knoxville Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 "kürt sorunu" demeleri bile yeterli amaçlarının ne olduğunu anlamaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Boşnaklar kaç kişi Kürtler kaç kişi. Kurduğunuz alakaya bak. Şu ülkede İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Japonca bilmemnece okullarda öğretilirken, 10 küsür milyon vatandaşımıza ana dilini öğrenme hakkı tanınmıyor ne güzel:D Belki PKK olmasaydı haklarını almaları daha kolay olabilirdi. Bunda onlarında suçu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 he ya PKK siyasal bi örgütlenme, Hülya Avşar da hala Türkiye'nin en güezl kadını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 aga kürtçe'nin öğretilmesi için kürtçe bilen öğretmenlerin olması lazım. o zaman kürtler de bir zahmet okula gitmeye başlasınlar ki öğretmen yetişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 kurtce kursuda acildi hatta yer yetistiremeyiz diye endise ediyorlardi irili ufakli birsuru krus acildi ve toplam ogrenci sayisi 10 u gecememis butun kurslarin ilgisizlikten hepsi kapandi kurtce televizyon da oyle izliyen olmadigindan bitti demekki sorun bu degilmis hala kurt sorunu var diye israr etmenin anlami yok sark sorunu var bu ulkede doguda hem turk hemde kurt cekiyor bu sorunu ama turk un kendi ulkesi oldugundan ve disardan "baba siz dunyada devleti olmiyan en buyuk etnik gurupsunuz, yuruyun be" diye gazliyan olmadigindan onlarin sorunlarinla ilgilenen olmuyor olay kurtlerde degil bolgenin tamaminda liberal para politikalarla ozel sermaye ile cozulucek bir sorunda degil gelir ucurumu buyudukce bu sorunda buyuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 ombakkombak said: Boşnaklar kaç kişi Kürtler kaç kişi. Kurduğunuz alakaya bak. Şu ülkede İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Japonca bilmemnece okullarda öğretilirken, 10 küsür milyon vatandaşımıza ana dilini öğrenme hakkı tanınmıyor ne güzel:D Belki PKK olmasaydı haklarını almaları daha kolay olabilirdi. Bunda onlarında suçu var. azınlık olmanın belli bir rakamımı var? 2. cevabıda victor vermiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Kendini azınlık hissetmenin belli kriterleri var. Kürtler diğer milletler kadar Türkiyede asimile olmadılar, kendi dillerini ve kültürlerini korudular. Sayıca çok fazla olmalarının dışında ben kürdüm demek istiyorlar asıl mesela orda. Ben arnavutum diyence eyvallah kardeşimizsin deniyor ama bu ülke zamanında kürtçeyi yasaklamış, hiç bir yerde yapmadığı baskıyı kürtlerin üzerinde kurmuş. Dağ türkleri falan bu forumda da çok konuştuk daha tekrarlamak istemiyorum kendimi. O yüzden pkkyla ilgili tartışma olduğunda lütfen boşnaklar çerkezler vs. argümanlarını öne sürmeyin, olaylar tamamen farklı. Viktora da katılmıyorum, şark sorunu önemli bir sorundur ama kürt sorununu şark sorunuyla birlikte ele almak gerekir. Sonuçta kürtlerin toplumsal yapısından da kaynaklanan kültürel bir çatışma var ortada. Gelir dağılımı adaletsizliği doğru ama eksik bir tespit bu noktada. Türkiyedeki bütün kürtler dtpye oy vermedi ama %20-25e yakını verdi. Bu kürtlerin pkkya bakışını anlamak lazım. Kendi dillerini konuşabilmenin (resmi yasağın kalkmasından bahsediyorum), kürt sorununun tartışılmasının sebebini pkk olarak görüyorlar. said: “Sınırötesi operasyonun Türkiye’nin sorunlarını çözeceği” üzerine kurulu bir konseptle, “Kürtlerin kendi iradeleriyle belirlediği talep ve temsilcilerinin tanınmadığı, bunun yerine geleneksel politikaların devam ettirildiği” öne sürülen bildirgede, “Partimize ‘PKK bir terör örgütü müdür, değil midir?’ dayatması belirttiğimiz konseptin bir uzantısı olarak geliştirilmiştir” denildi. Terör örgütü PKK’nın “Kürt sorununun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme” olduğu iddia edilen bildirgede, “Kürt sorunu doğru tahlil edilmeli, bunun bir parçası olan PKK özgün olarak ele alınmalı ve birlikte çözümü tartışılmalıdır” görüşü savunuldu. İleri görüşlülükle, emperyalist oyuncağı kürtler demekle sorunlar çözülmüyor. Bi yazanları okuyun, ne istiyorlar anlayın. Empati yapın. edit : düzeltme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 kürtlerin yarıya yakını dtp'ye oy vermedi, oy verenler yarısından çok daha az. dtp 1.4 milyon civarı bir oy aldı. kürt nüfusu 10 milyon civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Haklısın, 6 ila 8 milyon arası kürt seçmen olduğunu varsayarsak 20-25 ediyor ona göre düzelttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Durmak yok, inkara devam!!! Arabalar boşuna yanıyor, askerlerimiz dağlarda boşu boşuna geziyor, uçaklar laf olsun diye havalanıyor. Kürt sorunu yok, fabrika açsak düzelcek herşey. Hatta Kürtte yok zaten kırt kırt var!!