BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Gazeteciyi nasıl tanımlarsınız? Kimdir gazeteci, ne yapar? İşlevi nedir? Gazeteci, her konuda fikir ileri süren, her şeyi bilen insan demek midir? Hayır. Nereden bilecek gazeteci her şeyi? Ben kendime göre bir tanım yapayım: - Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını gizlemesini bilen, gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir. (Milliyet, 3 Mayıs 1992) Bir röportajda bu cümleleri sarf etmişti. Bu cümleler onun prensipleriydi. Bir gazeteci olarak yaşadı ve yine bir gazeteci olarak öldü. O sadece bir basın şehidi değil aynı zamanda bir cumhuriyet şehididir. O öldüğünde daha 9 yaşındaydım ama o gün ailemin neler yaşadığını ve toplumun neler yaptığını gördüm, biraz daha büyüyünce nasıl olduğunu öğrendim, be daha sonra neden olduğunu neyin uğruna öldüğünü. Daha 9 yaşındaydım ama o zaman bazı şeyleri kavramaya başladım. Ve Uğur Mumcunun ölümü benim için bir mihenk taşı oldu. Saygıyla anıyorum ve her 24 Ocak'ta neyin uğruna öldüğünü hatırlayıp meçhul olan failleri ve onalrı yılardır bulamayan daha doğrusu bulmak istemeyenlere de kinimi kusuyorum. Sen rahat uyu Uğur Mumcu biz hâlâ buradayız. O.İldenizuğurlar olsun uğurlar olsun hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun bir keskin kalem bir kırık gözlük yürekli yiğitlere hatıran olsun1942-...O gün de kar yağıyordu...Resimler ve Milliyet'ten alıntı röportaj kaynağı https://www.umag.org.tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Uğurlar olsun Uğurlar olsun hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun Bir keskin kalem Bir kırık gözlük Yürekli yiğitlere hatıran olsun[signature][hline]Grandmaster Hamburger Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Türkiyenin kalemini kırdılar.. Rahat uyu Uğur Mumcu.[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. babamız sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi. arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirirdik kitaplarımızı. kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini, yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. ecelsiz öldürüldük. dövüldük, vurulduk, asıldık. vurulduk ey halkım, unutma bizi... yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. işkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. isteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. yüreğimiz, işçiyle birlikte attı. yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çiçek gibi verdik topluma. bizleri yok etmek istediler hep. öldürüldük ey halkım unutma bizi... fidan gibi genç kızlardık. hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı göz bebeklerimizden. yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik. direndik küçük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla. tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi. utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden. hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi... ölümcül hastaydık. bağırsaklarımız düğümlenmişti. hipokrat yemini etmiş doktor kimlikli işkencecilerin elinde öldürüldük acımaksızın. gelinliklerimizin ütüsü bozulmamıştı daha. cezaevlerine kilitlenmiş kocalarımızın taptaze duygularına, birer mezar taşı gibi savrulduk. vicdan sustu. hukuk sustu, insanlık sustu. göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi... kanserdik. ölüm, her gün bir sinsi yılan gibi dolaşıyordu derilerimizde. uydurma davalarla kapattılar hücrelere. hastaydık. yurtdışına gitseydik kurtulurduk belki. bir buçuk yaşındaki kızlarımızı öksüz bırakmazdık. önce kolumuzu, omuz başından keserek yurtseverlik borcumuzun diyeti olarak fırlattık önlerine. sonra da otuz iki yaşında bırakıp gittik bu dünyayı, ecelsiz. öldürüldük ey halkım, unutma bizi... giresun'daki köylüler, sizin için öldük. ege'deki tütün işçileri, sizin için öldük. doğudaki topraksız köylüler, sizin için öldük. istanbul'daki, ankara'daki işçiler sizin için öldük. adana7da, paramparça elleriyle, ak pamuk toplayan işçiler, sizin için öldük. vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... bağımsızlık, mustafa kemal'den armağandı bize. emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular. yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi... yabancı petrol şirketlerine karşı devletimizi savunduk; komunist dediler. ülkemiz bağımsız değil dedik; kelepçeyle geldiler üstümüze. kurtuluş savaşında emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha dik tutabilmekti bütün çabamız. bir kez dinlemediler bizi. bir kez anlamak istemediler. vurulduk ey halkım unutma bizi... henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... bizi öldürenler , bizi asanlar, bizi sokak ortasında vuranlar, ağabeyimiz, babamız yaşlarındaydılar. ya bu düzenin kirli çarklarına ortak olmuşlardı ya da susmuşlardı bütün olup bitenlere. öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük. hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına, batı uygarlığı adına, bizleri, bir şafak vakti ipe çektiler. korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi... bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi. özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi., hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi... Huzur içinde yat[signature][hline]smthng about sx&drt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Bütün Mumcular Bütün Kışlalı lar kalbimizdesiniz...[signature][hline]Remember the times, together we swore to never give up this life Still hanging on, still going strong, here I belong And maybe I'm crazy but I just can't slow down And maybe I'm crazy but at least I'm still around The number you have dialed is walking alone please, try again later Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 bu topraklarda Uğurlar bitmez biri gider biri gelir.. Ugurlar olsun..[signature][hline]Delikanlı adam akbil kullanmaz no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Ve İpekçiler ve daha niceleri sevginiz kalbimizde idealleriniz beynimizde ateşiniz damarlarımızda cesaretiniz yüreğimizde bayrağınız gönderimizde siz bizimlesiniz, siz gönderildiniz ama bir buradayız, siz bıraktırtıldınız ama biz bırakmadık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WindShade Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 :([signature][hline]Hepsi Gercek...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Dıcek hıc bır sey yok :([signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 uğurlar olsun...[signature][hline]"In blossom today, then scattered: Life is so like a delicate flower. How can one expect the fragrance To last for ever? - Admiral Onishi Takijiro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 uğurlar olsun tekrar başımız sağolsun[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Pazar günü öldürüldüğü andan çarşamba günü yapılan cenazesin akadar herhalde eve hemen hiç uğramamıştım. Hele o çarşamba günkü cenaze töreninde yurdun dört bir yanından gelen milyonların (girip çıkanlarla birlikte tahmini katılan kişi sayısı Ankara nüfusunu geçiyordu) yarattığı mahşeri kalabalık bana gelecek günler ile ilgili daha bir umut aşılamıştı ama boş bir ümitmiş sonradan ortaya çıktı. Neyse o gün bir çok kişinin söylediği ama gerçekte çok daha gür bir şekilde söylememiz gereken bir şiir ile son veriyim şu yazıma. Akın var akın Güneşe akın Güneşi zaptedeceğiz Güneşin zaptı yakın Ölenler, dövüşerek öldüler Güneşe gömüldüler Vaktimiz yok onların Matemini tutmaya[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Bir uğurda bir uğuru kaybettik Allah bir daha göstermesin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Uğurlar olsun... ne denir ki[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Ugurlar olsun[signature][hline][b]Everthing is about Sex,Drugs and Rock n' Roll ![b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Uğurlar olsun hatırlayıp hatırlattığınız için teşekkürler[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Payro Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 O bombayı o arabaya koyanında , koydurtanında Allah belasını versin... Türkiyeden Ugur MUMCU'lar bitmez ...[signature][hline]Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu , düşünmemiz gerken yerde hissetmekten , hissetmemiz geren yerde düşünmekten ileri gelmektedir... ------------------ -Dw-Strong Life- Senior Game Master Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 "kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların bir çoğu ne kadar da ölü" [Bu mesaj Nefr tarafından 24 January 2004 13:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PaSCaL21 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Allah rahmet eğlesin toprağı bol olsun..[signature][hline]Your death will be avenged !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 "Devletin görevi, bu gibi cinayetlerin kanıtlarını bulmak değil midir? Devlet, islami hareket adına, uçlarına susturucu takılmış silahlarla cinayet işleyen çetelere karşı bu kadar çaresiz midir? Yoksa devlet dediğimiz şu büyük aygıta takılan başka susturucular var da biz mi bu susturucuları bilemiyoruz?!" Uğur MUMCU ("Aksoy Cinayeti" Cumhuriyet 31 Ocak 1991) Ruhun şad olsun Uğur Mumcu... Dilerdim ki başka Uğurlar da olsaydı şu ülkede... Ama görünen o ki şu milletin %35 susturulmuş durumda....Tekrar Allah Rahmet Eylesin Sakıncalı Piyade!!! :( Uğurlar olsun...[signature][hline]Eye of twilight, give us sight... Take our offer, give us might... Make our power, tears of night... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 UNUTMADIK; UNUTTURMAYACAĞIZ... GÖZÜN ARKADA KALMASIN DİYE, AĞLAMAYACAĞIZ... KORKMADIK; KORKMAYACAĞIZ... KARANLIK GÜÇLERİN OYUNCAĞI, OLMAYACAĞIZ... YILMADIK; YILMAYACAĞIZ... BEYNİN İÇİN, YÜREĞİN İÇİN HEP, SAVAŞACAĞIZ... (tamamen kendi yazımdır...)[signature][hline]Eye of twilight, give us sight... Take our offer, give us might... Make our power, tears of night... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Huzur içinde yatsın......[signature][hline]Ejderha Gibi Uçarım, Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)... DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Çk iyi hatırlıyorum o günü ben daha 6 yaşımdaydım ailecek araba ile bir yerden dönüyoduk, neşeliydik, radyo açıktı. Tam bi virajı dönecektik ki birden radyonun yayını bölündü ve ölüm haberi geldi Babam anidne fren yaptı ve neredeyse o gün orada bizde ölecektik Eve gidince resimlerini salona koymuştuk... Huzur içinde yat Uğur Mumcu[signature][hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar