Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu/Kernel Alive

Alcadras

Öne çıkan mesajlar

Laptopuma ubuntu 7.04 yüklemek istedim, taktım cd'yi. install sayfasında start install deyince siyah bir ekran geldi, ekranın en altında şöyle bir yazı var ve yükleme durdu bu noktadan sonra:
Kernel Alive
direct mapping tables up to 100000000 @ 8000-d000

Nasıl çözücez bunu? Masaüstü bilgisayarımda ne güzel kullanmıştım. Google yaptım biraz ama herkes f6 ya bas, kodu şu şekilde değiştir demiş. her kafadan farklı bi ses, ne yaptıysam da olmadı.

Diğer bir sorum, microsoft excel'i bölümüm gereği sık sık kullanmam gerekiyor. ubuntu altında da bu tip bir program kullanabilir miyim? excel fonksiyonları/kodları tabii ki farklıdır değil mi?

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon çıktı. Baya güzel yenilikleri var. Bir de onla dene. Sorun hakkında bir bilgim yok ama bir ihtimal sorunu da çözmüş olursun.

Yine 7.10 Gutsy Gibbon'da OpenOffice Spreadsheet yazılımı yüklü geliyor. Excel ile aynı işi görüyor. Microsoft Excel formatında okuyabiliyor ve yazabiliyor. Aynı fonksiyonları kullanabiliyorsun. Biraz arayüzü farklı, belki kısayolları farklıdır. Ama microsoft formatında yazarken %100 uyum garantisi vermiyor. Yani OpenOffice ile yazdığını sonra gidip Excel ile açınca duruma göre ufak farklılıklar olabiliyor. Sorun yaratacak ciddi farklılıklara rastlamadım ama yine de göz önünde bulundurmak lazım.

Aynı şey OpenOffice'in Word ve PowerPoint karşılıkları için de geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...