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 kırt kırt degil kart kurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 kürt sorunu yok terör ve pkk sorunu var. kürt sorunu dersen o zaman pkkdan nefret eden kürdü de karşına alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Pkkdan nefret eden kürtlerin gönlünü yapmak yada aslında politik davranmak adına kürt sorunu dememek asıl hata knokville. Olayı incelersen sadece terör değil daha fazlası var ortada. Bu hareketin kürtler arasında destek bulmasının nedeni bir grup kürdün kendi kürt kimliklerini özgürce yaşamak isterken baskı altında kalması. Detay değil önemli bir etken bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Yahu her yerde belirtiyorum... Kürtçe eğitim PKK nın propagandasını yaygınlaştırabilmek için gündeme gelirilen bir konu.. Güneydoğuda ülkesini seven kürt kardeşlerimiz inanın bana kendi aralarında bile türkçe konuşuyorlar... Kimsenin kürtçe eğitim diye bir derdi yok... O yüzden bu fikri kim savunursa PKK lıdır.. Haindir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 loop hiç güneydoğu'ya gittin mi? ya da orada kendi aralarında türkçe konuşan kürtlerin olduğunu neyedayanarak söylüyorsun? dayanağını da belirt ki inanalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Valla İstanbul'da birbirleriyle Türkçe konuşan Kürt görmedim ben. Özellikle sarı dolmuşlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 loop said: Güneydoğuda ülkesini seven kürt kardeşlerimiz inanın bana kendi aralarında bile türkçe konuşuyorlar 4 senedir antepte yaşıyorum ben , biz varken türkçe konuşuyorlar , kendi aralarında kürtçe de türkçe de konuşuyorlar. yok vatan hainidir yok bilmem nedir falan saçma sapan konuşmayın . devletimiz de ihmal etmişti o insanları , yeni yeni kurban bayramlarında oralarda kurban kesmeler olsun , kürtçe eğitim hakkını verilmesi olsun biraz daha devlete saydı duymaya başladılar . zaten pkk nın saldırgan tutumunun en büyük sebebi yandakçı kaybetmeleri . bu maltopoz dtp 'lilerinde yegane amacı pkkyı siyasal bir örgüt yapmak . bizler kürtleri kazanalım derken yok aralarında kürtçe konuşan ve bu düşünceyi savunan vatan hainidir gibi ırkçı , temelsiz açıklamalar yakışmıyor arkadaşlar . bu siyasi planda onlar "ha gayret" diye ıkınırken , sizlere de sahip çıkıyoruz ve bizle berabersiniz dememiz gerekiyor . bu arada serdar , var abi istanbul'da dolu kürt gördüm .112 de de 110 da da ,2 numaralı otobüslerde de birbirleriyle kürtçe konuşan insanlar da gördüm . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Su an guneydoguda yasıyorum.. Bu satırları İzmirden yazmıyorum yani... Turkce konusuyorlar derken butun bolge halkını kastedmiyorum... Ama cocukları kurtce bilmeyen aileler tanıyorum ve bunların cogu DTP den PKK dan sizden cok daha fazla nefret ediyorlar.. Kesinlikle abartmıyorum... Zaten PKK nın daha buyuk bir sorun olmamasının yegane sebebi maddi veya manevi sebeplerle Türkiye Cumhuriyetine bağlılık hisseden Kürt vatandaşlarımızdır.. Yoksa atom bombası atsanız bitmez terör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ve ben Kürtçenin bin tane farklı lehçesi oldugunu, PKK nın Roj tv deki dili dahi anlamayan Kürt insanına ulaşabilmek için yeni bil Kürtçe yarattıgını Hollywood filminden okumuyorum.. Burada halkın kendisi soyluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 neresi orası peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 bazı arkadaşlar soruna kürt sorunu demiş bu soruna.tamamen yalan.sorun kürt sorunu değildir.sorun türkiye devletinin 1925ten(35te olabilir tam hatırlamıyorum) beri azınlıkları asimile etmeye çalışmasıdır.bu asimilasyon çabaları sürdüğü sürece çeşitli şekillerde başkaldırılar olacaktır bu bitse bir diğeri gelecektir ki normal olanda budur.bazıları bunu pkk gibi milliyetçilik tabanlı yapar bazıları marksizm-leninizm tabanlı yapar bazıları demokrasi tabanlı yapar.bazıları cidden terör uygular bazıları sadece devrimci şiddeti uygular. ayrıca kendi aralarında kürtçe,lazca,çerkezce bilip kendi dilini konuşmayan salaktır.asimile etme çabalarına yardımcı oluyorlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 bana kalsa özel yöntemle tüm bozuk bitleri buldurur sildiririm. zamanında hitler doğru seçimi yapmış. onun kadar başarılı olabilmek ilk önce acımamaktan geçiyo, ne kaybediceksin ki ? Sadece faydası olan bi hareket yapıyosun İnsanları iten şey olayın vahşeti, ama olay vahşet değil aslında yapılması gerekilen bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 KahnX said: onun kadar başarılı olabilmek ilk önce acımamaktan geçiyo, ne kaybediceksin ki ? Sadece faydası olan bi hareket yapıyosun Sonuca geldiğimiz vakit, bütün dünya bu adamın ülkesinin kıçına tekmeyi çakmış oluyor ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar