Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Abi anlamadığınız şey şu; Dövmeyi insana yaptırdığın zaman ortada bir tehlike unsuru bulunur. İnsan değişkendir. 1 dakika da tüm dünyan kökünden değişebilir. Tüm kişiliğin değişebilir. O halde kişiliğini yansıtan, sana anlam ifade eden kavramlar bir gün uyandığında ''Bu ne lan!!'' tepkisi ile karşı karşıya kalabilir. O halde anlam ifade eden şeyler yaptırmak risk almak demektir. Ha diyelim ki ''Ben ateistim. Anti hristiyanım. Ben inanmam. Hiç bir zamanda inanmayacağım. O halde ters haç yaptırsam hayatımın sonuna kadar idare eder'' gibi bazı fikirlerinizin cesedinizle beraber çürüyeceğini ifade ederseniz o zaman yaptırın. Eminseniz anlamını kaybetmeyeceğinden yaptırın. Tribal dövme, dövmedir. Ama gidipte 200-250 ytl para vermeye değmez. Evde kendin şekiller çiz. Çizimine güveniyorsanda iç 4-5 bira arkasından dikiş makinasının iğnesi ile yap. Hatta normal bir tükenmez kalem bile yeter. Şu küçük motorlu arabaların motorunu al. Tak arkasına. Ucunada bir iğne. Arkasından yap koluna. Şimdi burdan gaza gelip paticikten 3 kişi ölüyormuş :p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Ardeth said: eisenheim said: bnm yaş 1 o.O sadfasd :D yaş 19 virgül 1 senedir bnde planlıyom bla bla.. yaşımı yazmayı unutmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 farketttik scarification mı ne vardı, o mu daha mı sağlıklı yoksa bu mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 said: Nitekim Peygamberimiz (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücutlarına dövme yapan veya yaptıranları, dişlerini yontarak seyrekleştiren ve şeklini değiştirenleri kınamıştır. Bu itibarla, Allah’ın yarattığı şekli beğenmeyerek, ameliyatla bazı organların şekillerini değiştirmek, doğal güzelliğin üzerinde güzellik aramak dinen caiz değildir. Ancak, vücudun herhangi bir organında, insanı aşağılık kompleksine iten, toplum içinde küçümsenmesine ve böylece elem ve üzüntü duymasına sebep olan bir anormallik veya fazlalık bulunursa, bunun ameliyatla düzeltilmesi bir tedavi şeklidir. Bu sebeple, böyle bir amaçla yapılan ve yaptırılan estetik ameliyat, dinen de sakıncalı değildir dasaaa , bu kısımdan bunun islama göre mübah olmadığını anlarsın ,mekruh demek dince hoş karşılanmayan bir şey demek. fakat bunları yaptın , yine de Allah'la irtibatını koparma demiştir ki bu Peygamber mantığıdır ,zaten öyledir. süleyman ateşin de demeye çalıştığı şey o , insanların dinden kaçmaması için elinden geleni yapmaya çalışan bir adamdır o da . içki içen birine kızdığı , fakat ona rağmen ağırladığı ve muhabbetini kesmediği de mevcut Peygamberin. dinen bu işin doğruluğu yoktur , abdeste arkadaşın dediği gibi mani değildir ama yukarıda yazan sebepleri görüyorsunuz . oynayamazsın bu dinde kendinin bi tarafıyla . çeşitli sebepleri vardır , her şeye tatmin olmuyorsan bu dinin Peygamberi öyle davranmamıştır , dövme yapanları kınamıştır , açık yani.zaten Peygamberin kınadığı bir hareketi yapman bir kere yanlıştır , bunun dinen doğruluğunu tartışılmaz. ama İslam ne halt yiyorsan ye , yine de gel ,Allah 'la irtibatını koparma dinidir . abdeste mani olmaz dövme , ama dinen yaptırması caiz değildir ,Peygamber çeşitli sebeplerden ötürü kınamıştır , böyle dersek daha doğru bilgilendiririz insanları . pazar vaazımı dinlediniz , günah çıkarmak isteyen arkadaşlar orda pm var , oraya inş tıklayıp ne kadar verecekseniz artık ... tamam , by. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 heh, zaten olay da o.. caiz değil.. ama haram da değil. isteyen yaptırır kimse de karışamaz. abdeste de mani olmaz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 tabi ki karışmayız abi :) özgür herkes . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 kanji sallayın ya arkadasım yaptırmıs koluna boylu boyunca ne yazdıgını bılmıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ben vucuda kopek baligi kancasi takip astirmaktan yanayim ama dayanabilecegimi sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 evet gormelisin cok garip bi his. youtubeda belki videosu vardir adamin biri astiriyordu kendini ciglik atarak odadan kacmistim, ondan dedim dayanabilecegimi sanmıyorum diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 eet gecen gugıl image da gormustum sırtında delikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 kesinlikle yaptırma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 gorunmeyecek bir yere ufak ve anlamlı bir seyde hos olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 dory said: evet gormelisin cok garip bi his. youtubeda belki videosu vardir adamin biri astiriyordu kendini ciglik atarak odadan kacmistim, ondan dedim dayanabilecegimi sanmıyorum diye rotten.com is your friend. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 sevdiin şarkıcının falan adını yazdırmicaksın, arkadaşının adını yazdırmicaksın, kadın resmi çizdirmiceksin (kilo almicaına garanti verirsen değişir durum) gördüğüm en rezil örnekler: konservatuardan arkadaşım sağ bileğinin içine angela (gossow) yazdırmış yazlıktan ecem diye bi kız gözde adında bi arkadaşı için sağ kolunun içine yamuk, el yazısı biçiminde gözdecem yazdırmış mahallenin fırıncısının kıllı kolunda içinden ok geçen bir kalp içindede "canısı" yazıyor gözdecem yorumsuz kaybeden angela ya da allah akıl fikir versin yeni planı bayramlıklarıyla ayak bileğine sol anahtarı çizdirmek fırıncı dayı dövmesinden çok kıllı kollarıyla fırın işlettiği için gözümden düştü...dövmesinin onun için derin bi anlamı olabilir karıştırmiyim ama güzel değil yani :D anahtarlığa benziyodu :) bence bulaşma yada gerçekten estetik bişiler yaptır kaan çünkü şuan 17 yaşındasın (ayın 21 inde 18 olacan) ama ilerde 50 de falan o bembeyaz ve güneş ışınları karşısında ultra hasss cildin güneş yanığı izleriyle dolunca böyle kahverengi kahverengi kötü görünecek... kaçınılmaz sonumuz ikimizde bu yapcak bişi yok ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 93death93 said: Kulak deldirirken uyuşturuyorlar can yanmıyor o yüzden günah değil. Dövme deri altına su inmesini engeller abdestin geçersiz sayılır. Ayrıca kanserojen o dövmeler.Kulak deldirdikten sonra oyle guzel sizliyor ki. Piercing'de bisey duymuyosun ondan tadi tuzu yok. Ama tabancayla yapilan kulak deldirme olayi sonrasinda cidden cok tatli bi sizlama var ki zamaninda "lan ben mazosist miyim" dedirtmistir bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ha gördüüm en orjinal örnek de göbekle penis arasına "INSERT HERE" idi lakin bu dövmeye sahip olan kişilik erkek olunca biraz sorun yaratıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 rayka said: mahallenin fırıncısının kıllı kolunda içinden ok geçen bir kalp içindede "canısı" yazıyor budur! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ne gereksiz arastirmalara girmişsiniz bir dovme için :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 rayka said: çünkü şuan 17 yaşındasın (ayın 21 inde 18 olacan) ama ilerde 50 de falan o bembeyaz ve güneş ışınları karşısında ultra hasss cildin güneş yanığı izleriyle dolunca böyle kahverengi kahverengi kötü görünecek... kaçınılmaz sonumuz ikimizde bu yapcak bişi yok ... Rötüş diye bir olay mevcut. Babam 50 yaşında, 4 tane dövmesi var, sonuncusunu 4 yıl önce yaptırdı, ilk yaptırdığını da 10 yıl falan önce yaptırmış olması lazım, bilemedin 15, o kadar bir renk atması yok, çok atarsa gidecek rötuşa. Dövmenin yaşı rengi cinsi olmuyor, adam hala benim yaptırdıklarıma karışır, şurasını şöyle yap der, canı ceker lan ben de mi yaptırsam bi tane daha der. Tek sorun gerçekten 50-60 yaşına gelince baktığında "naptım lan ben" dememen gerekiyor, gerisi fasa fiso, insanların ne dediğini sallama, senin için anlamı varsa çaktır, kimseyi ilgilendirmez, insanlar beğenmese de yapacak bişey yok, üzgünüm. Dövme çıkartma olayı yalan, çıkmaz, boşuna güvencem var demeyin, orda kalır onun izi ütü yanığı gibi. Beğenmezsem ilerde çıkarttırırım mantığıyla gitme, çıkarttırma olasılığı bulunduruyorsa yapma dövme mövme, lüzum yok. Dövme bağımlılık yapar, hep yaptırmak istersin olaylarına kulak asmamazlık etme, gerçekten de öyle. Ayrıca dövmeyi yaparken 45. dakkadan sonra gülmeye başlarsan da şaşırma, çok hoşuna gitmeye başlıyo çünkü. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 The Cell kafası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 yaptırma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Ben enseme "XXXL" kolumada "life goes on" yazdırmak istiyorum. omzumada bi dwarf dövmesi istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freyja Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Yaptırma sakın çok kötü bişe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 adamınbiri said: Ben enseme "XXXL" kolumada "life goes on" yazdırmak istiyorum. omzumada bi dwarf dövmesi istiyorum. niye ense ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar