mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 XP de ve Vista hep aynı sorunla karşılaşıyorum Blue screen hatası ile karşılaşıyorum hata : fiziksel bellek tarıyor ve %100 olunca makine kendini resetliyor XP ve Vista ları kaç kere kurdum ben bilmiyorum ... daha önce olmuyordu XP kullanırken aniden oldu ve daha sıklaşıyor... bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 herhangi bir hata codu filan yaziyor mu ? mesela hata codu 789 veya head falan filan error tam olarak hata verirken mavi ekranda ne diyor.ne yaziyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 çok hızlı geçiyor mavi ekran okuyamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 çoklu ram'in varsa teker teker takarak dener misin.. bzen bellek read olamadı gibi salak hatalar dı$ında mavi ekrana da sebep olabilio ram sorunları (ben ya$adım biliyom:) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 sagolasın yaw (:P)bend e bi bakıcam donanımlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Yaw aslında ramden olamaz diyorum cunku 4 aydır bi sey olmadı aniden gerceklesti simdi bilgisayarın hata varmesini bekliyorum hata kodunu yazmaya calısacam... Ama fiziksel bellek %100 olunca kapanıyo iste sorunum bu yani 1,5 haftadır bu sorunla ugrasıyorum bakmadıgım site kalmadı valla en son donanım cakısması olup olmadıgını bakıcam... Sizede bi sorum olcak ram haricinde bu fiziksel bellek hard diskte kaynaklanan bazı hatalar olabilir mi _? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 bi sürü kere sistem kurduğuna göre kaybedecek bi veri yoktur diye dü$ünüyorum hdd üzerinde ve ba$ka bi öneri olarak herhangi bi linux (tercihen ubuntu) versiyonunu denemeni tavsiye ediyorum. benim de elimde bi p2 pc var mesela, winxp kurulu hdd kesinlikle açılmıyor DISC BOOT FAILURE car cur hatası alıyorum ama linux ile sorunsuz çalı$ıyor.. o zaman en azından donanımsal bi hata olup olmadığı konusunda daha çok fikir sahibi olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 $imdi olayı ba$tan bi tanımlayalım.. pc açılıyo, bi süre sonra mavi ekran verip restart mı atıyo ? eğer öyle ise direk ram hatası dicem çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 aslında her actıgımda bilgisayr kasıldıgında ve arasıra bilgisayar kapanırken mavi ekran hatasını alıyorum ha! demissiniz ki ram hatası olabilir ben 4 ay boyunca kullandım bir sey olmadı acaba anakartla mıcakısma oldu _?_??_?__? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 öncelikle önyargıyı bi kenara bırakalım:) 4 ay kullanmı$ olman bi sorun olmadığı anlamına gelmez. ufak bi voltaj deyi$imi sorunu tetiklemi$tir bu çok da zor ve karı$ık bi konu değil. o yüzden 4 ayı 5 yılı bi kanara bırakıp sorunu çözme yoluna gidelim ki sen de pc'ni sorunsuz $ekilde kullan:) ne dersin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 tabi ki derim ama mantıgıma soz geciremiyorum iste aslında haklı olabilirsin bende 1 gb ram var tek :( valla ins bozulmustur en azından garantisi var ama anakarta uyum sorunu yasıyorsa yandık eller cebe gidicek yine .... ama ben yine farkli nedenler olabilir mi diye dusunuyorum baya zamndır bilgisayr hata vermedi bu sabah hardisk de c ye özellikler yaparak denetle dedim yeniden baslattım chakdsk faln yazdı kayıt gibi bir seyler yazdı baya da bi zaman aldı acaba ondan mı simdi ye kadar mavi ekran hatası alamdım uuuuuuuuuuuffffffffff kafam cok karısık yaw :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 hmm deneme $ansı olmaması kötüymü$. ben de geçenlerde elektrik kesintisinde bi ram'imi kaybettim:) iki gün sonra da kare$imin anakarta saf elektrik verdik cayır cayır yandı :) bu olaylardan bi hafta önce de büroda arkada$ın bi anakart gösteriler yaparak yanmı$tı.. oluyo yani böyle $eyler.. hayatın gerçekleri bunlar.. umarım sorun çözülür.. ben elimden geldiğince yardımcı olurum ne derece ba$arılı olur bilmiyorum tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 saolsın yaw boyle konusman bile kafa dagıtıcı valla... bakalım simdilik sorun gozukmuyor gibi :D ama tabi yarın ne olur bilemem ben ilk defa bole bir hatayla karsılastıgımdan acıkcası telaslanmadım desem yalan olur. valla kafam rahat degil bu sorun tam manasıyla neden kaynakladndıgını ogrenemedim :S o biraz rahatsız edici... seninde yardım mesajların birazda olsa icimi rahatladı gibi bi sey :D bakalım ins sorun olmaz ama olursa ram ı kontrol ettircem :D baska carem kalmadı cunku... iyi aksamlar-:D--hatta iyi geceler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Ben de bu tarz saçma mavi ekran hatalarının kaynağı harddisk diye biliyorum. Hayatımda hiç böyle sorunla karşılaşmadığım için "kesin öyledir" demem hatalı olur ama, tecrübesi olanların anlattığına göre böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 bizzat ya$adığım $eylerden aktarmalar yapmaya çalı$mı$tım oysa ki :/ :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 dediğin sorunun aynısı bendede oluyordu,ramlerin twinmos dual ddr2-800,ramlarin slotunu değiştirdiğimdem beri bidaha karşılaşmadık,yaklaşık 7-8 ay oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ahuah bu topii okurken mavi ekran verdi benim bilg :D en sık rastlanılan sorun, ramlerin bozuk olması, daha sonra hard diskte bad sector olma ihtimali var, daha da sonra daha büyük sorunlar var, anakart-işlemci vs. gibi. Ama en büyük olasılık ram, bunun üzerinde daha çok dur. Hatta oranlama veriim dersen, %98 ram problemin var :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 coğu zaman harddrive hatasıdır mavi ekranlar. ben su anda harddiskimin c drive'ına dokunmuyorum mesela nerdesinde bilmiyorum ama bi yerinde fiziksel bi sorun var dokununca mavi ekran veriyo makine, cözüm yok yenı hd nın gelmesini bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ı-ıh ram hatası daha genel :P üretim hatası çok oluyo ramlerde, ha hddlerde de oluyo, ama daha az... Bi de üretim hatasından ziyade sanki daha dayanıksız malzemeden yapılıyomuş gibi artık ramler çok çabuk bozulabiliyolar. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ulan bi benim başıma gelmedi şu cozur cozur donanım yanma olayı, yıllardır donanım tak-çıkar değiştir yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ya fi tarihinden kalma kullanılmış 20 GB hddye sistem yükleyip, voltajın manyaklar gibi oynadığı bi yerde kullanınca bilgisayarı senin de oluyo ööle bilgisayarın :D ya da şanssızsan biraz, yepyeni aldığın ramler bozuk çıkıyo ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Cuce said: coğu zaman harddrive hatasıdır mavi ekranlar. ben su anda harddiskimin c drive'ına dokunmuyorum mesela nerdesinde bilmiyorum ama bi yerinde fiziksel bi sorun var dokununca mavi ekran veriyo makine, cözüm yok yenı hd nın gelmesini bekliyorum e cücecim sen dokunmuyorsun da, bilgisayarındaki geçici işlemlerin pek çoğu orada tutuluyor. temp dosyaların filan değişiyor devamlı =) pek tutarlı olmadı o dediğin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 root'um d yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ben B sürücüsünü geri istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 3~4 senedir hiç mavi ekranı görmedim, denk gelirse fotosunu çekip koyar mısın, özlemişim baya. = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar