Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı

Farinal

Öne çıkan mesajlar

gemide dogarsan buyuk ihtimalle hangi bandraliysa o gemi o ulkenin vatandasi olursun

bide askere gtmessen vatandasliktan cikarma gibi bisi yok
askrr gitmessen mahkemeye cikarilirsin
hapis cezasi alirisn
hapisten sonra tekrar askere alirlar
gene gitmessen
gene hapis

askere gitmeme gibi bi luksun yok cunku
devlet seni askere otomatik aliyo
sen uniforma giymeme diye bi suc isliyosun
emire itaatsizlik yane
Sosyal ağlarda paylaş

vatansiz olan var
misal 12 eylulde vatandasliktan cikarilanlar

hicbri ulkenin vatandasi degillerdi multeci oalrak biryerle sigindilar

bide yeni cikti
turkiye sinirlarinda dogan her bebek otomatik turk vatandasi olucakmis artik

gerci bu vatandaslik olayalri guzel
bakin basbakanin ogluna gitti karisini amerikada dogurttu torun amerikan vatandasi direk kebap

bide abuk durumalrda var iste

adam ingiliz vatandasi kraliceye olene kadar baglillik sadakat yemin ietmis ama cifte vatandas ve turkiye cumhuriyetinin hazinesi bu adamin elinde

simdi bu bir celiskimidir osyleyin bana bunu
Sosyal ağlarda paylaş

öle kafana göre vatandaşlıktan neyi çıkıyon, devlet sana yatırım yapmış dünya kadar okutmuş sağlık hizmeti vermiş yol vermiş su vermiş güvenliğini sağlamış.. oldu bende işime gelmedimi çıkıyım skerliğinide adam gibi yapacan, çalışacan adam gibi vergini ödeyecen devlete olan borcunu ödeyecen, sonra istediğin yere gidersin 60 yaşından sonra al ananı da git o saatten sonra :D
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:
Uluslararası özel hukuka göre hiç kimse vatansız kalamaz, dolayısıyla vatandaşlığını kaybetme gibi bir ihtimalin yok meğer ki başka bir ülke vatandaşlığı alma ihtimalin olsun veya halihazırda birdençok ülke vatandaşı ol.

Uluslarası hukuka göre vatansız kalanlara, haymatlos denir ve gayette varlar.

Hiçbir devletin hiçbir hizmetinden faydalanamıyorsun; ehliyet yok, pasaport yok, elektrik su vs hizmeti kendin adına alamıyorsun ancak başkası kendi adına alacak sana faydalandıracak, baban öldü sana kalan malı almak yok, yoksun yani kısaca. Dünyada milyona yakın sanırım bu durumda olanların sayısı, Türkiye'de 3000 küsür olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
eldar said:
Uluslararası özel hukuka göre hiç kimse vatansız kalamaz, dolayısıyla vatandaşlığını kaybetme gibi bir ihtimalin yok meğer ki başka bir ülke vatandaşlığı alma ihtimalin olsun veya halihazırda birdençok ülke vatandaşı ol.

Hiçbir devletin hiçbir hizmetinden faydalanamıyorsun; ehliyet yok, pasaport yok, elektrik su vs hizmeti kendin adına alamıyorsun ancak başkası kendi adına alacak sana faydalandıracak, baban öldü sana kalan malı almak yok, yoksun yani kısaca. Dünyada milyona yakın sanırım bu durumda olanların sayısı, Türkiye'de 3000 küsür olması lazım.
aynen öle bişey var bir hava alalnında bilmem kaç yılfır vatansız diye yaşayan bir adamı haber yapmışlardı
Sosyal ağlarda paylaş

valla benden milliyetcisi olmasin benden daha ordu sempatizani olmasin omrumde duydugum en uyuz kelime

"bu develt bu gune kadar borcunu ode"

hayir kardesim ne borcu

madem bu borc kizlar niye bunu odemiyor?

bu ulke cocuklugumdan beri psikolojimi bozmak disinda ne kazandirdi bana?

veremedigi yarim yamalak egitiminmi borcunu odiycem yoksa osym iel bir omur boyu olan baglantimizami

ortaokuldan memuriyete hatat daha otesine kadar duzinelerce sinavda bir turlu beceremedigim aklidma tutamadigim X lerin Y lerin ehsabini vermek korkusuyla yasamanin ne borcu olucak?

istersen uzay bilimcisi ol beethowen a bes basicak yetenekte bir muzisyen ol hala kelimelerdeki analtim bozukluklarini bularak asistan olabiliyorsun bu ulkede

ne borcuymus bu?

asil develtin bana borcu var
odedigim evrginin 5 te 3 unu cebe indirip geri kalan 5 te 1 i israf edip vergimin 1/5 i kadar hizmet sundugu icin
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
huun said:
eldar said:

aynen öle bişey var bir hava alalnında bilmem kaç yılfır vatansız diye yaşayan bir adamı haber yapmışlardı

Eğer başka bir ülkenin vatandaşlığını kazanmamışsanız; Türk vatandaşlığından çıkamazsınız. Vatandaşlık Kanunumuzdaki kural bu. Kendi isteği ile Türk vatandaşlığından ayrılmak isteyen kişi başka ülke vatandaşlığı kazandığını veya kazanacağını kanıtlamak zorundadır. Elinde bu yönde kanıtı olan kişiler; İçişleri Bakanlığı'na başvurarak vatandaşlıktan çıkma izin kağıdı alırlar.

