Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

cicibebe said:
daha önce başka biryere yazmıştım;
"türban sadece bir giyim tarzı mıdır?
türban kadının birey olmasını engelleyen, kadını toplumda eş, bacı gibi rollere sıkıştıran ve erkeklerin taşıdığı bir aksesuar olmaya zorlayan, kadınları kendilerini sürekli bir sakınma içerisine sokan dolayısıyla erkekleri potansiyel tecavüzcü yerine koyarak insanları birbirinden uzaklaştıran hatta ve hatta türban yeterince yerleşince türban takmayana karşı erkekleri gerçekten taciz ve tecavüze teşvik eden bir yaşam biçimidir.
kısacası türbanı benimseyenin beyninde de örümcekler vardır"
dini bir simge olup olmaması beni ırgalamaz, zararlı mı? zararlı o zaman gtfo.[/quote

Sen kendi üstüne alınıyorsan, sana tecavüzcü diyorlar die ağlıyorsan sana ''Yarası olan gocunur'' lafını hatırlatırım. Sen dinsiz olabilirsin ama dine inanan insanın dinini yaşamasına karışamazsın.

Ha yokmu şu anda ''Off saçlarından tutacan...'' şeklinde garip tepki veren insanlar? Var. O halde böyle insanlardan korunmak için takılabilir mi? Evet takılabilir. Eğer sen üstüne alınıyorsan senin içindede vardır. Ben şahsen alınmıyom.

Ayrıca o insan bunları düşünerek değilde sadece kalp rahatlığını düşünerekte takabilir.

Yani gerçekten bir rahatsızlık duyuyorsan bu konuda kendinde aramalısın olayı.

Ya basit bir olay. Ben demokratik bir insanım, cumhuriyetçi bir insanım diyorsan izin vereceksin. Yok ben faşistim diyorsan yasaklayacaksın.

Ben faşistim. İstemiyorum. Ama bi bakımdanda istiyorum. Çünkü kavga olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yarası olan gocunur falan değil, yaklaşabileceğin en sığ açıdan yaklaştın tebrikler. kimden şüpheleniyorlarsa onun yanında taksınlar o zaman türbanı. erkek gördü mü aklına cinsellik geliyor ve sürekli bir sakınma içine giriyorsa kötü niyet o kadındadır zaten.
türban takanlar oldukça saçlarından tutucan diye fantazi kuranlar da olacaktır. insanlar kadın saçı görmeye alışmadıkça saçı açık kadınlara karşı sapık tepkiler olacaktır. bu sapkınlığın sebebi bu muhafazakarlıktır.
benim toplumumun kadınını ezen bir inanca saygı falan duymam, kofti demokratlar ağızlarına sakız gibi dolamışlar inanç da inanç. ya kardeşim artık pozitif bilimlerin ışığında yaşıyoruz sen bana türban gibi ilkel birşeyi hiçbir şekilde haklı gösteremezsin, kadınımı aksesuar yapamazsın. kadının kendinin de aksesuar olmak istemeye hakkı yoktur. bırakın artık, savunamazsınız bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak basitçe söylüyorum. Eğer din ihtiyacı içinde ise ve müslümanlığı din diye seçmişse; türban takabilir. Çünkü kalbini rahatlatır. Yani evet sana hayvan muamelesi yaparsa evet haksızdır. Ama sadece kalp rahatlığı için takıyorsa bişi diyemezsin. Sadece basit bir din kuralı uyguluyorsa bişi diyemezsin. Sonuçta empati denen bir şey var. Koy yerine kendini. Türban takmak istiyorsun. Çünkü dinin onu emrediyor. Ama diğer insanlar takmanı istemiyor. Çünkü siyasi simge, ona hakaret ettiğini düşünüyor. O halde senin hakkın yenilmiyor mu? Sadece kalp rahatlığı peşinde olan bir insana paranoyakça düşünceler içinde olan kişi izin vermiyor. Bu demokratikliğe aykırıdır.

