Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Yök, Eski Yök

mawiman

Öne çıkan mesajlar

butun yazilari okumadim belki soyleyen olmu$tur ama bu nasil bi$ey biliyomusun ;
CHP liler gidip Diyanet I$lerini kaldirmak isterse kiyamet kopar
AKP liler YOK u kaldirmak isterse kiyamet kopar.
YOK u CHP Liler , Diyaneti AKP liler kaldirirsa hic bi$i kopmaz. yani solcular sevmez YOK u genelleme yapmak dogru mu bilmiyorum ama,solcular istedigini der yapar eder YOK hakkinda sorun degil ama YOK e ciddi anlamda farkli amaclarla kar$i olan birisi mudahel eederse kiyamet kopar i$te
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
Arkadaşlar ne değişti.

Ben ünv. Hazırlanırken dersahane arkadaşlar arasında Yök gereksiz bir kurum oldugunda konuşuyordur Basında ozamanlar Yök yeride (YOK olsun) diye bir sürü yazılarda vardı ve ozamanlar başımızada AKP hükümeti daha yoktu.

Ne oldu AKP gelince YÖK bukadar deyerli kurum oldu.

Bunda 5 veya 6 sene öncesine bakın YÖK hakkında söylenenlere bakın hasta kurum Cumhuriyeti savunur oldu. Oda kadrolaşıyor denmeye başlandı.

valla kötü kurum diyen ben değildim,
"akp yök'ü ele geçirdi" diyenlerin de daha önceden de öyle ahım şahım bir yök'le kavgaları olmamıştır.

"yok yea, zamanında yök'ü protesto ederdiniz şimdi bağrınıza basıyorsunuz" gibi şeylere gerek yok,
yok'ü protesto eden kişiler zaten bellidir, onlar hala protesto etmeye devam eder, sonuçta onların derdi koltuğa kimin geldiğiyle değil, yök kurumuyladır,

biz ise yök'ün koltuğuna kimin geldiğini tartışıyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
olay şu http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=101409,10,2
said:
Şimdi hepiniz ağlıyorsunuz: Cumhurbaşkanı, YÖK’ün başına “türbana ılık bakan” bir profesör atamış...

Ne bekliyordunuz, CHP eğilimli birisini mi atayacaktı?

Kendinize göre “dizayn” ettiğiniz bir baskı düzeni başkasının eline geçince ağlamaya hakkınız var mı?

Niçin YÖK adında bir ucube oluşturdunuz? Üniversiteleri zart zurtla baskı altında tutmak, yalnız öğrencilerin değil hocaların bile saçına sakalına dahi karışmak için değil mi? (Sakalını kesmeyi reddedip istifayı basan bir tek Emre Kongar olmuştu...)

Şimdi bu YÖK “ötekilerin” eline geçince mi aklınız başınıza geldi?

Niçin bağımsız üniversiteleri budadınız da eğitim düzeyi düşük “yüksek liseler” çıkardınız ortaya? Beyinleri siz değil de bir başkası yıkamaya kalkınca mı o çamaşır makinesinin sakıncaları gündeme gelebiliyor?

Niçin cumhurbaşkanlığı makamını “sembolik” olarak bırakmadınız da, fiilen hükümetin başı olarak yetkilerini güçlendirdiniz?

Kenan Evren memleketi daha iyi kontrol edebilsin diye... Öyle değil mi? Arkasından Turgut Özal gelince de hır çıktı.

Niçin cumhurbaşkanı orduların başkomutanıdır da günün birinde ortaya bir “sivil komutan” ya da “bürokrasiden gelmeyen” bir komutan çıkabileceği hiç düşünülmemiştir?

Şimdi de cumhurbaşkanıyla başbakan arasında çıkacak “muhtemel ve muhayyel” bir çatışmadan medet umuyorsunuz. Ya çıkmazsa?

Bu kadar güçlü bir koltuk şimdi “ötekilerin” eline geçince yakınmaya hakkınız var mı?

Hem serbest seçim yapıp hem de seçimi “başkası” kazanınca yakınmaya hakkınız olmadığı gibi...

Niçin rektörleri atamayı da cumhurbaşkanının keyfine bıraktınız ve şimdi maraza çıkarıyorsunuz?

Niçin hakimlerin ve savcıların bağımsız bir “hukuk konseyi” tarafından atanmasını sağlamadınız da, yalnız Adalet Bakanı’nın değil onun müsteşarının bile söz sahibi olduğu bir dikta düzeni kurdunuz?

Şimdi de o müsteşara kırmızı halı döşüyorlar, bozuluyorsunuz... Kaderi iki bürokrat dudağı arasında kalan adam baş mı kaldıracaktı?

Niçin, siyaset bilimi literatüründe görülmüş en berbat siyasi partiler kanununu, en yanlış seçim kanununu çıkardınız da, şimdi eline kuvvet geçen onu kendine yontunca mızıklanıyorsunuz?

Hem başbakana kızıyorsunuz hem ana muhalefet liderine, “parti içi diktatörlük” kurdukları için... Onlara bu olanağı kim sağladı?

Yüzde 46 oy oranıyla meclisin yüzde 60’ını ele geçirmeyi sağlayan sakat sistem kimin eseridir?

Parti başkanının, kendisini seçecek kurultay delegelerini kendisi tayin etmesi gibi, misli görülmemiş bir saçmalığı kim yumurtlamıştır?

Ve de Kürt meselesinde “hatayı” kim yapmıştır?

Şimdi de “hata ettik” demek niçin yasaklanmıştır?

Hem Avrupa’nın kurallarına uymamak için bin dereden bin su getiren, hem de Avrupa bizi istemiyor diye küsenler kimlerdir?

Çağdaş olmaya asla yanaşmayıp sonra da “muasır medeniyet seviyesi”nden dem vuranlar mı acaba?

Doksan dokuz liraya 1935 modası kazak giymeyi Atatürkçülük sanan kafa mı yoksa?

Avcı ceketle golf pantalonu da uydurun, belki memleket kurtulur.

HAAAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRR!!!!!1!!1!!!

Engin Ardıç! a.k.a. siyah olan şeye bile sarı diyip bununla övünecek adam.
Sosyal ağlarda paylaş

yanni bu enginar gibi liberal muhafazakarlarin dusunce sekilelri ayni

liberallikleri muhafazakarliklarinin basladigi yerde bitiyor
muhafazakarliklari ise dominant

yani ozgurluk fikrini herkesin kabul etmesi gerektigi bikac maddeyle sinirliyorlar ve bu maddeleri tartismalarda muhafazakarlikalrini yuzlerine vurunca pirt diye ortaya surup kendilerini guya hakli cikartiyorlar

misal genclerin kaykay kaymasi ozgur olsun derseniz

said:
-kaykaylarini ellerine alicak ozgurlukleri kesinlikle vermeliyiz ancak kayarlarsa dusup kafalarini yarabilirler o yuzden kaykay kayamazlar

-e bunun neresi liberal?

-ozgurlukler baska insanalrin haklarinin basladigi yerde biter

-e adamin kendisinin kafa yarilicak?

-belki baskalari kan gormek istemiyor (:P)

-yuhh

yada

seytana tapmak serbest olmali konusuna bakalim

said:

-Seytana tapmak serbest olamaz

-neden hani liberaldin?

-satanizmin icinde baska dinden insanlara hos bakmiyan dusunceler var dusucne ozgurlugune girmez bu

-e ayni maddeler butun dinlerde var incilde bilmemne kuranda bilmemnede acik acik baska dinlere dusmanli ksergileniyor

-dinler inanc oldugu icin bu kisitlamaya almiyoruz

-e satanizm peki? o din olmuyormu?

-ne akdar beyniniz dar israrla anlamiyorsunuz satanizmin icinde hebe hube var

-e aynisi diger dinelrdede var dedik zaten

-dinler sayilmaz inanc meselesi hebe hube

-/suicide

-anaaaa intehar etti (:P)

seviyorum ben limu lari
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

cok seviyorum bu adami
kendisine kotu diyebilirsiniz ama yazdiklari dogru

yaziya elestiri getirin

"metaaaal" yazısı godwin's law gibi oldu bakıyorum eheh, engin ardıç bahsi geçince başlığa yapıştırılma olasılığı katlanarak artıyor.

lakin yazıyla ve konuyla alakasını kuramıyor ve ben de bunu demek istiyorum:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu adamın sevenler aynı zamanda tayyip efendiye oy verenler..

Neden mi? Çünkü RTE'de, bu daltarak da kahvehane ağzı kullanıyor.. İçerikten ziyade, bu seviyesiz üsluba tav oluyorlar..

yuh..."tüm sevmediğim tipleri birarada toplıyım da tek tek hepsiyle uğraşmıyım" diyosun yani.

kaldı ki bu sevme/sevmeme olayı enteresan yorumlanıyo forumda.mesela victor "adam doğru dese bile sallamam" modunda,"madem seviyosunuz bunu da savunun" diye yazılar filan koyuluyo...

fanatizme döküldü iş."doğru diyosa da kabul etmem" ler,"madem seviyosun her dediğini savun" lar...ya bana ne adam salakça bi yazı yazdıysa.genel olarak beğendiğim bi yazardır.ama bu durumda slat a göre bi de akp li olduk şimdi durduk yerde...

kaldı ki sevmediğim halde yine de görüşlerini merak edip okuduğum da bi sürü yazar var.ama paticik te galiba herkes tamamen kendi kafasında olan yazarları okuyor.başkalarının fikirlerine olan tahamülsüzlüğe bakarsak normal tabi...

bi de victor bu engin ardıç muhabbeti baydı.her başlıkda yazıyosun zaten.anladık tamam sevmiyosun filan da konu dağılıyo böyle.gerçi siz sam le mutlu mesut gidiyosunuz galiba :) aranıza girmiyim ben.

hani victor yanlış anlama.fikirlerine saygı duyduğum,abidik gubidik cevap vermezsin diye senden örnek verdim.daha ps2 oyunları alacam senden :P
Sosyal ağlarda paylaş

Akpli değilsen alınmana gerek yok fenris.. Yaptığım genelleme çünkü..

Kısa yazıyor diye kimi yazarları yerden yere vuranlar, kahvehane ağzıyla yazılan seviye=0 yazılara alkış tutuyor.. Komiksiniz..

Sir, postumun işine gelen kısmına quote etmene ne diyeceğimi bilemedim.. Ama yabancı bir forumda olsaydık "pathetic attempt" diyebilirdim sanırım..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Akpli değilsen alınmana gerek yok fenris.. Yaptığım genelleme çünkü..

saol ya...ben kurtuldum aradan yani...gerçi yine senin deyiminle "seviyesiz,kahve ağzıyla yazan daltarak" ı okuyan biri olduk ama olsun ona da şükür.

yaptığın genellemeyi nasıl yaptığını anlatsan bi de güzel olurdu.

valla engin ardıç okumamın sebebi senin dediğin gibi seviyesiz,kahve ağızlı filan olması değil.hayal kırıklığına uğrıycaksın belki ama "ehehe adam küfretti.ne komik değil mi" diyen embesil bi tip değilim.

ekşi de cheja diye bi arkadaş güzel anlatmış.ondan alıntı yapayım.

said:
engin ardic'i iyi bilmeyenler, ozellikle eski yazilarini hic okumamis olanlar kendisinin sadece mizah yazisi-mahalle agzi ile prim yaptigini dusunebilirler; oysa ki engin ardic seneler once benim kalbimi bu mahalle agzi ile degil, engin genel kulturuyle calmistir. kimsenin bahsetmedigi, unutulmus tarihi kirintilardan bahseder, ne bileyim, avusturya-macaristan donemindeki askerlerden, o donemin viyana'sindan, zita'dan, franz josef'ten. oradan amerikan ic savasina gecer, turkiye'de cok az yazarin bilgisi olan bu konuda keyifli bir yazi yazar, oyle ki, insan heves eder, okuyasi, ogrenesi gelir. beyoglu'nun pera oldugu zamanlardan bahseder; abdulaziz'in bileklerinin makasla kesilmesinden, bir baska padisahin son yemegi olan terbiyeli kofteden. hafif bozuk agziyla ona buna giydirmesi degil, bu tarih ve kultur bilgisi, bunlari anlatirkenki dogalligi beni engin ardic okuru olmaya yoneltmisti zamaninda. simdilerde de kimsenin soyleyemedigi seyleri soyledigi, cogu zaman tasi gedigine koydugu icin hala severek okuyorum.

buydu okuma sebebim.evet sevmediğim yanlarıda var.anlamadığı şeyleri (misal yüzüklerin efendisi) aşağılar,cem uzan ın arkadaşıdır filan...ama kesinlikle göstermeye çalıştığın gibi bi yazarda değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

kültür konuları engin ardıç'a mı kaldı afedersiniz.
gidin Doğan Hızlan, Özdemir İnce felan okuyun kültürlü adam istiyorsanız.

Ha, atıyorum ÖSYM tartışırken gidip Timurlenk'in bebekliğinden felan bahsetmek, öyle matah bir şey değil.
"Ben çok kültürlüyüm ama bu konudan zerre anlamıyorum, birşeyler yazayım salla" tarzı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
said:
Bu adamın sevenler aynı zamanda tayyip efendiye oy verenler..

Neden mi? Çünkü RTE'de, bu daltarak da kahvehane ağzı kullanıyor.. İçerikten ziyade, bu seviyesiz üsluba tav oluyorlar..

yuh..."tüm sevmediğim tipleri birarada toplıyım da tek tek hepsiyle uğraşmıyım" diyosun yani.

kaldı ki bu sevme/sevmeme olayı enteresan yorumlanıyo forumda.mesela victor "adam doğru dese bile sallamam" modunda,"madem seviyosunuz bunu da savunun" diye yazılar filan koyuluyo...

fanatizme döküldü iş."doğru diyosa da kabul etmem" ler,"madem seviyosun her dediğini savun" lar...ya bana ne adam salakça bi yazı yazdıysa.genel olarak beğendiğim bi yazardır.ama bu durumda slat a göre bi de akp li olduk şimdi durduk yerde...

kaldı ki sevmediğim halde yine de görüşlerini merak edip okuduğum da bi sürü yazar var.ama paticik te galiba herkes tamamen kendi kafasında olan yazarları okuyor.başkalarının fikirlerine olan tahamülsüzlüğe bakarsak normal tabi...

bi de victor bu engin ardıç muhabbeti baydı.her başlıkda yazıyosun zaten.anladık tamam sevmiyosun filan da konu dağılıyo böyle.gerçi siz sam le mutlu mesut gidiyosunuz galiba :) aranıza girmiyim ben.

hani victor yanlış anlama.fikirlerine saygı duyduğum,abidik gubidik cevap vermezsin diye senden örnek verdim.daha ps2 oyunları alacam senden :P

asil yobaz bagnaz gericiler bu bahse4ttigin tarzda insanlar iste.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kültür konuları engin ardıç'a mı kaldı afedersiniz.
gidin Doğan Hızlan, Özdemir İnce felan okuyun kültürlü adam istiyorsanız.

zaten okumadığımı nerden biliyorsun?

said:
Ha, atıyorum ÖSYM tartışırken gidip Timurlenk'in bebekliğinden felan bahsetmek, öyle matah bir şey değil.

ÖSYM zerre kadar ilgini çekmiyorsa şahane bişey oluyor.

yanlız bunları yazma sebebin ne?yani ben o kadar kötü bi yazar olmadığından ve neden okuduğumdan bahsettim.sen "niye okuyosun ya okumasana" mı diyosun?ÖSYM zamanı herkes ondan bahseder zaten istersen onları okursun.benim okumam seni niye rahatsız ediyor?
Sosyal ağlarda paylaş

hep halk suçlu zaten. Ne yapmamızı bekliyor bu engin ardıç beyefendi halkın elinde bir yaptırım gücümü var, o kenan evren döneminden beri.

gidip golf pantolonuma uygun bir avcı ceketi alayımda golf sopamla deliklere top sokarım belki.
Sosyal ağlarda paylaş

fake sen çok ayıp diyorum.ilk mesajını atan bi patiysen hoş geldin diyorum.

edit:bi de orda halka seslendiğini sanmıyorum.

said:
Üniversiteleri zart zurtla baskı altında tutmak, yalnız öğrencilerin değil hocaların bile saçına sakalına dahi karışmak için değil mi? (Sakalını kesmeyi reddedip istifayı basan bir tek Emre Kongar olmuştu...)

Emre Kongar ı halk attırmadı üniversiteden misal."siz" diye başladığı için yanlış anladın orayı galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Fenris kusura bakma benim birikimim yetmiyor Engin Ardıç'ın kültür seviyesini yakalamaya.. Madem bu adamı düzenli takip eden birisin bana şu söylediklerinin anlamını açıklarmısın:

said:
Ben Kemalist değilim, Atatürkçü’yüm.

Çünkü Atatürk’ün kendisi de Kemalist değildi.

Hayır öyle engin bir bilgi birikimiyle yazıyor ki benim aklım almıyor.. Ne demek istemiş burda?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...