Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikadan İste

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

Degeri 100 Euro`nun uzerinde olan paketler, ozellikle elektronik urunler gumruk islemine tabii olmaktadir. Bu konu da tüm insiyatif gümrük memurlarindadir.

Satin almayi düsündügünüz bu tarz bir elektronik ürün için kargo ücreti disinda tahmini olarak $100-$200 gümrük islem ücreti de ödemeniz gerekmektedir.

dediler banada. n95 8gb almak istiyodum ama aşağı yukarı aynı fiyata gelir burdan alsam da. amazon'da 800e satıyolar 200 de vergi odesem 1k dolar yapıyo ki tr fiyatı 1500 ytl falan olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler yılbaşı ve bayramlarda gümrük 300 euroya cıkıyor...
onceki ve sonraki aylarda... yani bu ay içide 300euroya kadar çıkmış durumda birşeyler alacaksanız cabuk olun derim ben alacagım seyleri ucuza sipariş etmeye devam ediyorum...

Freeshoptan ucuz dünyanın en büyük parfüm sitesi :
http://www.strawberrynet.com
'^^ ekstra tavsiye ederim. yok böyle birşey. 6 tane parfüm sipariş ettim hiçbiri açılmamış 10 günde geldi fiyatlar freeshoptan ucuz ve shipping free... Zaten kendisi dünyanın en iyisi bu alanda... Oranı %99.8 olması lazım...

Dünyanın en büyük ayakkabı sitesi:
http://www.zappos.com
Sosyal ağlarda paylaş

Zappos harbiden super bir sitedir 2-3 yildir ayakkabilarimi ordan aliyorum..

Diger yandan fikir guzel uygulama guzel gibi ama ayni sorunlar yine var zaten cogu sirket artik amerikaya rahat rahat yolluyor + bir mail ile hediye paketi yaparlar hatta ustune sevgili xx e sevgilerle bile yazdirirsiniz..

2 gun once bir dvd geldi 26 dolarlik dvd ye toplamda 33 dolar verdim 1.5 hafta icinde geldi..

Ama devamli bir alisveris halinde iseniz bence cok mantikli ve guzel bir olanak..

Tavsiye olarak 300 dolar fln ustunde birseyler istemeyin birde gumrukteki abiler ile baskalarini muhattap etmeyin kendiniz giderseniz biraz acindirarak isleminizi halletmeniz cok daha kolay oluyor :)
Ben daha once halledemedim hic ama yapanlar varmis :P
Sosyal ağlarda paylaş

site güzelmiş ama işime yaramıyor gümrük sorunu olduktan sonra. bayram seyran olayından emin olup bi nano getirtmem lazım.

bi de ayagınıza giymeden bir ayakkabıyı nasıl alıyorsunuz yahu. numaraları ve kalıpları hiç standart olmadı ayakkabıların.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm yazıştık amcalarla. jet hızı ile cevap verdiler.

öncelikle "ben bunlara güvenmem! daha köklü bi şirket yok mu?" derseniz myus isimli sitenin 2003-2004ten beri mal gönderdiğini duyduğumu söyleyebilirim..

daha sonra gümrük mevzuatı için linki koyalım

ve son olarak da sorumuzu:
said:
merhabalar,
adedi yaklasik 150$ olan ZZZ'den (elektronik bir alet bu) 2adet getirtmek istiyorum. Hediye olarak yollamamiz halinde gümrük mevzuatina göre vergilendirmeye tabii olacak midir? http://www.gumruk.gov.tr/content.aspx?cT=3&cId=b_yolcu07 baglanti adresinde hediye olarak yollanilanlarin 300€`ya kadar kabul edildigi yazilmis olsa dahi bilgilerinizi almak istiyorum. Ayrica bu paketleri toplu olarak mi yoksa ayri olarak mi yollamak daha dogru olur. Son olarak hediye paketi yapilmasi mümkün mü?

en kisa sürede cevaplarinizi bekliyorum. Çok tesekkürler.

hemmen el cevap
said:
Sayın dasaaa,

Degeri 100 Euro`nun uzerinde olan paketler, ozellikle elektronik urunler (değeri 100 Euro`nun altında olsa dahi)gumruk islemine tabii olmaktadir. Bu konu da tüm insiyatif gümrük memurlarindadir.

Satin almayi düsündügünüz bu tarz bir elektronik ürün için kargo ücreti disinda tahmine her biri için $50-$100 islem ücreti de ödemeniz gerekmektedir.

Gumruk mustesarliginin websitesinde 100 Euro`luk limitin bayramlardan 1 ay once ve sonrasinda 300 Euro`ya ciktigi yayinlanmistir ancak tecrubelerimize dayanarak bu kuralin uygulanmadigini soyleyebiliriz.

Paketiniz icin ongorulenden daha dusun bir islem ucreti odenmesi durumunda fark kredi kartiniza iade edilmekte, herhangi bir gumruk islemi gerceklesmez ise odeyeceginiz islem ucreti, paketiniz Turkiye adresinize ulastiktan sonra tarafiniza iade edilmektedir.

Ozel posta servisi verdigimiz icin paketlerinizle ilgili, istediginiz belgeleri eklemek ya da cikarmak, `hediye` ibaresi eklemek bize ilettiginiz beyan detaylarini kargo bilgi fisine eklemek gibi islemleri yapabiliriz. Fakat yine de hatirlatmak isteriz ki bu konu da tüm insiyatif gümrük memurlarindadir.

Paketleriniz toplu olarak yada tek tek tarafınıza yönlendirebilirsiniz.

Baska sorulariniz icin bize sitemizdeki iletisim formundan ya da [email protected] adresinden ulasabilirsiniz.

Saygilarimizla

oldukça iyi cevapladılar. ancak ben başka bi çıkış yolu arayacağım sanırım. belki ürünleri 2farklı paketle yollamak daha uygun olabilir.

düşüneceğiz benjamin, hepsini düşüneceğiz..

e-bay'den ise gelen rakamlar şöle.
Shipping and Handling Each Additional Item To Service
US $18.95 + $18.95 Turkey USPS Priority Mail InternationalTM

ama usps tabii. postaları türkiye'de ptt'ye teslim ediyor olmaları beni duygulandırıyor..

eee.. gümrükte tanıdığı olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Gumruk olan yerlerde gumrukten gecer mesela eskiden ankarada tekstil gumrugu yoktu mallar istanbula geri donuyormus tekrar artık varmıs..

Ayakkabı olarak 14 alıyorum ayak numaram 13 e fln denk geliyor yani kucuk olsa bile ayağıma tam oluyor :) Normal olursa problem yok cunku zaten ayağımdaki problem nedeniyle buyuk giymem lazım.. Eger geniş kalıplı birşeyse nasıl olduğunu bilmediğim şekilde annem birine yaptırtıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
http://www.amerikadaniste.com/
http://www.amerikadaniste.com/faq.aspx

bende amerikadan turkiyeye mal gonderme ile ilgili site fikri ararken buna denk geldim, yalniz kafamdaki ilk soru hep gumrugu napicam ben? olmustu.

bu adamlar gumrugu ne sekilde hallediyodur icerde adamlari fln mi var? :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.borderlinx.com/m/dhl/tr DHL in hizmeti var. daha garanti iş, kafan rahat ve kalite garantisi.

Gümrük olayına gelince. geçenlerde gümrüğe takılan bir kargom oldu. Ya kendin çekeceksin gümrükten kargoyu. Süründürebilirler. Yada vekalet vereceksin kargo şirketine. 1 günde hallediyorlar. Ben mesela 5 yıl süreli olarak vekalet hazırlattım noterden. 5 yıl boyunca gümrüğe takılan ürünleri kendileri halledecek.

bu amerikadaniste.com da aynı mantıkla kendi gümrük elemanları vardır. vekalet verme şartıyla çekim işlemi yapıyorlardır gümrükten.
Sosyal ağlarda paylaş

diyelimki kargo sirketine vekalet verdim, ondan sonra bu siteden 2000 dolarlik mal siparis ettim, gitti gumrukte takildi, bu adamlar takipmi ediyolar surekli, hangi urun takildi hangi urun gecti?

birde 5 yil icin sabit bir fiyat mi oduyorsun, yoksa her takilan mal icinmi para kesiyolar, az detaya inebilirmisin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...