Romario Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Herhalde bir saattir ne dediğimiz okumamışsın, biraz scroll up senin şifan olacaktır padawan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 biri su fake i durdursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 O fake değil siyasi bir simge; ama yasalarda belirtilmediği için inancı gereği de fake olabilir... vesaire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 mani said: yazımın hic bi yerinde insanlar universiteye basları kapalı giremezler demedim. universite ogrencisi hizmet alan kesimdir. nasıl hasta doktora gittigi zaman basındaki basortusunu yada turbanını cıkarmak zorunda kalmıyorsa aynı sekilde universitelerdede insanlar istedikleri gibi baslarını ortebilmeli yada acabilmelidirler. ama bu turban dediginiz seyle olmaz. cunku turban siyasi bir simge olmustur. kafanızı kapattıgınız her sey turban olmaz. rahmetli benazir butto ya bakın. goruntulerine fotograflarına. basındaki sey sizce bir siyasi simge halini almıs turban mı yoksa cok masumane ve kendi gelenek goreneklerine son derece uygun ve modern bir giyim tarzımı ? bu arada basortusuyle ilgili yaptıgım o acıklama cok yuzeyseldir. sadece o sekilde tarif etmek tabiki dogru olmaz. ama genel hatlarıyla anlatmak istedigimi sanırım anlamıssınızdır. benazir butto niye türban takıyormuş açıklarmısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 aynı anda hem halkıma hizmet eder görüneyim hem de siyasi rant sağlıyim, ama bunu ispanyadan yapiym dersen böyle saçmalarsın işte tayyip. (oha sir'e bak +rep!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Romario said: O fake değil siyasi bir simge; ama yasalarda belirtilmediği için inancı gereği de fake olabilir... vesaire. tam üstüne bastın.ülkemiz kafaya göre degil de anayasaya göre yönetilen bir hukuk devleti oldugundan, hukugun izin verdigi herşey meşrudur. Ha olurda türban takılmasını tüm ülkede yasaklarsın,başım üstüne.buda bir ütopya tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 dagilinuleyn said: şöyle birşey varki kimse mi aklına getirmez. -----Türbanın siyasi simge veya herhangi birşeyin simgesi oldugu hangi kitapta,hangi yasada yazıyor??????????????---------------- türbanı siyasi simge olarak takmayan yokmu? evet şöyle bir şey var ki türbanı siyasi nedenlerden değil de inancından takanların olması, siyasi nedenlerden takanların olduğu gerçeğini ve bunu siyasi bir simge olarak yerleşmeye başladığı(hatta bence yerleştiği) gerçeğini değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 türbanın takılmasının nerede nasıl hangi amaçla gerekli olduğunu söylermisiniz. dinimizce gibi saçma sapan birşey söylemeyin kutsal kitapta böyle birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spirit_Healer Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 lupinin dediğini dicektim, o dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Black_Lupin said: türbanın takılmasının nerede nasıl hangi amaçla gerekli olduğunu söylermisiniz. dinimizce gibi saçma sapan birşey söylemeyin kutsal kitapta böyle birşey yok. gerekli oldugunumu?burda gerekli oldugunu söyleyen olmadı. fakat senin aklına saçma gelen birşey,bir fikrin,bir modelin, karşı tarafın aklına öyle gelmeyebilecegini düşünmen lazım. ona göre geçerli (haklı veya haksız) sebepleri olabilir. mesela benim aklıma gelen bir sebep, kadının kendi cinsiyetini sosyal yaşamdan soyutlayıp,cinsiyetsiz haline getirmesi. bu sadece bir örnek. eger kadın derse:benim dine inancım yüzünden takıyorum, hiçbirşey diyemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 yasa da diyosa üniversitelerde dini sembol yasak, takamazsın. edik: sadece örnek, saldırı amaçlı söylemedim, ama ben siyasi bi sembol olmasının yanında bu şekilde görüyorum, siyasi olmasının dışında da benim için sorun yok aslında, sadece öyle olsaydı karşı çıkmazdım. yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Revangelis said: yasa da diyosa üniversitelerde dini sembol yasak, takamazsın. arkadaşım tamamda,dini sembol oldugu nerde geçiyor türbanın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Bleda said: biri su fake i durdursun. Romario said: O fake değil siyasi bir simge; ama yasalarda belirtilmediği için inancı gereği de fake olabilir... vesaire. dagilinuleyn said: eger kadın derse:benim dine inancım yüzünden takıyorum, hiçbirşey diyemezsiniz. Revangelis said: yasa da diyosa üniversitelerde dini sembol yasak, takamazsın. Evet bu konu beni eğlendirdi =) edit: Sevgili arkadaşım bir mesaj önce dini inancım bu takarım diyene birşey diyemezsiniz yazan sen değil misin? Niye şimdi kıvırıyorsun dini simge olduğu nerde yazıyor diyorsun? Tutarlı ol biraz gözünü sevim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Redeagle said: edit: Sevgili arkadaşım bir mesaj önce dini inancım bu takarım diyene birşey diyemezsiniz yazan sen değil misin? Niye şimdi kıvırıyorsun dini simge olduğu nerde yazıyor diyorsun? Tutarlı ol biraz gözünü sevim. ben de tam bunu dicektim(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 ah be canım, o zaman sana göre oruç tutmak da bir dini simge. inancı geregi birşey takmak onun sembol oldugunu göstermezki? lütfen bunu anla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Boynunda "Oruç tutuyorum ben hüleyn!" gibi bir tabelayla dolaşırsan siyasi bir simge olabilir. Bu arada arkadaşı fake sanıyordum; meğer liberal demokratmış(a.k.a. liboş). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 "oruç tutmak" zaten bir cisim dimi? yada sembol? yani ne biliyim, millet açık açık görebiliyo dimi "oruç tutmak"ı. bikere kişinin allah ile arasında olan bişey, kimseyle paylaşmak zorunda değil, ki bu mümkün değil. onu geçtim, başka anlamlarda kullanılan bişey değil. neyse. edik: neler yazmışım ben öyle. kısaca romarionun dediklerine katılıyorum(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Türban bir sembol değil ki, kadrolarda yer bulmak istiyorsan karına taktırman gereken güneşten koruyan bir bez. Kadroya almak istedikleri kişilerin karılarının başına güneş geçmesini istemeyen çılgın bir iktidara sahibiz malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 dagilinuleyn said: inancı geregi birşey takmak onun sembol oldugunu göstermezki? lütfen bunu anla. Biraz saçmalamaya başladın. İnancı gereği haç takan adamın haçı semboldür. İnancı gereği takıyor onu. Sen tak takma onun inancının sembolü. Bu türban yeni moda zaten. Henüz tarih kitaplarına hangi saçma sıfatlarla geçeceği belli değil. Başbakanınız demiş işte "siyasal sembol olsada blabla.." neyini tartışıyorsun daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 başbakanınınzmı? nerden çıkardın benim akp li oldugumu?insanları fikirlerine göre kategorilendiricek kadar faşist mi oldun? illa not mu belirtmeliyim akp li degilim,sülalemde türbanlı biri yok diye? haç takmak gösteriş içindir.o semboldur evet , ki haç takan çok insan vardır üniverstede boynuna,hiçbirşey de denmez. ki bana göre kimseye zararı olmayan birşeydir ,türban gibi. türban takmayı inancının geregi olarak takıyor. kuranda mahrem yerlerini örtün diye bir sure olması lazım. bu tüm müslümanlar tarafından istenildigi gibi yorumlanacak birşey. bu yüzden bunu türban takma olarak yorumlayan türbanını takmak zorunda. ha dersinki bunun için takmıyor,sembol için takıyor,bunada birşey yapamazsın. çünkü ona sordugunda evladım bunu niçin takıyorsun? dediginde dinim geregi. derse yalan bile söylese yapabilecegin birşey olamaz. bu biraz şuna benziyor, misal veriyorum, pembe t-shirtliler bana göre şu emo dininin propagandasını yapıyor. bunlar göreceli şeyler. neyse aşıcaz bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 TC başbakanı senin başbakanın değil mi? Niye alındın bu kadar anlamadım :) Ne kadar meraklı insanlar birine faşist demeye. Hemde yasada yazan şeyi savunduğu için. Times'a bile türbanlı kapak olup, ezilmiş edebiyatı yapılmışsa ben siyasi görüş olduğunun kanıtı vardır derim arkadaş. edit yaptım afferim bana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Eyvah eyvah... Zaten bu memleketin yıllar önce aştığı meseleyi, hazımsızların yüzünden aşamadığımızı düşünüyorsan vay haline derim. Bu arada okula haçla gelmek âdeta yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 tabiki benim başbakanım ama onu niye yazdıgını anlamıyacak kadar aptal degilim ucuz edebiyat yapma sende. sen istedigin kadar diyebilirsin,bende derim, fakat bu hiçbirşey ifade etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 ignorance is bliss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 dagilinuleyn said: tabiki benim başbakanım ama onu niye yazdıgını anlamıyacak kadar aptal degilim ucuz edebiyat yapma sende. sen istedigin kadar diyebilirsin,bende derim, fakat bu hiçbirşey ifade etmez. Başkaları için ifade ediyor demek ki yasak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar