Vingthor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 birşey farkettim. kendinle çelişiyosun diyip tavşan şayzesi olmak baya kolay lan. alperozg kendinle çelişiyosun çeliş bakalım hadi çeliş çeliş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 alperozg said: izlenmesini tavsiye ediyorum ama filmi de abartmaya gerek yok bence: 7/10 alperozg said: bana göre 2/10(en fazla 3) zevk meselesi diyordun ya şimdi kendi fikirlerinle çatış bakalım. Kendi aranızda çelişmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 bu there will be blood için: Asteroth said: alperozg said: izlenmesini tavsiye ediyorum ama filmi de abartmaya gerek yok bence: 7/10 buda no country for old men: Asteroth said: alperozg said: bana göre 2/10(en fazla 3) zevk meselesi diyordun ya şimdi kendi fikirlerinle çatış bakalım. Kendi aranızda çelişmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Vingthor said: birşey farkettim. kendinle çelişiyosun diyip tavşan şayzesi olmak baya kolay lan. alperozg kendinle çelişiyosun çeliş bakalım hadi çeliş çeliş sende kes sesini ya yeterince var senin gibiler burda zaten, ama biliyorum çekiyor bu başlık, neyse hadi hepinizi toplayalım burda, gel gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 95 ödül almış film iğrenç diyosun onada tamamda öle sus sende çok var senden nedir onu anlamadım. ne bu eziklik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Valla izlemeden hakkında kötü izlenim sahibi oldum ama yine de indiriyorum izlerim akşama falan. Şu aralar hollywoodda tırt tırt filmler yapıp "sıkıcı film gibi gözüküyo ama çok bambaşka aslında, bilmeyenler sıkılır" deme modası var, no country for old men olsun babil olsun falan, bu da tırt çıkmaz umarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 "oo uzaydan dev yaratık geldi manhattanın canına okumaya başladı!1 kıçından çıkan roketler arabaya dönüşebiliyodu!1" gibi basit senaryolu, ama izleyenin hayalgücünü yerle bir edecek kadar görsel şölen olan filmlerin hoşuna gittiği kişiler bu filme ayrı bakıyor, hayatın gerçeği olan olaylarda, kahramanlar arasındaki ilişkilerin karmaşıklığını lime lime ayıklayarak düşünen kişiler ayrı bakıyor. Ki zaten bildiğim kadarıyla sinema ilki değil, ikincisi için var temelinde, -tabii ki ilkinin de bir yeri var- o yüzden de sanat zaten. Bunun dışında, beğenmediysen beğenmedin, başkalarına hakarete ne gerek var ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Vingthor said: 95 ödül almış film iğrenç diyosun onada tamamda öle sus sende çok var senden nedir onu anlamadım. ne bu eziklik? senin gibileri gördükçe aziz nesin az bile demiş diyorum %60'la.. adamın karşısına çıkan 10 kişiden 6'sı senin gibiymiş napsın bi ekleme yapmak istiyorum, senin anlamanı beklemiyorum ama isterse 140923758235 ödül alsın banane, zevk benim değil mi, beğenmiyorum, sevmedim, tavsiye de etmem bu kadar basit ama durma sen devam et saçmalamaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Mr_Hand said: "oo uzaydan dev yaratık geldi manhattanın canına okumaya başladı!1 kıçından çıkan roketler arabaya dönüşebiliyodu!1" gibi basit senaryolu, ama izleyenin hayalgücünü yerle bir edecek kadar görsel şölen olan filmlerin hoşuna gittiği kişiler bu filme ayrı bakıyor, hayatın gerçeği olan olaylarda, kahramanlar arasındaki ilişkilerin karmaşıklığını lime lime ayıklayarak düşünen kişiler ayrı bakıyor. Ki zaten bildiğim kadarıyla sinema ilki değil, ikincisi için var temelinde, -tabii ki ilkinin de bir yeri var- o yüzden de sanat zaten. Bunun dışında, beğenmediysen beğenmedin, başkalarına hakarete ne gerek var ki? iyi güzel demişsin haklısın ama burda bu çocuklar(adam fln diyemiyorum çoluk çocuk işte) bu filme iğrenç diyemezsin diye sabahtan beri konuşuyorlar, zevk benim zevkim ister iğrenç derim ister muhteşem, "şu ana kadar yapılmış en kötü film olamaz böyle birşey, nasıl yaparlar" diye birşey söylemiyorum bence sadece kötü, ama anlayış kıtlığı olan kafası basmayan insanlara laf anlatmak çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 insan gibi konuşmazsan anlatman zor tabii, ne bu atar yahu ahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 burtonesk said: insan gibi