Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 evet tek kelimede soru gibi bir başlık yazdım. süper oldu. her neyse. efendim konumuz tiyatro. konuya da şurdan geldim; ben ankara sakini bir insanım. sıhhıyeden otobüse biniyorum. bigün arkadaşla ulustan binelim hadi yürüyelim dedik. ulus durağı tiyatronun karşısında tam. biraz bakındık sonra "aaa tiyatro" dedik resmen. tiyatronun orda olduğunu yıllardır biliyorum tabii ki ama, tiyatro bi durak adı olmuş, ya da soyut bi kavramın karşılığı olmuş sanki. böyle sahneli oyunculu kısmı aklımdan uçmuş gibi. ben en son bir buçuk-iki yıl önce bir arkadaşımın rol aldığı bir oyuna gitmiştim ondan önce de ilkokulda okul vasıtasıyla saçma sapan şeylere. arkadaşıma sordum, "kaç yıl önceydi bilmem ama" dedi, "adı haylaz tilki yavşak avcıya karşı gibi bişeydi"; yani en iyi ihtimalle ilkokul 3 ya da 4te :D o an farkettim ki tiyatroya hiç uğramıyorum. niye ki diye düşünüp devlet tiyatrolarının sitesine girdim, bilet fiyatı mı pahalı gitsek ya arada diye düşündüm. e fiyatlar da uygun. bi oyuna baktım normali 5-6 indirimlisi 3 mü ne. en yakın zamanda yanıma bikaç kişi alıp tiyatroya gitmeyi düşünüyorum devlet tiyatrolarında. şimdi siz sevgili okuyuculara bikaç sorum var. siz ne kadar sıklıkla gitmektesiniz, ben çok mu kopmuşum diye soruyorum? yakın zamanda devlet tiyatrolarında gittiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bi oyun var mı(özellikle ankarada)?
matama Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ankarayi bilmem ama istanbulda gitmesi biraz kolay aslinda. Kiz arkadasin varsa eglencesine beyoglunda pazar dolasirken orta oyunculara girebilirsin veya ckm de surekli oyunlar var. ara ara gidiyorum ben ha devlet tiyatrolari dersen turkiyede okuldayken goturuyorlardi o ayri ama sunuda kabul edelim ortamda bir broadway yok, nebliyim bir londra da bir new yorkta insan gitmek istiyor o afisleri yazilari muzikalleri gorunce. Gerci devlet tiyatrolari donem donem buyuk oyunlar sergiliyor yakalamak lazim.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Oyun say desen sayamam ama mersinde izmitte ve istanbulda olduğum zamanlar çok sıklıkla gidiyorum. Genelde oturduğum yerlerde tiyatroya yakın olduğu için üşenmeden gidiyorum. İstanbulda şu an aklıma gelen önerebileceğim oyun "Oyunun oyunu" var İzmitte şehir tiyatrosu oyuncularından izlemiştim şimdi daha fazla ünlü oynuyor.Hayatımda izlediğim en komik oyundu.Cem yılmaza bu kadar gülmedim. Devlet tiyatroları son zamanlarda çıkışta bence çok güzel oyunlar sunuluyor ayrıca artık biletlerde çok ucuzladı
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 di mi yani hem güzel bi aktivite, hem maddi bi bahane de sunulması zor bişey. özel tiyatro da değil. bileti 20ytl olan oyun var mesela özel tiyatroda.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 akm'de bazı operalar falan zaman zaman 5 milyon hehe
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 En son "Çığ" adında bir oyuna gitmiştik. Fena değildi. Genelde üniversitedeki topluluğumla beraber dönem başı ve sonlarında gidiyoruz.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 adamlar sahneleri yıkıyorlar ilgisizliğinizden böyle böyle işte, hazır topiği açılmışken dokundurayım. yakında o durağın arkasına baktığınızda, sahnelerimizin %70ini durak isimleri temsil ediyor olacak sadece. tiyatroya gidin arkadaşlar. iyi şeyler yapmaya çalışan grup çok. hani fikir üretmeye, bir şeyler anlatmaya çalışan grup da var görmeyi bilirseniz. ölüyor ilgisizlikten Türk tiyatrosu, ciddi olarak. kendi adıma, 9 senedir İzmir'de Bilimsel Tiyatro Atölyesi'nde asistan sınıfı öğrencisiyim. binlerce insana ulaştık bu güne kadar, sponsorsuz. 2000 sezonundan beri varız. tiyatroyu amaç değil araç olarak kullanıyoruz; kendini bilen, dünyaya ve ülkesine hakim, beyninin içini çekip çıkarmak için etrafına konulmuş ayartıcı tuzaklara prim vermeyen, iyi seyirciler yaratmaya çalışıyoruz çocuklarımızdan. Yani sadece iyi sanat tüketicileri, seyirciler değil, hayatı gerektiği gibi tüketen, sorgulayan çocuklar olmalarına çalışıyoruz. Seyircilerimizi de bilince davet etmeye. DT'yi de tüketmeye çalışıyorum kendim sahneye çıkmadığım zamanlarda. Tamam her sene aynı oyunları oynuyorlar diye eleştiri yiyorlar; ama kaç kişi izliyor ki=)Özellikle de İstanbul'dan Oyun Atölyesi'ni çok büyük istisnalar hariç mutlaka İzmir'e geldiklerinde takip ederim. Ankara için de önerim AST'ı takip edin mesela. En iyi DT oyuncularının çoğu da Ankara'da üstelik=) Çok grup olduğunu da duyuyorum iyi işler yapan. Sanatı tüketin arkadaşlar, sizin bizim yerimize tüketiyorlar çünkü sahneleri yıka yıka.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Arkadaş tiyotro devrini bitirmiş. Hadi toplanın gidiyoruz, kapatın burayı da. Duymadız mı adamı yahu? edit:imla hatası
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Bunu ben söylemiyorum Ardeth. Son 20 yılda açılan tiyatro sayısı, kapanan tiyatro sayısı, yazılan tiyatro ve oynanan oyunlar istatistiklerini araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Daha geleli 2541 yıl oldu nereye hemen böyle...
eldar Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Galiba sen araştırdın bu istatistikleri, bizle paylaşırsan iyi olur.
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 bir insanın her mesajı boş olamaz, olmamalı.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 @eldar, @kingpin, sana katılıyorum. biraz çaba sarfetmen yeterli olacaktır bu konuda.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Sağol yol göstermenden ötürü aradım ama bulamadım. Zaman kazanmak açısından daha önce araştırdığın istatistiklerin linkini verirsen memnun olurum.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Neye göre bitti, kime göre bitti? Agrümanlarını paylaşırsan ortak bir sonuca varabiliriz. Yeni yapılan çok iş var da görmeyi bilmek lazım.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 tiyatro tiyatro dergisi 2007 yazında bu konuda bi makale vardı. sayı 173 ya da 175 olabilir
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 off jedi ilkokul 3. sınıf lafları ile nereye kadar ? nerde benim çayım ? dün çay koyup gelicektin halbuki.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 siz tiyatro bitti dedim anladınız sanırım tiyatro devri bitti diyorum. örneğin yıllar önce arabalar çıktıgında buhar motorlu araçlar yaygındı, şimdi hala buhar motorlu araçlar kalsa da günümüzde buhar motoru devri bitti diyebilir miyiz? evet.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Hayır, ben tiyatro bitti derken, artık yapılmaması gereken ölü bir sanat olarak bakıyorsun gibi algıladım, o konuda ayrıntılı bir açıklama bekliyorum senden. Öyle görüyorsan öyle değil çünkü de, o bakıma. O zaman resim sanatı da bitti, kimse bakmıyor. Heykel sanatı da bitti, kimse sergi gezmiyor. Müzik de bitti, kimse kendi ülkesinin iyi müziğini tüketmiyor. Senin bakış açından örnekleri çoğaltabiliriz. Misal benimkiler gerçeklik payı yok. edit: ovv doğru anlamışım. en son ne zaman tiyatroya gittin ve sinemada hiç olmayan büyüsünün nerden geldiği hakkında fikrin var mı senin?
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 kingpin said: off jedi ilkokul 3. sınıf lafları ile nereye kadar ? nerde benim çayım ? dün çay koyup gelicektin halbuki. sen neden saygısız ve gereksiz mesajlarla bana sataşıyorsun mantıklı bir sebebin var mı? yoksa ilkokul 3. sınıfta topun inşaata kaçtı da psikolojik rahatlama metodu olarak bu tarz mı hayatını sürdürmeyi beceriyorsun anlamadım.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 @utopia, neden her şeye negatif yaklaşıyorsunuz gerçekten anlayamıyorum.tiyatro devri bitti demekle , tiyatro bitti, artık yapılmaması gereken bi sanat dediğimi nerden çıkarıyorsunuz, neden pozitif düşünceye sahip değilsiniz, benim "tiyatro devri bitti" dememden neden içimde bi üzüntünün var olduğuna dair ve bu konuda yapılması gerekenler oldugunu düşündüğüm şeylerin var olabileceğini neden aklınıza getirmiyosunuz gerçekten anlayamıyorum.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 çünkü öyle yazmıyorsun. sadece tiyatro bitti artık, gidin şu açıklık arazide top koşturun cinsi bir mesaj atıp çalıların arasında kaybolursan öyle düşünürüm jedi=) açıklasaydın biraz keşke. jedi said: siz tiyatro bitti dedim anladınız sanırım tiyatro devri bitti diyorum. örneğin yıllar önce arabalar çıktıgında buhar motorlu araçlar yaygındı, şimdi hala buhar motorlu araçlar kalsa da günümüzde buhar motoru devri bitti diyebilir miyiz? evet. ki kendinle çelişiyorsun.
Öne çıkan mesajlar