Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerf Tiger Tank


mulgear6

Öne çıkan mesajlar

tigerlar max 3km menzilli(atışta) 300 olmasın 500 olsun onu duzeltmek kolay.. (wikipediada 3 dilde aramama ragmen menziliyle ilgili bi bilgi bulamadım daha dogru bi bilgin varsa paylas lutfen (ciddiyim) )

hmm o hava destegini de ekliyebilirim belki :)
gerçi bunu savasın erken yıllarında diye dusunursek [ki o tanklar afrikada ve avrupada almanlara karsı kullanıldı] almanların baslardaki ezici hava ustunlugu karsısında (blitzkrieg doktrini) pek de bi hava destegi şansları yok (artilery diyebilirsin ama onun koordinatlarını verene kadar 3 tane sherman gg ler tiger :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

JS-122'lerin en büyük dezevantajı hücum topu olması (yani taretsiz olmaları) ve rusların o yıllarda sürekli olarak taarruzda olmaları (esas işi pusu olan bir aygıt için hücum çok da sağlıklı değil). Ayrıca kullanan kişilerin deneyim, eğitim ve becerileri arasında da çok büyük fark vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

40 dk lık bi surem vardı istedigim herhangi bi konuda seminer vericem :)
once kars cumhuriyetini aldım.. ama sonra cok kısa surucegini dusundum yani arasıtırdıgım hiç bi kaynakta cok fazla bilgi yoktu.
sonra blitzkrieg le 2. dunya savası kara doktrinleri arasında kaldım :)
sonunda blitzkrieg i sectim ama aslında su 2. Dunya savası tankları karsılastırmaları da guzel bi konu olabilir. istedigim gibi animasyon yapabilirim o sorun olmaz. yazılı cok sıkıcı olur diye dusunuyorum yani zibilyon tane tankın özelliklerini anlatma filan.. bi yardım ediverin bari :)

[vakit de var mayısa kadar]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Squadron/signal yayınlarından çıkan bir sürü güzel kitap var bu konularda. Zamanında bir kısmını yurt dışından getirtmiştim ama hemen hepsi artık Türkiye'de de bulunabiliyor. Onda aradığın bilgilerin çok daha fazlasını resimli grafikli bulabilirsin. Bulamadığın kitap olursa haber ver bir şekilde buluruz.

Mesela Tiger'ı tek başına işleyen bir kitap var. Önce onu al derim, içinde istemediğin kadar çok bilgi var. Ondan sonra Panzer Color'u alırsın, onda da bir çok birliğin nasıl tanındığı ve hangi cephede hangi kamuflajları kullandığı ile ilgili çok güzel resimler ve bilgiler var. Hatta savaşın sonlarına doğru hava hücumlarına karşı ne derece güzel kamuflaj sanatı (evet resmen sanat) geliştirdiklerini görürsün.

Bunlardan başka birde Wittmann'ın Villers-Bocage zaferinin ve daha iyisi bütün yaşam öyküsünün anlatılmadığı bir tiger anlatımı eksiktir. Bu Mimar Sinan olmadan Osmanlı'da mimari anlatmaya benzer. Wittmann Tiger kullanmayı sanat haline getirmiş birisidir. Okuyunuz efendim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. dunya svaşı tanklarıysa derdin t34 süz olmaz derim ben.

bide tiger'ı şöle zıhrh acardı böle şahaneydi gibi dğeilde
motorunu şu şirket tasarladı aptı bilmemnesini bu adamlar yaptı işte ilk denemelerde burası dandik cıktı gibi hikayelerle süsliye süsilye anlatmak lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:
ya burda onemli olan konu tiger tank > Sherman

bi de fedaykin verdigin o sitede Sherman A4 Front: Turret 700m yazıyodu tiger tank a karsı. o mu oluyo tiger a karşı menzili max?


lakin sherman medium tank kategorisindeyken, tiger heavy tank. sherman ile kıyaslanması gereken tank panther olacaktır. amerikalılar heavy tank kategorisinde ancak pershing'i hazırladılar ki o savaşın son aylarına kadar cepheye yetişmedi. ve hayli az miktarda.

Cuce said:
hmm JS-122'ler dövmüş.. daha denk diye tahmın ediyodum ben, ama cok fazla karşılaşmadılar sanırım.


rusların heavy tank kategorisinde is-2'ler var işte, almanlar da ona karşılık olarak königstiger'i geliştirdi ki ikinci dünya savaşı'nın en kuvvetli tankı benim gördüğüm kadarıyla. neredeyse 2500 metreden sherman devredışı bırakabilirken, bir sherman dibinden bile ateş etse kafi gelmiyor. ::o

sayfanın sonlarındaki "main gun performance" tablosuna bakın

heh pershing dışında königstiger değerlerine yaklaşabilen yok. ismi yeter diyorum. B)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...