Saç fantaziside türbanla ilgisi yoktur. Sadece izlediği filmlerin etkisinde fazla kaldığını gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Saçmalama. Türban zaten basit bir aksesuar değil. Türban dini bir simge. Normal şartlarda kimseye zararı olmayan bir simge. Ha ''Lan olm ellerini yüzlerini kapıyorlar. Göremiyom bende. Karı kız görmek istiyom ben'' die bir mantıkta olana evet zarar. Ama bu düşünce zaten zarar.

Eğer türbana beyinlerdeki örümcek ağı diye yorum yaparsan senin beyninde baya bir örümcek var derim.

Türban yasaklandı çünkü Atatürk türban dini bir simge olarak ortalıkta dolaştıkça, kara çarşaf dolaştıkça, fes dolaştıkça bu kadar inkılap yapılamayacağını biliyordu. Faşistçe bir karar. Ama dediğim gibi olması gereken karar. Dini simgeleri kaldırdı Atatürk bu yüzden.

Ateist ol, agnostik ol, deist ol, poloteist ol ne olursan ol. Diğer insanların haklarını saygısızlık yapmadan, diğer insanlarda sana saygısızlık yapmadan yaşama hakkı vardır.

Türbanın zararlarınıda düzgün bir şekilde ortaya koymazsan gereksiz bir yazı yazmış olursun.

Türban dünya üzerinde tek bir ülkede zararlıdır. O da saygısızlığın kralını yapan Türklerde. Birbirlerinin hakkına saygısızlık eden, tercihlerine saygısızlık eden Türklerde. Ki onlardan biride sensin. Türbana bu gözle bakıyorsan sen bir saygısızsın. İnsanların tercih ve seçimlerine saygısızlık eden bir kişiliksin. Küpe takan, saç uzatan adama GAY diyen adamdan bir farkın yoktur senin. O halde senin de dahil olduğun Türklerin çok olduğu bir yer olan Türkiyede türban yasak olmalıdır. Ve büyük ihtimalle sen türban takarak okula girmiş bir hatuna suratını ekşiterek bakacaksın ve ordan bunu gören bir ülkücüde ''Ne ekşitiyon lan sûretini beğenemedin mi it?'' şeklinde çıkışacak.

Sen ve senin gibi düşünenler demokrat adı altına saklanan faşist birer bireysiniz.

mükemmel bir yazı yazmışsın.
seni çok tebrik ediyorum.
fakat bu insanlar "faşist" olduklarını bilmedikleri ve anlayamadıkları için bu yazını da anlayamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
türban kadının birey olmasını engelleyen, kadını toplumda eş, bacı gibi rollere sıkıştıran ve erkeklerin taşıdığı bir aksesuar olmaya zorlayan, kadınları kendilerini sürekli bir sakınma içerisine sokan dolayısıyla erkekleri potansiyel tecavüzcü yerine koyarak insanları birbirinden uzaklaştıran hatta ve hatta türban yeterince yerleşince türban takmayana karşı erkekleri gerçekten taciz ve tecavüze teşvik eden bir yaşam biçimidir.
dini bir simge olup olmaması beni ırgalamaz, zararlı mı? zararlı o zaman gtfo.

kime göre neye göre?
türban kadının birey olmasını engelledigini hangi kitapta,hangi yasada yazıyor?
kişisel yorumlarınla birşey yasaklayamazsın.

Örnek veriyorum,(düşüncem aslında böyle degil)
bana görede eşcinsellik zararlı toplumun ahlak kurallarını bozuyor bu yüzden yasaklansın.

