Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neyim ben?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Deistligin bir mantigi, felsefesi vardir.
Arkadas bunu tasimiyor ki. Musluman o. Ama istemiyor arkadaslariyla eglenebilecegi zamanda namaz kilmak falan. Biz bu tur durumlara genel olarak ergen diyoruz. Zamanla oturur.
Mesaj tarihi:
Hz. Muhammet'e inanmak demek onun Allah'in elcisi ve kulu olduguna inanmak demektir.

Ha soylediklerine gelince, bunlarin herhangi bir kaniti yok iste. Bilmem kim hoca bi sey diyo, sonra "peygamber soyledi"ye donuyo. Birisi "yok peygamber soylemedi oyle bi sey" deyince de, "ya ama onu ima etti" diye cevap geliyo.

Kusura bakmayin da, Kuran Allah'in sozuyken, beynim Allah'in nimetiyken, ben kulun sozune bakmam; dusunurum.

Edit: Buna karsilik kitapta anlatiliyo falan demeyin nolur, bastan asagi soyut kavramlardan olusan kitap, ibadet konusunda mi somut olacak...
Mesaj tarihi:
Anlatmaya calistigim o degil ki benim. Kusura bakma anlatamamisim.

Demek istedigim, Peygamberin var olduguna inanirim. Ancak onun olmayip da, o soyledi diye gecen onlarca sey varken ben kitaba bakarim, zira o degistirilmeyen.
Mesaj tarihi:
ginaly said:
deistsin galba.

tırsak ateist yani.
inanca saygı? Biz müslümanlığa laf edince hebele göbele inanmıyosan saygı duy inanana dfüüüt düüütü şeklinde konuşulurken ne güzel saygı gösteriyoruz bütün inançlara. aferin.
Mesaj tarihi:
ben mi anlatamadım bu seferde. kitabı katiplere kim yazdırmış. peygamber. e çoğu hadis te onun zamanında derlenmiş. mesela ibn buhara nın 4000 hadisi. aynı şey.

hala da yazıyom mal gibi
Mesaj tarihi:
Peygambere inanıyorsan onun söylediklerini de doğruluyorsun demektir. O halde Müslümanlığı da kabul etmiş oluyorsun. Sen sadece ibadet etmiyorum demiyorsun. Senin gibi bir sürü kişi var zaten.. Yani müslüman olup da ibadet etmeyen.. Deistlikle pek alaka kuramadım o yüzden...
Mesaj tarihi:
dur fede ben bi polemik yaratırım şimdi cipsler boşa gitmesin.

hep bu CHP yüzünden oluyor böyle gençlerin kafasını karıştırıyorlar, Allah'ın(S.S.) yani Zat-i Akdes, bizden emir buyururki okuyun, formatı bozukta olsa rabbimiz bize converterları yaratmış. amaç okumak olunca ilah-i gücün yani Zat-i Akdes'in herşeyi düşünmüş olduğunu göreceksiniz. bu CEHAPE lilerde bi gün doğru yolu bulacaklardır.
Mesaj tarihi:
fede said:
oha polemik bu kadar çabuk biter mi lan ben 2 sayfa atışırsınız diye bekliyodum cips kola aldım geldim. nabcam lan şimdi ben
polemiğe gerek yok ki :) şikayete bastım, kopyaladım bir yere. herhangi bir dini topakta müslümanlığa laf atıp bunu altına yapıştırıcam.
Mesaj tarihi:
Ya devam ederiz de, ben derlenenlerin ne gercekligine ne de gecerliligine inaniyorum. Sense inaniyosun. Bosu bosuna birbirimize girmenin bi anlami yok.

Konuyu bi daha gozden gecirince komik geldi baya. Simdi ben buyum, bana bi tasma takin der gibi. Eh sana mavi tasma da takilir, siyah da. Is ki sen tasmayi boynunda tut. Yok tutmayacam diyosan, o zaman tasma isteme...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...