Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whisper ile adam çağırmak...


RedemptioN

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bir konu hakkında neler düşündüğünüzü merak ediyorum.

Bir guild GM 'i yada Officer'ı olarak, başka bir guildin 20'YE YAKIN ÜYESİNE whisper yolu ile,

"Merhaba, biz ....... guildi olarak epeydir sizi takip ediyoruz. Sizin gibi iyi oyunculara ihtiyacımız var. Şu anda ......(raid) yapıyoruz. Guildinizden memnun değilseniz bize katılın. Sizin klasınızdan oyunculara ihtiyacımız var."

gibi mesajlar atarak ayartmaya çalışmak hoş bişey midir?

Eğer bunun HOŞ OLMADIĞININ, ETİK OLMADIĞININ farkındaysanız ARTIK YAPMAYIN.

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MMO oynarken rastlaşacağın en sıkıcı ve diğer taraf için en rahatlatıcı olaydır. Şimdiye kadar her iki tarafta da oldum ve açıkça söylemeliyim ki senin verdiğin tepkinin aynısını veriyordum. Ama bu tepkiyi vermemdeki neden ayıp olması değil guildin sıkıntıya girme tehlikesi yaşayacak olmasıydı. Eğer bir guild oyuncusuna istediğini veremiyorsa, o oyuncu özgür bir oyuncu olarak gitmekte özgürdür. Senin buna yönelik bir şüphen varsa bu konuda hassas olman doğal..

Şahsi fikrimi soracak olursan bu kadar yazıdan sonra, bence ayıptır ama bazen insanlar ufak ayıpları göze alabilecek pozisyonda olabilirler. Ayrıca son olarak eklemek istiyorum, madem reklam konusuna geldik, bence trade channel veya general chatte yapılan resmi dil dışı reklamlar veya konuşmalar da ayıptır.

Bence boşver ayıbı mayıbı, iyi olanı oyuncular görür seçer zaten..

Edit: Transfer pazarında klubü olan bir oyuncunun menajeri ile görüşmek ne kadar etikse, buda o kadar etiktir. Profesyonel anlamda Guild yönetimi oyuncuyu tatmin etmekten geçer, öncesinde de dediğim gibi, tatmin olmayan oyuncu kaçar, mutsuz gözüken iyi oyuncuya klupler talip olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

whisper ile olması etik değil. general chat'ten şöyle şöyle guildimiz var, oyuncu arıyoruz deseler etik olur. ve eger guildde mutsuz olan oyuncular varsa derdini belirtip gitmek istediğini söyler ve ayrılır.

ama whisper atarak oyuncuyu kendi guildinden cıkarmaya calısmak ayıp. bir emek karsılıgında olusturulmus bir kadro var ortada ve bu sekilde cok cabuk bozulabilir. whisper geldiğinde guildden ayrılmaya calısan adamın bi sucu yok, herkes hayır gelmez falan demiş, niye gelmesin. suc whisper ı atanda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk mesajımda belirttiğim gibi göreceli bir kavram ama bana göre whisper ile guildinden çıkmış adam yada atan arasında hiç bir fark yok.
Etik konusundada whisper atan haddini aşıyorsa whisper ile guildinden çıkanında bir farkı yoktur herhalde?
En sade olarak whisper atılıyorsa;
- Gerçekten çok iyi oyuncudur
- O an o class'a ihtiyac vardır
alan kişide guildinden ayrılıp whisper atan kişinin guildine geçiyorsa ;
- Bir önceki guildi onu etkilememiştir (Ortam,progress,konum vs)
- Guildin durgun yada yok olma zamanlarıdır.

