Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Yurt dışından getiremiyorum malesef. 2. el alacağım, nefret ederim 2. el elektronik alet almaktan ama mecbur. Nelere dikkat etmem lazım? Lambalarının kondisyonunu nasıl anlarım? + yeni topic acmiyim. 4x12 kabin ile 100 wattlık bir amfi odada kullanılır mı? Sonuçta bir miktar açmam gerekicek sesini güzel bir ton almak için. TŞK. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Lambaların kondisyonunu eline gelene kadar anlayamazsın, biraz performans için ses açmaya gelince, lambalı amfilerin olayı bildiğin gibi zorlandıkları ve lambaları ısındığı anki tonlarıdır bunuda 100 wattlık bir amfide odada yapmak pek mümkün değil... Birkaç hafta önce bende ikilemdeydim ama amfi almamanı öneriyorum müstakil bir evin yada konserde roadie'lerin olana kadar para bayılıp lambalı amfi almanın pek gereği yok bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Yok gidip deneyeceğim almadan zaten. Ev müstakil kendi odama koyamayacağım o zaman, üstte 100m2 lik boş bir alan var yeter heralde orası :P Acil olarak daha fazla bilgi lazım. Sali gün açıksa adamlar gidicem çünkü. Aldıktan 2 gün sonra elimde patlamasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 3. el olmamasına dikkat et mümkünse az kullanılmış olsun ki anlarsın onu yani parasını vermeden önce bi dene cazur cızır sesler çıkarmasın hadi clean kısmı güzel bide distörşını da dene bide soketleri yalama olmuş olmasın jag'ı taktığın zaman yerinden çıkmasın yani edit:dayımda 300 wattlık var gayette sesini kısıp kullanabiliyo watt sorun değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 post kasmak istemezdim ama bunu yazmak zorundayım. sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 ney sdfsdf? ayrıca 300 watt amfi nedir yahu? triple rectifier bile 125 watt. ayrıca sesini kısacaksam niye tonla para veriyorum ehuhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Ayrıca çiziktir miziktir onları anlarım ben yani merak etme :) Gidip orda en azından 1 saat çalarım ben püf noktalarını sormuştum genel olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 dayım pro. müzisyendir ekşi sözlüğe "hakan beşer" yazarak hakkında bilgi edinebilirsiniz.300 watt konser amfisi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 kaç para bu aletler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 2. el buldum bi tane salı gün adamlar çalışıyosa gidip deneyeceğim. 2400 dolar. 700 dolar civarı da kabin tutar sanırım. 2.el için oldukça yüksek aslında ama işin içine gümrük girince... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Farklı gitarlarla denemen, aktif manyetiklerle denemen, farklı tekniklerle denemen faydalı olur yukarıda yazılanlara ekleyebileceğim tek şey. Bir de asla sesini sonuna kadar açamayacaksın. Sağır falan olursun sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Ekmek said: triple rectifier bile 125 watt. ayrıca sesini kısacaksam niye tonla para veriyorum ehuhe. 125watt değil.. Single Rectifier 50watt Dual Rectifier 100watt Triple Rectifier 150watt Ekmek said: Yurt dışından getiremiyorum malesef. 2. el alacağım, nefret ederim 2. el elektronik alet almaktan ama mecbur. Nelere dikkat etmem lazım? Lambalarının kondisyonunu nasıl anlarım? + yeni topic acmiyim. 4x12 kabin ile 100 wattlık bir amfi odada kullanılır mı? Sonuçta bir miktar açmam gerekicek sesini güzel bir ton almak için. TŞK. Önce yüzeysel şeylere dikkat et. Jacklara, soketlere knoblara vs.. Eğer lambalı amfi alıcaksan (ki bütçen varsa al) lambaları test etmek isteyebilirsin. İlk olarak genel şeyleri yazıyım. En güzeli tabii ki tube tester ile test etmek ama onunda kaçırabileceği bişey var yazının devamına ekliycem. Denerken ayrı ayrı tüpleri barındıran katları test etmelisin. Preamp katına volume olarak aban biraz çal drive tonlarına dikkat et özellikle. Ses çamurlu mu? Saçma bir boğukluk var mı? Genelde preamp tüplerinde sorun var ise drive kaybı çok görülür ton steril olmaktan çıkar çamurlaşır. Reverb katı lambalı olabilir. Reverb ü tamamen kıs, aç reverb lambasını kontrol et. Tam açık ve tam kapalıyken reverb haricinde negatif anlamda birşeyler katıyor olabilir tonuna. Power katını kontrol etmek biraz daha zor olabilir. Yüksek seslerde ses howling yapar. Ayrıca amfiyi açtığında ilk başlarda basslarda zayıflık tizlerde cızırtı olabilir. Lambalar kıvama gelene kadar bekle biraz. Bunun düzelmesi 5dk bile sürebilir. Ki bu olay power tüplerinin çok zayıf olduğunun ispatıdır. Diğer yöntemlere gelirsek. Tüpleri söküp tek tek bakmanı tavsiye ederim. Tüplerin üzerinde tutucular var (tam adını bilmiyorum) normalde rengi gümüş veya siyahtır. Eğer koyu kahverengi gibi bir haldeyse çok fazla kullanıldığını gösterir. Tube tester ile baktığında hala iyi durumda gözükebilir ama aslında değiştirmek gerekir. Tüpün tam üstünde veya yanlarında beyaz nokta oluşumu var ise, bu da değişme vaktinin geldiğini gösterir. Aklıma gelenler bunlar. Bir de lambalı alıcak bütçen var ise atteunator da al bir tane. (THD ya da Weber) Sonra istersen apartmanda yatak odasında dursun kocaman half stack, yine kimseyi rahatsız etmeden tam performansta çalarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 dual rectifier alıyorum. ses problemim insanlara rahatsızlık vermekten değil yüksek sesten ölmek istememem. tam istediğim yazı olmuş, amfilerin elektronik donanımından pek anlamasam da cahil gitmekten iyidir oraya teşekkür ederim. bu attainator(neyse adı) nedir? kaç paradır? nerden alınır? ve tube tester nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Ekmek said: dual rectifier alıyorum. ses problemim insanlara rahatsızlık vermekten değil yüksek sesten ölmek istememem. tam istediğim yazı olmuş, amfilerin elektronik donanımından pek anlamasam da cahil gitmekten iyidir oraya teşekkür ederim. bu attainator(neyse adı) nedir? kaç paradır? nerden alınır? ve tube tester nedir? Birşey değil. Rectifier kullanan insan zaten amfisine iyi bakmıştır büyük ihtimalle kafan zaten rahat olsun. Tube taster adında anlaşılacağı gibi lamba test etmek için bi alet. Multimetre gibi birşey. Üstünde soketler var takıyorsun lcd ekrandan okuyorsun verileri. Atteunator load box mantığıyla çalışan bir alet. Kafa ile speaker arasına bağlıyorsun bunu. Üzerinde bir master volume control var. Sen istersen amfi kafasından tüm volumeleri full yap bu cihaz üstünden sesi azcık açıp amfinin lambalarının en yüksek kapasitesinde yarattığı tonu en düşük volumlerde alabilirsin. Tonunda colouring yaratmadan açtığın kadar sesi speakerlara verir geri kalanını ısıya çevirip dışarıya verir. THD Hotplate alabilirsin bence çok tercih edilen bir markadır. Fakat Türkiye'de satan yer yok. Elinde olanda satmaz kolay kolay. Amerikadan getirtebilirsin, USA satış fiyatı 270$ sanırım 350-400$ civarında getirtmen olası. Getirtme konusunda istersen yardımcı olurum. Buarada kabin olarak ne almayı düşünüyorsun? Önemli çünkü. Mesa rectifier'dan en iyi performansı alman için birch ağacından (huş) yapılma celestion vintage 30 speakerlı closed back bir kabin tavsiye ederim ben. Türkiyede kabin konusu biraz sorunlu. Fiyatlar fazla yüksek. Ama böyle bi amfiyide sanırım kötü kabine bağlamak istemezsin. Marka model tavsiyesi vermek gerekirse bu konfigürasyonda TR de alabileceğin bildiğim 3 kabin var. Marshall 1960AV, Carvin Legacy kabinler, ENGL kabinler. 2x12 veya 4x12 çok fark etmez. 4x12 daha açık bir ses verir. 2x12 kabinde gayet güzel götürür ama. (Buarada Carvin Legacy kabinler birch değilde plywood galiba emin değilim bir araştırırsın. Ama gayet iyidirler yine) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Birşey önericem işinize karışmak gibi olmasın ama bu kadar bilgi ile bence zamanı varsa perfectionist ile konuşup beraber gidin? çok daha verimli olur gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Yanlış anlamayın yorumumu,yine bende işinize karışmak gibi olmasın dicem ama,bukadar yüksek güçte bi amfiyi ev içinmi alıyosun?Yoksa konserde falan kullanırırım kurarım arkamamı diyosun.Benim fikrim,götürüp evde yatıracaksan aletleri 2400 $ vermen biraz gereksiz olurdu.Ama yok ben kullancam,kurucam arkama diyosan o ayrı tabi,ozaman yorumumu ciddiye alma bile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Perfectionist adres ver yemek göndericem sana yemeksepetinden. korax, evet sadece evde çalacağım kime söylesem gülüyor ama. Ev dediğim yer müstakil, genelde boş, üstte 100metrekarelik boş bir oda var. Girdiğim birçok stüdyodan daha büyük diyebilirim. said: Buarada kabin olarak ne almayı düşünüyorsun? Önemli çünkü. Mesa rectifier'dan en iyi performansı alman için birch ağacından (huş) yapılma celestion vintage 30 speakerlı closed back bir kabin tavsiye ederim ben. Türkiyede kabin konusu biraz sorunlu. Fiyatlar fazla yüksek. Ama böyle bi amfiyide sanırım kötü kabine bağlamak istemezsin. Marka model tavsiyesi vermek gerekirse bu konfigürasyonda TR de alabileceğin bildiğim 3 kabin var. Marshall 1960AV, Carvin Legacy kabinler, ENGL kabinler. 2x12 veya 4x12 çok fark etmez. 4x12 daha açık bir ses verir. 2x12 kabinde gayet güzel götürür ama. (Buarada Carvin Legacy kabinler birch değilde plywood galiba emin değilim bir araştırırsın. Ama gayet iyidirler yine) Kabin olarak ben dual rectifier için özel üretilen kabinlerden almak istiyorum. Yani planım oynu ama türkiyede yok ve gümrüğe takılıyor. Tünelde bulabileceğim kabinleri denerim ancak. 1000 ytl felan verebilirim kabine, zaten mydükkanda felan da o kadar. engl şu nasıldır mesela? fiyatı da uygun gibi. nakit vericem zaten sıkı bir pazarlıkla 1000ytl yaparım bunu ben :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Yarın kapalılarmış haftaya kaldı anca =/ Perfect cevap vermiş görmemişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 @Ekmek Yalnız sitede hafifletilmiş ağırlık yazmışlar görünce güldüm baya. Carvin Legacy 2x12 kabin 18kg, ENGL v212 32kg :D O kabin güzel evet. ENGL çok canavar kabinler, amfiler yapıyor pişman olmazsın. 12 kere katlanmış birchten falan yapıyorlar galiba öyle sağlam birşeydi onların construction i. Zaten mydukkan fiyatları genellikle tünel fiyatlarından bir miktar daha yüksek. Pera müzik getiriyordu sanırım ENGL ürünlerini? Neyse kim getiriyorsa da farketmez zaten nakit her zaman sorunları çözer :D Buarada yaklaşık aynı fiyata DEC müzikle pazarlık yapıp 4x12 carvin legacy de alabilirsin belki. İşte bir gün çıkarsın hepsiyle tek tek pazarlık yaparsın zaten seçeneklerin sınırlı. Kolay gelsin şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disparition Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Marshall MG15CDR. Ses çıkartıyo mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Ekmek said: Perfectionist adres ver yemek göndericem sana yemeksepetinden. korax, evet sadece evde çalacağım kime söylesem gülüyor ama. Ev dediğim yer müstakil, genelde boş, üstte 100metrekarelik boş bir oda var. Girdiğim birçok stüdyodan daha büyük diyebilirim. Elbet tercih meselesi yani,sen alcam dedikten sonra kim ne derse desin :) yinede stüdyo gibi bi ortam olmadıktan sonra belki o aleti 4. yada 5. seviye üstünde açamicaksın bile.Rahatsız edici bi güçte olabilir çünkü.Şahsen ben hayvan gibi bi yerde öyle bi amfiyle,sessiz bi ortamda çalamıyodum bile,okadar yüksek volume ile,rahatsız ediyodu baya bi.Ama elbet yeri gelir konser,bar falan çalarsan,kesinlikle birebir bişey.100-150 watt amfi artık idare bile etmiyo beni sahnede yüksek güçte aletlerden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Buarada 2100$'a satan birisi var. 300$ az fark değil.. http://www.turkrock.com/ftopic75943-20.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 İzmire gitme şansım yok malesef :/ Zaten çok önyargılı gidicem istanbula da yani almamak için sebep ararım orda sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 said: Perfectionist adres ver yemek göndericem sana yemeksepetinden. korax, evet sadece evde çalacağım kime söylesem gülüyor ama. Ev dediğim yer müstakil, genelde boş, üstte 100metrekarelik boş bir oda var. Girdiğim birçok stüdyodan daha büyük diyebilirim. Ev musait demen yeterli. Allam bu kadar gorgusuzluk yok ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Daha çok müsayit di mi lan? tarzı bir mesajdı o da neyse. Angut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar