LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Ben genelde Notepad++ kullanıyorum. Bazı programcılar Vim'in müthiş bir IDE & Metin Editörü olduğunu söylüyorlar. Hiç Vim'i bu şekilde kullanabilen biri var mı forumda ? Vim'den vazgeçmem mükemmel kullanıyorum , çok zaman kazandırıyor diyen ? Vim'i kullanma seviyem ; yeni bir satır oluşturma , 3-4 satırı seçip kes yapıştır yapma , sondan 3 kelimeyi silme gibi komutların ötesine gitmedi. Aklıma takıldı yani. Çoğu guru neden Vim'i bu kadar övüyor anlayamadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Ne IDE'si yahu? Şaka mı bu? En fazla shell scripting için kullanırsın. Onun dışında şipşak metin değiştirmen gerekirse ve X11 kullanmıyorsan işine yarar. Şahsi görüşüm, oturup da Vim ile ciddi ciddi yazılım geliştirmeye çalışanlar text-based editor kullandığı için kendini guru sananlardır anca. Aynı kişiler linux/unix kullandığı için de kendine hacker diyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 vim i oyle kullananlar da bir mac fanboyluguna benzeyen aptal bir fanboyluk goruyorum ben de vim in en cok bahsedildigi karsilastirma emacs mi vim midir ama mesela serverdan lab makinelerine baglandigimda okulda, X olsa bile isimi hizli gormek istedigimden vim kullanirim, veyahut hizli bi dosya editlemem gerektiginde ama uzun bi matlab scripti yazicaksam, zamanim varsa, acarim gedit i kate i bilgisyarina gore, onda calisirim. vim i guzel kilan sey (pek cok kisi bu yuzden vim kullanmaz bu arada) insert mode olmasidir, bi blogger cok guzel aciklamisti bunu, kalemle kagida yazmak gibi, kalemi kagit ustunde oynatabilirsiniz, ama bastirmak zournda degilsiniz kagida kate den sasma derim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 said: Features and improvements over vi Some of the main features of Vim and improvements of Vim over vi:[7] * Vim is almost fully vi compatible (in compatible mode, which is on by default if a .vimrc doesn't exist) * Portability: there are versions for:[8] o Amiga (the initial target platform) o Atari MiNT o BeOS o MS-DOS, Microsoft Windows 95/98/Me/NT/2000/XP o IBM OS/2 and OS/390 o Mac OS (discontinued in Vim 7) o MorphOS o OpenVMS o QNX o RISC OS o Unix, Linux, BSD, and Mac OS X * Command-line editing and extensive completion * Comparison and merging of files (vimdiff) * Comprehensive integrated help system with hypertext via ctags * Configurable status line * Editing of compressed files (gzip, bzip2, and zip (Vim 7)) and archive files (tar (Vim 7)) * Extended regular expressions * Extended scripting and expressions * Graphical User Interface (GUI) mode * IDE-like build/review/edit features * Insert-mode completion * Mouse sensitivity * Multi-mode folding * Multiple buffers * Remote file editing over ssh, FTP, and HTTP * Scripted plugins * Session state preservation * Spell checking * Split windows—both horizontal and vertical * Support for Unicode * Syntax highlighting for hundreds of file types * Tabbed windows (Vim 7) * Trans-session history of commands, searches, registers, positions, etc. * Multi-level undo/redo (version 7 added undo branches feature which remembers all changes) * Visual mode selection with character/line/block ranges Tam bir ide olmasada ide gibi yapılandırılabiliyor programlarını vim ile geliştirenlerin sayısıda oldukça fazla oturup dalga geçer gibi bunları kategorilemek çok saçma.Linux/unix kullanıpta kendini hacker sanan yeni yetmeler ile vim kullananları aynı kefeye koymak çok çok daha saçma son olarak text based editor kullanacak olsaydım seçimim emacs olurdu herhalde. PS : İlk kez kullanacaklar için emacs/vim her ikisininde alışma süreleri korkutucu olabilir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 ad3m said: Linux/unix kullanıpta kendini hacker sanan yeni yetmeler ile vim kullananları aynı kefeye koymak çok çok daha saçma Vim kullananlar için söylemedim ben o lafları. Ben de vim kullanıyorum gerekirse. Gidip de küçük çapta olmayan yazılım geliştirme projelerinde Vim'i IDE olarak kullananlara dedim... varsa öyle birileri. Şahsi görüşümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Neden kullanılmasın ki? Örnek vim üzerine kurulu değil ama misal Richard Stallman adamın her şeyi emacs irc den tut maillerini kontrole kadar herşeyini bu ide üzerinden yapıyor.Yazdığı programlar gene emacs ile yani demem oki bu alışkanlık meselesidir adam öyle mutlu ise bunu eleştiremezsin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Yazılım mühendisliğini meslek edinmiş biri olarak kendi görüşümü yazdım. Saçma bulursun, katılırsın.. olabilir. Ama adam vim/emacs ile mutlu diye eleştirme hakkım yok mu yani? Ne demek eleştiremezsin? Richard Stallman emacs'i geliştirmiş kişi zaten. Gelmiş kaç yaşına. Alışmıştır hala kullanıyordur. O zamanlarda en iyi IDE emacs'di muhtemelen. Artık değil. "Neden kullanılmasın ki?" sorusuna en basit cevap da bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 İyi kötü kıstaslarına hiç girmeyelim istediğini veriyorsa iyidir diyelim said: O zamanlarda en iyi IDE emacs'di muhtemelen. Artık değil Burada sanki emacs 10 yıldan beridir güncellenmiyor havası var :P Başka bir topicde de söylemiştim ısınamadım bu 2 editore fanboy falanda değilim ama dışardan okuyan hiç aşina olmamış insanlar içinde doğru değil örneklemelerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 İstediğini veriyorsa iyidir, doğru. Benim istediğimi vermiyor. Bu yüzden de iyi olmadığını düşünüyorum. Basit mantık. Emacs/Vim'in kullanım amacları farklı. ad3m said: Neden kullanılmasın ki? Bu sorunun tersini sorayım sana. Neden kullanılsın ki? Eclipse, Visual Studio ve nice gelişmiş IDE varken niye Emacs/Vim kullanasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Bu sorunun cevabı basit ; Eğer ben yazılımımı bahsi geçen editor/ide/program her ne diyorsan artık geliştirebiliyorsam ve bu işi yaparken en çok aradığım kolaylıkları bana sunabiliyorsa (macrodur,highlightingdir,indentationdır vs) platform bağımlısı değilse sadeliği önemsiyorsan vs çoğaltılabilir doğal olarak =) Konu sidik yarışına dönecek bu yüzden karşılıklı soru sormayı bırakalım en iyisi :~| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Macro, highlighting, indentation vs yazılım geliştirmek için sana yetiyorsa zaten bizim beklentilerimiz farklı. Bunları günümüzde her türlü basit text editörü yapıyor zaten. Bana IDE - rahat debugging imkanı sunacak - Subversion, CVS gibi versiyon kontrol programlarını entegre edecek - compile etmek, paketlemek için takla attırmayacak - Model-driven Software Engineering desteği sağlayacak - OOP için class browser gibi pencereleri olacak ve bunları grafiğe dökebilecek - Metodların nerde çağırıldığını, nesnelerin nerde üretildiğini arayıp listeleyebilecek - dışardan library ve component kullanmak için kullanıcıyı makefile ve manifestlerle uğraştırmadan bunları entegre edebilecek - IntelliSense gibi tamamlama özellikleri sunacak - ve tabii bunların yanında arayüzü ortaçağdan kalma gibi olmayacak, kullanıcı dostu olacak - her ne kadar ben pek kullanmasam da, drag-and-drop GUI oluşturmaya izin verecek - ... Emacs'e plugin ekleyerek bir kısmı yapılabilir bunların. Ama ne kadar uğraşırsan uğraş, kullanım rahatlığı olarak gelişmiş grafik bazlı IDE'lerin yanına yaklaşamaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Eleştirdiğine göre bilgin vardır diyerekten kısaca özet geçmiştim de söylediklerinin zaten neredeyse tamamını yapabilirsin dediğim gibi sana uzak kalan belki arayüz ve kullanım şeklidir bunlarla neler yapılır neler yapılmaz kısmına hiç girmeyelim zaten içinden çıkılmaz. Kısaca özetlersek evet program geliştirmeye müsait bir ortam yaratabilirsiniz ama bu sizin alışık olduklarınızla tamamen farklı olabilir fakat aynı sonuca ulaşmanızı engelliyecek birşey yok... PS : Kullanım kolaylığı kısmına girmeyelim tonla kişisel tartışma okuturuz millete ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Daha önce emacs kullandım - şu an sadece Eclipse ve Gedit yüklü makinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar