Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Angra [Progressive Metal]

Lethious

Öne çıkan mesajlar

Kadro:

Eduardo Falaschi - Vocals (2001–present)
Kiko Loureiro - Guitars (1991–present)
Rafael Bittencourt - Guitars (1991–present)
Felipe Andreoli - Bass (2001–present)
Aquiles Priester - Drums (2001–present)
Fábio Laguna (tour member) - Keyboards (2004–present)

Stüdyo Diskografisi:

Angels Cry (1993)
Holy Land (1996)
Fireworks (1998)
Rebirth (2001)
Temple of Shadows (2004)
Aurora Consurgens (2006)

Sao Paulo/Brezilya çıkışlı, 1991 yılından beri aktif olan bir grup. Progressive Metal türünde müzik yapıyorlar. Orijinal kadrosundan sadece gitaristler kalmış. Birçok değişikliğe uğramış grubun kadrosu.

Grubun herşeyinin dışında benim dikkatimi çeken vokaller oldu. Müzikle gerçekten çok uyumlu ve klasik müzik öğelerinin, aksak ritmlerle beraber kullanılması, Angra müziğini daha da ilgi çekici hale getirmiş.

1993 yılında çıkardıkları ilk albümleri Angels Cry gerçekten çok güzel bir albüm. (Benimde favori Angra albümüm.) Grup bu albümle Brezilya'da çıkan bir müzik dergisi tarafından En İyi Çıkış Yapan Grup, En İyi Albüm, En İyi Vokalist, En İyi Albüm Kapağı ve En İyi Klavyeci ödüllerini almış.

2004 yılında çıkardıkları Temple of Shadows adında bir konsept albümleri var. Shadow Hunter adındaki karakterin tanrı tarafından görevlendirilişini anlatıyor. Albümün tarzı progressive metalin başarılı gruplarından Dream Theater ve Pain of Salvation'a yakın.

"The entire population of the Holy city was put to the sword, Jews as well as Muslims, 70,000 men, women and children perished in a holocaust which raged for three days. In places men waded in blood up to their ankles and horsemen were splashed by it as they rode through the streets. Weeping, these devout conquerors went barefoot to pray at the Holy Sepulcher before rushing eagerly back to the slaughter." - Desmond Sweard, The Monks of War.

Son olarak 2006 yılında çıkardıkları Aurora Consurgens adında bir albümleri var. Tam olarak dinleyemediysem de başarılı bir albüm gibi geldi bana. Ünlerinin daha da artacağından eminim ben.

http://www.angra.net
http://www.myspace.com/angraofficial
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
DT ve Symphony X karışımı gibi bir şey geldi bana. Vokalleri pek beyenmedim ben ama. Sadece Temple of Shadows'u dinlediğimi de söylemeliyim.

Gitarları epey iyi kullanmışlar, klavye pek baskın değil ama yine de yeterince duyuruyor kendini. Bass'lar pek sarmadı.

Heyecan uyandıran, beklenilmedik birşey yok ama izleyeceğim grubu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...