Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patideki floydianlar

psychedelica

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir konuda imkansızdırki bir Roger Waters vs David Gilmour tartışması olmasın. Ancak genede ben şuan bunu başlatmaya çalışmıyorum.
Benim için Dark Side Of The Moon, The Wall ve Wish You Were Here gibi kültleşmiş albümlerden sonra, The Division Bell gelir, bunu sebebi kesinlikle Roger Waters'a karşı duyduğum bir negatiflik değil, bir gitarist olarak Gilmour'a duyduğum saygıdır.
Evet doğru Pink Floyd'u Pink Floyd yapan; pschedelic rock tarihine adını yazdıran, yazdığı söz ve içerik ile siyasi ve sosyal duruşunu sapasağlam yapan kişiler Syd Barret ve hep yeni arayışlar içinde olan çok ince bir estetik algıya sahip olan Roger Waters'tır. Ancak kanımca Pink Floyd'un müziğinde psychedelic rock'tan Pink Floyd müziğine geçiş David Gilmour'un eseridir, lakin bunu olağanüstü On An Island albümündede kanıtlamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi said:
bi muhabbet sırasında ne dinliyorsun sorusuna pink floyd diyenlerin suratına osurasım geliyor

Mesela bende kulağıma güzel gelen herşeyi dinlerim diyen insanlardan efret ederim, çünkü bu kesinlikle onların ya gerçekten müzikten anlamadığını yada radyo kanalında o sırada güzel gelen bir parça çıkınca durup dinlemeyi o sanatçıyı dinlemek sandığı anlamına gelir.
Senin söylediğinde ise şöyle bir fark var; oda bu lafı eden kişinin potansiyeli bunu bilmeden böyle bir yorum yapman çok anlamsız, haklısın ki özellikle şuanda 16-17 yaş kuşağında müzik çevresinde sosyal statü kazanmak için bu lafı eden gerçekten çok kişi var ancak Helede günümüzde farklı isimler saymayı marifet sanan sayısız mal'ın yanında Pink Floyd cevabı vermeyi çok uygun buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen pink floyd un a saucerful of secrets albümünü çok severim dinlenmesi zor ve karanlık bir albümdür ama 5 inin birlikte olduğu tek albümdür.evet burda kesinlikle bir roger gilmour tartışması çıkacak ama şu an çıkmasın taraftarıyım bende.şahsen rogerı daha bi sevmeme karşın pink floyd bir bütündür bu nedenle the wall dan sonraki albümleri ki the wall da buna dahildir az buçuk pink floyd albümü saymam he güzelmidir inanılmazdır ama pink floyd havasında değildir bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
Mesela bende kulağıma güzel gelen herşeyi dinlerim diyen insanlardan efret ederim, çünkü bu kesinlikle onların ya gerçekten müzikten anlamadığını yada radyo kanalında o sırada güzel gelen bir parça çıkınca durup dinlemeyi o sanatçıyı dinlemek sandığı anlamına gelir.

Kırıldım bak şimdi. Ben kulağıma ne güzel gelirse ya da canım ne çekerse o an onu dinlerim. Beste yaparken de herhangi bir tarza dağlı kalmam. Progressive de, klasik de, black de çalışırım. Biliyorsunuz, dinlemediyseniz de konusunu görmüşsünüzdür. Gerçi en bağlı olduğum tür progressive rock, sanırım herkesin üstte tuttuğu bir tür vardır ama bu diğerlerini yok saymak demek değil.

Pink Floyd'a gelince; en sevdiğim şarkıları Careful with that axe, Eugene ve en sevdiğim albümler Wish you were here. Büyük ihtimalle haftaya başka bir şey söylerim ama.

Pink Floyd tarzı çalışmayı da severim ama space rock'dan çok symphonic progressive şeyleri daha çok seviyorum sanırım.

Eğer Pink Floyd seviyorsanız incelemeniz gereken gruplar(ve bence çok bilinip, hiç dinlenmemelerine rağmen saydığım ilk grup Pink Floyd'dan daha başarılı, en azından benim için)

Hawkwind
Aktuala
Tangerine Dream
Alien Planetscapes
Quarkspace
Eloy

Modern kardeşleri için bunların Oceansize'a bakmanız lazım. Bu yıl çıkan Frames albümlerini şiddetle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bolca pink floyd dinleyen ve hastası olan bir insanım. Ama gelin görün ki 16-17 yaş aralığı dediğiniz bu aralıkta olduğum için ne seviyorsun dediklerinde pink floyd demekten çekiniyorum çünkü insanlar itibar yapmak için söylediğimi düşünüyorlar. Benim yaşımda biri dese ben de böyle düşünürüm çünkü. Ama oldu ki muhabbeti geçerse o pink floyd diyecek adamdan on kat daha fazla floydianım. Bu da üzüyor beni işte. İnsanların pink floydu böyle bir araç olarak kullanması.

Bu konuyu es geçecek olursak; Syd'den sonrasının da öncesinin de ayrı tadı var. Sonra daha iyi oldu önce daha iyiydi diye tartışmaya lüzum yok bence. İkisinin de tadı farklı. İlla bir kıyas yapacaksak Sydden sonra daha oturdu müzik türleri bence. Yani belirginleşti pink floydun hatları.

Favori albümlerim; Wish You Were Here ve Meddle
Favori parçalarım; Echoes, Set The Controls For The Heart of The Sun, Dogs, Welcome To The Machine
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
More'un bir linkini bana da yollayabilir misin? Sharebee'yi kullanırsan hatta mutlu olurum.

Dev'in dediği yaşıtlarım Pink Floyd diyince olmuyor önermesine tamamen katılıyorum. Olmuyor cidden, ben de bunlar başka birşey bilmes mi diyip gidiyorum yani. Özür dilerim Dev ön yargımdan dolayı.

Değinmek istediğim bir öteki şey ise tanrılaştırma olayı. Pink Floyd'un ya da Syd Barrett'ın tanrılaştırması midemi bulandırıyor resmen. Mesela;

''Abi adam LSD kullanıp delirmiş, hadi tapalım...''
''Shine On You Crazy Diamond yapılmış en iyi şarkı, ben bunu anlayabiliyorum; siz noob'sunuz, ben dahiyim''
''Diğer tüm space rock grupları Pink Floyd'un kopyası.''
''Jefferson Airplane? Hiç duymadım.''
''Beatles pop grubu, dinlemem onları.''

Daha çok daha uzatabilirim. Her uyuşturucu kullanan müzisyene tapacaksan senle işimiz var. Pink Floyd'a özenip acid, The Doors'a özenip viski kullanıyorsan yazık sana. Daha işi kavrayamamışsın demek. Recreational ne demek önce onu bir öğren, takılmak ve yaratmak farklı şeyler.

Sanırım şu an yine şaçmalıyorum ama. Gönder'e basmak gerek fazla uzatmadan. Ama yine de Türk gencimizin space rock'ın adını duymadan sadece ve sadece Nirvana ve Pink Floyd dinleyen, kendini dahi sanan üyelerine epey gülmek gerekiyor. Pink Floyd bir bütünün bir parçasıdır sadece. P.L.J. BAND'ı da dinleyin, Eloy'u, Hawkwind'i de dinleyin; en az Pink Floyd kadar iyilerdir. Her grubun bir ötekinden göreceli olarak iyi ve kötü şarkıları vardır.

Eğer birine tapacaksanız bana tapabilirsiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jethro Tull çok hasta ya. Gerge'nin verdiği bi progresif müzik sitesinden dinlemiştim. Camel'ın da diskografisini çekiyorum ama o Gerge'nin saydığı ve en az pink dediklerini duymadım bile. Ama en kısa zamanda onları da çekicem. More'u da upload etmeye hiç dötüm yemiyor ama talep olursa ederim
Sosyal ağlarda paylaş

PF dinleyicisiyim bende. Şu 16-17 yaş aralığı hakkında düşünceleriniz biraz ilginç geliyor bana. Açıkçası ben çevremde bu yaşlardan oluşan tek bir PF dinleyicisi görmedim. Burdanda arkadaşım olarak bir tek Devrim'i(Dev) biliyorum. Nadir rastlanan bi durumdamıyım, benim çevrem sizinkinden çok mu farklı bilemiyorum.

Bende bir arkadaşın belirttiği gibi The Piper at the Gates'i tek geçerim. Ama benim görüşlerim favorilerim değişken olabilir arada bir en sevdiğim albüm Dark Side of the Moon veya Wish You Were Here olabiliyor.

pwnbot said:
pink floyd 2-3 sarkilik bi gruptur. nirvanadan bi gomlek iyi

İlginç yorum. Pek derine dalmadığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...