konuşmazsan anlatman zor tabii, ne bu atar yahu ahaha. "insan gibi" kısmını sayfalar önce denedim bunların üstünde işe yaramıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Allah belanızı versin Vingthor ve burtonesk. Hayvan herifler ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 yeğenin masadan mı düştü :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 bu tartışma son bulsa iyi olur,daha fazla birbirinizi kırmayın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 alperozg said: Vingthor said: 95 ödül almış film iğrenç diyosun onada tamamda öle sus sende çok var senden nedir onu anlamadım. ne bu eziklik? senin gibileri gördükçe aziz nesin az bile demiş diyorum %60'la.. adamın karşısına çıkan 10 kişiden 6'sı senin gibiymiş napsın bi ekleme yapmak istiyorum, senin anlamanı beklemiyorum ama isterse 140923758235 ödül alsın banane, zevk benim değil mi, beğenmiyorum, sevmedim, tavsiye de etmem bu kadar basit ama durma sen devam et saçmalamaya. çeliştin ve saçmalıyosun diyince çelişmiş ve saçmalamış olmuyorum. genel olarak okursan saçmalayan bir sen varsın bence. atarlı konuşman sinir yapman işin eziklik kısmı filmi beğenmemen değil. dikkat çekmek isteyen film eleştirmenleri gibi saçma sapan yorumlar yapman. neyse hakarete falan başlamışsın ne diyim mükemmel denilen filme hayır diil diyetepki gösteren adama iğrenç dedi diye tepki gösterince çelişkiye ben nasıl düştüm acaba (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Vingthor, ben vazgeçtim, senin kapasiten, anlayışın belli daha da açıklamaya çalışmıycam sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Çok saçma bir tartışmaya girilmiş, bence film güzeldi ama beğenmeyen beğenmez. Biri sığ bir sinema izleyicisi olabilir onun bir filmden alabileceğini sınırı vardır ve ona film iğrenç gelebilir. Veya adamın algısı çok değişiktir/üstündür herkesin beğendiğini bayağı bulur beğenmez. Sonuçta sinema filmi bir sanat eseridir ve sanatın algılaması bireysel ve görecelidir. Teknik çok önemli ama bir yere kadar. Nasıl bir resimde renk kullanımı, fırça tekniği resmi tek başına güzel yapamazsa aynı şey sinemada da geçerli. Filmde kamera çok kötü kullanılmış dense, mekanlar kötü seçilmiş, oyunculuk batmış dense onu sonuna kadar tartışabiliriz ama film bana hiç bir şey ifade etmedi, iğrençti derse biri orada biter o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 alperozg said: Vingthor, ben vazgeçtim, senin kapasiten, anlayışın belli daha da açıklamaya çalışmıycam sana. bak hala hakaret. üstün gelme olarak baktığın sürece şuna manası yok buraya birşeyler yazmanın aslında. herkes kendini otorite falan zannediyor benim aklım onu almıyor. hangi düşüncen elle tutulurda savundun zaten? şu geçen muhabbete tartışma bile denemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Not: Taslaksız yazdığım uzun yazılarda ciddi anlamda saçmalıyorum,içinden ayıklayın mesajı işte :P Bir filmi burada ancak "güzeldi,beğendim" veya "kötüydü,beğenmedim" olarak yorumlayabiliriz.Buradaki insanların neredeyse tamamı bu işin eğitimini almamış hatta eleştiri kriterlerini bile bilmeden piyasada dolaşan dangalak eleştirmenler gibi yorumlarda bulunabiliyor.(Sadece bu konu için değil,kimse üstüne alınmasın lütfen.Genel olarak konuşuyorum.) İyi neye göre iyi,kötü neye göre kötü ? Üstte Innuendo iyi açıklamış aslında,iyi-kötü görecelidir yani kime göre neye göre.Buradaki yorumlarda da filmi kötü diyip kınayacağına "bana göre kötüydü,beğenmedim" tarzında yorumlar yapılması daha sağlıklı olacaktır.Çünkü bu tip yorumlar yapıp üstüne bunu savunmak hem düşünce özgürlüğünde sorunlara yol açar hemde sizinde düşüncenize karşı bir kişi veya grup oluşur,bu da bu konudaki gibi 2 sayfalık gereksiz tartışmaya yol açar. Peki bir filme hangi durumda iyi diyebiliriz ? Sinema bir sanattır ve her sanatta olduğu gibi belli başlı kuralları vardır.Bu kurallar çinde bize anlatmaya çalıştığı şeyin değeri ise imgeler arkasında saklı oluyor genelde,düz anlatımlarda görüyoruz işte örneklerini, Burtonesk ödev olarak izledim,dikkatli izleyince çok şeyin farkına varıyorsun demiş mesela,evet.Şu filmi büyük bir beklenti içinde izleyip hayak kırıklığı yaşayan insan sayısı en az No Country For Old Man ile aynıdır,ama yaşanılan hayal kırıklıkları bu filmi kötü yapmaz.Film iyiydi çünkü sinematografik olarak kusursuza yakın bir filmdi ve simgeleştirilen düşünceleri yakalayabildiğin an izlediğin film sana çok farklı duygular veriyordu.Bazı filmler vardır,her izleyişinde yeni şeyler katar sana,bu filmde onlara örnektir aslında.No Country For Old Man'de sinematografik olarak harika bir filmdi,ve insan psikolojisine bakışı ise bir harikaydı,ama bana sorarsanız There Will Be Blood bana kattığı şeyler bakımından daha iyiydi. Ayrıca birde şuradan örnek verelim,mesela Citizen Kane.Son 36 yıldır yanılmıyorsam gelmiş geçmiş en iyi film olarak kabul ediliyor,sinema tarihinin miladı olarak gösteriliyor.Tartışmasız herkes tarafından bu kadar yüceltilirken günümüzde,kendi izlenimlerimi yüzdelere dökersem eğer,insanların %80'i bu filme "saatlerim boşuna gitti","çok sıkıcıydı","kötüydü be abi" diyor.Fakat işe sanat olarak baktığında,anlatıma baktığında görüyorsun ki aslında ciddi anlamda kusursuz bir film.Bir filmi değerlendirirken can sıkıntısına veya görsel efektlerine göre değilde bu yönlerden bakarsak eğer daha sağlıklı yorumlar elde edebiliriz. Eğer derseniz bunlardan banane,filmi zevk için izlerim diye düşünüyorsanız çıkıp burada kötüydü,izlemeyin,rezaletti vs. gibi yorumlar yapmayın.(Konudakilere hitaben değil,tekrar belirteyim genel olarak diyorum.) Çünkü yaptığınız yorumlar sağlıklı yorumlar değil ve burada bunları okuyarak film izlemeye karar veren bir ton insan var. Ayrıca lütfen görüşlere saygı duyalım,tabii bazı durumlarda bizde bunu yapmıyoruz ama :) Hatırlatıcı not : uzun yazamıyorum ben,saçmalıyorum.Ayıklayın günün mesajını içinden hadi asdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 DarKRideR said: Eğer derseniz bunlardan banane,filmi zevk için izlerim diye düşünüyorsanız çıkıp burada kötüydü,izlemeyin,rezaletti vs. gibi yorumlar yapmayın.(Konudakilere hitaben değil,tekrar belirteyim genel olarak diyorum.) Çünkü yaptığınız yorumlar sağlıklı yorumlar değil ve burada bunları okuyarak film izlemeye karar veren bir ton insan var. yazının bi kısmına katılıyorum bi kısmına katılmıyorum neyse önemli değil ama şu son paragrafa kafam takıldı. film kötüydü, rezaletti gibi yorumlar yapmayın demişsin, yani filmi beğendiysen süperdi, güzeldi diye yaz ama kötü bi düşüncen varsa yazma mı demek istiyorsun? ayrıca yaptğınız yorumlar sağlıklı değil demişsin, sağlıklıdan kastın ne? burası forum yani film eleştirmeni varmı aramızda bilmiyorum ama çeşit çeşit insan var burda herkes kendi düşüncesine göre filmi yerip yada övme hakkına sahip olmalı, birisi gelir beğendiğini dile getirir herkese tavsiye eder, diğeri gelir katılmıyorum izlemeyinde der, bi forumda bundan doğal bişey var mı? benimde forumda yorumları okuyupta izlediğim çok film var bazılarını beğeniyorum bazıları hakkaten bana hitap etmiyor ama amaç burda fikirleri paylaşmak zaten. örnek Dün aşağıdaki arkadaşın yorumunu gördükten sonra filmi merak ettim indirdim, adam sanatsal bişeyde yazmamış, beni güldürdü harika bi film demiş bende merak ettim indirdim fırsat buluncada izliycem, bence gayet sağlıklı bi yorum. Emaleth said: son yarım saat boyunca sürekli olarak sesli güldüm. harika film (tu) 88/100 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Yok orada yorum yapmayın demedim,yorum yaparken film üzerine "bence" kullanarak yorum yapın,kendi fikirlerinizi belirtin. Şimdi direk filmi kötülerseniz,aslında izlenmesi gereken bir filmi kişilerin gözlerinde yerden yere vurursunuz,ona da kötülük yaparsanız.Buradan yorumları okuyupta filmleri izlemeye karar veren çok adam var ve onları bu şekilde baltalamak kötü olur. Kötüydü,Çok beğendim vs. denebilir ama üstüne üstüne gidip kötüydü işte kötüydü demek veya aksine defalarca post atıp iyiydi ulan iyiydi beğenmiyorsanız adam değilsiniz tarzı postlardan kaçınmak içinde böyle yapılsa hoş olur. Böyle :) Yani isteyen istediği yorumu yapsın da işte kendi fikirleri çerçevesinde yapsın,filme direk saldırmasın yapana sokim,ne biçim iş falan diye.Gerçi o tip filmler var onlara direk girmek farz sadfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar