Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Dergi ve dergicilik hakkında ufak bir araştırma yapmam gerekiyor ve sizin yardımlarınızı bekliyorum. birkaç soru yazıyor aşağıda, eğer cevaplarsanız süper olur, şahane olur,muhteşem olur walla. 1. Gazete Bayiinde daha önce adını bile duymadığınız bir dergi görürseniz alıp inceler misiniz? İncelemeniz için derginin ne gibi bir niteliğe sahip olması gerekir?(Kapağı,boyutları,kağıt kalitesi vs..) 2.Diyelim bi şekilde bu dergi ilginizi çekti ve içini karıştırmaya başladınız. Nasıl bir içerik o dergiyi almanızı sağlar? 3.Sizce dergilerin internet siteleri olup olmaması ne kadar önemli? haftada bir güncellenen bir dergi sitesi ne kadar süre ilginizi çekmeye devam edebilir?(biraz yönlendirici bir soru oldu ama kusura bakmayaın anket hazırlamayı bilmiyorum) 4.yüksek fiyat-iyi kalite mi, yoksa düşük fiyat-orta kalite mi ? 5.dergide renk sizin için ne kadar önemli? 6."çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-politika-eğitim-hobi-karikatür" size göre öncelik sırası nasıl olur? 7.Hiç fanzin dergi (kısaca: amatörce hazırlanmış, ikinci bir sayısının çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan, genellikle fotokopiyle çoğaltılarak satılan dergiler denebilir) alıp okudunuz mu? okuduysanız olumlu/olumsuz görüşleriniz nerlerdir? (varsa)sürekli takip ettiğiniz bu tür dergilerde sizi ona bağlayan en önemli özellik nedir? 8..Bir de sürekli takip ettiğiniz dergilerin isimlerini de bir çizittiriverirseniz süfer olur. şimdiden bana yardım eder herkese teşekkürler.[signature][hline] [edit: fanzin dergi açıklamasını yaptım.) * i am the spinach that sticks in your teeth * i am the weedwhacker in the garden of evil * i am the wrong number that wakes you at 3:00 a.m. [Bu mesaj Duke_Guybrush tarafından 19 January 2004 00:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Dergi çıkarmayı düşünüyorsun sanırım, ehe bol şans.. 1- Eğer ilgimi çektiyse evet. Ama sıradan ve göze batmayan bir dergiyse incelemem. Kapağı 1. sıradadır benim için. 2- Öncelikle başlıklara göz gezdiririm. Bu arada yanlardaki ufak fotolar falan da önemlidir. Bir de sayfa başına 2 reklam düşmemesi lazım tabi. 3- Hayır takip ettiğim dergilerin ve hatta abonesi olduklarımın bile web sitelerini hemen hemen hiç takip etmem. Tabii istisnai durumlar hariç. Web sitesinden dergi gazete vs okumayı da sevmem zaten. Şöle elime alıp koltuğa uzanarak veya tuvalette okuyabilmeliyim dergimi :) 4- Dergisine göre değişir. Eğer yüksek kalite dediğin gerçekten beni cezbediyor kesinlikle bana birşeyler katıyorsa veririm. Ama hiç bir dergiye 10 milyondan fazla para vermem. 5- Açıkçası renkli olacak diye palyaço gibi boyanacağına siyah beyaz olsun razıyım. Ama uyumlu renk koordinasyonları kullanılması ve gözüme hoş gözükmesi özellikle dikkat çekmesi için oldukça önemlidir benim için. 6- çizgiromam - hobi - bilim - karikatür - hikaye - eğitim - politika 7- "fanzin" kelimesinin anlamını bilmediğimden boş bırakıyorum açıklarsan cevaplarım. 8- Son 1 senedir düzenli dergi takip etmiyorum neredeyse. Ama her hafta Penguen alırım. Bir de arada sırada Level.[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki: patlıcan ın altındaki goril yokedilsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loramis Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 1-Evet alabilirim. Ozellikle Kapagının ve fiyat-kalınlıgı ilişkisnin+konular açısından zengin olmasının etkisi var. 2-Konuları açıklayıcı.resim ilen orneklendirilmiş. 3-hyr onemli degil internet sitesi benim için. 4-Orta fiyat İyi kalite! 5-Orta derecede onemli , ama yinede renk duzeninin iyi olması gerekir goz yormamalı. 6-Hobi-Bilim-karikatür-hikaye-politika-egitim-çizgi roman 7-bende bilmiom fanzini:D 8-Tuning Türkiye,AutoShow,Otohaber[signature][hline]namı diger: UnderTaker(BTD) Loramis Future_King icq:98398233 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 1. İlgi alanımla alakalıysa açar bakarım. ilk önce kapak önemli tabi. sonra ismi. ilgilendiği konuyla müsavi bi kalite beklerim. bi karikatür degisinin kuşe kağıt, bi dizayn dergisinin saman kağıt olmasını istemem yani. yine boyutları da ona göre. sanat içerikli bi dergide radikal boyutlar hoş olabilir. fOl vardı bi aralar öyle güzeldi. 2.İyi bir içerik. Fikstir bu. Enteresan olucak bi kere alırım. Doyurucu olucak bi daha alırım. 3.Fena olmaz. Yine ilgi alanıyla alakalı. Oyun dergisiyse güncelleme önemli. Mizah dergisiyse sallamam pek. haftada bir fena diil. 4. duruma göre 5.yine ilgi alanıyla alakalı. siyah beyaz bi dekorasyon dergisi... ehe 6.çizgiroman-karikatür-bilim-hobi-hikaye 7.okudum. fanzin takip etmem. bulunmayan şeyden hoşlanmam. ama fanzin iyidir. candır. 8.o da bana kalsın.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 1. Gazete Bayiinde daha önce adını bile duymadığınız bir dergi görürseniz alıp inceler misiniz? İncelemeniz için derginin ne gibi bir niteliğe sahip olması gerekir?(Kapağı,boyutları,kağıt kalitesi vs..) ilgi alanimdayda incelerim, incelemem icin kapaginda yazili konularin ilginc olmasi gerekli 2.Diyelim bi şekilde bu dergi ilginizi çekti ve içini karıştırmaya başladınız. Nasıl bir içerik o dergiyi almanızı sağlar? Onceden bilmedigim, ya da o an icin ilgimi cekecek bir konu hakkinda detayli biseyler bulabilmem lazim almam icin 3.Sizce dergilerin internet siteleri olup olmaması ne kadar önemli? haftada bir güncellenen bir dergi sitesi ne kadar süre ilginizi çekmeye devam edebilir? Cok onemli deil bence, ama mesela ilginc bi konu devami internet sitemizde sekilde bitmisse girer bi bakarim 4.yüksek fiyat-iyi kalite mi, yoksa düşük fiyat-orta kalite mi ? ne dergisi olduguna bagli, akademik olarak takip ettigim yayinlarda icerik iyiyse parasi neyse verilir 5.dergide renk sizin için ne kadar önemli? konusuna gore degisir, bu konuda horace'a katiliyorum 6."çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-politika-eğitim-hobi-karikatür" size göre öncelik sırası nasıl olur? bilim - hobi - karikatur - cizgiroman - politika - hikaye - egitim 7.Hiç fanzin dergi alıp okudunuz mu? okuduysanız olumlu/olumsuz görüşleriniz nerlerdir? (varsa)sürekli takip ettiğiniz bu tür dergilerde sizi ona bağlayan en önemli özellik nedir? okudum tabi, ama fanzinlerin bazilari iyi iceriklerine ragmen o kadar kotu basilmis oluyolar ki okuyamiyosunuz. en onemli ozellik sevdigim kisilerin yazmasi oldu valla 8..Bir de sürekli takip ettiğiniz dergilerin isimlerini de bir çizittiriverirseniz süfer olur. ben turkiye'de yasamadigim icin pek alakali olmaz sanirim :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Duke_Guybrush, 19 January 2004 00:38 tarihinde demiş ki: 1.dikkatimi cekerse bi bakarım şöle göz kararı ile yani göz alıcı olmalıki bende onu göreyim yada raflarda ön sırada olucak. kapagında ilgimi çeken bişey olması yeter zaten örn. Audrey Tautou 2.sanat olabillir . mizak olabilir sinema gmm güzel kızlar olabilir. 3.olsada olur olmasada 4.bu en can alıcı nokta. yani ayda toplam 40-50 milyon a dergiler alamam ben . ama kaliteside ii degilsa nie alıyım. az dergi alıcam kaliteli alıcam demkki 5.cokk. dergide göze hitap etmesi cok önemli siyah beyaz amatör dergiler cok sogut duruyor. 6.hobi(geniş kapsamlı olmuş bu mesela müzik mesela resim oky)-bilim-karikatür-cizgiroman-hikaye-egitim 7.evt istanbulda cok var. okuduklarımdan kaliteli olanlar zaten sonradan dergi haline geldi. cogu ruhsal sorunlu gençl,k tarafından yazılıyor yada eski çiçek cocukları andıran "savaşa hayır" dergileri.bi göz attıkdan sonra bida bakmıyorum acıkcası amatörlük sux (yanlış anlaşma olmasın bende cıkardım onlarda) Penguen lombak neyşınıl cografik sinema bazen chip[signature][hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 1. Incelerim, onemli olan beni ilgilendiren konulara sahip olmasi.kapak boyut horaceinda dedigi gibi ture gore degisiklik gosteren seyler ama kisaca soylemek gerekirse albenisi olmasi tabii ki artik puan. 2.Genis bi icerik? ilgilendigim konuda guzel, detayli bi yazi varsa alirim.Konu olarak muzik, sehir, haber, yasam ve ya diger hobilerle ilgili bi dergi olabilir. 3.Derginin sitesi pek ilgimi cekmez o yuzden dergi aliyorum yoksa internet sitesi isterdim, dergi dergiligini yapsin bana yeter :) 4.orta fiyat - yuksek kalite :) 5.renk cok onemli, siyah beyaz dergilerde var onlarda cok guzel onemli olan rengin iyi kullanimi.fotokopi olmasin ama.. 6.hobi-politika-bilim-karikatur-gerisi farketmez 7.fanzin okumuyorum 8.Bass Guitar, Time, Economist, MacLean, turkiyedeyken aktuel, tempo. Tabi konularina gore arasira farkli dergilerde aliyorum. [hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted [Bu mesaj green_martian tarafından 19 January 2004 01:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 *!"üşenmiycem,üşenmiycem Doldurucam" diyerek başlar* 1. Gazete Bayiinde daha önce adını bile duymadığınız bir dergi görürseniz alıp inceler misiniz? İncelemeniz için derginin ne gibi bir niteliğe sahip olması gerekir?(Kapağı,boyutları,kağıt kalitesi vs..) -Kapağı kaliteli olmak zorunda(tasarım açısından),boyutu farketmez..İçerik önemli olur ilk önce.. 2.Diyelim bi şekilde bu dergi ilginizi çekti ve içini karıştırmaya başladınız. Nasıl bir içerik o dergiyi almanızı sağlar? -Eğer ilgilendiğim bir konu var ise içinde.Aylık çıkan dergilerde,Farklı farklı konulara bakarım,en üst,en iyi inceleyen ve eski yazıları yazmayanları alırım..(mesela chipte bir yığın reklam ve bir yığın en iyi ürün hedesi var..Her ay koyuyorlar,birde 1 yıl içinde 10 defa X incelemesi Y incelemesi yapılıyor mesela) 3.Sizce dergilerin internet siteleri olup olmaması ne kadar önemli? haftada bir güncellenen bir dergi sitesi ne kadar süre ilginizi çekmeye devam edebilir?(biraz yönlendirici bir soru oldu ama kusura bakmayaın anket hazırlamayı bilmiyorum) -internet sitesi olursada olur olmasada :) 4.yüksek fiyat-iyi kalite mi, yoksa düşük fiyat-orta kalite mi ? -ikiside..İçerik önce.. Biri kuşe kağıda olur,diğeri normal kağıda mesela..Ama içerik birinde az birinde çoktur.. 5.dergide renk sizin için ne kadar önemli? -gerek yok..Olsa hoş durur.. 6."çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-politika-eğitim-hobi-karikatür" size göre öncelik sırası nasıl olur? -Koyamadım sıraya :) Ya..Hangini başa yazayım bilmiyorum.. Ama politika yok zaten.eğitim desek,eğitime yönelik(Final soru kitapcıkları :p) gibi olanlarıda atlarım.. Hobi,bil,çiz,hik,karik derim. 7.Hiç fanzin dergi (kısaca: amatörce hazırlanmış, ikinci bir sayısının çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan, genellikle fotokopiyle çoğaltılarak satılan dergiler denebilir)alıp okudunuz mu? okuduysanız olumlu/olumsuz görüşleriniz nerlerdir? (varsa)sürekli takip ettiğiniz bu tür dergilerde sizi ona bağlayan en önemli özellik nedir? -Okudum,oldukca beğendiklerim oldu..Ama uzun süre dayanmadıkları için,içim acıyarak bekledim..bir daha gelmediğini görünce :[ (bkz: Gameshowlar ölmez) 8..Bir de sürekli takip ettiğiniz dergilerin isimlerini de bir çizittiriverirseniz süfer olur. Ehe :) En zoru bu sanırım.. 10 üzerinde..Bilgisayar dergilerinin bir çoğu..Atlas ve Diğer Outdoor tarzı dergilerden elime geçeni,Eğer ilgilenirsem motor veya araba dergisi... Ayrıca unutmadan söyliyeyim,Yanılmıyorsam 3 aydır tek dergi alamadım..Çünkü Evde yer kalmadı =))) (Evdekiler bir dergi daha alırsam kapı dışı etcekler eheh) [signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Umutlarımı yok etmeye çalış..Yenileri gelir.. edit:Bold cokmıs [Bu mesaj Halfmumi tarafından 19 January 2004 01:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Aha biri ampul verdi 7- Evet okudum ama pek ilgimi çekmezler sadece neymiş bu diye göz gezdirir içinde ilginç bişey ararım, genelde de bulamam. [Bu mesaj Rewendor tarafından 19 January 2004 01:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1- oyuncu var bu sayısı güzel gibi.. bir de geçen ay kapağında nfs underground kızı olan bir dergi vardı.. almayı düşündüm ama sonra vazgeçtim.. kalın dergi olmak zorunda.. CD Oyun hata edip bir iki kez almıştım... tamam güzel posterler çıkmıştı bir iki sayısından ama sonra poster dışında birşey olmadığından vazgeçtim.. Mesela PC Gamer güzeldi kalındı ve içerik doyurucuydu.. Ama pahalıydı ve adamlar sırf tercüme yapmış gibi duruyordu.. 2- Eğlenceli ama sulu olmayan oyun tanıtımları. Kaliteli dizayn (kapak ve sayfa dizaynları) HOŞUMA GİDECEK POSTERLER (bu çok önemli altını da çizelim evet) Bol oyun tanıtımı.. Bir oyunu neden alıp almıycamı açıklayan yazılar.. Oyunda daha profesyonel olmam için gerekli taktikler felan.. 3- Dergi siteleri çok işime yaramıyor.. Ama dergidekilere ulaşabilmemi (adres ve e-mail) sağlarsa çok işime yarar.. TrGamer gibi birşey beklemiyorum. İnternet dergisi değil çünkü bu.. Oyun tanıtımı felan yapmalarına gerek yok.. Ama dergideki şeyleri siteden görebilme imkanına sahip olmayı isterim.. Özellikle mutlaka elimin altında bulabileceğim hileler, stratejiler, yamalar ve tam çözümler şart.. (evet bunun da altını çizelim hatta çizdim bile çiziktiririm sizi dikkat edin) 4- 5 milyondan pahalı olmasın.. Mesela PCGamer olsa şimdi 7-8 dolara satardı dergiyi.. E bir dergiye de ayda 10-15 milyon vermek zor.. Hele bir de gazetelerin verdiği ilave oyun dergileri gibiyse kafa göz girerim o dergiye.. yüksek fiyat derken 6 milyon, düşük fiyat derken 2 milyon düşünerek söylüyorum: yüksek fiyat-iyi kalite hem de en iyi kalite.. 5- renk çok önemli değil.. Ama derginin dizaynı felan önemli.. Mesela Level'ın yanılmıyorsam Nisan - Mayıs 2002 sayıları sırasında oyun adları yazan yer hafif şeffaf yapılmış. Eee, kapağa da çok farklı bir boyut getirmişti.. Ama şimdi karmaşık ve çok renkli (silent hill tarzında) bir dizayn kullanıyorlar hoşuma gitmiyor.. Renkten çok dizayn önemli.. 6- hobi-hikaye-çizgi roman-karikatür-bilim-eğitim-politika 7- valla Dost gibi kitapçılarda veya mahalle gazetecilerde bu tip dergiler satılmıyor.. ee biz de alamıyoruz ne yazik ki.. Gameshow'un ilk sayılarını bulup alamadım ilk sayılarından başlıyamadım, ancak renkli olduktan sonra başlayabildim diye üzülüyorum ben... 8- Sırf oyun dergisi olarak Level alıyorum.. Bir de düzenli olarak Chip.. Chip ve Level her ay.. Kapak konusu ilgimi çekerse PCNet, Focus ve BilimTeknik de alıyorum ara sıra.. Ama tabii düzenli olarak X-Men.. Kaçırmıyorum... NOT: Umarım okursun ve işine yarar.. İşine yarayıp yazdıklarımı değerlendirirsen ne mutlu bana bize ona şuna hepimize.. Bu dünya bizim, kirletmeyelim..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 bir de bir dergide politika olmasına karşıyım.. capitalism oyununun stratejisini verirken "kapitalizm nedir" anlatabilirler.. ya da "devletin PC Oyunlarına karşı tutumu" gibi şeyler söylenebilir.. ama oturup en sevdiğim yazarın benim hiç sevmediğim bir partiyi öven yazılar yazmasını istemem kafa göz girerim..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. Hayır 2. Reklamı az olmalı. 3. Internet sitesi olması önemli değil. 4. Düşük fiyat orta kalite 5. Canlı renkleri terccih ederim 6. Bİlim, hobi, politika, eğitim 7. Okumadım[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: Duke_Guybrush, 19 January 2004 00:38 tarihinde demiş ki: 1. Gazete Bayiinde daha önce adını bile duymadığınız bir dergi görürseniz alıp inceler misiniz? İncelemeniz için derginin ne gibi bir niteliğe sahip olması gerekir?(Kapağı,boyutları,kağıt kalitesi vs..) Bilgisayar ve futbol içerikli ise pek bakmam direk alırım ama ilgi çekmesi için güzel başlıklar ve ilgi çekici fotolar olmalı. said: 2.Diyelim bi şekilde bu dergi ilginizi çekti ve içini karıştırmaya başladınız. Nasıl bir içerik o dergiyi almanızı sağlar? reklamları az olmalı olan reklamların da dergi içeriği ile ilgili olması lazım. Makaleleri yazan kişilerin kim oldukları dergide yer alan imajlar önemli. said: 3.Sizce dergilerin internet siteleri olup olmaması ne kadar önemli? haftada bir güncellenen bir dergi sitesi ne kadar süre ilginizi çekmeye devam edebilir?(biraz yönlendirici bir soru oldu ama kusura bakmayaın anket hazırlamayı bilmiyorum) internet sitesi mutlaka olmalı şikayet öneri ve gelecek sayıda ne var falan buradan görebilmeliyiz ki dergiyi alalım her zaman gidip bayide karıştırmak mümkün olmuyor. said: 4.yüksek fiyat-iyi kalite mi, yoksa düşük fiyat-orta kalite mi ? Normal fiyat iyi kalite zaten ne kadar olabilir ki bi derginin maliyeti ve fiyat vermek gerekirse ilgi alanlarımda ki dergilere 5 ila 10 milyon arasında ücret ödeyebilirim. said: 5.dergide renk sizin için ne kadar önemli? Sanat eseri olması şart değil ama çok absurt renklerde de hazırlanmamış olması lazım. said: 6."çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-politika-eğitim-hobi-karikatür" size göre öncelik sırası nasıl olur? Çizgiromana para vermem diğer sıralama şöyle olabilir. 1-Hobi 2-Bilim 3-Politika 4-Eğitim 5-Karikatür said: 7.Hiç fanzin dergi (kısaca: amatörce hazırlanmış, ikinci bir sayısının çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan, genellikle fotokopiyle çoğaltılarak satılan dergiler denebilir) alıp okudunuz mu? okuduysanız olumlu/olumsuz görüşleriniz nerlerdir? (varsa)sürekli takip ettiğiniz bu tür dergilerde sizi ona bağlayan en önemli özellik nedir? Okumadım ama bu tür dergilerde içeriğin güçlü olacağına inanıyorum çünkü reklam olmuyacak yapılan iş yapılabilecek olanın en iyisi olacak fena olmaz.Okurum. said: 8..Bir de sürekli takip ettiğiniz dergilerin isimlerini de bir çizittiriverirseniz süfer olur. Chip-Byte-OtoHaber-Aktüel Tabi sadece ilk sıradakini düzenli alıyorum. said: şimdiden bana yardım eder herkese teşekkürler. Dergi mi çıkaracaksın?Başarılar yerel bişiyler olarak başlıyacaksın sanırım emin ol eşe dosta okutamazsan kimse okumaz.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... [Bu mesaj hasansemre tarafından 19 January 2004 11:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Kusura bakmayın bi bold silmeyi unutmuşum :)[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. Kapağının konusunu belirtmesi ve ilgimi çekmesi gerekir, yoksa beşbin tane aptal magazin dergisi arasında göze çarpmaz zaten. 2.Ilgimi çeken içerik ehe. Amacı ne derginin, bilimsel makaleler mi yayınlayacak, sulu mizah mı yapacak? 3.Önemli tabii; eğer bütün içeriği nette buluyorsam gidip almam dergiyi çok çok ilgimi çeken birşey olmaz ise. Dergi ilgimi çektiği sürece netteki özetleri de çeker, en azından elimin altındayken bir göz atarım ne var ne yok diye. 4.Içeriğe bağlı, ama genel eğilimim yüksek fiyat-iyi kalite olur dergi ciddi ilgimi çekiyor ise, abartılmaması kaydıyla tabii. 5.Içeriği ne? =] Eğer mizahsa önemsiz, ama iyi bir baskıyla mesela bir gezi / tanıtım dergisi yayınlayacaksan fotoğraf kullanman gerekir, renk önem kazanır tabii ki. 6.Karikatür - bilim - politika - hobi - çizgiroman - hikaye - eğitim 7.Evet, kısa bir süre. Bağlayan neden kız arkadaşımdı dersem açıklamış olurum sanrıım durumu =] 8. Neredeyse görev icabı aldığım Leman ve sevdiğim Penguen dışında, L-Manyak ve Lombak, bir de sırf Ablak yüzünden -neredeyse kalanını okumadığım- Kemik var. Bunların dışında arada çeşitli gezi ve doğa dergileri alıyorum Atlas gibi; ama o sayının içeriği ilgimi çekmeli, düzenli değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. içerik ilgimi çekerse incelerimitabi dışarıdan biraz göze hoş gelmeis lazım 2.Ilgimi çeken konulardan ,kaliteli veya bilmediğim şaşırtıcı bilgiler vermesi 3.Internet sitesinin olması şu açıdan ancak önemli olur bence,derginin gelecek sayısının içeriği hakkında bilgi,fiyat değişimi filan olursa bilgi,derginin anlattığı konulardan çok dergiyle ilgili gelişmeler hakkında yada ne bilim abonelik filan 4.aslında tercihim düşük fiyat yüksek kalite :),yüksek fiyattan kastın aylık bi dergi için 5milyon filansa yüksek fiyat iyi kalite derim 5.önemlidir aslında göze hoş gelmesi lazım biraz,daha bi dikkat çeker,zevk verir 6.bilim-hobi-karikatür-politika-eğitim-hikaye-çizgiroamn 7.yok 8.Sürekli almam ama sık aldığım diyebiliceğim Chip,Level,Leman var [signature][hline]En büyük ceza umuttur,sadece işkenceyi uzatır [Bu mesaj -Mandrake- tarafından 19 January 2004 13:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. Öncelikle kapağı ilgimi çeker, kapak konusu ilgimi çkerse ve fiyatı da cebimle arkadaşsa alırım, mizahsa kesin alırım 2. Mizahi yada mistik yada motor ve araba üzerine olması 3. İnternet sitesi olması önemli bazen oradan takip ederim yazılanları oradan iletişim sağlar ya da bazı eski sayılara oradan ulaşabilirim 4. Düşük fiyat orta kalite tercihimdir çünkü öyle "amanın bu sayıyı saklamam lazım" demedim dememde onun yerine scanletirim saklamak istediğim kısımları bilgisayarımda durur 5. Çok önemli, derginin rendi amacını direk beli eden bir unsurdur. mesela pembe ciddi bir renktir ekonomist rengidir. 6. Mizah-teknoloji-genel kültür-ekonomi 7. Bir kaç kere okudum bir kere de çıkarttım, genelde aldıklarımda hiç öyle özene bezene bir çalışma görmedim, amatör bir ruh da yoktu "hey hey dergi yaptık basalım hava atarız" havasında olduğu için bu dergileri çıkaranlar almaya lüzum görmüyorum. Amatörlük ölmüş haberimiz yok. 8. Penguen, Lombak, Para & Finans, Dünya[signature][hline]wnJ0h!^3§ !u3§ Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-banShee- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 en iyisi fanzindir tabiki... onun dışında da lombak. l-manyak..[signature][hline]i fought the law and the law won icq 115575706 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Dergilerdeki Anketler çok ilgi cekici var gaz verici oluyor.[signature][hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. Daha önce görmediğim dergide en önemli olan şey baskısı kağıt felam kaliteli olması bide iceriğinde sinema olması :P 2. Sinema olcak iceriği yeni filmlerin künyesi felam.!! 3. Ben önemli bi faktör herkes sitede bu sayıdaki ayrıntıların kısa kısa gecmesi iyi olablir. Heyecanlandırır. 4.Yüksek fiyat-iyi kalite 5. Renk yerine dizaynı daha önemli bence. 6.çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-eğitim-hobi-karikatür-Politika 7. Daha önce okudum ama fazla bağlmadı. zaten ikinci sayısı cıkmadı :P 8.. Sinema, Sinevizyon.[signature][hline]Biggest risk in life is not to risk at all. Yazan : Amarcord İleten : Chrounos Ceviren : BonePart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 1. Gazete Bayiinde daha önce adını bile duymadığınız bir dergi görürseniz alıp inceler misiniz? İncelemeniz için derginin ne gibi bir niteliğe sahip olması gerekir?(Kapağı,boyutları,kağıt kalitesi vs..) İncelerim tabi ilgi alanıma girenlerdense,ama bir dergi ilk olarak kapağı ile ilgi çeker,ilgi alanımada girse de sanırım kapağı dikkat çekici değilse heralde keşfetmem zaman alır. 2.Diyelim bi şekilde bu dergi ilginizi çekti ve içini karıştırmaya başladınız. Nasıl bir içerik o dergiyi almanızı sağlar? İlgi alanıma giren konuları içermesi bu konularda bana,olan yenilikleri değişiklikleri bilmediğim şeyleri sunmalı,kesinlikle saf bilimsel ve ağır edebi değilde biraz daha sıcak dostane bir tarzı olmalı 3.Sizce dergilerin internet siteleri olup olmaması ne kadar önemli? haftada bir güncellenen bir dergi sitesi ne kadar süre ilginizi çekmeye devam edebilir?(biraz yönlendirici bir soru oldu ama kusura bakmayaın anket hazırlamayı bilmiyorum) Kesinlikle olmalı ve bu konu bence oldukça önemli haftalık değil günbe gün güncellenmeli.Olmaması ilerde muhattarı dergilere kaymama neden olabilecek kadar önemli. 4.yüksek fiyat-iyi kalite mi, yoksa düşük fiyat-orta kalite mi ? düşük fiyat orta kalite,önemli olan içerik tabi ilgi çekmesi için kapak kısmı ise en üst kalite olmalı en azından ilk başlarda ilgi çekebilmesi için 5.dergide renk sizin için ne kadar önemli? walla eskiden siyah beyaz dergiler okuyabiliyordumda artık sanmıyorum yani bilemiyorumda ama renkli olmalı. 6."çizgiroman-bilim-hikaye(yazın türü)-politika-eğitim-hobi-karikatür" size göre öncelik sırası nasıl olur? hobi-bilim-çizgiroman-hikaye-karikatür-eğitim-politika 7.Hiç fanzin dergi (kısaca: amatörce hazırlanmış, ikinci bir sayısının çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan, genellikle fotokopiyle çoğaltılarak satılan dergiler denebilir) alıp okudunuz mu? okuduysanız olumlu/olumsuz görüşleriniz nerlerdir? (varsa)sürekli takip ettiğiniz bu tür dergilerde sizi ona bağlayan en önemli özellik nedir? okudum,fanzinler bence oldukça içten oluyorlar ama amatörlük bir doluda hataya neden oluyor,tarz meselesi severek okudum kimi zaman ama ne sürekli aradım nede takip ettim elime geçtiyse okudum. 8..Bir de sürekli takip ettiğiniz dergilerin isimlerini de bir çizittiriverirseniz süfer olur. Pcnet,Oyuncu her sayısı olmasa Esquire,birde kapananlar oldu tabi içlerinde FRP&Magic GameShow PcGamer[signature][hline]End is near; Bu I aint afraid; I see sarrow on faces But I aint show pitty, Cause Im the Fallen One! [Bu mesaj KARAMURAT tarafından 19 January 2004 23:16 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj KARAMURAT tarafından 19 January 2004 23:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 cevaplarınız için çok teşekkürler. hepsini tek tek okuyup değerlendirdim, ve çok işime yaradıklarını söyleyebilirim.[signature][hline] * i am the spinach that sticks in your teeth * i am the weedwhacker in the garden of evil * i am the wrong number that wakes you at 3:00 a.m. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moncain Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 1)Kapağına ilgimi çeken bir manşet atılmışsa içeriğede bakarım. 2)İlgimi çeken içerik bulursam alırım. 3)Derginin içeriği benim için ön planda olduğu için internet sitesi aramam.(le-manyak okurum ama net sitelerine girmiyorum mesela) 4)Yüksek fiyat iyi kalite.Fakat fiyatıda abartılmamalı. 5)Göze hoş görünürlüğü zaten dergiyi dergi yapan unsurlardan. 6)Politika-Bilim-Eğitim-Çizgiroman-Hobi-Karikatür 7)Herşeyin başı hitap edeceğin kitle ile aynı görüşte olman.Bu tip dergilerden okumuyorum.Genelde propaganda içerikli oluyorlar. 8)Level okurdum fakat iyice baydılar.Kendilerine yok neymiş level alanında birinciymiş,Türkiyenin en iyisiymiş,rakipsizmiş demeleri beni dergiden soğuttu zaten içeriğinin kaliteside her sayıda düştü ve sonunda almamaya başladım.(Çıkan oyunlarlada orantılı olarak tabiki).Le-Manyak alırım.Eğlenceli bulduğum için göze iyi hitap ediyor.[signature][hline]Don't Panic No Fırfır This is Turkish Technology Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar