ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Efendim ilk yurt dışı deneyimim olacağı için tecrübesizim: Ben şimdi yanımda bir miktar para götüreceğim ama biterse takviye alabilmek için ne yapmam lazım en az kayıpla para nasıl gönderilir? Burada döviz hesabı açtırsam orada atm'den çeksem çok komisyon kaçar mı? (Bu arada gidilecek ülke Almanya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ben bulgaristandayım garantide tl hesabım var komisyon almıyorlar.Bunun yanında yapı kredi(koçbank) çekimden komisyon almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Citibank var bende Almanya'da, kart babama ait, direk istedigin islemi yapabiliyorsun. Orada para yatar yatmaz buradan cekebiliyorsun ayrica ücretsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 HSBC'de de para almıyorlar mı acaba. Londra'dan banka kartıyla çeksem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Genelde hiç bir banka çekerken komisyon almıyor, ama kur farkından cebe bir kaç kuruş indiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Citibank iyidir,gidicegin yerde varsa kullan.Euro hesabi actiriyosun burda , yattikca komisyonsuz cekersin.Aylik hesap isletim ucretleri 3 euro gibi birsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Akbank atmden çekim başına komisyon alıyor,kur farkından cepe indirme olayı olamaz sonuçta pariteden hesaplanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Soyledir bu durum. Citibank bu isin ehlidir. Ancak orda hesap actirmak isteyince $150 gibi bi mebla bayiliyosun ki bu kalici olmayacaksan gereksiz. En mantikli yolu sen al alabildigin kadar para. Daha sonra kullanabildigin yerde kredi kartini kullan. Donerken nasilsa paran yaninda olacak, kredi kartina gerekli miktari aktarirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Citibank en iyisi bu konuda ve fiyati 150 degil 50 dolar bi kereligine, uzun sure kalicaksan deger Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Citibank in bir kereligine verdigin bir parasi yok , sadece ayda 2-3 euro gibi birsey var . Bu yaz actirdim 1 ay y disinda kaldim donunce kapadim. 50 euro falan o y disinda yasiyacak olan ogrenciler icin , onunda siradan hesaptan bir farki vardi unuttum simdi,o 3 euro yu falan almiyorlardi glba.(sonucta ogrenci adam 4-5 yil kaliyo , yani 50-60 ay , bi kere 50 euro bayilmak daha mantikliya gelir diye dusunmsler heralde ) Ama burda bankaciya iyi israr etmenz lazim, taksim subesi cakaldi yok 50 euro mecburi , falan dedi.Bakirkoy le gorustum yok oyle birsey isin asli bu dedi ( yukarda anlattigim gibi ) not : ogrenci misiniz diye soruyolar , sende atliyorsun evet diye sanki bi kiyagi varmis gibi , direk 50 euruolk ogrenci hesabi dayamaya calisiyorlar.Her turlu opsiyonunuzu mumkunse birkac subeye ya da genel mudurluge sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Ben giderken burda Euro hesabı açtırmıştım, ordan olduğu gibi çektim kur farkından etkilendikmi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 iş bankası, kulelerinin uzunluğunu hissettiriyor bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 bankalar güncel pariteden hesaplamaz döviz büroları güncel pariteden hesaplar bankalar komisyon ücretini pariteye katar öyle komisyon alır ama türkiye'de euro hesabı açıp gidip almanya'da euro olarak çekersen sorun olmaz.. edit: çekim komisyonu kredi kartı çekiminden olur Virus said: Akbank atmden çekim başına komisyon alıyor,kur farkından cepe indirme olayı olamaz sonuçta pariteden hesaplanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 bir de iş bankası / akbank almanya'da kazıkçı ve yanıltıcı uzak durun.. alman bankaları daha güvenilir.. sparkasse iyidir almanya'da veya hypoverein bank oturma izni alıcaksan bu bankaları da seçebilme hakkın var aklında olsun illa deutsche bank'a para yatırmana gerek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 walla ben miami deim... babam hesaba para yatirio ekstra 40 dolar alinio... soona burdaki banka ayri 40 dolar alio... ama evrensel bi kart alirsan boole olmuo... hsbc al sen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 yok yahu ne alakasi var, simdi ben belcik kartiylan burada istedigim bankadan cat diye para cekebiliyorum, euroyu direk tl ye cevirip veriyor. Yani tl cekiyorum hesabim ise euro. Ayni durum tersi içinde gecerli, tl hesabindan avrupa'da istedigin bankadan cat istedigin miktarda euro cekersin, o an ki kura gore tl olarak hesabindan duser olay budur. Komisyon felan yok, hiçbirinde yok.. Ama mesela hsbc ile atiyorum bir belcik bankasi dexia'daki hesaba para yollama baska o zmn komisyon alinir, hesabindan istedigin yerde para cekebilirsin, dunya bankalar bilmemne kanunu bilmemne hukmune gore. :D Onun disinda, visa kartlarida kullanabilirsin tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 DoruK said: iş bankası, kulelerinin uzunluğunu hissettiriyor bu konuda.AHAHAHA bu saatte de hiç güleceğim yoktu saol doruk.. eheh ben derse döniim =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Şimdi benim HSBC'de hesabım var, banka kartım da var. Şimdi hesapta ki pound'u İngiltere'de banka kartımla komisyonsuz direk çekebiliyor muyum? Yoksa "başka ülkedesin" deyip para alırlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 ben amsterdam'da teb'den gayet rahat bi şekilde para çekmiştim. yani random bi atm'den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Orada şubesi/atm si bulunan bir banka mı seçeyim? Yoksa herhangi bir uluslararası banka iş görür mü? HSBC, Citibank vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 hsbc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Arkadaslar soyle bir daha aciklayayim size . Oncelikle giden arkadasimiz kac gun /ay/yil kalicak ve nereye gidicek onu soylerse daha iyi olur... Neticede Viyana ya gidiceksen citibank actirma tabi ki yok orda, Barcelona ya gidiceksen var hem de katalunya meydaninin gobeginde. HSBC burda doviz hesabi acmiyor , y disina gidiceksen normal hesap acalim , TR yatir ordan cek dediler . Haliyle kurdan dosuyor :D Random bi bankadan tabi ki para cekebilirsiniz Cirrum mu ne oyle bi dalga var , bizim Altin Nokta gibi,hangi banka kartiniz olursa olsun ordan cekebiliyorsunuz . Biz Viyana da oyle yapmistik , citibank olmadigi icin rastgele bi yerden cektik, 8 euro mu ne oyle bisey gecirmisti komisyon , tam da hatirliyamadim komisyon yalan olmasin o civarlarda ama.Ve islem basina gecirir komisyonu,bi de derki bi kerede 200 euro dan fazla cekemezsin falan filan.. Sen gittigin yerde genel olarak parani kendin bulucaksan orda bi bankadan hesap actir ( uzun sure kalicagini varsayiyorum tabi ),yok maddi olarak buraya bagliysan , para buradan yaticaksa hesabina genelde , gidicegin yere yakin yerde varsa citibank ,yoksa yapicak birsey yok HSBC. Yalniz mesela Viyenada citi yoktu , sekerbank mi ne gordum , oyle durumlarda olabilir , Almanya Avusturya gibi bol Turk lu bi yerse burdan sube acmis yerel bankalar cikabiliyor. Citibank ta karar verirsen kalicagin sureye gore, ayda 3 euro komisyonlu hesap ya da bi kere de 50 euro mu oturup hesapla kararini ver. citibank in international sayfasinda nerelerde subesi var yaziyordu sanirim.Milano ve Barca da var tecrubeyle sabittir. edit : http://www.citibank.com/locations/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 HSBC'de pound hesabım var benim? Uzun süreliğine gidiyorum, burdaki pound hesabımdan çekemiyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar