Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tiyatro?


Eternalus

Öne çıkan mesajlar

evet tek kelimede soru gibi bir başlık yazdım. süper oldu. her neyse.

efendim konumuz tiyatro. konuya da şurdan geldim; ben ankara sakini bir insanım. sıhhıyeden otobüse biniyorum. bigün arkadaşla ulustan binelim hadi yürüyelim dedik. ulus durağı tiyatronun karşısında tam. biraz bakındık sonra "aaa tiyatro" dedik resmen. tiyatronun orda olduğunu yıllardır biliyorum tabii ki ama, tiyatro bi durak adı olmuş, ya da soyut bi kavramın karşılığı olmuş sanki. böyle sahneli oyunculu kısmı aklımdan uçmuş gibi. ben en son bir buçuk-iki yıl önce bir arkadaşımın rol aldığı bir oyuna gitmiştim ondan önce de ilkokulda okul vasıtasıyla saçma sapan şeylere. arkadaşıma sordum, "kaç yıl önceydi bilmem ama" dedi, "adı haylaz tilki yavşak avcıya karşı gibi bişeydi"; yani en iyi ihtimalle ilkokul 3 ya da 4te :D
o an farkettim ki tiyatroya hiç uğramıyorum. niye ki diye düşünüp devlet tiyatrolarının sitesine girdim, bilet fiyatı mı pahalı gitsek ya arada diye düşündüm. e fiyatlar da uygun. bi oyuna baktım normali 5-6 indirimlisi 3 mü ne.
en yakın zamanda yanıma bikaç kişi alıp tiyatroya gitmeyi düşünüyorum devlet tiyatrolarında.
şimdi siz sevgili okuyuculara bikaç sorum var.
siz ne kadar sıklıkla gitmektesiniz, ben çok mu kopmuşum diye soruyorum?
yakın zamanda devlet tiyatrolarında gittiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bi oyun var mı(özellikle ankarada)?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ankarayi bilmem ama istanbulda gitmesi biraz kolay aslinda. Kiz arkadasin varsa eglencesine

beyoglunda pazar dolasirken orta oyunculara girebilirsin veya ckm de surekli oyunlar var.

ara ara gidiyorum ben

ha devlet tiyatrolari dersen turkiyede okuldayken goturuyorlardi o ayri

ama sunuda kabul edelim ortamda bir broadway yok, nebliyim bir londra da bir new yorkta insan gitmek istiyor o afisleri yazilari muzikalleri gorunce.

Gerci devlet tiyatrolari donem donem buyuk oyunlar sergiliyor yakalamak lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun say desen sayamam ama mersinde izmitte ve istanbulda olduğum zamanlar çok sıklıkla gidiyorum.
Genelde oturduğum yerlerde tiyatroya yakın olduğu için üşenmeden gidiyorum.

İstanbulda şu an aklıma gelen önerebileceğim oyun "Oyunun oyunu" var İzmitte şehir tiyatrosu oyuncularından izlemiştim şimdi daha fazla ünlü oynuyor.Hayatımda izlediğim en komik oyundu.Cem yılmaza bu kadar gülmedim.

Devlet tiyatroları son zamanlarda çıkışta bence çok güzel oyunlar sunuluyor ayrıca artık biletlerde çok ucuzladı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar sahneleri yıkıyorlar ilgisizliğinizden böyle böyle işte, hazır topiği açılmışken dokundurayım.

yakında o durağın arkasına baktığınızda, sahnelerimizin %70ini durak isimleri temsil ediyor olacak sadece.

tiyatroya gidin arkadaşlar. iyi şeyler yapmaya çalışan grup çok. hani fikir üretmeye, bir şeyler anlatmaya çalışan grup da var görmeyi bilirseniz. ölüyor ilgisizlikten Türk tiyatrosu, ciddi olarak.

kendi adıma, 9 senedir İzmir'de Bilimsel Tiyatro Atölyesi'nde asistan sınıfı öğrencisiyim. binlerce insana ulaştık bu güne kadar, sponsorsuz. 2000 sezonundan beri varız. tiyatroyu amaç değil araç olarak kullanıyoruz; kendini bilen, dünyaya ve ülkesine hakim, beyninin içini çekip çıkarmak için etrafına konulmuş ayartıcı tuzaklara prim vermeyen, iyi seyirciler yaratmaya çalışıyoruz çocuklarımızdan. Yani sadece iyi sanat tüketicileri, seyirciler değil, hayatı gerektiği gibi tüketen, sorgulayan çocuklar olmalarına çalışıyoruz. Seyircilerimizi de bilince davet etmeye.

DT'yi de tüketmeye çalışıyorum kendim sahneye çıkmadığım zamanlarda. Tamam her sene aynı oyunları oynuyorlar diye eleştiri yiyorlar; ama kaç kişi izliyor ki=)Özellikle de İstanbul'dan Oyun Atölyesi'ni çok büyük istisnalar hariç mutlaka İzmir'e geldiklerinde takip ederim. Ankara için de önerim AST'ı takip edin mesela. En iyi DT oyuncularının çoğu da Ankara'da üstelik=) Çok grup olduğunu da duyuyorum iyi işler yapan.

Sanatı tüketin arkadaşlar, sizin bizim yerimize tüketiyorlar çünkü sahneleri yıka yıka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siz tiyatro bitti dedim anladınız sanırım tiyatro devri bitti diyorum.
örneğin yıllar önce arabalar çıktıgında buhar motorlu araçlar yaygındı, şimdi hala buhar motorlu araçlar kalsa da günümüzde buhar motoru devri bitti diyebilir miyiz?
evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, ben tiyatro bitti derken, artık yapılmaması gereken ölü bir sanat olarak bakıyorsun gibi algıladım, o konuda ayrıntılı bir açıklama bekliyorum senden.

Öyle görüyorsan öyle değil çünkü de, o bakıma.

O zaman resim sanatı da bitti, kimse bakmıyor.
Heykel sanatı da bitti, kimse sergi gezmiyor.
Müzik de bitti, kimse kendi ülkesinin iyi müziğini tüketmiyor.
Senin bakış açından örnekleri çoğaltabiliriz. Misal benimkiler gerçeklik payı yok.

edit: ovv doğru anlamışım. en son ne zaman tiyatroya gittin ve sinemada hiç olmayan büyüsünün nerden geldiği hakkında fikrin var mı senin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:
off jedi ilkokul 3. sınıf lafları ile nereye kadar ? nerde benim çayım ? dün çay koyup gelicektin halbuki.

sen neden saygısız ve gereksiz mesajlarla bana sataşıyorsun mantıklı bir sebebin var mı? yoksa ilkokul 3. sınıfta topun inşaata kaçtı da psikolojik rahatlama metodu olarak bu tarz mı hayatını sürdürmeyi beceriyorsun anlamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@utopia, neden her şeye negatif yaklaşıyorsunuz gerçekten anlayamıyorum.tiyatro devri bitti demekle , tiyatro bitti, artık yapılmaması gereken bi sanat dediğimi nerden çıkarıyorsunuz, neden pozitif düşünceye sahip değilsiniz, benim "tiyatro devri bitti" dememden neden içimde bi üzüntünün var olduğuna dair ve bu konuda yapılması gerekenler oldugunu düşündüğüm şeylerin var olabileceğini neden aklınıza getirmiyosunuz gerçekten anlayamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü öyle yazmıyorsun. sadece tiyatro bitti artık, gidin şu açıklık arazide top koşturun cinsi bir mesaj atıp çalıların arasında kaybolursan öyle düşünürüm jedi=)

açıklasaydın biraz keşke.

jedi said:

siz tiyatro bitti dedim anladınız sanırım tiyatro devri bitti diyorum.
örneğin yıllar önce arabalar çıktıgında buhar motorlu araçlar yaygındı, şimdi hala buhar motorlu araçlar kalsa da günümüzde buhar motoru devri bitti diyebilir miyiz?
evet.


ki kendinle çelişiyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...