Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özledik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
brnx, baggio, cq unity100, legbra, ceday, karakedi, npc, coder, wildgenie aklımda kalan isimler.

hepsini özledik be... patilerin efendiliği ve heyecanlı acemilik günlerimizden başka değişmeyen tek şey turuncu arkaplan..

çok özledik çok !

(niye böyle bir başlık açtım, eskiden forum kirliliği olur derdim; artık olsun, özledik !)
Mesaj tarihi:
ben buradayım :P

modluk teklifini kabul ettim, aktif olarak bi scripting adına birşey yapmıyorum ama burada aktif olarak soru soran eden insan sayısı artsa local olarak kod denemek amaçlı server kurmayı bile göze almıştım ehe :)
Mesaj tarihi:
topic açmıyım fazladan şimdi bir soru soruyim hemen toz olucam.:)Benimkisi scriptle ilgili değil ama idare edin bi zahmet.Bandaj basmak için nasıl bir makro yapabilirim sadece last object target self mi yoksa daha kullanışlısı var mı?Birde pot içmek için yapabileceğimiz bir makro var mı?
Mesaj tarihi:
Çoğu serverda .bandageself gibi bir komut olur. Onun dışında macrolardan last target target self ile yapabilirsin ancak her seferinde bandage ın "last target" da olmasından emin olman gerekir. Misal silah değiştirmek isteyebilirsin yada potion içebilirsin o zaman target değişir bandage basayım derken ölürsün :)

Son olarak yeni clientlarda macro seçenekleri içinde direk bandageself macrosu bulunuyor. Kullandıgın client sürümüne bağlı.
Mesaj tarihi:
herkez küstü çünkü bu ortamlara, çok kavga oldu çok kırıldık çok darıldık çok çirkinleşti zaman zaman..

yorulduk kısacası bi de en azından kendi adıma benim etrafımdaki programcı kırmaları yaptıkları kıytırık işlerle hayatta güzel yerler edinmeye ve kendim yerimde saydığımı hissettiğimde uzaklastım bu işlerden..

halen daha "Mükemmel UO projesi" özlemim var yok değil..

ama artık bu yaşda, bu yoğunlukta çok zor gözüküyor..
Mesaj tarihi:
Süper günlerdi server açacam die scpting kastığım zamanları hatırlıyorumda ne günlerdi hiç biş bilmeden geldim su paticiğe sonra kendimizi geliştirdik. Nerden nereye... Buradayım arkadaşlar bende elimden geldiğince sorunu olan arkadaşlarla bilgimi paylaşacam...
Mesaj tarihi:
OwnerRavenLoft said:
Bende buradayım arkadaşlar... Zamanında ne sunucular açtık kapadık. Ne kodlar yazdık. Coder'ın da dediği gibi hala "Mükemmel UO Projesi" var gönlümde ama çok zaman geçti üzerinden...

bu oyuna gönlünü veren herkezin kalbinde o proje yatar kaç kişi biliyorum bırakıp geri dönen şuan şurada bunları konuşuyor olmamız bile aslında hala uo yu bırakamadığımız çok azda olsa aklımızı kurcaladığı anlamına gelmiyormu. sanırım bu projeler bizimle tabutumuza kadar gelecek.
Mesaj tarihi:
UO sigara gibi birsey,zevkle icersin,birakmanin zmni geldigini dusunup birakirsin ama gordukce kokusunu aldikca canin istemeye devam eder..Mukemmel uo olsa tekrar oyanayacak olan kisi cok olurdu ama mukemmel uo zararsiz ve birebir ayni keyfi verecek olan sigaraya benzer , imkansiz gibi birsey yani :)
Mesaj tarihi:
Mukemmel UO Projesi diye birşey olamaz, beklentileri farklı farklı olan 100 lerce oyuncu tipi var her birini memnun edemezsin ancak mukemmel denebilecek bir dunya yaratırsın ama herkez için mukemmel olmadıktan sonra "Mukemmel UO projesi" hayal olur sadece...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
OwnerRavenLoft said:
Bende buradayım arkadaşlar... Zamanında ne sunucular açtık kapadık. Ne kodlar yazdık. Coder'ın da dediği gibi hala "Mükemmel UO Projesi" var gönlümde ama çok zaman geçti üzerinden...

Gerçekten benim aşırı detaylı bir UO (daha doğrusu uo altında kendi oyunum bile diyebiliriz) projesi var.Askerliğim bittikten sonra Kesinlikle Internete sunmayı planlıyorum.

Skiller,Statlar birbirleriyle okadar orantılı olucakki, Server "FATAL ERROR!" verecek diye korkuyorum hehe : ) Aşırı detay,çok kod server'ı yorarmı bilmem ama ben dibine vurucam özelliklerin.

rLx said:
mukemmel uo projesi corbeau ile gerçekleşecek de snrm ama bronx askere gidince olduğu yerde kaldı şimdi vaziyet ne bilmiyorm

Oha! nası ya? Bronx askerdemi? hehe Herkezde askere gidiyor be bu aralar :P Son 7 ay : )
Mesaj tarihi:
Corbeau yazdan sonrayı bulucak galiba.Ama kesinlikle açılacaktır diye tahmin ediyorum.O kadar uğraşdan sonra herhalde bırakmazlar bu sefer diyorum.
Mesaj tarihi:
Bence mükemmel uo sunucusu;
Çok az sayıda mage olmalıdır. (magery kullanmak için büyücü sıfatını hak etmelisin. magery kasmak ölüm olsa gerek.)

Ayrıca 1 aylık adamla 10 aylık adam arasında dağlar kadar fark olması lazım. Doğal yetenek dışında 10 aylık oyuncunun ezmesi gerekir. (level sistemi ile değil)

Asla ama asla yetkili olmaması gerekir (tabiki olcak ama oyun içinde hiç görmeyeceksin, duymayacaksın, hissetmeyeceksin)

Page sistemi başlı başına bi hatadır bence. Olmamalıdır. Teknik sorunlar forumlardan iletilmeli ve yetkili düzeltince yine forumdan geri bildirimi yapmalıdır.

Stun, Stam Shot, Blending gibi bonuslar random değil istege baglı ve level'i olmalı. Colddown time'a sahip olmalıdır.
(Taktik yapabilmeyi arttırmak gerekir)

Kesinlikle bi kısayol bar geliştirilmesi gerekir uo'ya.
1234567890 tuslarına bağlı. (gerekirse 3rd parti program olsun)(stun gibi macroları oraya koyabilelim)

ÖFF :)
sıkıldım yapmıyorum :)
Mesaj tarihi:
Bu dediklerinin hepsini düşünüyorum.Hatta abarıp Mage'i bile içinde sınıflandırmıştım.Belki biraz saçma gelicek size ama, aslında çok mantıklı.

6 çeşit mage yolu olcak (discipline diyorumda çok amele kaçıyor discipline yazınca)

Fire
Ice
Lightning
Enchanter
Illusion
Buff (buff biraz saçma evet ama aklıma başka bişy gelmedi)

Hepsinin ayrı ayrı sınıflandırılmış.
Fire seçen bilindiği üzere ateş/alev bazlı büyüleri alıcak.Yeni spellerde cabası tabi. (fire protection,Fire shield vs vs türü)

Büyülerde harika özellikler yaratmayı planlıyorum.Mesela Fire mage 85 veya üstü oldugunda ve evaluating intelligence ide yüksek olduğunda skill'i baz alarak şansa 2 tane fireball firlatıcak ve dot etkisi de yapabilecek.Fire trapler kurabilicek.Lightning seçen birisi yine mage skilline ve eva int skilline bağlı olarak karşındakine lightning leri ile shock etkisi yaratıp 1 2 saniye stun edebilecek.

Illusion ise çok harika ötesi bir büyü yolu.An ex por'u kullanabilen tek büyü yolu.Ayrıca karşındakine sürekli dotlarla zarar verebilecek,Istediği (belirli başlı yaratıklar hariç) yaratığı himayesi altına alabilecek.Bu biraz karabüyücü sınıfına giriyor.

Enchanter da ortalama büyü yolundan bir şeyler almış standart uo mage ine biraz yakın bi büyü yolu.

Buff diye saçmaladığımda ise işte stat arttıran heal türevi büyüleri çok fazla etkisi ile kullanabiliyor.Tabiki kendini savunacak büyüleride olacak, ama bir fire mage kadar etkili yada lightning deki shock olayı olmayacak.

Böyle bir mage sistemi düşünüyordum.Bence RP bakımından harika olabilir.

Daha neler düşünüyorum neler : D

Jewellere + puan vermeyi düşünüyorum mesela Ruby 5 tane ruby mix ettiğinde +3 fire damage dot efektli falan.Çok yaratıcı harika sistemler düşünüyorum.Bi script bulmuştum, Dex scripti... 1 dexin bile arada deli gibi farkı var.150 dex ile 100 dexli bi adam kapıştığında 150 li çat çat çat indiriyordu kafasına.Vuruş hızı kesinlikle dex'e orantılıydı.Sonracıma Hitpoint Obase den hesap ederek Str ve stam ile birbirini ilişkilendirip oraya çıkan hits puanını koyuyordu.

Yani 100 str 100 hits e sahip olmuyordu.Dex / Str = +stam

100 dex 100 str si olan birinin 150 stam'ı oluyor

150 stam 100 str si olan birisinin de yaklaşık 125 hp si falan oluyordu gerçi şuan scriptler yok elimde format attı abim gitti hepsi.

Level sistemi yapmıştım 15 lvl olabiliyorsun.Şimdi onu 20 ye çıkarıcam. lvl 15 den sonra Epic itemlar giyebileceksin.Level 5 tede Superior itemlar Yani + bonusu olan itemlar giyebileceksin.Bir nevi ilk 5 level Newbie bölümü.Ondan sonra başlıyor.Sonra Crafting le experience kazanma yapmıştım.Crafterlar lvl atladığında onlara özel skill menusu açılıyordu.(5.0 skill verebiliyorsun lvl atladığındada : D) Diğer türlü kasanlar için craftinglerin olmadığı bir skill menusu geliyor, lvl atladığınızda.Tabi lvl atladığında zınk diye çıkmıyordu karşına, Trainerlar var onlara gidiyorsun, onlara train diyorsun çıkıyor.: D stat arttırabiliyorsun.

Başlangıçta. Green acres e gidiyoruz orda bi 0 dan karakter yaratma menusu geliyor.Adı,kızmı erkekmi olcak skilleri seçiyorsun fln (3 tane 50.0 skill biraz cazip olsun ph arada bir açılacak zor artıcak skiller) sonra Stat ayarlaması (bıyık saç sakal tabiki onlarda yapılıyor ten rengi fln) 150 stat pointiniz var.En az bir Stat 30 olmak zorunda.50 str 70 dex 30 yapabilirsiniz.Isterseniz 32 str 33 dex 85 int yapabilirsiniz.(evet hepsini tektek verebiliyorsunuz, tabi altta 10str 10 dex 10int kısayoluda bulunuyor baymaması için :D) Tcp ip nin dediği gibi karakterler arasında çok fark olucak.

Trapping sistemi düşünmüştüm.Tuzak kuruyorsunuz istediğiniz yere.REmove trap ile tuzaklara yakalanmadan geçebiliyorsunuz.Trapping de hangi skille baz alınarak uygulanacak çok düşündüm ama bi tane mantıklı skill gelmedi aklıma.Çalışmayan bi skill'i değiştirmek en mantıklısı ama verdata editing felan lazım sanırım.Tam bilmiyorum...

Parrying skilline çok yenilik düşünüyordum.Mesela parrying skilline göre Armor giymek ama saçma oluyordu.Aslında biraz datalarla oynayıp skill liste yeni bir skill yaratılabilse, Armor giymek için skill sistemi düşünüyorum.Herneyse, parrying skillinize göre karşınızdaki adamı parrying ile stun edebiliyorsunuz.Tabi Parry de edebiliyorsunuz hiç hasar almadan.Damage de verebiliyorsunuz kalkan ile.Onu biraz saçma ayarlamıştım, damage alırken damage verebiliyorsun.Makro ile aslında halledilebilir kendiniz ne zaman shield ile dmg vermeyi düşünüyorsanız ozmn basıcaksın çat diye indiricek.Tabiki stun olayıda öyle.Parrying skilline göre shieldları giyebileceksiniz.Yani parrying i 20 olan birisi tutup heater shield,Kite shield felan giyemiyecek.Wooden takılacak, küçük buckler takılacak.Felanım.Sanırım ne kadar geniş bir dünya kurmak istediğimi anlıyorsunuzdur? Daha ne fikirlerim var.

edit : artı birde Kill task,Harvest quest,Deliver questleri düşünmüştüm. : )) çok şey düşünüyorum kafayı yiyecem ehe.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...