Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Berkay abicim işte benim de dedigim o bak ben londraya geleli 10 ay oldu bu süre içinde çok şey gördüm. Dönenler, yeni gelenler, 10 yıldır burda kalanlar herkesle de tanıştım konuştum.. Öncelikle başka ülkede 3 yıl calısmak için ciddi ciddi work permit, evlilik, vatandaşlık alma, ya da amerika için green card olayı vb durumlar olmadıkça öğrenci vizesi üzerinden gitmek tam anlamı ile sürünmeye eş değer. Asıl mesleğini yapmadıkça eşantiyon işler ile 3 sene calısmak sana pek bişi katmayacak. İlla avantajları olur tabi ama yanında götürdükleri de var. Bunların hepsini göze almak lazım. Ben de aynısını düşünüyordum yani 3 sene calısır askerligi yaparım 20 gün mis diye ama eğer şanslı değil isen ve ciddi anlamda işi kapmak için seçici bir özelliğin yok ise( o işi senin iyi yapman ve başkasını tercih etmelerine olanak tanımaman gibi) çok sıkıntı çekersin. Atıyorum programcısındır cok da iyi biliyorsundur türksün adamların da işine türkçe bilen programcı lazım olur hah o zaman yabancı ülkede o işi kapar bırakmazsın hem senin için iyi tecrübe olur iyi paralar kazanırsın 3 senen garanti olur eyvallah Ama atıyorum mühendissin yani biliyosun senne aynı meslekteniz, gidersin work permit yokken kıcını yırt part time job başvurusu yapamıyosun muhendislik için. Naparsın? girersin cafede calısırsın, ofice de calısırsın, getir götür, satış işleri,dergi gazetede yardımcı eleman vb ama asla ciddi anlamda saygı duyulan işi yapmazsın eh hali ile de bir süre sonra yahu ben napıyorum dersin :) Emsallerini görüceksin aynı branş mezunları ama oranın vatandaşıdır ya da calısma hakkı vardır çatır çatır alıcaklar deli gibi paralar, sen anca geçinmene yardım edicek maaşı alıcaksın.. ( ha dersen ki babadan destek tam sorun yok, eh ozaman zaten gerek yok konusmaya ehe az daha kas işini kur hiç urasma 3 sene work permit fln ) Hepsi bitti, 3 sene geçti. Kısa bir süre degil cidden bakın tr deki herşeyden uzak yaşadıgınızda insan o kadar değişiyor ki ben 10 ay sonra en basitinden şimdi tr e gelsem sokakta sory demeden yürüyemem. :) O tabiki önemli bişi değil dikkat çekmek istediğim olaylar farklı.. Yurt dısına cıktıgınızda insanların bazı olaylara karsı tutumları, rahatlıkları, tepkileri vb hep size geçiyor. Sonra tr e gidince bu sefer bune yahu diyorsun. Ömrümü bu ortamda geçirmem ben bunlar benden cok uzak diyebiliyorsun. Bunun getirecegi mutsuzluk askerde 5 ay feda etmekden daha yıkıcı da olabilir. Ayrıca aslına bakarsanız her ülkenin her şehrin kendine has güzelligi var. Gittigin yer 1-2 aylık tatil için ise mükemmel gelebilir aşık olabilirsin ama sonra rutine bindigi andan itibaren aslında cok da farkı yok diyorsun :) Cazibe kayboluyor. Bütün bu değişimler, geçen süreler, tr den uzaklaşıp o ortama adapte olmak, bu süreçte kariyere ilk başlangıçlar ve bazı şeyleri ilk defa tatmak falan apayrı duygular. Bazısı geri dönüşü kaldırabilir bazısı kaldıramaz. Baştan düşünün yani cok büyük beklentiler ve planlar ile gelip geri dönme anında fazla hayal kırıklıgı olmasın. Kafaya koydu iseniz hazır iseniz illaki yapın ama bilin ki davulun sesi uzaktan hoş gelir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Valla kökeninde güneylilik olmayana Rum Pasaportu vermiyorlar. Benim arkadaş Kuzey Kıbrıs vatandaşı ama vermiyorlar. Ya eğer yurtdışında ayak bağı olacaksa çıkmak gerekebilir vatandaşlıktan.Son durumu bilmiyorum ama, kenarda durabilir başka bir vatandaşlık alındığında. O ülkenin pasaportunu, kimliğini kullanırsın. TC kimliğini de rafa kaldırırsın ne olacak yani. Bir zararı dokunacaksa o zaman çıkmam gerekiyorsa çıkmak gerekir düşüncesindeyim. O yüzden çok gerekmedikçe çıkma taraftarı değilim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 prawler guneylilige gerek yok ben annemden dolayi aldim kibris vatandasligini kokenim kibris gozukebiliyor o yuzden alabiliyorum alanda var ama sonra donup babamin yuzune bakamam ki inanin burada yazanlarin cogundan cok daha fazla ihtiyacim vardir pasaportlarimda yer kalmadi her ulkeye girerken