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 29.maddesine göre; ''Doğumla Türk vatandaşlığı kazanmış olup da, İçişleri Bakanlığından vatandaşlıktan çıkma izni alanlar ve bunların vatandaşlıktan çıkma belgesinde kayıtlı çocukları; Türkiye Cumhuriyetinin milli güvenliğine ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla; askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü ve seçme-seçilme, kamu görevlerine girme ve muafen araç ve ev eşyası ithal etme hakları dışında, sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı kalmak ve bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabi olmak şartıyla Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler.''

Yani bu durumdaki kişiler, oy verme, askere gitme dışındaki herşeyde Türk vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. İstedikleri kadar ülkemizde yaşayabilirler, mal edinebilirler, okula kayıt yaptırabilirler vs. Ama sadece Türk olupta kendi isteği ile vatandaşlıktan ayrılmış kişiler için geçerli. Vatandaşlıktan çıkarılmış kişiler için geçerli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

bu ulke cocuklugumdan beri psikolojimi bozmak disinda ne kazandirdi bana?

veremedigi yarim yamalak egitiminmi borcunu odiycem yoksa osym iel bir omur boyu olan baglantimizami

bende şu söylemi haklı bulmuyorum.sonuçta okullar beynini açıp bilgiyi içine yerleştirecek değil ki.sana yol gösteriyor bunu kullanması gereken okula giden öğrencidir.sana der konular bu müfredat bu geri kalan araştırma,öğrenme hırsı sana kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kastettiğim kural olarak kimsenin vatansız olamayacağıdır ama vatansız kimse yoktur demek istemiyorum. Uluslararası özel hukuk, kişilerin vatansız kalmamasını ve doğmamasını öngörür. Yani prensipte herkesin bir uyruğu vardır. Ancak bu konuda çok da bilgim yok, dolayısıyla her türlü katkıya açığım.

Birinin de bahsettiği gibi "haymatlos" tabiri herhangibir uyruğu olmauyanlar için kullanılıyor; bu kişiler daha çok göçebe topluluklarda yaşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk Vatandaşlığından kendi isteği ile ayrılabilmenin şartları:

1- Mümeyyiz ve reşit olmak (madde 20/a)
2- Herhangi bir nedenle yabancı devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına ilişkin inandırıcı belirtiler bulunmak. (madde 20/c)
3- Herhangi bir suç nedeniyle aranan kişilerden olmamak. (madde 20/c)
4- Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak. (madde 20/d)

Yani askerliği yapmış olmak şartı yok. 18 yaşında askerliğini yapmamış bir vatandaşımız; askerlik yapmamak için; isterse vatandaşlıktan çıkıp başka ülke vatandaşlığına geçebilir ve yine de ülkemizde yaşamaya devam edebilir. Ama memur olamaz ve oy kullanamaz. Herşeyin bir bedeli vardır:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Suark said:
Abi çıkmaya gerek yok,
3 yıl dışarda çalış 20 gun askerlik yap miss gibi.
Öle yapıcam inşallah, sonra türk vatandaşı olmak kolay deil ya 6 yıl çalışmak falan lazım.

öyle planlarınız var ise baştan söyleyim o 3 yıl calısırken çekeceginiz sıkıntı 5 ay askerlikten cok daha beter :)

ha bir de 3 yıl sonunda ülkeye dönmek istemezsiniz, dönseniz alışması cok zor olur uzun bir süre hiç bişi zevk vermez.

o 3 yıl kendi branşında iş yapmak için binde 1 aranılan eleman olman lazım IT ci isen genelde yolunu bulursun onun dışında daha da zor..
Sosyal ağlarda paylaş

valla isveç falan zorlamak istiyorum, olsa ne güzel olur tadından yenmez
Aç olurum ama bıyıklı hatunların nazını çekmem valla =).

5 ay zorluğundan değil, vakit kaybı büyük engel. hem 3 yıl çalışmış olmak iyi olur hem para kazanırıs yavaştan.

Bide o 3 yıl içinde kovalamasın bizimkiler beni?
Sosyal ağlarda paylaş

Bilen vardır belki birşey soracam, İsveç vatandaşlığı için evlenme yöntemi varya şimdi evlendikten sonra boşanırsan yada kaç yıl sonra boşanırsan vatandaş kalabiliyorsun? yoksa ölene kadar evli bi kalman lazım boşandığın an şutlanıyor musun? akrabalar varda orda bi ayar çekeriz olmazsa ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ben kktc vatandasiyim ayni zamanda , evet turkiyeden iki ay fazla zorunlu askerlik var kibrista.

onun disinda bu yabanci ulke vatandasligi merakinizida anlamiyorum yani, vatandasligindan cikicak kadar gozunuz dondu mu

sanki yabanci vatandasi olunca herseyiniz cozulecek. Ben kibris vatandasi olabiliyorum legal hakkim var, ve guney kibris pasaportu dunyada en degerli pasaport turkiyeyi saymazsan dunyada hic bir ulke vize istemiyor. Ama ben yinede vatanima hainlik diye almiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...