Bendekar Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 başlık sanırım yeterince açık nerden geliyor rangerın çift silahla dövüşmesi? tarihte ve ya ranger classının yaratılmasına önayak olmuş başka kaynaklarda buna örnek kim var? okulda bunları tartıştık ama pek bi yanıt bulamadık bi de paticiğe danışayım dedim[signature][hline]"As you can see my jedi powers far beyond of yours. Now back down!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Tek kelime: Drizzt....[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ranger olayı en başından beri böyle. yani drizztten de 3rd. ed'den de önce rangerlar çift silah kullanıyolardı. ben bu olayı bazı kızıl derili kabilelerinde yaygın olarak kullanılan balta + hançer kombosuna bağlıyorum.[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Drızztten once rangerla atlı adamlar olarak bılınırlerdı (bkn:Lord of the Rings)sımdıkı genclık bakıyor aaa Drızzt asmıs ranger hadı bende cıft takılıyım dıyor ısın ozu bu.....[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2004 aslında en güzelini bone sölemiş :)[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Montolio istisna olmakla beraber rangerın eline kalkan yakışmıycağı ve bi elinin boşta kalmaması için derdim ama Bonepartta haklı hehe[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Adettendir[signature][hline]"127*625+3 işleminden elde edilen sayının 5 tabanındaki eşitinin rakamlarının toplamının 10 tabanındaki değeri kaçtır?"(Yaşasın ÖSS!) Aşağıdakilerden hangisi en aşağıdadır?(Long live ÖSS!) Gel vatandaş beleş 3.5 ed.e geeel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 okulda tarti$cak baska bisi bulamadinmi ders çalis evladim öss var birak bu isleri:)*elder ayaklarIna yatar* salvatore amcam öle istemis olabilirmi??? ki zaten drowlar genel olarak kiliç-hançer gibi kombinasyonlarla takildiklarina göre irksal diebiliriz(erkek drowlardan bahsediorum:))[signature][hline]msn:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 said: Grudge, 12 January 2004 20:58 tarihinde demiş ki: ranger olayı en başından beri böyle. yani drizztten de 3rd. ed'den de önce rangerlar çift silah kullanıyolardı. [signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bendekar Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 ben 3e den once de bu isin boyle oldugunu biliyorum ama neden boyle bisi yapmislar yani neyi ya da kimi ornek almislar. mesela bardlari ortacagda hanlarda ve ya saraylarda muzik calip insanlari cesitli sihirbazliklarla eglendiren halk ozanlarindan ornek almislar ve herseyi tam oturmus ama rangerin ornek alindigi robin hood tarzi adamlar ok ve kilic kullanirdilar ben cift silah kullanmayi kimden uyarladilar diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Aragorn'dandır? Ya da Legolas. Kitapta Aragorn'un çift silahla dövüştüğüne dair bir şey yok ama Legolas Helm's Deep'te çift short sword'la savaşıyordu. O da Ranger sayılır. [Bu mesaj Eraq tarafından 18 January 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhalur Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Bone'un sölediine katılıyorum... Sadece çeşit olsun die konmuş..... Aynen Alignment sistemi gibi Faktöriyel sisteminden napalım napalım evil olsun good olsun neut. olsun sora napalım bunları harmanyalaım kaç çeşit kombinasyon çıkar 3! kadar eee fazlalık çıktı napacaz bunu ??? salla mutlaka onuda kullanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Samurai'lar Japonyadaki kast sistemine göre en yüksek mertebede.. Ve sadece onlar iki kılıç taşıyabiliyor.. Bu cümleyi bu ayki national geographicte okudum yani kafadan sıkmadım... Anladığım kadarıyla "iki kılıçla dövüşme tekniği diye birşey var mı yoksa WotC kafadan mı sıktı?" demek istiyorsun... Kafadan sıkmamışlar işte samuraylar iki kılıçla savaşıyorlar.. Ruruoni Kenshin'de birkaç kişinin sword dance yaptığını iki kılıçla kavga ettiğini