Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

emule, torrent, dc++ vs...


Bone

Öne çıkan mesajlar

kazaa unutulalı baya zaman oluyor. ona girmeye bile gerek yok sanırım.

emule, esas serverlar kapatılınca baya boşta kaldı. gerçi torrent sitelerinde bulamadığım şeyleri halen emule'de bulabiliyorum. ama güncelliğini ve gücünü yitirmiş durumda. çok fazla dosya bulunamıyor. queue sistemi ise kötü. sadece bir kişide olan bir dosya çekeceksiniz, 1000 kişide olan popüler bir dosyayı paylaşıyor diye sırası 5000 kişi felan oluyor. 1 ay boyunca bekleseniz de size sıra gelmiyor.

torrent, her ne kadar suprnova ile biraz yara alsa da, eskisinden güçlü şekilde yoluna devam ediyor gözüküyor. başka kişiler yüzünden sıra beklemeye gerek yok, bir kişi bir dosyayı seed/leech ediyorsa, o kişi o dosyayı vericek demek oluyor. tam folder paylaşımı sayesinde, full season, full album... şeklinde indirmek mümkün oluyor. herhalde tek sorun, herşeyi bulamamak. yani mesela emule'de random dosyalar paylaşabiliyordun, böylece emule'da arattığın zaman ilgini çekebilecek random dosya bulabiliyordun, torrent'te bu yok. bir de arşivi çok geniş değil, sadece güncel dosyalara dayalı. ama sürekli güncellenen arşiv olduğundan ilginizi çekebilecek eski/yeni şeyler bulabiliyorsunuz.

dc++ ne kadar fanatiği olan kişi olsa da, ben sevemedim. chat kanalı gibi serverlara, ayrı ayrı bağlanman gerekiyor. illa böyle 30gb dosya göstereceksin, hub'a girdiğinde register olman gerekiyor, maximum 5 hub bağlanma zorunluluğu getiriyorlar, bazı yerlerde register olmak için bile admin onayı beklemek zorunda kalıyorsun. emule gibi tüm serverlarda topluca arama imkanı yok (sadece bağlı olduğun serverlarda arıyor), buna karşın, emule'daki gibi random dosya paylaşabildiğin için, aradığın zaman ilgini çekebilecek random dosyaları bulabiliyorsun.



aslında tam da şöyle youtube gibi birşey arıyorum. youtube'da çok eski kayıtları bile bulabiliyorsun. güncel reklamları, görüntüleri felan da takip etmen mümkün. emule eskiden böyleydi ama şimdi çok zayıf kalıyor.
keşke youtube'da yayınlanan görüntülerin paylaşıldığı p2p'ler (hayır flash videoların download edilebildiğini biliyorum da, orjinal büyük kaliteli avi hallerini kastediyorum) olsa.


türk torrent sitelerine baktım, çoğu "alamancı" diye tabir edilen kişiler tarafından açılmış, oluşturulmuş ve mesaj atılıyor. böyle her yerden almanca kelime fışkırıyor (sitelerin tercümesi bile tam yapılmamış), atatürk, bozkurt resimleri sloganları felan konulmuş, türkten çok türkçü kesileen kişiler mevcut.
bunlar hep private yerler olduğundan, istatistik sistemi mevcut. yani indirdiğinizden fazla upload yapmadığınızda ban atmakta gecikmiyorlar.
aslında türkçe kaynaklar için güzel bir arşiv olsa fena olmazdı. mesela youtube'da bakıyorum millet eski vhs'lerindeki reklamları, tv programlarını felan ripleyip koymuş. belki bu tip türk torrent sitelerinde bunları bulurum dedim ama malesef yok.
filmleri bile divx değil dvd-r şeklinde koymuşlar.

"bari istatistik arttırıp sonra birşeyler download ediyim" dedim, torrent upload etmek için öncelikle 100gb upload etmiş olmak, 10mbit upload hızın olmak, her hafta deli gibi dosya upload etmek... vs gibi absürt şartlar koymuş durumdalar. mininova gibi siteler varken zaten bu tip türk torrent siteleri çok gereksiz kalıyor. free trackerları belirliyorsun, sonra da gidip mininova'ya koyuyorsun, bu kadar basit.
10mbit upload hızım (80mbit download ?) olsa herhalde öpüp de başıma koyardım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

torrentin tek olayı rapidden dizileri tek tek çekmemek için koyuyorsun sıraya benim torrente ayırdığım bölüm 240gb koyuyorum 3 5dizinin tüm sezonunu ilk sezonlarına öncelik veriyorum yavaştan indiriyorlar film ve müzik direk http rapidden indirilebilir
tek sorun da dosyalar kısa ömürlü oluyor 90 ya da 180 gün sonra upload edilen dosyalar siliniyor yani 180 gün öncenin filmini izleyebilmek için kasmak gerekiyor tekrar yani bugün upload edilen film 7 ay sonra siliniyor tekrar upload etmek gerekiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

easynews yada usenext buralara uye olup baglantının el verdigi en yuksek hızda sorunsuz dl yapabilirsin. easynews 9$ a 20gb kota veriyor bi takım bazı ozellikleri var iste nntp kullanırsan extra dan dl edebiliyosun vs. usenext de 75gb aylık kotaya kadar max speed dl olayı var ve sınırsız 1000kbps hız limiti var. sen secebiliyorsun indirirken bunları.

cogu zaman eski arsivleri rahat bulabiliyorsun. turkce arsiv olayında ise cok zor yanlız news serverlara upload etmekle ugrasan varsa ancak bulabilirsin. her 2 side aynı news serverlarını kullanıyor. sadece hizmet farklı 2 sinide tavsiye ederim usenext in kullanımı biraz daha kolay. ben artık torrent emule kullanmıyorum acıkcası. 4mbit baglantı var canım film seyretmek istiyor gidip indiriyorum 1-2 saat sonra izliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...