Verdiğim maddelere dayanarak ortada her iki taraf içinde sorun teşkil edecek birşey göremiyorum =)

Ha en sonunda x guildinin ... officerları whisperla bizden adam çaldıda adam oldular tarzında mesajlar döner işte etik olmayan taraf burasıdır ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buna benzer bi olay basıma geldi..
guildimden atılan bir oyuncu gitti kendine guild kurdu ve neredeyse guildde muhabbeti olan butun adamlarımızı ayartıp kendi guildine aldı..o hafta iki grup olarak karazhan yaptılar ikinci hafta guildleri patladı ve giden oyuncular biz hata yaptık size geri donmek istiyoruz deyip geri geldiler:D

ama kendi fikrimce guildi olan bi playerı ayartmak ve guilde davet etmek hoşbir olay degil.. eger memnun olmayan bir oyuncu zaten o guildden ayrılıp baska bir guilde basvuru yapabilir sonucta.. ama yok ole yok bole deyip adam cagırmak hos olmaz..heleki bir guild uyesi ise..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük bir ihtimal türk bazlı bir oluşumdu satanel?
Gördüğüm hepsinde bu tarz örnekler mevcut =)
Yabancılar daha ılımlı bu konularda örneğin biz bwl denerken raid lider progress beğenmediği için guildden ayrılmıştı ve aq deneyen bir guilde girmişti.Şartlar çok ağır ve eski arkadaş canlısı ortam olmadığı için bi dönem sonra geri gelmişti tek farkı konum olarak trial oluşuydu (Gittiğinde officerdı)

PS : Mesajım türkler bu işi beceremiyor falan değil kesinlikle sadece bu tarz entrikalar bizde daha bir meşhur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır turk bazlı bi olusum degil.cok az türküz zaten guildde. karma bi guild zaten.avrupanın her yerinden her yastan uyemiz var:D atılan adam sanırım isvec taraflarındandı. tam emin degilim simdi baya zaman gecti uzerinden.. ama bu sadece turklere has degil.. yabancılar bizden daha cok pislik yapabiliyorlar wow da :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Eğer bir guild, böyle atılan whisperlar ile çöküyorsa, zaten bekleneni veremiyor demektir?


Sadece bekleneni veren guildler mi kalsın oyunda? Gelişmekte olan guildler de var, bekleneni veremeyenler de var. Zaten bekleneni veremeyen bir guild oldugunu düşünen adam ayrılmak için whisper mı bekleyecek, çıkar gider. Ama yeni yeni yapılanmakta ve hergün güçlenmekte olan bir guilddir ve oyuncu sabırsızdır, teklif gelince hemen kacar gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam bisi demedim bende :D

oluyor bole seyler sonucta.. zaten onlarda pişman olmuslar geri gelmisler..heryastan ve hermilletten uyemiz oldugundan her turlu muhabbet donuyor zaten guild chatten :D bazen ya gideyim daha iyi bi guilde diyorum ama hem normal hayattaki arkadaslarım orada hemde muhhabet hos oluyor bırakılmıyor :D

madem gidin bu işi yapan adamı wow forumlarına yazın bole bole whisp atıyor adamlarımızı calmaya calısıyor diye.. zaten forumlarla ilgilenenlerde tepki gosterecektir.. hatta serverdaki allylar yada hordelar blacklist e bile alabilirler o adamı :D asdasasd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu ile alakalı degil ama gına geldi bu afra tafra muhabbetlerindende..diger arkadaslarda kusura bakmasınlar..

raidlerde kızılması gereken adam ben degil oteki adamlar. kenarda sabit duran adamın uzerine clock of shadows acmıs roguelar kosarsa gruulda tabi ölür o adam.. hic kusura bakmayın iki healer bi mage i healleyemezken ben dun druid ile healledim tek basıma kingte..nerede ne yapılması gerektiginide biliyorum.. her wipe dan sonra laf yiyen benim.. tank orada stance degistirememis cart demis olmus gene bana laf geliyor healde sorunmu var diye.. priest orada tepesine dusen salak taslardan oluyor full hp den gene bize laf geliyor.. ben tek basıma raid deilim.. bundan sonrada 25 manlerde yok bu cocuk konu kapanmıstır..

ama tabi burada forumlarda ve millet icinde artistlik yapma artık demesi daha kolay degilmi!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...