih edersin. "Neresi olursa olsun, buradan daha iyidir" tarzi bi dusunceye sahip oldugun surece zaten kendi kabugun sana kotu gozukecektir.

Genclerin gelecegi orda da belli degil. Orda da bi sey farketmiyo. Orda da aclik sinirinda yasayan onlarca insan var. Orda da insanlar canla basla calisip emeginin karsiligini alamiyo. Orasi da dunyanin bi parcasi...

Sizin isyaniniz TR'de degil, adil olmayan duzene. Ama adilligi kendiniz tanimliyosunuz ve hepinizinki farkli. Musterek cikarlar gozetilerek bi orta yol bulmadiginiz surece nereye giderseniz gidin degismez. Ha yanniz illa kilciklik olsun diye kalacaksaniz, gidin tabii ki; durmaniz zarar.
Sosyal ağlarda paylaş

istediğin yere gidebilirsin hatta şimdi git istiyorsan okumadan? kim tutuyo ki seni? ülkenin senin gibilere ihtiyacı yok zaten, hemen pes edenler lütfen gitsin, geriye hiçmi Atatürkçü kalmıyacak? elbet birgün devran döncek. bu bir denge meselesidir. ayrıca partilere bok atcağımıza o partilere oy veren ellerinize atın!
chemical git abi tutan yok seni?
ayrıca insanlari yok giderim yok yaparim gibilerinden etkilemen hic hoş değil. fikrini kendine sakla en azından peşinden gelmesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...