Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışında Para Çekme mevzuları

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Efendim ilk yurt dışı deneyimim olacağı için tecrübesizim: Ben şimdi yanımda bir miktar para götüreceğim ama biterse takviye alabilmek için ne yapmam lazım en az kayıpla para nasıl gönderilir? Burada döviz hesabı açtırsam orada atm'den çeksem çok komisyon kaçar mı? (Bu arada gidilecek ülke Almanya)
Sosyal ağlarda paylaş

Soyledir bu durum. Citibank bu isin ehlidir. Ancak orda hesap actirmak isteyince $150 gibi bi mebla bayiliyosun ki bu kalici olmayacaksan gereksiz.

En mantikli yolu sen al alabildigin kadar para. Daha sonra kullanabildigin yerde kredi kartini kullan. Donerken nasilsa paran yaninda olacak, kredi kartina gerekli miktari aktarirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Citibank in bir kereligine verdigin bir parasi yok , sadece ayda 2-3 euro gibi birsey var . Bu yaz actirdim 1 ay y disinda kaldim donunce kapadim. 50 euro falan o y disinda yasiyacak olan ogrenciler icin , onunda siradan hesaptan bir farki vardi unuttum simdi,o 3 euro yu falan almiyorlardi glba.(sonucta ogrenci adam 4-5 yil kaliyo , yani 50-60 ay , bi kere 50 euro bayilmak daha mantikliya gelir diye dusunmsler heralde )

Ama burda bankaciya iyi israr etmenz lazim, taksim subesi cakaldi yok 50 euro mecburi , falan dedi.Bakirkoy le gorustum yok oyle birsey isin asli bu dedi ( yukarda anlattigim gibi )

not : ogrenci misiniz diye soruyolar , sende atliyorsun evet diye sanki bi kiyagi varmis gibi , direk 50 euruolk ogrenci hesabi dayamaya calisiyorlar.Her turlu opsiyonunuzu mumkunse birkac subeye ya da genel mudurluge sorun
Sosyal ağlarda paylaş

bankalar güncel pariteden hesaplamaz
döviz büroları güncel pariteden hesaplar

bankalar komisyon ücretini pariteye katar öyle komisyon alır

ama türkiye'de euro hesabı açıp gidip almanya'da euro olarak çekersen sorun olmaz..

edit: çekim komisyonu kredi kartı çekiminden olur

Virus said:
Akbank atmden çekim başına komisyon alıyor,kur farkından cepe indirme olayı olamaz sonuçta pariteden hesaplanıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bir de iş bankası / akbank almanya'da kazıkçı ve yanıltıcı uzak durun.. alman bankaları daha güvenilir..

sparkasse iyidir almanya'da veya hypoverein bank

oturma izni alıcaksan bu bankaları da seçebilme hakkın var aklında olsun illa deutsche bank'a para yatırmana gerek yok..
Sosyal ağlarda paylaş

yok yahu ne alakasi var, simdi ben belcik kartiylan burada istedigim bankadan cat diye para cekebiliyorum, euroyu direk tl ye cevirip veriyor. Yani tl cekiyorum hesabim ise euro. Ayni durum tersi içinde gecerli, tl hesabindan avrupa'da istedigin bankadan cat istedigin miktarda euro cekersin, o an ki kura gore tl olarak hesabindan duser olay budur. Komisyon felan yok, hiçbirinde yok..

Ama mesela hsbc ile atiyorum bir belcik bankasi dexia'daki hesaba para yollama baska o zmn komisyon alinir, hesabindan istedigin yerde para cekebilirsin, dunya bankalar bilmemne kanunu bilmemne hukmune gore. :D

Onun disinda, visa kartlarida kullanabilirsin tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar soyle bir daha aciklayayim size . Oncelikle giden arkadasimiz kac gun /ay/yil kalicak ve nereye gidicek onu soylerse daha iyi olur...

Neticede Viyana ya gidiceksen citibank actirma tabi ki yok orda, Barcelona ya gidiceksen var hem de katalunya meydaninin gobeginde.

HSBC burda doviz hesabi acmiyor , y disina gidiceksen normal hesap acalim , TR yatir ordan cek dediler . Haliyle kurdan dosuyor :D

Random bi bankadan tabi ki para cekebilirsiniz Cirrum mu ne oyle bi dalga var , bizim Altin Nokta gibi,hangi banka kartiniz olursa olsun ordan cekebiliyorsunuz . Biz Viyana da oyle yapmistik , citibank olmadigi icin rastgele bi yerden cektik, 8 euro mu ne oyle bisey gecirmisti komisyon , tam da hatirliyamadim komisyon yalan olmasin o civarlarda ama.Ve islem basina gecirir komisyonu,bi de derki bi kerede 200 euro dan fazla cekemezsin falan filan..

Sen gittigin yerde genel olarak parani kendin bulucaksan orda bi bankadan hesap actir ( uzun sure kalicagini varsayiyorum tabi ),yok maddi olarak buraya bagliysan , para buradan yaticaksa hesabina genelde , gidicegin yere yakin yerde varsa citibank ,yoksa yapicak birsey yok HSBC.

Yalniz mesela Viyenada citi yoktu , sekerbank mi ne gordum , oyle durumlarda olabilir , Almanya Avusturya gibi bol Turk lu bi yerse burdan sube acmis yerel bankalar cikabiliyor.

Citibank ta karar verirsen kalicagin sureye gore, ayda 3 euro komisyonlu hesap ya da bi kere de 50 euro mu oturup hesapla kararini ver.

citibank in international sayfasinda nerelerde subesi var yaziyordu sanirim.Milano ve Barca da var tecrubeyle sabittir.

edit : http://www.citibank.com/locations/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...