senin mantıgın aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

"din onu emrediyor" diye birşey yok. din niye emrediyor? faydası zararı var mı? varsa ne? bunlara bakılır ve ona göre bir değerlendirme yapılır ve bir sonuca varılır. bu çağda "din emrediyor" diye birşey yok artık.
ha ben söyliyim niye türban takıldığını. kendini erkeklerden sakınmak için bu kadar basit. araplar çöl insanıdır, bazı arap kabilelerinin erkekleri bile kapalıdır, onlar birbirlerinin vücutlarını görmezler hiçbir zaman çünkü o iklimde o şekilde gezemezler. bu yüzden çıplak deri, kadın saçı, bacak, omuz bu adamlara çok yabancıdır. 50'li yıllarda ilk mayo çıktığında dünyada yarattığı etki gibi yani. araplar coşup sağı solu ele geçirince de yabancı oldukları o kültürlere tahammül edemeyip kendileri gibi yaşamaya zorlamışlar insanları, türban da bu şekilde oturmuş birşey bu kadar basit. yani öyle "din emrediyor" diyerek işin içinden çıkamazsın, toplumu bölen, insanlar arası güvensizlik aşılayan, erkekleri potansiyel tecevüzcü yerine koyan bir inanç bu.
ve evet kadın saçı bugün bazılarını tahrik ediyorsa bu türban yüzündendir.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
cicibebe said:
dini bir simge olup olmaması beni ırgalamaz, zararlı mı? zararlı o zaman gtfo.

kime göre neye göre?
türban kadının birey olmasını engelledigini hangi kitapta,hangi yasada yazıyor?
kişisel yorumlarınla birşey yasaklayamazsın.

Örnek veriyorum,(düşüncem aslında böyle degil)
bana görede eşcinsellik zararlı toplumun ahlak kurallarını bozuyor bu yüzden yasaklansın.

senin mantıgın aynı.

hangi kitapta yazıyor bilmiyorum ama kitap yazarsam o kitapta yazacak o kesin.
sen onu bunu bırak da dediklerimin aksini savun savunabiliyorsan yoksa şşş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu türban olayı dünya üzerindeki tek örtü çeşidimi?
Dinleri bunlara türban takıcaksın ulan mı diyo? Ziynetlerini ört diyo. Hadi bunu saçını örtüceksin diye yorumladı, neyse tamam diyoruz ve sıradaki kısma geçiyoruz; türbanla mı ört dedi?

Dini sebeplerden ötürü saçını göstermek istemiyosan saçlarını kapatmak için kullanabileceğin milyonlarca seçenek var.Türban siyasi simge, e o zaman bere tak, şapka tak, miğfer tak ne biliyim milyonlarca seçenek var, bunlar da saç kapatıyo.
Zaten iyi niyetle, dini sebeplerden ötürü saçını örtenler uzun zamandır bu yöntemlerle rahat rahat dolaşabiliyolar(-henüz miğfer görmesemde bu da alternatif bi seçenektir tabi-).
Kimse de -doğal olarak- birşey demiyo.

Bütün bunlara rağmen bazı şahıslar "türbanla giricem ulan" diyosa apaçık bir şekilde din propagandası ve siyasi reklam panosu olarak dolaşma amacı taşıyordur. İyi niyetli olsa türban diye tutturmayıp mevcut kurallara uygun bir şekilde saçını örtmenin bir yolunu bulurdu.

Ama hayır, ille de türban...
niye?
çünkü Feto the archhoca hazretleri öyle buyurdu...
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
"din onu emrediyor" diye birşey yok. din niye emrediyor? faydası zararı var mı? varsa ne? bunlara bakılır ve ona göre bir değerlendirme yapılır ve bir sonuca varılır. bu çağda "din emrediyor" diye birşey yok artık.
ha ben söyliyim niye türban takıldığını. kendini erkeklerden sakınmak için bu kadar basit. araplar çöl insanıdır, bazı arap kabilelerinin erkekleri bile kapalıdır, onlar birbirlerinin vücutlarını görmezler hiçbir zaman çünkü o iklimde o şekilde gezemezler. bu yüzden çıplak deri, kadın saçı, bacak, omuz bu adamlara çok yabancıdır. 50'li yıllarda ilk mayo çıktığında dünyada yarattığı etki gibi yani. araplar coşup sağı solu ele geçirince de yabancı oldukları o kültürlere tahammül edemeyip kendileri gibi yaşamaya zorlamışlar insanları, türban da bu şekilde oturmuş birşey bu kadar basit. yani öyle "din emrediyor" diyerek işin içinden çıkamazsın, toplumu bölen, insanlar arası güvensizlik aşılayan, erkekleri potansiyel tecevüzcü yerine koyan bir inanç bu.
ve evet kadın saçı bugün bazılarını tahrik ediyorsa bu türban yüzündendir.

yahu sen kimsin de "din onu emrediyor" diye birşey yok diyorsun?
mesih misin?
sanane milletin dininden,bırak kendi dinini yaşasın,kendine karışılmasını istemiyorsan başkasına da karışmıycaksın.
kendi diniyse kendi dini,
kendi aptallıgıysa kendi aptallıgı sanane.

"bu çagda din emrediyor diye birşey yok " demişsin.
kim demiş bunu kendi kişisel fikirlerine göre insanları şunu yapacaksın diye zorlayamazsın.

cicibebe said:
ha ben söyliyim niye türban takıldığını. kendini erkeklerden sakınmak için bu kadar basit.

evet bak cevabı kendn vermişssin.
isterse sakınır isterse sakınmaz sana mı sorucak?
pantolon giydiginde de bacaklarını sakınmıyormu?
isteyen saçını da saklar.

kuaförlere bi ton para vermiyormu kadınlar?
demekki saç kadın tipinde önemsiz birşey degil.

burda türbanı degil,insanların temel haklarını savunuyorum.

sen türbanlıyı alma üniversteye,okuyamasın cahil kalsın,üstüne birde sana düşmanlık beslesin bu yuzden,

sen sonra başına başbakan oldugunda ağla ,imam hatipliler başbakan oluyor diye.
ne perhiz ne lahana turşusu
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Dinleri bunlara türban takıcaksın ulan mı diyo? Ziynetlerini ört diyo. Hadi bunu saçını örtüceksin diye yorumladı, neyse tamam diyoruz ve sıradaki kısma geçiyoruz; türbanla mı ört dedi?

Dini sebeplerden ötürü saçını göstermek istemiyosan saçlarını kapatmak için kullanabileceğin milyonlarca seçenek var.Türban siyasi simge, e o zaman bere tak, şapka tak, miğfer tak ne biliyim milyonlarca seçenek var, bunlar da saç kapatıyo.
Zaten iyi niyetle, dini sebeplerden ötürü saçını örtenler uzun zamandır bu yöntemlerle rahat rahat dolaşabiliyolar(-henüz miğfer görmesemde bu da alternatif bi seçenektir tabi-).

Bütün bunlara rağmen bazı şahıslar "türbanla giricem ulan" diyosa apaçık bir şekilde din propagandası ve siyasi reklam panosu olarak dolaşma amacı taşıyordur. İyi niyetli olsa türban diye tutturmayıp mevcut kurallara uygun bir şekilde saçını örtmenin bir yolunu bulurdu.

niye?

isterse tarladaki ahmet emmi buyursun,
neyle örtücegini sana mı sorucak?
istedigi şeyle örter isterse başına tanga geçirir.

ayrıca bere,migfer gibi şeyler başı pişirir.pişirmez mi diyorsun?
ince bir kumaş şart.
ha kumaşı aynı şekilde baglamasın diyorsan,
moda gibi birşey bu.
öyle baglanmaya başlanmış,şeklide öyle gitmiş.herşeyin bir yolu yordamı var heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

peki neden illa türban?
bunuda merak ediyorum cidden merak ediyorum,

ninelerimizden öle gördük cevabı komik olucaktır mesela bu noktada.

kimse imseye dinini özgürce yalşıamazsın demiyo, ama hanı toplumsal kabullere uyums aplıyarak yaşasan kötümü diyo. Yanı papazlar dini kiyafetleriyle cıkmıyo mesela sokağa dimi böle bi dükstür var, onlarında böle bi hakkı var ama yapmıolar yasak olmasının dışında, içinde bulundukları toplumla hayatı paylaştıkları ortak bi padada buluştukları için yapmıyolar.
Hacılar sakal bırakmıyomu bırakıyo ama cüppeyle gezmiyolar dimi bi yandanda?
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim anlamıyorsun, anlamak istemiyorsun
insanlar kendi inançlarını kendi kişisel alanları içerisinde yaşayabilirler bu onların hakkı. ama bunu toplumsal alanlara taşımak istiyorlarsa bazı kıstaslar vardır. 1- başkasına saldırgan gelebilecek unsurları toplumsal alanlara taşıyamaz, 2- toplumun birliğine ve bütünlüğüne tehtid oluşturacak unsurları toplumsal alanlara taşıyamaz, 3- başkasının hak ve özgürlüklerini kısıtlayamaz.
türban ilk 2 maddeyle kafadan çelişiyor, yeterince oturduktan sonra 3.yle de çelişir.
bir kere insanların türkiye'de pantalon giymemesi gibi birşey söz konusu olamaz burası ekvator ülkesi değil hiç demagoji yapma bana. kafası üşüyorsa da şapka, bere takabilir zira.
ayrıca pantalon, şapka takan insanlar taktıkları gibi çıkarmayı da biliyorlar, türbanlılar gibi denize pantalonla girmiyorlar yani yaptığın laf ebeliği sadece.
hepsini bırak sen bana türban takan birinin kafasında örümcekler olmayabileceğini ispatlayabilir misin? ispatlayamazsın. türban takmak ve aydın olmak birbirine zıt çünkü.
burası arabistan değil, kimse de benim kadınımı nazi almanyası yahudileri gibi bezle damgalayamaz. kendileri bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
peki neden illa türban?
bunuda merak ediyorum cidden merak ediyorum,

ninelerimizden öle gördük cevabı komik olucaktır mesela bu noktada.

kimse imseye dinini özgürce yalşıamazsın demiyo, ama hanı toplumsal kabullere uyums aplıyarak yaşasan kötümü diyo. Yanı papazlar dini kiyafetleriyle cıkmıyo mesela sokağa dimi böle bi dükstür var, onlarında böle bi hakkı var ama yapmıolar yasak olmasının dışında, içinde bulundukları toplumla hayatı paylaştıkları ortak bi padada buluştukları için yapmıyolar.
Hacılar sakal bırakmıyomu bırakıyo ama cüppeyle gezmiyolar dimi bi yandanda?

yanlış biliyorsan.hem papazlar hem rahipler dini kıyafetleriyle çıkabilir sokaga.ve çıkıyorlar zaten.

zaten bu bütün yazdıklarınız çogu bilgisizlikten.

"peki niye illa türban?"
demen,
peki niye mini etek?
peki niye kot pantolon?

aynı şey.
Keyfi bilir takan kişinin ,istedigini takar.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

niye?

Ha evet yanlış ifade ettim kendimi. Türban tak değilde örtün diyor. Berede takabilir. Miğfer de takabilir. Ama işte bizim yaptığımız hata en başta türbanı yasaklamaktı. Türbanı ilk yasakladığımız andan itibaren insanların içinde kaldı bu. Aynı MHP nin öcalanı ascaz kescez diye bu konuyu siyasi olarak kullanması gibi türban da yasak olduğu için insanların yapmak isteyipte yapamadığı bir şey olduğu için siyasi bir simge haline geldi.

En baştan serbest olsaydı şimdi kimse türbana kötü gözle bakmayacaktı.

Şu anda bir siyasi simge mi? Evet siyasi simge. Ha ama oralarda bir yerlerde siyasi simge değilde bir kalp rahatlığı, bir inanış gereği olarak gören insanlar var mı? Var ve biz onlara aradıkları hakkı vermeliyiz.

Ha evet onların hakkı diyorum. Ama karıştırılmamalı ki burası Türkiye. Türkiye de türkler yaşıyor gibi basit bir önerme ile TÜRBAN YASAKLANMALI diyebiliriz.

