Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alfa Romeo

unac

Öne çıkan mesajlar

Diğer yorumları hiç okumadım ancak alfa romeo 156 görünce aklıma bi arkadaşımı anlattıkları geldi:
!56 sı vardı bundan bikaç yıl önce, işte nası araba fln dediğim zaman "abi benim arba kanser galiba" dedi, olm o ne lan dediğimde ya arabanın biryerinden ses gelmeye başlıyor sonra durduramıyorsun arabanın tümüne yayılıyor ve sonuç olarak serviste de çok güzel oturtuyorlar demişti:)
Alfa ların görünümleri çok güzeldir orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul'da merkezi bir yerde olup toplu taşımadan memnunsanız (otobüsle işim olmuyor benim mesela, tren, vapur, füniküler, deniz otobüsü) arabanın "yatması" gayet doğal. Sadece alışverişlerde kullanıyoruz. Keyif için de sürecek yer kalmadı pek. Eskisine oranla trafik daha cinnet oldu zaten.

o 20000 km si de babam tarafından 1 senede yapılmıştı. Yoksa araba 10000 de olurdu xD. Araba hala yeni kokuyor zaten 11 seneyi devirmesine rağmen.

Böyle giderse 30 sene sonra 50000 i görebiliriz (senede 300 km yapıyor şu an, şaka gibi 31200 diye aklımda kalmışken, 30700 deymiş mesela) , eğer araba metal yorgunluğundan "eeeh eytere bea" demezse.

Egsozu gayet pert durumdaydı, Alfa 155 uçlu bir cillop egsoz takıldı, geriye tavan örtüsü kaldı yapılacak.

Yoksa sürmesi keyifli bir araç, niye yatırmak isteyeyim ki, ama trafik cidden bir keşmekeş, benzin fiyatları da malum, depodaki benzinle yatırım yapsaydım kazanç bile sağlardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Pazartesi insallah bi Alfa 145 aliyorum 99 model.
Dun ve bugun olmak uzere bikac tane 145 kullandim.. duzenli bakim yapildigi surece Alfa'larda her arac gibi cok uzmuyor insani. Yukarda dendigi gibi araclarin sahipleri "alicaksan adam gibi bakicaksin diger arabalar benzemez" uyarisini yapmaktan sakinmiyorlar..

1.6 Boxer motorlu olan ozellikle hosuma gitmisti, arabanin motoruna baktigi kadar boyasina baksaymis direk alirdim. Ancak sonradan konustugum ustalar Boxer motorlarin digerlerine nazaran daha cok sorun cikardigini soylediler.

goruntu olarak cok hosuma gidiyor 145 ler hem ic hem dis.. 146 sedan lar banada tempra lari andiriyor..

Benim alacagim arabaya gelirsek

1999 Model 145 1.4 T-Spark, o yzuden birde soru soraym motor sorunuyla ilgili bi parca soylenmis biraz aciklama ihtimaliniz var mi ? :)
Sosyal ağlarda paylaş

varyatör subap zamanlamasını kontrol eden bir parçadır, genelde yağsızlıktan bozulur ve değişir sıklıkla. Bunu gideren bir mekanizma geliştirdiler ve artık 50000 de bir değişiyormuş. Yeni bir gelişmeydi bu ne oldu bilmiyorum.

alfistiturkey . com diye bir site var üyeliğini yaparsan orada detaylı bilgi verirler, benim üyeliğimi aday üyelikten tam üyeliğe geçirmedikleri için silinmişti.

Boxer motor bakımı kolay bir makinadır, ama t.spark kadar temizi bulunmadığı için pek tercih edilmiyor. Ayrıca T.spark lar daha donanımlıdır (abs, airbag vb) o yüzden daha fazla tercih edilirler (doğal olarak)
Bu arada 1.6 ts öneririm o kasaya daha iyi gider, 1.4 ü kasarsan gereksiz yakıt harcar ama aracı çok temiz bulduysan kaçırma tabi.

Bu arada twinspark'ların iki türü vardı. biri 8 subaplı olan varyatörsüz modeldi (eski 155 imizde vardı), bu motorlar dehşetti, zincir kayışlıydı ve bana mısın demezdi. 16 subaplılarda kayış ve varyatöre geçtiler ve sorunlar o zaman başladı.

Edit: Şimdi baktım da boxer fiyatları inanılmaz düşmüş :D 9000 e abs airbag klima sunroof ve 129 bg 1.7 boxer motor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Namessar said:
her gun ise gidis gelis TEM de 55 km yol yapıyorum. eee, hafta sonu da bir 180 km falan yapıyorum. her hafta 450km demek bu. bu ayda 1800km civari. bir de bunun 1500 km ye yakını trafikte dur kalk ile geciyor. fren balatalarının durumunu falan siz düşünün artık.

Abi senin benzin parasını ve araç manuelse ayakları düşünemiyorum sağlam calf çalıştırmışsındır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
temizi araştırılırsa iyi var. yok diye ümit kırmayın. 156'nın temizini bulmak daha zor mesela.
benzinlilerde varyatör sorunu oluyor kronik problemleri bu bebeklerin. onun da olayı, aracı sabah çalıştırdığında verdiği dizel araç sesi. sonra da geçiyor. valf değiştiriyorlar ve pahalı da değil.
yol tutuşları sınıfının en iyisidir, kullandığım diğer araçlarla kıyaslıyorum, araçlar asfalt arabasıdır ama tümseğe falan gelemez, kötü yola sert tepki verirler. en azından benimkisi öyle. lastik yanağı ince onun etkisi büyük tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Redogski said:

tandığınız çok bahtsızmış...
benim o dediğim arkadaşta kemer fln takılıymış. enkazı kaldırırken ibre 140 ı gösteriyomuş. yani ciddi bi takla baya bi :D

Ergen forumunda araba başlığı açılırsa böyle muhabbet döner, Fiat bisin ibresi 140'ı gösteremez güzel kardeşim yok öyle bir hızı o arabanın, yanına dahi yaklaşamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...