Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılbaşı kutlamak günahtır.

numberten

Öne çıkan mesajlar

İşin roma imparatorluğundan beridir süren pagan kökenlerinden girersek çıkamayız o yüzden hiç girmiycem.

edit: biosensor on!

ged kardeş, sadece yılbaşında aklıma gelmiyor yanlış anlaşılma olmasın.Evde bir dk boşa ışık açmıyorum, her yıl birşeyler dikiyorum, sağa sola bira şişesi sallamıyorum en azından, pati halkı ortalama olarak bunların kaçını yapıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:
bugün hz.İsa dogdu içelim güzelleşelim dersek olmuyor işte :P

Son akşam yemeğinde şarap içen, hatta "Bu içtiğiniz benim kanımdır, içtiğinizde beni hatırlayın" diyen Hz. İsa değil mi?

Kimin nasıl anılacağına sen mi karar veriyosun?

"Noel kutluyor Müslümanlar, kıyamet alameti" diyorsun da, Hz. İsa da Hz. Muhammed'le aynı Allah'ın peygamberi değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

O noel baba hadiseside, "herkese hediye dağıtan bir azizden geldiği"'ni okuduğumu hatırlıyorum. Öyle bir veba salgını varmış adam hristiyan yeteneklerini kullanıp düzeltmiş ortamı, bunun adınada yılbaşı dememişler yani. Hediye dağıtıyor adam. Nesinden rahatsız oluyorsunuz bir türlü anlayamıyorum.
edit: Önce hristiyanlar kullanmış biz çarpılırız dersen eyw.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle o içelim açılalım muhabbetini müslümanlar için yaptım yapmamın nedenide bildiginiz gibi bizim dinimizde yasak olması.

Ve noel ile yılbaşını karıstırmıyorum sadece noel,yılbaşı hristiyan adetidir diyorum.

Noeli kutlayan müslümanlar yazmısım yukarda ama kastım yılbasıydı yanlış yazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
numberten said:
bugün hz.İsa dogdu içelim güzelleşelim dersek olmuyor işte :P

Son akşam yemeğinde şarap içen, hatta "Bu içtiğiniz benim kanımdır, içtiğinizde beni hatırlayın" diyen Hz. İsa değil mi?

Kimin nasıl anılacağına sen mi karar veriyosun?

"Noel kutluyor Müslümanlar, kıyamet alameti" diyorsun da, Hz. İsa da Hz. Muhammed'le aynı Allah'ın peygamberi değil mi?

İncil'in her halinde aynı sözlerin kullanılmadığını hatırlatmak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
noel hristiyan geleneği değil direkt kutsal bi bayramları bizim ramazan bayramı ve kurban bayramı gibi benim çok hristiyan arkadaşım var 24 ve 25in de okuldan izin aldılar ayin mayin bişiler yapıyolar bide çok güzel çörekler yapılıyo getirdi ama çok yiyemedim :D

Noel öyle onların dini bayramı. Paskalya falanda güzeldir tavsiye ederim. Çörek çukulata yemek falan yemek güzel bişe :)
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:
Öncelikle o içelim açılalım muhabbetini müslümanlar için yaptım yapmamın nedenide bildiginiz gibi bizim dinimizde yasak olması.

Ve noel ile yılbaşını karıstırmıyorum sadece noel,yılbaşı hristiyan adetidir diyorum.

Noeli kutlayan müslümanlar yazmısım yukarda ama kastım yılbasıydı yanlış yazım.

buraya 100 bin kişi toplasak yazsak desek ki
yilbasi hristiyan adeti deildir diye sen gene donup dolanıp oyledir diceksin gibi bir his var içimde , onun için büyük bir hızla kaçıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi musliman biri icki icip hala müsliman kalabilir, gunahtır gunahı boynunadır, imanı ise hala tamdır.

mümkündür, ayrıca İsa'da musliman adamın peygamberidir. doğum günü adına kutlama yapılabilinir, Muhammed'ınde belli günlerini kandil olarak kutmıyormuyuz mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

son günlerdeki dini başlıkların sayısı ve ihtiyaca binaen paticik forumlarında dini tartışmalar ve teoloji, bütün dinlerin tarikatların ayrı ayrı forumlarının açılması.
ayrıca dini bütün bir kardeşin fetva moderatör olarak online dini eksikliklerimizi gidermesini talep ediyorum.

dinden nasıl çıkılır nasıl girilir(çok kolay çıkılıyor başlıklardan onu anlıyorum), yılbaşı kutlamak(bombalıyorlar müslümanları içiniz sızlamadı mı? afrikadaki açları nedense unuturuz onlar müslüman değil sanırım ondan) günahmıdır, hindi eti yenir mi(hindinin günahı ne?), sakız ve yagmur damlası orucu bozar mı, iftar ile imsak arasında cinsi münasebet ramazanı sakatlar mı, noel baba kimdir türk müdür (aslında herkes türktür) bizanslı veya romalımıdır sorularına cevap alalım.yaşta ilerliyor ölümün nefesini hissediyoruz iktidarda oldular yavaştan hem ahirette imanımızı dünyada mekanımızı hazırlayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
şimdi musliman biri icki icip hala müsliman kalabilir, gunahtır gunahı boynunadır, imanı ise hala tamdır.

mümkündür, ayrıca İsa'da musliman adamın peygamberidir. doğum günü adına kutlama yapılabilinir, Muhammed'ınde belli günlerini kandil olarak kutmıyormuyuz mesela?

bir ara doğum günü kutlamak günahtır diye bir laf işitmiştim, hz.muhammedin mevlid kandili ne oluyor demiştim.cevab veremedi doğum gününü günah sayan kişi.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların değer verdiği şeylerle alay etmek ne kadar hoşunuza gidiyor bilmiyorum ama mizah yaptığını veya komik olduğunu zanneden bazı tipler gerçekten çok gereksiz duruyor.

Ben kimsenin değer verdiği şeylere "gerzek, salak, ezik" tarzı yakıştırmalar yapmıyorsam kimse de benim değer verdiğim şeylere yapmamalı diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...