Ama ben demokratik bir insanım diyorsanız eğer, türbana karşı çıkarsanız insan haklarına pekte önem vermeyen bir birey olmuş oluyorsunuz.

- Ha bakın tekrar söylüyorum. Ben demokrat değilim. Ben başörtülü bir insan görünce yüzüne bakmayan bir insanım. Ben kara çarşafa bürünmüş bir insan görünce iğrenen bir insanım. Ben sadece demokratım ben deyipte türbana karşı çıkmanın anlamsız olduğunu savunan bir insanım.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
ama bunu toplumsal alanlara taşımak istiyorlarsa bazı kıstaslar vardır. 1- başkasına saldırgan gelebilecek unsurları toplumsal alanlara taşıyamaz, 2- toplumun birliğine ve bütünlüğüne tehtid oluşturacak unsurları toplumsal alanlara taşıyamaz, 3- başkasının hak ve özgürlüklerini kısıtlayamaz

1-başkalarına saldırgan gelebilecek durumlar.
türban bana saldırgan gelmiyor.
Fenerbahçe forması giyen biriye daha çok saldırmak isterim.
Fener forması yasakmı? degil.çünkü göreceli bir kavram.
senin mantıgınla o zaman simsiyah giyinen uzun saçlı tiplerede gıcık oluyorum diyelim,onların da yasaklanması lazım.
bu yüzden bu çöpe.

2.aynı sebepten dolayı,yani türbanın birligine ve bütünlügüne tehdit oluşturucak bir unsur oldugu gibi birşey yok.
bana göre hiç de tehdit degil
ki tehdit olsa bile tehditlerle ülke yönetilemez,
ona bakarsan her kürt vatandaşımızı da potansiyel kurdistan tehditi olarak görebilmemiz mümkün.
bu yüzden buda çöpe.

3.sü
Türban giyen insanın,türban giyerek başkasının hak ve özgürlügünü kısıtlaması mümkün degildir çünkü türbanı kendi takar,kısıtlasa kısıtlasa kendi özgürlügünü kısıtlar.

evet başka?

cicibebe said:

hepsini bırak sen bana türban takan birinin kafasında örümcekler olmayabileceğini ispatlayabilir misin? ispatlayamazsın. türban takmak ve aydın olmak birbirine zıt çünkü

evet ispatlayamam.
sende türban takan birinin kafasında örümcekler oldugunu ispatlayamassın.
Sosyal ağlarda paylaş

bana sorarsan hiç umrumda değil im ne giymiş herkezin kendi secimi.

ama herkezin için böle değil ne yazıkki dini ırsı ayrımlar netleştikce insanların üzerinde baskı artıcak kutuplaşmalar artıcak.
kimbilir kac türban takmak istiyen kızın babası "hayır takamazsın" istemiyenin babası "hayır takıcaksın" diyicek?
toplum içinde bu olaylar dahada baskın yaşanıcak,

sadece ek yönlü yaşanmıyo bu sonucta, kutuplaşma arttıkca daha özgür değil, daha lokal yaşıyabilicek insanlar dinini o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasiyle alakası nedir? Dinlerinin gerektirdiğini yapmaları yasak mı? Hayır, saçlarını örtebilirler. Peki türban yasak mı? Evet, çünkü siyasi simge. Çünkü din propagandası.
-ve Türkiye'nin gayet net bir şekilde yaşadığı gibi insanların kutuplaşmasında ve ayrımcılarda gayet işlevsel bir katalizör görevi üstleniyor.

Nasıl insanların dinlerini yayması suç değil, ama bunu kaba kuvvet kullanarak yapmaları zorbalık ise,barbarlık ise;
eylemler ve yöntemler bağlamında bu da aynı şekildedir.

Saçını örtmek serbest, yalnızca bunu türbanla yapmaman lazım.Çünkü kurallara aykırı.

Neden?
Çünkü geçmişte bu konu yüzünden Türkiye'nin çok canı yandı.

