Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Hehe yahu ben müjde veriyim demiştim ama post şimdiden olmuş 4 sayfa :D.
Umarım güzel olur. LOTRun dünya çapındaki hasılatı, sıralamaları ve Oscarları çoğunluğu tatmin ettiğini gosteriyor. Bende şahsen her filme sinemada bile en az 3 kez gittim. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii. Ama coğunluk beğendiğine gore azınlık benim zevkime uymuyo desin, otursun bence. Filme kotu demek çok doğru olmuyor. Zaten kimse memnun edilemio. Hazır küçük eser her ayrıntıyı ekleyelim diye 2 film yapiolar bu seferde yuh 2 film çok dio insanlar :P.
Neyse bekleyip gorecegiz hobbit'i :D. İnşallah LOTR kadar güzel olur.
Herkese iyi yıllar bu arada ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
Bone aynı filmimi seyrettik yoksa ben LOTR diye başka bişimi izledim?

Ya bi kere Tom amca gereksiz diosan hiçççç ama hiçççç konuşmayalım bile. Gereksiz.

lol.
Tom amcanın gerekli olduğu bir yer söyler misin bana?
tüm hikayeyi düşünürsen, hikayenin başından sonuna kadar herhangi bir etkisi oluyor mu?
gollum bile tüm hikaye boyunca karakterleri izliyor, filmin sonunda yüzüğün lavlara düşmesine neden oluyor.

peki ya tom bombadil? hikayenin bir sahnesinde görünüp karakterlerle geyik yapıp sonra gidiyor.
arwen bile daha işe yarar yav,en azından aragorn'un kılıcı almasında bir hikaye oldu.

hani tamam kabul ediyorum,
kendini über lotr fanlarından düşünüyor, bu kadar popülerleşmiş filmle hikayenin herkes tarafından bilinmesini kıskanmış olabilirsin,
ama sorarım sana, filmde tom bombadili koymaları, iki geyik çevirmek dışında ne işe yarıycaktı?
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlaşılmasın ben de bir Lotr fanı, harcore frpciyim :P (her ne kadar oynayacak masaüstü grubu bulamasam da crpg'lerle takılıyorum bu aralar)
taa hobbit ilk türkçe'ye çevrilişiyle tanıdım tolkien'i, Lotr'nin türkçe çevrilişiyle Tolkien'in tanınışını gördüm, Lotr filmlerinin çıkıcağı dedikodusu ilk söylendiğinde Lotr kitaplarının tekrar basılmasıyla Tolkien'in tanınışını da gördüm, Lotr filmleri çıktıktan sonra bir daha Lotr kitaplarının basılmasıyla Tolkien'in tanınışını da gördüm (birkaç farklı kuşak var yani).
Gerçi Hobbit'in bile Türkçe çevirisi yapılmadan çok önce ingilizce versiyonlarını okuyup Tolkien'i tanımış Türkleri kıskanmadan edemiyorum ama onlar da zaten 1970 doğumlu felan oluyor. :P

Yani Lotr filmlerini beğenmemin ve burda savunmaya çalışmamın nedeni Lotr fanı olmadığımdan değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

lol.
Tom amcanın gerekli olduğu bir yer söyler misin bana?

Ne kadar gerekli bilmem Aragornla 4 hobbitin ilk karşılaştığı yerde Aragorn çıkarıyo cebinden 4 tane short sword veriyo elemanlara.Kötü günler içinde yanında taşıyo gibi..

Tom Bombadil veriyo o kılıçları hobbitlere.

Kitabı okuyalı/filmi izleyeli baya vakit oldu yanlışım olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız üçüncü film neredeyse tamamen farklı bir hikaye. kılıcın 3. filmde gelmes(?!) sonra ölüler ordusuna böyle artis bir giriş falan... bence o rohirrime yardım eden ilkel insanlarda olmalıydı filmde. sonra elrond aragorna kolcuyu bi kenara bırak paşalar gibi kral ol dememeliydi. sanki kolculuk böyle serserilikmiş gibi... son olarakta haldir'e niye kıydınız :(
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
efendim bir OHAAANESS çekerek giriş yapıyorum;

İki filmin yönetmeni olarak şuan imdb'de Guilermo Del Toro gözüküyor,2010 ve 2011'de Hobbit ve Hobbit 2 adlarıyla,

Sam Raimi'den daha fazla sevinmeme rağmen Peter Jackson'i da görmek isterdim :(

edit:linkler

http://www.imdb.com/title/tt0903624/
http://www.imdb.com/title/tt1170358/
Sosyal ağlarda paylaş

Pan'ın Labirenti'yle bizi bizden almıştı, kim bilir Hobbit'le neler yapar.. Yalnız ne oldu da Peter Jackson'ı salladılar onu anlayabilmiş değilim.

Bu arada Jackson kabul ediyorum süper iş çıkarttı, enfes görsellik, muhteşem bir çalışma filan yakaladı ama bariz kitaptan saptığı, tribünlere oynadığı yerler de vardı. Eleştirirken sen geeksin, ben insanım o yüzden sen salaklık eder beğenmezsin ben bayılırım gibi anlamsız, suçlayıcı yorumlar yapmayın insanlara karşı. Gayet haklı noktalara parmak basmış olmaları bir yana, tamamen içlerinden gelerek söyleseler bile ne fark eder, beğenmek veya beğenmemek öznel şeylerdir, öznel yorumlara tutupta bu şekilde tepki veremezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Ian McKellen ve Hugo Weaving'in eski rollerini tekrar oynamaya sıcak baktığı söyleniyor.Yani Elrond ve Gandalf geri dönüyor :)

Yönetmen de çok büyük ihtimalle Guillermo Del Toro olacak,ard arda çekilecek ve LOTR üçlemesinde olduğu gibi Aralık filmleri olarak 2 sene üst üste çıkacak :)

Bekliyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...