Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Non-Anime sıkı çizgi filmler

Bone

Öne çıkan mesajlar

Dev said:
bonbon said:
The Tick, (ve bilimum Fox TV çizgi filmi)

allah çarpar bone. tick ile diğer fox tv çizgi filmlerini aynı katagoride tutamazsın. bikaç bölüm tick izle derim ben. o çok sıkı bulduğun çizgifilmlerin alayıyla dalga geçiyor tick.

lol, Tick'i bilmiyor muyum sanıyorsun?
Çizgi dizisini, çizgi romanını, live action dizisinin tüm bölümlerini bitirmişimdir.

Tick kafa bir olay.
Ama sonuçta eski ve klasik Fox TV dizilerinden biri :D
Sosyal ağlarda paylaş

life with louie vardı foxkids te, o aklıma geldi bugün buldum indirmeye başladım bitsin izlicem :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ar1gRkVyoKk

ahah özlemişim be :D

bi bölüm indirdikten sonra gelen edit: lanet olsun ingilizce değilmiş :( ro'yla biten siteler nereninse onun dilindeymiş ya offffff negüzel seviniyodum :( ing olmadığına dair bişey yazmıyoduki ama ya bölümlerin adları bile ingilizce... pfff =/
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:
Batman Beyond zaten yazmışsın ölüm felan var kan görmedim ama ölüm var.Yani anlıosun patlama oluo ordaki adam kaçamıo,bosslar felan ölüolar hapise düşen pek yok :) bide justice leagu 4. sezonun son episodesi de Batman Beyond ile alakalı.Tavsiye ederim Batman Beyond'u

Kişisel kanımca sadece Boss'ların ölümlerinin yılan hikayesine dönmemesi için bile sevilebilir bir dizidir Batman Beyond. Spiderman mı Batman Beyond mu derseniz, Betman Beyond derim.

Spawn izleyemedim bu arada. Ama çok övülüyor , tavsiye eder misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

1- 15 yaş üstüne hitap eden bir çizgi film olacak. Bu yüzden insanların ölmesi, yaralanması, kavga etmesi, kan fışkırtması felan dert edilmeden çizgi filme aktaralılabilecek.
Sam said:

ne bekliyorsun anlamadım, amerikalılar 18 yaş üzerine hitap eden çizgi yapım zaten nadir çıkarıyorlar. hatta kabaca düşününce çocuklara hitap etmeyen yapımların da neredeyse hepsi gene teenlere hitap ediyor esas olarak, süper kahramanlı tayfanın ekseriyeti böyle. daha da ciddileşirse çizgi-roman, zaten animasyona dönemiyor istisnalar hariç. 2000'lerde yapılan yeni batman vs'ler filan da direkt iğrenç.

cevabını beğenmeyeceğin soruyu neden sordun ki?

Amerika'dan Bugs Bunny seviyesi üstünde çizgi film çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin, Milli Piyangooooo...

Bakınız:
http://www.tv.com/the-batman/show/22102/summary.html
http://www.tv.com/fantastic-four-2006/show/63706/summary.html
http://www.tv.com/spider-man-2003/show/8862/summary.html
http://www.tv.com/star-wars-clone-wars/show/17291/summary.html
http://www.tv.com/avatar-the-last-airbender/show/28841/summary.html
http://www.tv.com/justice-league-unlimited/show/3914/summary.html
http://www.tv.com/batman-beyond/show/321/summary.html
http://www.tv.com/x-men-evolution/show/1251/summary.html

Tamam kabul ediyorum, bir Death Note değil bu çizgi filmler, ama Death Note tarzına benziyen Spawn var eskilerden.
Hem anime sektöründe de yapılan tüm çizgi filmler Death Note gibi 18+ değil, bir dolu chibi yapıyor onlar da.

bak benim dediğime gelmişsin sonuç olarak, verdiklerinin hepsi süper kahraman çizgi filmleri. ben 18 yaş üzerine hitap eden demişim. 18 yaş üzerine hitap eden demek ölüm, kan, vahşet vs olan demek değildir illa, romantik komedi yaparsın 18 yaş üzeri oluverir. amerikalılar da çizgi film medyumunu azami teenage seviyesi süper kahraman serileri için kullanıyorlar. bu yapımların da formatı anime benzerleriyle kıyaslanırsa ancak naruto ya da bleach'e denk olabilir.

atıyorum bir nodame cantabile, bir genshiken gibi eserler görmedim amerikalılardan. rurouni kenshin tsuiokuhen ya da ghost in the shell: stand alone complex serisini filan düşünmüyorum bile zaten, hollywood'da rakibi az bunların varsa bile. 'sıkı' deyince zaten söylemişim, fantastic four ben ilkokuldayken bile ultra demode bir seriydi. bir spider-man ya da batman gibi yaratıldığı zamanın etkisinden kurtulup günümüze adapte olamamış olarak görmüşümdür hep. batman beyond'u sevmedim, vs vs. her süper kahramanlı seri 'sıkı' olmak zorunda değil ki.

hayır sıkı diyorsun zaten senden başka yazan yok senin istediğin tarzda, neden ısrarla soruyorsun o halde? (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

Katılıyorum, bence de çok iyi bir animasyon. Ben Cine 5'de izlemiştim. Batı animasyonu olarak izlediğim iyi filmlerdne biri idi.

Konu: Batman'ın hedefindeki suç baronları tek tek öldürülmektedir. Bruce Wayne olayı araştırdıkça kendi gibi Joker'in bağlantılarını takıntı yapmış maskeli birinin yargısız infazları olduğunu anlar. Şimdi Batman Joker'e ulaşmadan önce bu katili durdurmalıdır.

Spiderman serisinde Hobgoblin'e sesini vererek gönüllerimize taht kuran Mark Hamill bu filmde Joker'i seslendiriyor (Türkçe dublajını sanırım Bay J yapmıştı ve tam uymuştu) Diğer rollerde Stacey Keach var.

Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
"Sıkı" çizgi filmin kriterlerinide belirledik.Hadi hayırlısı.

1. Dar. İyice sıkıştırılmış, doldurulmuş, tıkız, gevşek olmayan. Zorlu, güçlü ve etkili:"En sıkı ve katı bir merkeziyet sistemi, bugün diğer faaliyet merkezlerini bloke edebilir."- B. Felek. Dikkatli, titiz ve göz yummadan uygulanan:"Ankaralılarla münasebetlerinde her zaman sıkı bir ahlak ve seviye kontrolüne tabi tutuldu."- Y. K. Karaosmanoğlu. İlkelerine çok bağlı, hoşgörüsü olmayan, katı. Yoğun:"Samsun'a geldiğimi ve kendisiyle daha sıkı temasta bulunmak istediğimi bildirdim."- Atatürk. Cimri. Sıkıca, iyice. Disiplin. Zorlayıcı durum. Ağızdan dolma ateşli silahlarda, barut ve kurşunun üstünden namluya sokulup bastırılan bez ve kâğıt parçaları gibi şeylerin tümü:"İlk sıkıyı babam attı."- S. Kocagöz. Güçlü ve çabuk, hızlı:"Karabalçıklı çiftliği, kasabadan sıkı yürüyüşle bir saat çeker."- R. N. Güntekin.

1. close. tight. firm. fast. compact. strict. clinging. close-bodied. foursquare. gross. hard. iron. rigorous. serried. strait. stringent. sure. hard. foursquare. close-fitting.
2. careful. compact. concerted. fast. firm. hard. rigorous. searching. solid. stiff. strict. stringent. taut. tense. tight. tightfisted. firmly driven or wedged in. severe. hurried. brisk. stingy. pressing necesstiy. dense. thick. close. fine. miserly. straits. trouble. difficulty.
3. close, tight, firm, fast, compact, strict, clinging, close bodied, foursquare, gross, hard, iron, rigorous, serried, strait, stringent, sure. searching (araştırma). hard, foursquare. close fitting. "tight; firm, fast; dense, compact; thick; strict; severe; close, fine; tightfisted, tight, stingy, miserly; straits, trouble, difficulty; hard".
4. tight; firm.
5. tightly.
6. close (weave).
7. closely (woven).
8. strict, strictly observed or enforced.
9. stingy.
10. wad (for a muzzle-loader).
11. strong, heavy (wind or blow with the fist).
12. numerous and pressing (jobs).
13. slang first-rate, great, very good. sıkı ysa vulg. If you think you can do it, ...!/If he thinks he can do it, ...! sıkı basmak to use one´s authority, insist on having one´s way. sıkı çaly?mak to work hard. sıkı durmak to be brave or firm; to act bravely or firmly; to stand one´s ground. sıkı esmek to blow a gale. sıkı fyky.
14. intimate (friend).
15. on intimate terms, palsy-walsy. sıkı ya gelmek to get in a predicament, get in a tight spot. sıkı yy görünce when things get rough. sıkı da kalmak to be in a jam, be in a tight spot. sıkı ya koymak /y/ to put great pressure on (someone). sıkı sykyya.
16. very tightly.
17. well, in a thoroughgoing fashion. sıkı tutmak /y/.
18. to hold (something, someone) tightly.
19. to do (a job) with scrupulous care. sıkı yy yemek to get a scolding.". firm. tight.
20. pressing. solid. stiff. strict. taut. tight. firm. severe. hard. difficult. critical. tense. forced. intense. steady. friction. strait. thick. hot. hermetic. well-knit. compact. fast. sealed. close-fit. tight-fitting snug. austere. rigid economy. narrow.

http://www.seslisozluk.com/?word=s%FDk%FD&go_seslisozluk_search=Search

gibi mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Çizgi Film sektörüde artık,şiddete ya da akıl kurcalamaya vardı.Japonların etkisi bu konuya yadsınamaz e Japonlar böyle yapınca,olayın endüstrisinin döndüğü (Amerika'dan sonra) Fransa,Kanada gibi ülkeler daha çok animateda eğilim gösterdi.Cartoon kavramını yok ettik sanırım.Bir Bugs Bunny ya da Disney Kahramanlarının veya en olmadı Popoye'nin çocukluğumuzda izlediğimiz bölümleri bile o vakit zaten en az 20-30 yıllıktı.
Gençlik şiddet istiyor,Anime kültürü ve getirdiği Gore kimlik gerçekten bulunmaz bir kültür ama yaş aralığı düşmeye başladı.Artık çocuklar ya anime kültürünün etkisindeki Amerikan çizgi filmlerini ya da geyiğin önde gideni Sponge Bob'ları izliyor.
Nasıl Tolstoy okumuyorsa yeni nesil,Disney de seyredemiyor.Bizim çağımızın da eserleri değildi bunlar ama biz aldık bu aşıyı,devran fena dönmüş.

Avatar dışında bir klasik çıkmaz,non-anime'lerden sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

heh yalnız unutmamak lazım ki disney ve warner bros'un 60 yıllık yapımlarında bile bolca kafaya örs düşer, tokmakla vurulur, suratta dinamit patlar vs. şiddet deyince ille gore fışkırması gerekmiyor, simpsons içindeki mini çizgifilm hatta tom & jerry'deki şiddeti ti'ye alır filan. tiny toons vardı, bunların yavruları aynı örs muhabbetini yeni hikayeler üzerinden yapıyorlardı, bayılırdım. gene klasik avrupa çizgiromanı asterix var mesela paso dayak atılır millete. gene vücudumuzu tanıtan bir fransız çizgifilmi vardı, orada pis mikroplar girer, alyuvarlar gider bunlara dayak atar, ağızları burunları dökülür. popoye desen "ıspanak yerseniz dayak atarsınız" mesajı üzerine kurulmuş tümden.

böyle laylaylom yapımlar eskiden de çok yoktu, itinayla kaçınırdım kendilerinden zaten heh. heidi ve benzerleri. bizim küçüklüğümüzden değişen bir durum yok, (80'ler, 90'ları konuşuyorsak) o zamanlar da zaten japonlar büyüklere göre yapımlar hazırlıyordu. hatta bizim salak show tv çizgifilm diye gözü kapalı aldığını tahmin ettiğim gore hentai yayınlıyordu cmt sabahları ehue

avatar'a 1-2 baktım, gayet normal geldi bana. sıradışı şiddet bir yana şiddet görmedim heh. (bana rastgelmedi belki)

hayvan yavrularında bile birbiriyle bir boğuşma, didişme var. laylaylom geçsin çocukluk düşüncesi yanlıştır, ha bu demek değil ki eroguroya salalım yeni nesli. zaten onların da ilgileneceğini sanmıyorum belli bir yaştan önce, ilgilenseler bile. (:P) vurdu kırdı çocukluğun doğasında var, en azından erkek çocukları için olmamasını düşünemiyorum. bayan arkadaşlar varsa kendi çocukluklarına dayanarak paylaşabilir deneyimlerini. 8-)

sünger bob her ne kadar aşırı geyik olsa bile bazı bölümlerine kahkahalarla katılarak gülmeden edemedim maalesef, body building bölümü özellikle. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Ben Ten var Cartoon Networkte hergün 16:00da yayınlanıyor.
Bi bak begenirsin belki.. Biraz çocukça ama naparsın bulmak zor
Biraz konusundan bahsedeyim:
Çocuğun teki(Ben) bir meteordan çıkan bir saate sahip oluyor. Saat onu 10 farklı yaratığa dönüştürebiliyor. Çocuk da dedesi ve yeğeniyle beraber macera pşinde koşuyor. Dönüşebildiği her canvarın farklı özellikleri var bla bla bla .....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...