Saeros Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 YA ÇELİK AYNA KULLANDIM YANSITTIM ONU SALAK DEĞİLİM YANİ OFF SİNA NE SLQSNYAAA?!:sS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 adamınbiri, senaryo yazımını forumda öğrenemezsin kanımca. çünkü ilk baştan kamera açılarıydı, ışıktı, sesti, storyboarddu bikbik bir sürü böyle şeyi öğrenmen gerekiyor. senaryo daha sonra öğreniliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 burtonesk said: adamınbiri, senaryo yazımını forumda öğrenemezsin kanımca. çünkü ilk baştan kamera açılarıydı, ışıktı, sesti, storyboarddu bikbik bir sürü böyle şeyi öğrenmen gerekiyor. senaryo daha sonra öğreniliyor. işte bu eğitici oldu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Yalnız Türkiye'de o ilk sayfada kullanılan senaryo dili pek yaygın değil diye biliyorum. Biz hep Fransız tarzı öğrendik ki, Çin işkencesi gibi bişey o da. Sahneleri, kamera açılarını, olup bitenleri belli kalıplarla kağıdın sol tarafına, ses ve konuşmaları gene belli kurallar çerçevesinde sağ tarafa yazıyorsun. Hiç zevki bir iş diil valla :D Ha ama ilk sayfadaki Amerikan senaryo. Seviyorum onu gayet basit.Yönetmenin ve oyunculara daha çok yaratıcılık imkanı tanıyan bir tarz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 BURTO İZ FAKİNK İMBA BURTO İZ DI FUTBIL ehehehohosusiymlan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 burtonesk said: adamınbiri, senaryo yazımını forumda öğrenemezsin kanımca. çünkü ilk baştan kamera açılarıydı, ışıktı, sesti, storyboarddu bikbik bir sürü böyle şeyi öğrenmen gerekiyor. senaryo daha sonra öğreniliyor. öğrenen öğreniyo (tim burton) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ya öğrenen öğrensin de herkes tim burton değil sonuçta. ama gerçekten öğrenilebileceğini sanmıyorum ben yine de.(ayarı da çaktın ardeth =) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 niye yaa batman'i bide ben döndürürüm ayıp ettiniz heaa ahefuaeh:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 nolan'dan sonra zor o bebeyim=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 D&R da bi kitap görmüştüm senaryo nasıl yazılır örnekli anlatıyordu ayaküstü okudum işine yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 jedicim saolasın...not aliyim hemen telefona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Hz. Google'a danışmadım deme... Hz. Google Demiş ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 heh haklısın burtonesk,bayağı ağır önerme olmuş ve üstüne ben işin yaratıcılık yönünü anlatmışım daha çok. Dediğin gibi yazıda dil bilgisini bilmeden doğru düzgün yazılamaz ama bunu yapamayınca da senaryo yazımına geçilemez.Hem insan ne kadar dil bilgisini bilirse bilsin adamın içi boşsa,yaratıcılık adına birşeyi yoksa etki bırakamaz,yazamaz. Dil Bilgisi benim gözümde büyük bir etken değil senaryoda,filmin konusu insana birşey vermeli,filmi izleyen büyük bir kitle filmden sonra teknikleri,ışığı,kurguyu,yani işin asıl eğitim gerektiren bölümü değil,hep anlatılanı yanı senaryosunu konuşur,film senaryosu da dil bilgisinden değil anlatımdan geçer. Diyelim bir kitap uyarlamasının filmi,dış ses olarak kitap okunmuyor.O kitap tasvir ediliyor,okunmuyor. Üstte "salak" diye atlamam da asıl benim salaklığımdı,kabul ediyorum özür dilerim alınan varsa.Ama şurası da doğrudur ki istersen hayatın boyunca eğitimini al bunun,içinde yoksa yapamazsın. Yine mi karışık yazdım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 e zaten içinde olmayan adam niye o bölüme girip o konuyu okusun :p resim çizmekten zerre anlamayan adam güzel sanatlara girmeye kasmaz vs, falanfilan yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 adamınbiri said: her ikinizde haklısın ki benim sormak istediğim de bu zaten... hani buraya bile yazabilceğiniz böle işin incelikleri var mı? Bi yerden başlamak lazım diye düşünüyorum=) Konuyu saptırdım gibi birşey o zaman dönüşü de ben yapayım :) Dediğim gibi bende senaryo konusunda acaip zayıf bir kişiyim,kendi kendime bir yol buldum gibi.Kitabı olan filmlerin kitaplarını alıp okuyorum ve filmle karşılaştırıyorum.İşte o bölüm filme nasıl aktarılmış,ya da ne bileyim şu sahneyi yazar nasıl yazmış.Gerçi Türkçe çevirmesi ne kadar sağlıklı olur bu karşılaştırmalarda bilmem ama faydası dokunuyor. Mesela şuan Otomatik Portakal'in kitabını okuyorum.Yine rafımda Beach'in kitabı duruyor onu da bitince okuyacağım :) Böyle işte ya bir film ve kitapta dene,benim gibi faydasını görürsen devam ettir bu olayı. Gerçi 2 sene sonra direk senaryo dersimiz var bizimde,ne yapacağız bilmiyorum hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 bilmem, nası yazılır? O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 adamınbiri said: olay budur yani mesela steven spielberg tamam sinema bölümü mezunu ama ben mezuniyetini hatırlıyorum ve final projeside E.T.'y di okulla alakası yok demiyorum ama yaratıcılık daha önemli.(aşırı yaratıcıyım da demiyorum bu sırada o şekilde anlaşılmasın) adamınbiriciğim oldu mu şimdi steven spielberg örneği? Bitirme tezi E.T. olan birinden bahsediyoruz yahu :)adam "türk uzaylısı badi" yi çekip sonradan açılmamış ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nostredamus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 http://senaristim.tr.cx senaryo yazım ile ilgili bir çok döküman. Örnekler v.b herşey bulunuyor. Bi aralar paticikte böyle bir konu açmıştım forumda benim gibi ilgilenen çıkarmı diye senaristim.tr.cx den faydalansınlar diyerekten. Ama, bazı post kasmak isteyenler farklı yöne saptırdılar. Herneyse verdiğim adresde bütün detaylarıyla öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Bir yönetmen adayıyım ve senaryo benimde zayıf noktam. Güçlü olmasınıda istemiyorum zaten. Ben hikayeleri yaratırım, bir senarist bulur senaryolaştırırım diye düşünüyorum. Kitaptan uyarlanan filmlerin önce kitabını okuyup sonra filmini izlemek güzel bir yöntem. Harry Potter serileri bence önemli bir kaynak bunun için. Çünkü 7 kitapta özenerek kırpılıyor, hikaye akışına doğrudan bağlantısı olmayan şeyler çıkartılıyor falan görüyorsunuz neler yapıldığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 samsun edirne necla adana rize yelda orhan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Yazmak kolay bir şey değil. Müzik değil bu eğitim al ondan sonra çık über şeyler karala. Ki müzik de bile eğitim alsanda yetenek kulak yoksa işe yaramaz. Yazarlık yetenek işidir. Eğitim dediğimiz şey burada biraz hükümsüz. Dil bilgisini öğrendin bu bir eğitimdir. Ve bir yazarın eğitimi bence burada sona ermelidir. Çünkü yazarak kendi kendisini eğitmesi mühim olan. Kendi tarzını kendi bulmalı. Yoksa birbirisiin aynısı anlatımla dolu binlerce kitap olur. Başka birinden eğitim almakta sizi eğitim aldığınız kişinin tarzına yaklaştırır. Örnek almak olmaz. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz burada. Yazar olacak kişi kendi kendine bu işi başarmalı yoksa özgünlük adına bir şey üretemez. Ve yazdıkları taklitten öte geçemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar