Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klavye - Mouse seti tavsiyesi

Korax

Öne çıkan mesajlar

Mirage said:
1.5 günde batarya değiştirmek ne demek yahu? Benim VX Nano sürekli açık kaldığı zaman bile 5-6 ay gidiyormuş. Daha 2 haftalık olduğu için test edemedim. Ama öyle 1.5 günde bataryası biten fareyi hayatta kullanamam. İstersen 1 saniye sürsün değiştirmek. Her gün her gün bayar insan. Kablosuz olacaksa aylarca gitmesi lazım bence.

hım bilmiyorum ben diğer performanslarla karşılaştırıyorum, benim kafamdaki kriterleri fazlasıyla tatmin ediyo ondan dolayı pili sıkıntı etmiyorum. 2 aydır kullanıyorum, hiç erinmedim daha, bundan sonra da erinmicem ama üstündeki sensitivity ayarına kurban olurum ben o g7 nin. işte kimine göre bir - tabi o ama ben ignore ediyorum :)

birde şey var, oyun mouseu bir tanesi, senin ki laptop mouseu sanırm. bunlar farkediyo. dikkat edersen bütün oyun mouseları genelde kablolu olur, enerjiyle alakalı bir durum. gülü seven dikenine katlanır hesabı.
Sosyal ağlarda paylaş

hazır topik varken ben de bişi sorayım,

bu kablosuz klavye ve mouseların kaç metrelik alan içinde verimli çalıştığını nasıl anlıyoruz? yani o yazan özellikler kısmında bulamadım.

böle bi set almayı düşünüyorum, fakat oyun çizim vs. olmucak, bilgisayar tvye bağlı olacağı için, oturduğum yerden interneti kullanmak için alıcam. koltuk la bilgisayar arası da 2-3 metre. bu mesafeden verimli kullanabilirmiyim? hangisi kullanılır nası anlıcam? vs. vs. teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Alma abi kesinlikle.Bende öyle diyerek aldım bitürlü aradığımı bulamadım,netekim paramparça ettim klavyenin birini.Pili falan azalınca çekmiyo,Mesela alican yazıyosun Alic yazdığında tam c'yi takarken alet bi kopuyo Aliccccccccccccccccccc yazıyosun takılıyo falan(a4 te böyle saçmalıyodu) sonra siliyim diyodun,busefer backspace takılıp yazdığın Alic ve gerisi dahil siliyodu.İyikide kırmışım,hiçte pişman değilim :)

Daesu abi valla beklenir benden öyle şeyler,dayanamıyorum bazen.Bigün dellenip raid'li 2 hdd olan kasaya tekme attım.Mavi ekran verdi,yeniden başlamadı Boot disk falan sapıttı.Oturduğum yerde kalakaldım,başımdan aşşağı kaynar sular döküldü gitti veriler diye.Allahtan çalıştı,ogün bugündür uysalım,hıncımı mouse klavye webcam falan onlardan alıyorum.

Netekim ben bu klavyenin kablolusunu bulamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

Buarada klavye geldi elime azönce.GG'dan aldım ürünü,13 ytl gibi bişeye.5 ytl'de kargosuna ödedim söylemesi ayıptır,sonra bi baktım sağında solunda usb girişi ve kulaklık,mikrofon girişi yok."Nasıl olur hüleyn" dedim ve klavyeyi takıp shopix isimli satıcıya ulaştım.Ürün özelliklerine de baktım ve dedimki "usb ve zart zurt giriş var diye yazıyo ama,üzerinde bu girişler yok.neden böyle yazdınız ozaman" dedim.
Arkadaş telefonla aradı direk beni sağolsun,ürünün sağında ve solunda olması lazım dedi,baktım yok dedim,sanırsam bi yanlışlık olmuş dedi.Ben size elimizde olan üzerinde girişleri olan klavyeden yolluyorum,kargo ücretinide karşılıyoruz dedi.Elimdeki klavye ne olcak pls? dedim,hediyemiz olsun yanlışlığımıza sayın dedi :) alla alla,bukadar ilginç ve ilgili satıcılarda var GG'da demekki.18 ytl'ye 2 tane klavye almış oldum :D
Sosyal ağlarda paylaş

O bir şey mi ya. amazon.de nin yaptığını anlatayım. Arkadaş PS3, 2 kablosuz gamepad ve 2 oyundan oluşan paket ısmarlıyor. Oyunları kendi seçebiliyormuş, onun için ısmarladıktan sonra mail atıyor istediği oyunları söylüyor.

Aradan iki gün geçiyor paket geliyor. İçinde oyunlar yok. Sadece PS3 ve gamepad'ler var. Arkadaş mail atıyor durumu anlatıyor, oyunlar yok diyor.

Aradan iki üç gün geçiyor. Bu sefer oyunlar geliyor. Ama oyunların yanında 1 PS3 ve 2 gamepad daha var. Arkadaşın da dürüstlüğü tutuyor. Tekrar mail atıyor durumı anlatıyor. Amazon da "Bizim yanlışımız, fazladan yolladıklarımız sizde kalabilir" diyor. Beleşe PS3 ve 2 gamepad almış oluyor. Amazon.de'den yüzlerce şey ısmarladım. Bana hiç düşmüyor ki kardeşim bu yanlış siparişler.. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Şu mouse'a bayıldım yalnız yav.Hemde lazer mouse 2500 dpi falan diyo.Gamer mouse,kablosunu falanda ince yapmışlar.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=52&productid=bd3362

ben kullanıyorum 1.5 yıldır, süper bi mouse valla tek bir sorun bile çıkarmadı. 1500dpi'de kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Edit: O değilde hala şu DPI olayı neyi etkiliyo çözmüş değilim.

PrudenT said:
dpi arttıkça mouse hızlanıyor işte

Hızla direkt olarak ilgisi yok. Siz istemedikçe hızlanmıyor, hassaslaşıyor. DPI = bir inch başına taranan nokta sayısı. DPI ne kadar yüksekse o kadar ince ayar yapılabiliyor.

Yüksek DPI mouse'larda en ufak hareketleriniz algılanabiliyor. Inch'i milimetreye çevirin. 800 DPI mouse milimetre başına yaklaşık 32 nokta tarıyor. 2500 DPI mouse ise milimetre başına 1000 nokta.

Yani nedir? 800 DPI mouse kullanırken 0.03 milimetre ile 0.06 milimetre arası algılanmaz. 2500 DPI'de ise o araya iki nokta daha sıkıştırıyorsunuz. Siz karar verin artık o kadarına ihtiyacınız var mı. =)
Sosyal ağlarda paylaş

bende alıcam artık bi razer canıma tak etti, kral razer söleyin bana,

kablolu olucak ama o şart!

bide ufak olmıycakki zaten ufak modeli yok adamların sanırım, en guzel hangisi modeldir bu adamların?

işinizi kolaylatırıyım,

copperhead düşünüyodum ama gerekli gelmedi bi an,

deathaddermı dersiniz yoksa diamonback 3g iyimidir?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
logitech ex110'u sırf usb slotların biraz kar edip kablo derdinden biraz kurtulmak için almayı düşünüyorum.
oyun öyle çok oynayan biri değilim hele fps çok nadir oynarım zaten mouse'unu beğenmezsem a4tech x7 mouse var onu takarım.
klavyeden de tek beklentim tuşların takır tukur ses çıkarmaması bi de multimedia tuşları :)
hepsiburada.com'da okudum deli gibi yorumları ama artık ürün mü dengesiz alıcılar mı anlayamadım biri pili az gidiyo demiş öteki çok,biri sinyali uzaktan almıyo demiş öteki duvara rağmen 4metre demiş kitlediler sağolsunlar.Pati halkını az biraz tanıdığımdan direk size sorayım dedim.Pili de 1-2 hafta gitse dert değil 1000 AAA pil alırım 2tane şarj cihazıyla beraber 20milyon bişey zaten.

çift monitör kullanıyorum x7 2500dpi lazer olduğu için 1600de falan kullanmaya alıştım ekranda sağa sola giderken. mouse'u demin bi 800 yaptım üzdü,ama alışırım belki :)

sizin tavsiyeniz nedir 50-60 milyona alınır mı bu set ?

edit : duruma göre
LOGITECH S510 da alabilirim hernekadar diğerinin tipini daha çok beğenmiş olsam da fonksiyonellik daha mühim tabi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...