Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İthal etmiyen ithalatcılar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ithalatçılar ne işe yarıyor ya, sennheiser hd 555 almak istiyorum, ülkede kalmamış, kargo ile istesem gümrük lölölölöl imba plx thx mn yapıyor, ithalatcı ithal etmiyor, anlamıyorum.
Ya şu devirde HALA ithalatcılık gibi bir mantık var.
Eskiden ulaşım ve kargo işini herkez yapamıyordu, gemileri tekeline alan, başkasında olmayan malları ucuza toptan alıp ihtiyacı olan yerlere sapık fiyatlara satıyor, köşe oluyordu, ama en azından uğraşıyordu, sonuçta yol gidiyor vs.
Şimdi öyle mi? her şey rahat, bunun uçağı var, eskiden giden gemi geri gelmese kaçtı mı bilemezsin, şimdi gps var uydu var çat bulurlar, e bu işin ne riski zorluğu kalıyor, gemi mi batıyor? ne oluyor? artık mesajlaşma zor da değil, 1 ayda giden mektup 1 saniyede msn üzerinden gidiyor, adam oturduğu yerden sipariş veriyor, devamını kargo şirketleri hallediyor gayet, sonra para kazanıyor.
Nedir ya bu
kalksın bende ithalatcılık, ne iş yapıyor bunlar? ha 40-50 yıl önce olsa, anlıcam, iletişim kopuk, malları getirmek zor, şimdi aynı işi ithalatcıdan çok daha başarılı bir şekilde yapıyor kargo şirketleri.
Mesela dealextreme.com adamlar işi bilen bi posta şirketiyle anlaşıyor, toplu miktarda yollama yapıyor, senden shipping ücreti bile almıyor, 30dolara aldığın mal 30dolara, 1dolarlık mal 1 dolara evine kapına geliyor. Ve adamlar website üzerinden satış yapıyor yüzlerce mal alıyor yolluyor takip ediyor vs.
Bizim ithalatcının İŞİ dışarıdan mal getirmek.
Adam beceremiyor.
Gidiyor, öyle bi şekilde mal getirtiyor ki, ürün başına 50dolar kargo ücreti ödüyor (ödetiyor daha doğrusu) sonra bunun vergisini de bize ödetiyor, üstüne üstlük çok bir şey yapmış gibi %15-20 ücret koyuyor.
Sonra beyenmeyince de ithal etmiyor, getirtemiyorsun malı ülkeye.
Sen ne işe yarıyorsun? ithalatcı varsa paticikte bunu okuyan, bana ne yaptığını söylesin lütfen.
EĞER BEN İNTERNET ÜZERİNDEN 1 DOLARA O MALI GETİRTEBİLİYORSAM SEN ANCAK 50 DOLARA GETİRTEBİLİYORSAN, senin iflas etmen lazım, niye etmiyorsun? niye bırakmıyorsunuz insanları herkez istediği gibi sipariş etsin gelsin, ne güzel profesyonel kargo şirketleri var, 2 belge sahibi adamlar ne diye araya giriyor?
Mesaj tarihi:
gumruk vergisinin ithalatciyla ne alakasi war ki
gumruk vergisi yurt isindan ticari amacla getirilen her mal icin devlete odenmesi gerkeen vergidir
vergiden daha zor ve masrafli kismi urunler turkiyeye vardiginda ambarindan tut burokratik islemlerine kadar suren sacma kagit kovalamacasidir
ithalatci bu islemleri senin icin yapan adamdir
ha bi gun bizde gireiz avrupa birligine avrupadan vergi alinmaz
o zaman hala ithalatcilarin urunleri direk size sunmasi internetle urastirmamasi sayesinde kolayligi olur
ha bide unutmadan
distrbutorle ithalatci farkli selerdir
Mesaj tarihi:
Ya mesela şimdi.
Adam ithalatcı, adamın işi yurtdışından mal getirmek, ben evde oturan birisiyim.
Ben internetten mal istediğimde, işin uzmanı olmadığım için mantıken toptan mal getiren bir ithalatcı ile yarışamam.
Çünkü adam çok daha farklı metodlar ile getirtiyordur malı, kargo ücretini düşürüyordur vs.
Ama ben getirtebiliyorum, istiyorum geliyor.
Burada görevini yapamıyan kim?
ithalatcı
Sen niye benim kargolarımı gümrükte durduruyorsun?
İthalatcı görevini yapması gibi uygun uygulasa, benim internetten o malı satın almam gerekmez değil mi? gider ithalatcıdan daha kısa sürede satın alırım. Ha belki 5 dolar fazla veririm hatta ithalatcı iyidir 5 dolar eksik veririm daha güzel olur.
Ama öyle değil
ithalatcı öyle bir şey yapıyor ki, yurtdışındaki malı türkiyede 3 katı fiyatına satıyor.
O para nereye gidiyor belli değil.
Ya vergilerini de eklesen, o 250dolarlık mal 500euro olmaz, olmaz yani mantıklı değil.
Böyle bi olay var bir de doları euroya çeviriyorlar ama sadece uzantısı değişiyor, 100dolarlık malı 150euroya satıyor, 50euro vergi ve kargo diyor, ama orijinali 100dolar, biz malız internetten bakmıyoruz tabiki malız ya salağız biz, euro dolar arasındaki farkı bilmiyoruz.
Vergilerini ekliyorsun, 250dolarlık mal taş çatlasa 300dolar oluyor, düzgün bir şekilde toptan getirtirsen, 10dolar kargo ücreti oluyor, ürün ediyor 310 dolar, kâr desen, 330 dolar hadi 20dolar alsın ürün başına.
AMA adam 500 EUROYA satıyor.
Adam ya çok salak, tek tek uçakla getiriyor 90 dolar kargo ödüyor satamıyor elinde bekletip zarara geçiyor 500euroya satıp zararını kapatmaya çalışıyor.
Ya da adam çok pis para kazanıyor.
Mesaj tarihi:
Chemical said:
Ya mesela şimdi.
Adam ithalatcı, adamın işi yurtdışından mal getirmek, ben evde oturan birisiyim.
Ben internetten mal istediğimde, işin uzmanı olmadığım için mantıken toptan mal getiren bir ithalatcı ile yarışamam.
Çünkü adam çok daha farklı metodlar ile getirtiyordur malı, kargo ücretini düşürüyordur vs.
Ama ben getirtebiliyorum, istiyorum geliyor.
Burada görevini yapamıyan kim?
ithalatcı
Sen niye benim kargolarımı gümrükte durduruyorsun?
İthalatcı görevini yapması gibi uygun uygulasa, benim internetten o malı satın almam gerekmez değil mi? gider ithalatcıdan daha kısa sürede satın alırım. Ha belki 5 dolar fazla veririm hatta ithalatcı iyidir 5 dolar eksik veririm daha güzel olur.
Ama öyle değil
ithalatcı öyle bir şey yapıyor ki, yurtdışındaki malı türkiyede 3 katı fiyatına satıyor.
O para nereye gidiyor belli değil.
Ya vergilerini de eklesen, o 250dolarlık mal 500euro olmaz, olmaz yani mantıklı değil.
Böyle bi olay var bir de doları euroya çeviriyorlar ama sadece uzantısı değişiyor, 100dolarlık malı 150euroya satıyor, 50euro vergi ve kargo diyor, ama orijinali 100dolar, biz malız internetten bakmıyoruz tabiki malız ya salağız biz, euro dolar arasındaki farkı bilmiyoruz.
Vergilerini ekliyorsun, 250dolarlık mal taş çatlasa 300dolar oluyor, düzgün bir şekilde toptan getirtirsen, 10dolar kargo ücreti oluyor, ürün ediyor 310 dolar, kâr desen, 330 dolar hadi 20dolar alsın ürün başına.
AMA adam 500 EUROYA satıyor.
Adam ya çok salak, tek tek uçakla getiriyor 90 dolar kargo ödüyor satamıyor elinde bekletip zarara geçiyor 500euroya satıp zararını kapatmaya çalışıyor.
Ya da adam çok pis para kazanıyor.

Türkiye de yaşıyoruz
Mesaj tarihi:
ben yurtdışından sorunsuz mal getiren herkeze sesleniyorum genel olarak ithalatcı diyorum:b

gümrüklerde hala takılıyor değerli mallar, felaket sorunlu gümrükler
Mesaj tarihi:
gumrukte takilmiyor dogacim
gumrukte SENIN GUMRUK VERGISINI odemeni bekliyor
git ode gumruk vergisini al ururnunu
devlet yasasi bu
sadece turkiyede deil
bir suru ulkede uygulanan bir yasa
Mesaj tarihi:
Beni sıkan kısım
İthalatcı, distribitör, adaptör her neyse, görevini yapmaması.
Ben internetten sipariş edip 1 ay bekleyip gümrüklerde mal aramak istemiyorum.
Ben her mantıklı ülkede yaşıyan dünya vatandaşı gibi bana en yakın "local audio shop" uma gidip, ücreti ne ise ödeyip malımı almak istiyorum.
Tabiki, 1 boyunca bekletmediği için ve gümrüklerle uğraştırmadığı için, dükkandaki ürün daha pahalı olabilir, çünkü ithalatcı/distribitör/adaptör bunları senin için halletmiş ve ürünü dükkana ulaştırmıştır.
Bu pahalılık, + %25 şeklinde de olabilir.
%40 da olabilir.
%250 olmasını kabul etmiyorum, saçmalık. + öyle işin içine edeyim.
%250 olmasını ve almak isteyince ürünün 1 ay sonra dükkana gelicek olması konusuna hiç deyinmiyorum, asıl burada fıttırıyorum ben, sen, ithalatcı/distribitöradaptör, sen napıyorsun? ürün nerede mal nerede niye getirtmiyorsun.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
gumrukte takilmiyor dogacim
gumrukte SENIN GUMRUK VERGISINI odemeni bekliyor
git ode gumruk vergisini al ururnunu
devlet yasasi bu
sadece turkiyede deil
bir suru ulkede uygulanan bir yasa

şükür ki daha gümrükte bir malım vergisinin ödenmesini bekletmedi, yurtdışından kendim almaya çalışıyorum mümkün olduğunca, ama bi yere kadar bu.
Gümrükte "yokolan" tek şeyim 100cc yağlı demir tozum oldu sanırım, ne not geldi ne bir şey, yok direk.

aradım ya yok :( rezalet

ya bakıyorum
kameramı gittim kendim aldım, airsoft tüfeğimi, kulaklıklarımı, hepsini gittim kendim aldım, türkiyede olmayan, olsa da garip fiyatlara bulunan şeyler bunlar.
Kulaklığı yeniliyim diyorum, ama ne mümkün, aradığım mal yok.
Mesaj tarihi:
yahu hesap kitap yapmadan niye yüzdeler veriyosun.
senin için en uygun, en ucuz metod hangisi ise o şekilde yap alışverişini şimdilik. piyasa er yada geç dengeye gelir, optimum koşullar sağlanır (ki şu anki prosedür ve yasalara göre sağlanmıştır zaten merak etme).
ama isyanın tüm düzeneyse yapcak bşi yok. napalım yani.
Mesaj tarihi:
niye geçirmiyon ferrofluid ile deney yapıcaktık projemizdi bizim o.

internetten ısmarlıcam galiba, ama gümrük konusu hala kıllandırıyor, en azındna ptt geçen gün bi paket bırakırken kişiye olan kargoları imza almadan bırakmadıklarını söyledi, yani kapıya bırakma posta kutusuna tıkma olayı sadece küçük zarf gibi şeylerde olabiliyor artık, hakkaten de küçük paketleri hep kapıcıdan alıyorum sanırım posta kutusundan alıyor, büyükler kapıya geliyor önce, sonra gene kapıcıya, neyse ki adam apartmanda yaşıyan çoğu kişiden daha akıllı mantıklı birisi eheh.
Mesaj tarihi:
yani su topigin amacini anliyan banada anlatsin

chem
ithalatciyi begenmiyorsan kendin al?

alicagin yere fedex le DHL ile UPS ile filan yollasin kapina kadar getiriyorlar

kargo sirketleri genelde kendielri geciriyor gumrukten seni ugrastirmamak icin

ha diyiceksin ithalatci daha ucuza getiriyori anlarimda adam her seyide stokta tutmak zorunda degilki ki o fiyata getirmek icin baya ugrasiyolar

yagli demir tozu haliyle kaybolucak

gumrukcu senin bomba yapmak icin bunu getirten terrorist olamdigini nerden bilicek?
cogu kimyasal madde akli basinda olan gumruklerde takilir ve genelde el koyarlar tehlikeli potansiyeli varsa ki senin deney yapicak olmak bu maddenin tekin olmadigini tum paticik ahalisine kanitladi heralde :P

ben gumrukteyken kadinin biri bebek mamasi getirtmis bir koli adam ben bunun patlayici olmadigini nerden bilicem diyip labaratuara teste yolladi numune alip ve geri kalanini orda tuttu biz size kagit yolliycaz dedi kadina
Mesaj tarihi:
DHL Fedex gibi firmaların takılma olasılığı çok daha yüksek...

amerika için USPS'den şaşmayın...

http://forum.iyibey.com/nakliye-shipping/881-fedexin-tuerk-versiyonu.html

bkz: ilk mesaj
Mesaj tarihi:
hic bilgilendirici degil ki simdiye kadar UPS ile dolu urun gecirdim kimse benden muamele ucreti almadi

gumruge takilma dedigimzi sey sizi cagirip kutuyu acip vergi hebe hube belirlemeleri ki tkailma yanlis kullaniliyor

asi ltakilma dedigimiz sey silah kimaysal madde vesaire alicna gumrukten iceriye almamalari olayidir

300euro luk konsol aldik DHL le sorunsuz kapiya geldi yani
Mesaj tarihi:
takılırsa muamele ücreti alınıyor zaten =)
geri göndermek için de +150$ gibi bir kargo parası istiyorlar

devlete hibe etmekten başka çaren kalmıyor getirdiğin şeyi...
Mesaj tarihi:
yoo lacquer boya getirmsitik bir koli alamdilar aynen geri gonderdik 20$ mi ne odedik kocaman koliye
ki aldigimzi yasakli maddeymis

arkadas gene kilic aldi hangisi hatirlamiyorum gumrukte polis elkoymus direk firmada geri yolladi bes kurusta almadilar adamdan

150$ nerden cikmis

kulaktan dolma bilgilerle insanalri korkutmayin
Mesaj tarihi:
evladım en son METAN denilen firma sennheiser'ın ANA ithalatçısı idi ve adamlarda şöyle bir olay vardı.

Eğer kulaklığı o an oradan alırsan, genelde her yerden daha ucuza alıyorsun bir kere. İkincisi eğer bu model ellerinde yoksa veya sen daha fazla indirimden yararlanmak istersen adamlar getirtiyorlardı ürünü. Ben öyle sennheiser hd650 almıştım. 3 hafta sonra geldi, ürünün normal fiyatının %20 daha azını verdim üstüne.
Mesaj tarihi:
ithal etmeyen ithalatçılar diye birşey söz konusu değil.
ne vergi ne gümrük.

Sonuçta iş ticaret. sen Türkiye'de bulamadığın bi ürünü ithalatçılara laf atarak elde edemezsin.

Adam 12 tane kulaklık getirecek değil heralde. Arz-Talep meselesi.
Mesaj tarihi:
ah anasini satam ne kadar basit dimi ithalatcilik

bir kere onun belgesini alasiya kadar anan agliyor

getirdigin her mal icin tamir merkezi kurman lazim, saglik bakanliginin 100 tane sarti var onlara uyman lazim. Oturupta kole ticareti yapmiyon bati afrika karayipler arasi.
  • Yeni Oluştur...