Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki memlekette adam akıllı başarı sağlamış tek bir insan yok. Yapan nasıl yapmışsa sen de öyle yapacaksın, öbür türlüsü işin kolayına kaçmak oluyor.
Mesaj tarihi:
ok Xaenin 2-3 tane başörtülü kadın tablosu yapar sergimi acarım
direk başarılı olurum öle zaten tapar bana yönetim.
arkana adam almadıkca bişey yapamıyorsun burda 12381920 tane falan örnegi var. en "kendim yaptım herşeyi" diyen adamın geçmişinde bile destek var
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Ben ne "kurtarıcam bu ülkeyi" diip yurt dışına gidiyorum, ne de "uğraşmam banane" diip gidiyorum. Oraya gidince ülkenin içinde olduğu durumu çok iyi izah edersin insanlara. Ben diyorum ki adamlar bizi şuan olduğumuz halinde bin kat kötüsünü biliyor. Dedim ya, adamlar bizi çölde develerle gezen bir ülke olarak biliyor. Gerçi çok yalan sayılmaz ama gidip anlatıyorsun ülkenin gerçeklerini.

Ama yani gidiş nedeni hayat standartlarıdır tabiki.

Ne demek istediğini biliyorum merak etme. 3 yıl İsviçre'de yaşadım, resim odasında duvardaki arapça, motifli yazıda ne yazdığını soran mı istersin, Türkiye Tunus'da mıydı diye soran mı istersin? Her türlüsünden var malesef, insanın içi acıyor gerçekten, benim ülkem böyle değil diyorsun, inan gözlerimin dolduğunu bilirim.

Öyle düşünen, öyle bilen insanların yanında yaşamak ÇOK zor. Burdan söyleyince hoş duruyor, "ben giderim tanırım, öyle değil aslında böyle derim" diyorsun, ama her seferinde biri karşına geçip "sizin ülkede kadınlar erkeklerin arkasından yürümek zorunda değil mi?" gibi sorular sorunca o yaşadığın hissiyatı anlatamam. O'na anlatsan başkası gelip soruyor "böyle mi sizde?" diye, tekrar aynı üzüntü. Çıkıp herkese teker teker söyleyemezsin "Türkiye öyle bir yer değil." diye. Ülkeyi tanıtacak insanlara ihtiyaç var, Türkiye'nin adını yurtdışına açacak insanlara ihtiyaç var, "Vay demek ki Türkler böyle adamlarmış" dedirtecek insanlara ihtiyaç var. Aslanım Tarkan be, yürü koçum.

Yani, nereye giderseniz gidin, yabancı olacaksınız. Ne kadar öyle değil böyle derseniz başkası galip öyleydi değil mi diye soracak. Büyük adam olup yaptığınız işi bir Türk evladı olarak bütün dünyaya duyurursanız, duyurursak bu sorulardan kurtulabiliriz. Başka yolu yok.
Mesaj tarihi:
ginaly artı 1

ayrıca. ağlamayana meme vermezler. (mecazdır bu da)

kasacaksın.

kaçacaksan hi uğraşma gittiğin yerde burdan daha boktan durumda olacaksın
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
LathspeLL said:
Ben ne "kurtarıcam bu ülkeyi" diip yurt dışına gidiyorum, ne de "uğraşmam banane" diip gidiyorum. Oraya gidince ülkenin içinde olduğu durumu çok iyi izah edersin insanlara. Ben diyorum ki adamlar bizi şuan olduğumuz halinde bin kat kötüsünü biliyor. Dedim ya, adamlar bizi çölde develerle gezen bir ülke olarak biliyor. Gerçi çok yalan sayılmaz ama gidip anlatıyorsun ülkenin gerçeklerini.

Ama yani gidiş nedeni hayat standartlarıdır tabiki.

Ne demek istediğini biliyorum merak etme. 3 yıl İsviçre'de yaşadım, resim odasında duvardaki arapça, motifli yazıda ne yazdığını soran mı istersin, Türkiye Tunus'da mıydı diye soran mı istersin? Her türlüsünden var malesef, insanın içi acıyor gerçekten, benim ülkem böyle değil diyorsun, inan gözlerimin dolduğunu bilirim.

Öyle düşünen, öyle bilen insanların yanında yaşamak ÇOK zor. Burdan söyleyince hoş duruyor, "ben giderim tanırım, öyle değil aslında böyle derim" diyorsun, ama her seferinde biri karşına geçip "sizin ülkede kadınlar erkeklerin arkasından yürümek zorunda değil mi?" gibi sorular sorunca o yaşadığın hissiyatı anlatamam. O'na anlatsan başkası gelip soruyor "böyle mi sizde?" diye, tekrar aynı üzüntü. Çıkıp herkese teker teker söyleyemezsin "Türkiye öyle bir yer değil." diye. Ülkeyi tanıtacak insanlara ihtiyaç var, Türkiye'nin adını yurtdışına açacak insanlara ihtiyaç var, "Vay demek ki Türkler böyle adamlarmış" dedirtecek insanlara ihtiyaç var. Aslanım Tarkan be, yürü koçum.

Yani, nereye giderseniz gidin, yabancı olacaksınız. Ne kadar öyle değil böyle derseniz başkası galip öyleydi değil mi diye soracak. Büyük adam olup yaptığınız işi bir Türk evladı olarak bütün dünyaya duyurursanız, duyurursak bu sorulardan kurtulabiliriz. Başka yolu yok.

Bu dediğinin olabilmesi için işinde Türkiye sınırlarının dışına çıkabilmek, bunun için de en kötü ihtimalle birkaç sene yurtdışı tecrübesi gerekiyor büyük ihtimalle.
Ayrıca salak salak sorular soranların yanında Türkiye'yi iyi bilen tanıyanlar da var. O soruları soranlara da sabırla, bazen de ağır şekilde ayar şeklinde karşılık vererek eğlenede bilirsiniz mesela. Nereye giderseniz gidin yabancı olacaksınız çok kötü bir şey değil zira bugün Avrupanın her yerinde Avrupanın her yerinden ayrı ayrı insanlar çalışıyor.
Mesaj tarihi:
Türkiye düzenli bi ülke olsaydı, herşey güzel yürüseydi muhtemelen yaşamazdım.

Bi de, istanbul'u bırakamam ben.

he 3-4 sene yurtdışında çalışıcam o kesin şimdilik buradan çok iyi bi teklif gelmediği sürece. bakalım kısmet.

Baktım bunlar çok ileriye gidiyo o zaman istanbul sevdamızdan da vazgeçeriz. Paşalar gibi new york var sdfsd
Mesaj tarihi:
Ki ben öyle bi ortamı daha çok seveceğimi farkettim, bütün hayatım boyunca katlanır mıyım bilmem, ama konu "iş tecrübesi" olunca yurtdışında inanılmaz şeyler kazanacağınız kesin. Burada orta ölçekli bir yerde ömür tüketmektense. Ben illa gidin satın ülkeyi demiyorum tabi kimseye, ancak imkanlarımız sınırlı, bu imkanları genişletmek istiyorsan önce kendi vizyonumuzu genişletmemiz lazım ki yurtdışı tecrübesi bu konuda epey yararlı.
Mesaj tarihi:
Yurt dışında kazandığın tecrübeyi ülkene fayda sağlayacak şekilde değerlendireceksen tabii ki gideceksin. Ha yok ben beyin göçü düşünüyorum, giderim gelmem, orda kazandığım birikimle oraya fayda sağlarım diyorsan ayrı.
Mesaj tarihi:
Sly-One said:
Ki ben öyle bi ortamı daha çok seveceğimi farkettim, bütün hayatım boyunca katlanır mıyım bilmem, ama konu "iş tecrübesi" olunca yurtdışında inanılmaz şeyler kazanacağınız kesin. Burada orta ölçekli bir yerde ömür tüketmektense. Ben illa gidin satın ülkeyi demiyorum tabi kimseye, ancak imkanlarımız sınırlı, bu imkanları genişletmek istiyorsan önce kendi vizyonumuzu genişletmemiz lazım ki yurtdışı tecrübesi bu konuda epey yararlı.

Ayrıca sen gitsen de iş bulamazsın Türkiye'den başka yerde. Yeterince teknisyen var diye duydum diğer ülkelerde sadjhakjsdf.
Mesaj tarihi:
Daesu said:
bir kere geliyorum hayata, yapmak sunmak yaratmak istedigim birsürü şey var.. youtubeu banlayan 20 senelik problemleri hala gündemde tutup çözüm bulamayan adamların altında ömrümü tüketmeye mahkum degilim.

bir pırıltı varsa, başka bir toprak parçasının üzerinde parlayabilecekse neden olmasın yani? basar giderim.
yok ama imkanım gidemiyorum mal gibi cürüycez burada.
tüketir dururuz artık ye iç sıç

Yani diyorsun ki;

Doğduğum yer değil, doyduğum yer vatanımdır :)
Mesaj tarihi:
abi tam olarak ne için dedin doydum olayını bilmiyorumda derdim para degil
artislik olsun diye demiyorum 17 yaşında kıdemli memurdan daha fazla para kazanıyordum ben yetenegimle.
bu ülkenin insanına cizdigi sınırlar geriyor beni artık.
3 aydır reklam sektöründeyim aklıma gelmiycek saçma sapan şeyler görüyorum. zihniyet olarak malesef -rep insanıma
düzelcekse düzelsin
düzelmiyceksede hakkatten kasamıycam kendimi artık.
Mesaj tarihi:
Xaenin, dediklerine katılıyorum zaten, biliyorumda ne yaparsak yapalım yabancı olacağımızı.

Sonuçta gitmek isteyenin nedenleri çok fazla. Yani sıralamak istiyorum zaten bu nedenleri. Artık sağda solda "neden gitmek istiyorsun?" sorusunu soranlara kompozisyon dağıtmak istiyorum. belki bu konu vasıtası ile bir liste oluştururum kendime, yazarım.

Ama şimdi aklıma gelen başlıklar:

- Sağlık. Ülkemizde sürünüyoruz, süründürüyorlar. Kendi ailemden biliyorum. Mesela büyükannem'e ilaç vermiyorlardı bir süre önce. Neymiş? İlacı alacak olanın kalkıp kendisinin gelmesi lazımmış. Büyükannem yürüyemiyor. Daha sonra tanıdığımızın biri emekli olmaya çalışıyor yıllardır, SSK ile davalı, emekli etmiyorlar. Herşey yasal olsa dahi, üstelik SSK ile davayı kazanmış olduğu halde SSK emekli etmemek için bir üst mahkemeye verdi adamı. Bu adam kanserle boğuştu 2-3 yıl evvel. Onlarca inanılmaz ilacın parasını devletin vermesi gerekirken kendileri verdi. Daha onlarca neden beni gelecekten soğutuyor. Bu ülkede yaşlanmak, bunlara muhtaç olmak istemiyorum.

- Ekonomi. Yurt dışında çalıştığınızda hakkınızı hayli hayli alıyorsunuz. Kuzenim Amerika'da garsonluk yapıyor, haftada 1600$ kazanıyor. Haydi buna extrem diyelim herhangi bir işte rahatlıkla yetecek parayı kazanırsınız. Emeğinizin hakkını alırsınız.

Sonra bu parayı harcama yollarına bakalım. Bir arkadaşım Londra'da 6 senedir yaşıyor. Hani şu herkesin "en pahalı şehir" dediği yer. Ulaşım burdan çeşitli yönlerden daha ucuz. Bağdat cadde'sinden taksime gidiş-gelişi karşılaştırmıştık daha ucuz çıkmıştı mesela. Sonra elektronik eşya alacaksınız. Londra'da bile Canon EOS 400D 350£. Türkiye'de 1.700 - 1.800 YTL. Bu sadece bir örnek, diğer bütün elektronik ürünler yine daha ucuz. Yiyecek içecek içinde oldukça ucuz yerler var. Üstelik ingiltere'de kazandığın para amerika'ya oranla daha yüksek.

- Kültür sanat, bunda da londra'ya gideceğim için örnek vermeme gerek yok. John Williams gibi bir ustanın konserine gidebilicem, dünyaca ünlü insanların tiyatrolarına gidebiliyorsun. Binbir çeşit şey var.

- İnsanlar. Yine ingiltere'den örnek. İnsanlarda daha konuşulabilen insanlar. Bunada garip örnekler verebilirim. Örneğin netten Day of Defeat oynuyorum, ingiliz sunucularına giriyorum. Sunucularda yaptığım sohbetler o kadar düzeyli ve güzel ki bazen öpesim geliyor adamları. Bir keresinde test için şunu demiştim: "ya beyler Londra'da çok fazla pakistanlı var, adamlar feslerle falan dolaşıyorlar..." hemen cevapladılar "onların seçimi o, laf edemezsin, ayrımcılık yapma" falan filan. Helal olsun dedim yani.

- Çevre. E tabi millet cahil değil; kültürüne, mimarisine, çevresine sahip çıkıyor.

Şimdilik bunlar aklımda. İşte bütün bunlarda üstünler, daha bir çok şeyde üstünler. Ben niye burda çalışayım? Orda çok daha fazlasını çok daha iyi koşulda kazanıp, daha az harcama yapacakken?
Ayrıca ben sinema'cıyım. Sinema'da öğrenmek istediğim şeyler var, derin teknik konular var. Geçen sene sürekli Plato'daydım ve Türkiye'de sinemanın "teknik" açıdan yerlerde süründüğünü net bir şekilde gördüm. Bilgide yok adamlarda. Şimdi ben bunların yanında yönetmen yardımcısı olsam ne olur? Zerre katmaz bana. Ben onlara katarım.
Mesaj tarihi:
parayla falan ilgisi yok bunun, insan bi şekilde doyar, yok aramızda elinden hiç bi iş gelmiyen insan sonucta.

bişeyler üretip ortaya koymak zor cok zor hemde, yapsan bile insanların anlamsı ayrıca zor, anlıyıpta yok etmek istiyenlerle uğraşmak ayrıca zor

sırf "dinci" kesim falanda değil olay, toplum anlayışı cürük bi kere
  • Yeni Oluştur...