Peki bu kural kalkmalı o zaman...
Hayır, kalkmamalı çünkü aynı olayları hortlatıcağı kesin. %99 demiyorum, %100 hortlatıcak. Bu kadar da eminim. Çünkü hortlatmaması gibi bir ihtimal yok, zira olay tamamen kutuplaşmayı kuvvetlendirmek üzere kurulmuş bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

fenerbahçe formasına saldırmak istemen senin dengesizliğin ha ama fenerbahçe forması saldırgan gelebilecek bir unsur olsaydı evet yasak olurdu.
sakın ha türbanın toplumu bölmedğini savunma bana, daha önce defalarca açıkladım anlamadıysan tekrar tekrar oku, senin için ayrıca nefes tüketemem. anlamazlıktan gelmekte ısrar edersen her seferinde kopyalar 30 kere yapıştırır sokarım gözüne bana cevap yazarken görmezden gelemez hale getiririm.
eğer türban yerleşirse bir şart haline gelir, türban takmayanlara karşı baskılar, tacizler artmaya başlar ve bu onların hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir durumdur.
sana sorduğum soru yeterince basitti yani bana şunun açıklamasını yapacaktın, türban takan birinin beyninde örümcekler olmayabilir çünkü x sebeptedn dolayı onun düşünsel gücü diğer herhangi bir insandan farklı değildir gibi bir açıklama. ama yapamıyorsun belli ki. yapılamaz çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana saldırgan gelmiyor, Yargıtay aksini iddia ediyor ama, nasıl olacak bu iş anlamadım. Sen ad hominem diye gezmeye devam et, kimse senden fikir almıyor çünkü, Cumhuriyet Başsavcılığı diye bir olay var şimdi, Tayyip'in ettiği lafın kaydını istiyor, gerekeni yapacak. Kafan almıyor bazı şeyleri, şimdi kusura bakma, ama gerçekten almıyor yani. Almak istemiyor da olabilir, bence almıyor ama bariz. Türban tehdit oluşturmuyor demişsin, üst makamlar "oluşturuyor" demiş. "Tehditle ülke yönetilmez" demişsin, kendi dediğin lafa cevap vermişsin. Aç anayasa oku, aç Siyasi Partiler Yasası oku, bak bakalım görebilecek misin içinde "Kürtse, problem çıkabilir" ,"Fenerbahçe forması varsa tehdit unsuru sayılır" yazıyor mu? Senin tehdit olarak görmediğin şey eğer öyle değilse arkadaşım neden Türban SORUNU olarak geçiyor, neden bir problem teşkil etmiş de SORUNU çözmeye çalışıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
türkiyeden bahsetmiyormuyuz?
hayır başka bi ülke hakkında konuşuyorsak biliyim.

ama mesela iranda yasak papazların cüppeyle sokağa cıkması

o konu hakkında türkiyeden bahsetmedim.
zaten itirazımız bu,türban takan insan sayısı bu kadar fazla olmasa ,onu da sokakda bile yasaklayabilirlerdi zaten.

papazlar azınlık,yasaklıyorlar çünkü insanımız daha o kadar gelişmedi.bana kalsa diger gelişmiş devletler gibi serbest kalsın tabiki.anti demokrat bir yaklaşım bu.

türban yasaklansın diyenler,
hep gelecek hakkında yorum yapıyor,
yok türban gelirse kutuplaşma olur diyor,sanki yasakken yokmuş gibi,
sonra şöyle olur böyle olur diyorlar.

bunlar kişisel fikirlerdir.böyle paranoya ,tehdit,ve teorilerle insan haklarını kısıtlayamazsınız.
faşizm dir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

azınlık diye özgürlük elde edemeyecek mi? mantıga gel.

iste bu ikiyuzluluk devam ettigi muddetce turbanın ardında art niyet olmadıgına insanları inandıramazsınız.ancak kendi kendinize birseyler zırvalar durursunuz.

haksızlıga ugradıgından dem vurup,baskasına aynısını yapmak takdire sayan bir hareketti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...