görebilirsin.. Ayrıca Samurai-X (Kenshin OAV)larda da Samurai'ler çift kılıç taşıdığını çok rahat görebilirsin.. National Geographic'in TV kanalında bazı monkları görmüştüm... Adamlar çift pala ile egzersiz yapıyordu.. Bir konuda haklısın, Temel olarak Ranger Tek kılıç (genelde longsword) kullanır, ok-yay kullanır felan filan.. Ama adamlar Ranger=Archer yapmak istememişler.. Çift kılıç vermişler Ranger'a Archer'dan farklı olsun diye.. Bir de druid büyüleri.. Drizzt, D&D 3e'den önce iki tane enli pala kullanıyordu şimdi ise (Lockwood resimleri) iki tane ince pala kullanır oldu.. D&D 3e'den önce Drizzt 16. Level Fighterdı.. Şimdi ise Fighter/Barbarian/Ranger.. Yani Drizzt Ranger diye 3e'de Rangerlara iki kılıç tekniği vermemişler.. Drizzt daha önceden iki kılıç kullanıyordu zaten.. 3e'den önce Fighterdı zaten ranger değildi.. 3e çıkınca, drizzt'in 16 levelı üç class'a dağıldı.. Drizzt ile 3e'nin iki elli kılıç sistemi hakkında bir bağıntı yok yani.. Legolas kitapta bir ara iki kılıç kullandı demişsiniz.. Doğrudur. Britanyada şovalyeler kılıç+kalkan takılırken uzak doğuda samuraylar kılıç+kılıç takılıyorlardı.. Var olan bir sistem sonuçta.. Bunu elfler de kullanabilir.. Zaten çoğu oyunda elflere iki kılıç kullanma bonusu veriliyor (mesela Shadowbane'de özel bir class vardı sanırsam) Sorunun kaynağına inelim.. İki elli kılıç önceden vardı, Drizzt veya 3e ile alakası yok.. WotC, D&D 3e'yi yaparken birçok şeyden esinlendikleri sırada, BonePART'ın dediği gibi iki kılıç sistemini Rangerlara vermiş olay bu kadar basit[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bendekar Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 tamam ya ben de bunu merak ediyodum yani tarihi bi şey lazımdı onu da sen sağladın sağol. allahtan wizards 3,5 te ranger a level 2,6 ve 12 de combat style olarak two weapon combat ve archery seçme olanağı sağladı. verdiğin cevap için sağol bonecrusher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhalur Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Samuraylar zaten 3 silah kullanıo temel olarak Katana veya Naginata ve Yumi Wakizashi ve Tanto. Bunun yanında shurikeni roguelar diil asıl samuraylar kullanıo ve ninjalar şunuda belirtmeden geçmiim.Aynı zamanda bi rangerin kullanması gereken sıl silah (eğer yay kullanıosa) war macetir. osmanlılar özellikle okçularda öle bi kol kası vardıki adamlar yanıda bide warmacele meleeye giriolardı. Ayrıca hindistan martial artsında hançer + pala veya bastard tarzı kılıç kombosuda çok görülüyor.. Allahşakına drizzt nası bi sembol oldu böle ya... Ayrıcam çizimlerde sürekli Falcion tarzı çıkıo nedne anlamıorum.Arap palası kullanıomıuş gibi drizzt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 esas itibariyle samuraylar horse-archer takılarak girmişler olaya daha sonradan timur mu, cengiz mi türk bi han japonyayı denizden basıp japonlara melee'nin manasını öğretince katana olayının daha kolay adam öldürdüğünü çakmış japonlar. katana+wakizashi yani daisho sürekli olarak taşınsa da pek az samurai bu ikisini birarada kullanır. wakizashi daha dar alanlarda kullanıma uygun bi silah. katana+wakizashi'yi en baba kullanan arkadaş da miyomoto musashi. araştırın isterseniz. adam baya sağlam bi samurai. ayrıca way of the warrior tadında kitapları da vardı yanlış hatırlamıyosam... drizzt'e gelince. bone: drizzt 2nd. ed de 16. level rangerdır. ayrıca 2nd. ed de de rangerlar çift silah kullanırlardı. olay 3rd. ed ile ortaya atılmadı kısaca.[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 grudge. rangerlara çift kılıcın 3e'yle geldiğini kastetmedim. ya yanlış yazdım ya da yanlış anladın.. drizzt 16. level fighter değil miydi? o zaman ben yanlış hatırlıyorum hmm not alalım 16. level ranger diye.. o dediğin diğer iki şey de national geographic'de yazıyor. ama söylemek gereğini duymamıştım. sadece iki kılıç olayını söyledim.. bir de drizzt çizimlerinde anlamadığım birşey var.. dün LEVEL'ın son sayısında da prince 4 oyunun resimlerinde gördüm.. Bir geniş enli pala var, ucu geriye dönük, Elmore'nin çizdiği.. Bir de ince enli pala var, ucu ileriye döük, Lockwood'un çizdiği.. Geniş enliye scimitar diyoruz peki tamam.. peki diğerine ne diycez? ucu geriye dönük osmanlı kılıcına ne diycez? Ayrıyetten LEVEL'daki resimlere bakarken şu Lockwood stil pala daha bir saldırgan gibi geldi. Ya da çizimdeki saldırma haraketinden olabilir bilmiyorum. Sanki bir kaplan avına saldırcakmış gibi duruyor.. Ama geniş pala daha bir defansif duruyor. Hem geniş olması nedeniyle daha zor kırılcak gibi gözüküyor.. Defans silahı olabilir, diğeri de ofans silahı gibi... Bir de katana niye en iyi kılıç onu anlamış değilim? National Geographic'te öyle yazıyor..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Çünkü katana çifte su verilerek yapılan bir kılıç. Yani ısıtılarak şekil verildikten sonra aniden soğutulma işlemi 2 defa tekrarlanıyor. Bu da kılıcın çok sert ve keskin olmasını sağlıyor. Bunu başka bir çelik türüyle deneseniz büyük ihtimalle kılıcınız cam kadar kırılgan olur. Üstünlüğü hem kullanılan çeliğin yapısı hemde kılıcın dövülme tekniğinden ileri geliyor.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 çeliğin türü mü? anlamadım japonyada daha dayanıklı çelikler mi yetişiyor?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 garip bi yapım tekniği var o katananın. tekrar tekrar açıp katlıyolar diye biliyorum. çifte su değil de bikaçyüz sefer dövüyolar aleti. böle katman katman oluyo alet. yarısı sert yarısı daha yumuşak yapılıyo sonra da saçmalamış da olabilirim tabi :) silahın sağlamlığını da çeliğin karbon oranı belirliyo. çok olunca mı iyi oluyodu yoksa az olunca mı orasını bilemicem ama heralde az olursa daha iyi oluyodur :) ayrıca katana kırılgan bişey zaten. direk bloklamıyosun da gelen saldırının yönünü değiştiriyosun. sonra her kullanımdan sonra güzelcene cilalamak gerekiyo. güzel kaysın, iyi kessin diye :) bone, ne yazıyo national geographicte yaw? katana mı anlatmışlar? ne demişler?[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 samurai'lar hakkında birçok bok püsür var işte.. tokagawa dönermi felan da var.. hatta sen,in katana hakkında bahsetiğin şeyler de geçiyor orda.. bir tarafının yumuşak diğer tarafının sert olduğunu gealan yazıyor.. ama katana yapımı halkında pek birşey şöylememişler.. yani mesela katana en iyi silahtır diyo ama neden en iyi olduğunu anlatmamışlar..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 bone +1 :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki: Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 said: Bonecrusher, 23 January 2004 09:26 tarihinde demiş ki: çeliğin türü mü? anlamadım japonyada daha dayanıklı çelikler mi yetişiyor? Ehehe evet abi tohumuna para saymış adamlar:) Türü derken içindeki alaşım miktarından bahsediyorum. Karbonun çok olması çeliğin daha sert olmasını sağlıyor evet ama içinde sadece karbon olmuyor çeliklerin. Nikelden titanyuma kadar pek çok element bulunabiliyor. Öyle her kılıçla kafa kopartamazsın, eti ve kemiği kesip geçmek o kadar kolay değil. Ama katanayla bunu yapabilirsin. O yüzden en iyi kılıç diyorlar.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 bak hala carbondan bilmemneden bahsediyosunuz. Yaw bırrakın işin özüne girerseniz çıkamazsınız. (ben girdim de ondan biliyorum) Katan dediğin bayağı keskin japon kılıcıdır. Birdaha da carbon marbon çelik meilk demeyin lütfen bırakın onlar maddenin içinde kalsın sizde hepsine metal diyin. :)[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® © icq:108382340 oxxx[==============> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 ben girdim çıktım valla :)[signature][hline]If there were in the world today a large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar