Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

No Country For Old Men

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Tür : Gerilim / Dram / Macera / Suç
Gösterim Tarihi : 7 Mart 2008
Yönetmen : Ethan Coen , Joel Coen
Senaryo : Ethan Coen , Joel Coen , Cormac McCarthy (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2007, ABD

Oyuncular
Javier Bardem (Chigurh) , Tommy Lee Jones (Bell) , James Brolin , Woody Harrelson (Wells) , Kelly MacDonald (Carla Jean) , Garret Dillahunt (Wendell) , Josh Brolin (Moss) , Barry Corbin (Ellis)

Koca bir uyuşturucu zulası, iki milyon dolarlık bir para ve iki ceset... Kötü giden bir uyuşturucu pazarlığından geriye kalan bu tehlikeli 'üçlü'den, parayı alarak kaçan Moss, peşinden son derece kanlı ve şiddet dolu bir macerayı da sürükleyecektir.

Coen kardeşlerden gerçekten bir başyapıt.Hernekadar klasik bir hikaye anlatılsada çoğu eleştirmende yazılarında bir başyapıt olduğunu belirtmiş.Bardem ve Lee Jones un oyunculuğu harika.Film çok durağan çok yavaş olmasına rağmen inanılmaz sarıyor.
Cannes film festivalinde yarışmış.Ülkemizde henüz vizyona girmedi.

imdb puanı: 8.8
Film şimdiden Top250 de 21.sırada
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
imdb'de okuduklarım olsun vs. son dönemde çıkan filmlerin neredeyse tamamı gerçek efsaneler olarak adlandırıldı.

Sinemada olağanüstü bir dönem yaşıyoruz bence,çıkan filmlerin imdb notlarına bakıyoruz hep 8.5+,ne kadar klişe olursa olsun beğenmeyen yok.

İnat ettim hepsini de sinemada izleyecem,I am Legend,American Ganster ve Sweeney Todd aynı gün çıkıyor,üçüne de ard arda gitmeyi düşünüyorum.(keşke izmit'te olsaydım...)
Sosyal ağlarda paylaş

hiç müzik yok bu filmde, inanılmaz görüntüler ve inanılmaz diyaloglar mevcut. en iyi coen yapımı demekte tereddüt etsemde beni en çok etkileyen coen kardeşler yapımı diyebilirim.

javier bardem hakkında konuşmama gerek yok zaten sanırsam... tek kelimeyle büyüleyici. hele o benzin istasyonnuda yaşlı adamla olan diyalog muazzam..

neyse izlemeyen kalmasın efenim,
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi - spoiler

imdb de zamanında bulunduğu 10 - 20 sıra arasını haketmese de, ilk 50de bulunmayı kesinlikle hakeden filmdir bence. az şey gösterip çok şey anlatan, hikayenin can alıcı noktalarını filmden çıkartan coen kardeşlerin çok güzel bir iş ortaya koyduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim.

bir pulp fiction, bir fargo olmayacak belki ama yıllar sonra kült statüsünde anılacak bence bu film. hikayenin çok güzel anlatılmasını, diyaloglarla verilen mesajları, altmetinleri falan bir kenara bıraksak, anton chigurh - javier bardem var bu filmde yahu. o nasıl bir karakter portresidir, o nasıl bir psikopatlıktır, delireceğim. film noir demek istemiyorum ama şu karaktere bakıyorum, yürürken hissettiklerime bakıyorum; susup saygı duyuyorum ondan sonra. film olur da kült olmazsa bile, o karakteri herkes hatırlayacak bence; oscar ı da alsın bir zahmet, hatta hiç uğraşmasınlar seneye de oscar versinler; tek oscar kurtarmaz o performansı.

Sosyal ağlarda paylaş

-Sugar?
-No Chigurh

Böyle bir kontağa konacak ismi bile mükemmel ayarlamış Coen kardeşler(belki de ismi yüzünden psikopat oldu hehe Şeker,şeker dedilerse sokakta oynarken çok .)
Bardem'in canlandırdığı katil gerçekten olağanüstü,yazı-tura sahneleri özellikle beni bitirdi.

Ayrıca Josh Brolin'in oyunculuğuda gerçekten sağlamdı,Planet Terror ve American Gangster'daki benzer profil ve sertlikteki rolleriyle bu filmde doruğa çıkmış,aranılan adam olması muhtemel bundan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bazı filimler vardır, adamlar zıplar, hoplar, ateş eder, binbir hareket yapar; bu filimler daha büyük bir kitleye hitap eder ve beyenilmesi için izleyenin kafasının basmasına gerek yoktur.

Bazı filimler ise, daha realist bir yapıya sahiptir. İzleyicisine güvenir. İzleyicinin kafası basıyorsa, bir baş-yapıta dönüşür.
Sosyal ağlarda paylaş

ssj4songoku said:
Bazı filimler vardır, adamlar zıplar, hoplar, ateş eder, binbir hareket yapar; bu filimler daha büyük bir kitleye hitap eder ve beyenilmesi için izleyenin kafasının basmasına gerek yoktur.

Bazı filimler ise, daha realist bir yapıya sahiptir. İzleyicisine güvenir. İzleyicinin kafası basıyorsa, bir baş-yapıta dönüşür.

Bu film ne olursa olsun binbir piyasa ödüle aday bir Hollywood filmi.Oyunculuk harikası ama kafa basmalık bir durum yok o kadar deşme,çünkü illa başyapıt olması için derinlere inmesine gerek yok,gözle görülür şekilde bir güzelli taşıyabilir.Bu filmi bana göre güzel yapan,Bardem'in oyunculuğu kullanılan süper Güney Aksanı ve olayın bir yere gitmemesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

hyr o kdr büyük umutlarla izlemeye başladım ki ortasına geldiğimde sadece bari bitireyim oldum..
sonundan da pek bişey ummuyordum öyle kaldı..

Abi tamam oyunculuk iyidir de seneryo'da bişeycik yok yaw. hiç bişey hemde.
ve gerilimde gerilim değil..
mesela gerilim benim için "Dikey Limit" filminin ilk sahnesi.
İp kesme olayı.. yada ne bileyim. ben gerilmedim.. hissizdim belki de bu yüzden hiç bir zevk alamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Killjoy sevmediğin belli, niye aynı konuya 3 kez "kötü, bune gerilim değil şu değil bu değil" diye mesaj attın onu anlamadım.

Coen kardeşlerden başka nası türlü bir film bekliyordun, daha önce izlemediysen bilemicem. Sonu yok demen zaten komik, yani coen'ler diyim sadece:)

Filmdeki diyalogları geçtim, çekimi, oyunculuk, senaryo.. herşeyi mükemmel bence.

yok dikey limitteki sahne, şurdaki patlama yada ne bilyim mel gibson'ın elinde kılıç koşmasını fln beklerseniz olmaz tabi.

Tabi gene zevkler, renkler diyorum. Herkesin bir görüşü olur ama killjoy nası beğenmediyse(ilk msg'da anlamamış:)) ve nefret etmişki bombalamış güzelim filmi.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin en güzel yanı, ki filmin bence bu kadar beyenilmesini sağlayan faktör, barındırdığı gerçekçiliktir. Henüz izlememiş arkadaşların zevkini kaçırmamak için en iyisi spoiler'da devam etmek.

[spo]
1. Chigur(?)'un Motel'deyken yan odada ki meksikalıları öldürmeye giderken ayakkabısını çıkartması(Yok öyle kundura ayyakabu ile sessiz yürüyen adamlar).

2. Çatışmalarda sağa sola zıplayan adamlar yok, vurulanlar ya zar zor kaçıyor ya babayı alıyor.

3. Diyaloglar çok içten.

4. Çekim de gereksiz efektlerden kaçınmışlar; çok sade ve güzel olmuş.

5. Drama dediğin bu filimdeki gibi gelir. Neden? Çünkü gerçekçi. Adamın öldüğünü görüp morali bozulan şerif ve arkadaşı ile daha sonraki sohbeti. İşinden ayrılmak istemesi. Filmin kahramı, esas oğlan, gibi gözüken adamın birden ölmesi. Karısının annesinin yaptığı küçük bir "öküzlük" yüzünden ölmesi hatta. İki tane süper kahraman arasındaki aşkı durdurmaya çalışan kötü adamdan dolayı ortaya çıkan saçma bir drama yok.

ve daha bir çoğu, fakat aklıma gelmiyor. [/spo]

Olay tabiki zevkler ve renkler de bitiyor fakat, bir filmin kötü olması ile bir filmi sevmemek çok ayrı şeyler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı derecede beğenmediğimden dolayıdır isyanım.
Ve buna karşı hala insanların savunması filmin güzel olduğuna karşın..

En iyisi zevkler ve renkler diyip kesip atmak bencede.
ama yinede almıyor aklım?

nasıl 8.6 alıyor bu film imdb'den..
imdb'ye inanıp güvenmişimdir, güvenim artık soluyor. :)

bide senaryo bence filmin en önemli noktası ve aynı zamanda en kötü olduğu noktası + hiç bişe katmadı film..
Sosyal ağlarda paylaş

Filmde zaten bence yapmak istedikleri herşeyi mümkün oldukça doğal göstermekti. Hani sanki günümüzde normal birkaç gün ışığında gelişen olayları yansıtmak gibi. Sonuçta Suç çağında yaşıyoruz ve böyle psikopatlar cidden var. O yüzden filim senaryo olarak basitleştirmeye gitmiş olabilir. Ayrıca bir de sanırım kitaptan uyarlamaymış ama orasında emin değilim.

Böyle filimlerin çok fazla fanatiği var. O yüzden 8.6 almasına pek şaşmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Klasik coen kardeşler filmi. Bir sürü şey oluyor ama aslında hiçbir şey olmuyor :)

Imdb puanı bana da fazla geldi. Fargo tadında bir film hatta daha kötü bir kopyası da diyebilirim. Ama fargo'nun puanı 8,2 bununki 8,6. Şu son zamanlarda çıkan filmlerin çoğunda puanlarda bir abartı var zaten. American gangster, juno, atonement vs. vs. Imdb artık yapımcılar tarafından filmlerin gişesine katkı sağlamak için feci şekilde kullanılmaya başlandı sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...