sorguya tutuluyoruz, allahtan artik vize alirken ugrasmiyorum direk veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 rum pasoportu almaktan niye utanıyorsun ki sonuçta araç senin için, pis bir işte yapmıyorsun adamlar abye bile girdi artık bri ayıbı kalmadı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 bi de vicdani red olayı var hem vatandışlıktan çıkmıyorsun hemde askerlik yapmıyorsun ama asker insanlıktan çıkıyor o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 vatansız (hedecesini unuttum) oluyorsun belki zorunlulukların kısmen azalsada ülkenin bütün kurallarına kanunlarına(ki aynı şey heralde :P) uymak zorundasın kimseden bir farkın yok.Mesela önceden Çingene(öeh) diye tabir ettiğimiz roman vatandaşlar vatansız idi illerde kayıtları yapılmıyor köy kayıtlarına dağıtılıyordu sadece ps:ilk 3 sayfayı okumayınca saçmaladıysam affola =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 dyna said: ...Öncelikle başka ülkede 3 yıl calısmak için ciddi ciddi work permit, evlilik, vatandaşlık alma, ya da amerika için green card olayı vb durumlar olmadıkça öğrenci vizesi üzerinden gitmek tam anlamı ile sürünmeye eş değer. Asıl mesleğini yapmadıkça eşantiyon işler ile 3 sene calısmak sana pek bişi katmayacak. İlla avantajları olur tabi ama yanında götürdükleri de var. Bunların hepsini göze almak lazım. Ben de aynısını düşünüyordum yani 3 sene calısır askerligi yaparım 20 gün mis diye ama eğer şanslı değil isen ve ciddi anlamda işi kapmak için seçici bir özelliğin yok ise( o işi senin iyi yapman ve başkasını tercih etmelerine olanak tanımaman gibi) çok sıkıntı çekersin... vatandaşlık hakkında yorumum, "niye çıkıyon lan!"dan ibaret.. :( ama şu kısım üstüne ekleme yapmak istiyorum. bilakis zaman mevhumundan korkuyorum.. dışarıda çalışma rüyası biraz "bekara karı boşamak kolay" gibi geliyor. azıcık matematik kasıcaz şimdi. ben okulu çooooooook uzun sürede bitirdim tam 7sene! ilk 2seneki mallığım sağolsun, tam olarak hayatımın orta yerine sıçtım! şimdi master yapıyorum.. hesap yapmaya gerek yok 82liyim 25yaşındayım yani. master bittiğinde 27küsur falan olurum (eğer biterse o da) askerlik olayına çok yatkın değilim, o bir gerçek. tabii bana büyük ihtimal başka işler vereceklerdir askerde ya, neyse. ancak uzun dönem yapsam 1,5sene gider yuvarlak. kısa dönemde 0,5yıl de sen. 27,5 ile 29 arası bir yaşa ulaşıyorum bu süreç sonunda (matematiksel olarak) şimdi askerlikten yırtmak için gidip yurtdışında çalışsam 27'den sonra.. 3sene çalış. yaş oldu mu 30.. (dışarıdan da iş teklifi aldım ama master var diye gitmek istemedim. daha da gelebilir ama master sonrası gelirse güzel olur) matematiği bi kenara bırakalım hemen. yahu bunun -ne olursa olsun- evlenmesi var, evlenecek kız bulması var, aile kurması var falan.. 30'dan sonra ne zaman kimle tanışıcam, çocuk ne zaman olur, çocuk 20sinde iken ben dedesi gibi durur muyum yanında? hani çocuğunla bi halısah maçı yapamadıktan sonra ne zevki kaldı ki bu işin? hem 30'una kadar dubai'de çalışsam geri dönmem zaten. buradaki ortalama maaştan çok daha fazla alıyor olacağım. 35-40 olurum, türkiye'ye büro kurmaya gelir sonra yine dönerim! kısaca gitmek de kalmak da zor yahu! ama en zoru zamanı denk etmek lam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 senin hayat zormuş :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 kolay olanı var mı? ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Ya olay senin yetiştiğin kültüre, mantalitene de bakar. Bekarlığı ve one night standi seviyorsan git US te yaşa yani. 40 ına gelince 18lik kız götürürsün TR den oraya :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 hmm said: çocuk 20sinde iken ben dedesi gibi durur muyum yanında? hani çocuğunla bi halısah maçı yapamadıktan sonra ne zevki kaldı ki bu işin? onu da düşündüm aslında.. (aslında olabilecek pek çok şeyi düşündüm) -_-' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 oha zormus ya =( Peki direk burdan çıkınca 3 yıl içinde kovalamıyorlar mı hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 tc vatandasıyken kendi istegiyle vatandaslıktan cıkan adamı ben burda barındırmam devlet olsam sahsen sürerim irana ıraka görsün 3 ün 1 ini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 nice irana sürüo canım sürsün danimarkaya isveçe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 byzasz said: öle kafana göre vatandaşlıktan neyi çıkıyon, devlet sana yatırım yapmış dünya kadar okutmuş sağlık hizmeti vermiş yol vermiş su vermiş güvenliğini sağlamış.. oldu bende işime gelmedimi çıkıyım skerliğinide adam gibi yapacan, çalışacan adam gibi vergini ödeyecen devlete olan borcunu ödeyecen, sonra istediğin yere gidersin 60 yaşından sonra al ananı da git o saatten sonra :D Yok Alman hukumetinin hocalarin maasini odedigi okullarda okudum,uluslararasi saglik sirketlerinin verdigi saglik kartlariyla tedavi oldum,babam da yine uluslararasi ve yabanci sermaye bir sirkette calisiyor,devletin bana yaptigi yatirim-ki varsa-kayda degicek bisey degil.o yuzden 60 ini beklemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 devlet bize yaptığı o yatırımı bizden aldığı vergilerle yapıyor, yani cebinden çıkarıp bana harçlık vermiyor ortada bir alışveriş var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Vatandaşlık kanunumuza göre devlete maddi borcun varsa ödüyorsun çıkıyorsun, manevi bir borcunuz yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 elimde olsa askerlik kesinlikle yapmazdım. gereksiz görüyorum, devletin onun bunun malı olmak saçma, doğuştan seçenek verilseydi bu ülkede doğmak da istemezdim şuanki halinde ya da bu zamanda. ortaçağ var misler gibi çimen şovalye kaleler, hormonsuz domatesler soytarılar kral yemekleri.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ortaçağda domates keşfedilmemişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 aboo şimdi laflarım yannış anlaşılmasın pişman değilim bahsettiğim şey o diil, dilimi ve milletimi herşeyin üstünde tutarım atatürkçüyüm yurtdışında okuma fırsatım olsa da gitmiyorum zaten ama gelecek burda parlak değil dinci mandacı kırolarla. yan mahalleli analı babalı ulanlı konuşan dangalakları alıyolar bakan yapıyolar sonra da anamız ağlıyor yauu diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 hepimiz haymatlosuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 valal ben gidicem basbakan kovdu direk emir buyuk yerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Vatandaşlıktan çıkarsan, belirli haklarından (Aç yasayı bak) mahrum bırakılırsın.Vatnadaşlıktan çıktığın için,devlet seni sınırdışı etme yetkisine de kavuşur.Siyasi bir nedenle vatandaşlıktan çıkarılmadığın için, mülteci olamazsın.Bu yüzden diğer devletler,(en azından büyük olanları) seni vatandaşlığa alamayabilirler. (%90) Sırayla yapabilirsin ama.Önce çifte vatandaşlık alıp,sonra Türk Vatandaşlığından çekilebilirsin.Ama 2. vatandaşlığı alma süreci uzun sürebilir.Bununla ilgili bir Tutorial olması lazım, aramaya bak bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Kithnos said: Yalnız ben konsoloslukların sayfasında vatandaşlığa geçme bolumunde ozel durumlar diye bişi gormustum (italyan kons tu sanırım , ama atmış olmıyım ) bu özel durumlardan biri de vatansız olmaktı , demekki vatansız kalınabiliyor diye dusunmustum.. Bu arada asker kaçağı durumuna dusmeden y dısına gider de 5 yıl çalısırsan ve oranın vatandaslıgını alırsan,burayı bırakman ıcın bı sebep kalmıyor , o zmn avukatın aracılıgyla işlemleri yapıp TC den cıkarsan askere alamazlar diye biliyorum yanılıyor muyum ?Kithnos vatansız diye bir şey yo.başka ülke vatandaşlığın olmadan ve askerliğini yapmadan ülke vatandaşlığından çıkamazsın çıkmak istersen mahkeme sana suç duyurusunda bulunuyor diye biliyorum ben. Bide konsolosluklarda ki özel durum olayı farklıdır.Biraz da özel durumlara dayalı olduğu için bilgi veremem çünkü kişiye özeldir bir yerde ama bir kez başıma geldi o olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Türkiye'ye iki sövsen Belçika, Yunanistan alır bence vatandaşlığa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar