P.O.L.I.C.E Mesaj tarihi: Aralık 12, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2007 Ne zamandır bu işle uğraşıyorum uzun bi süre ara verdim ama hala sağlam bi script yazamıyorum :( nasıl öğrenicem yaa :(
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Script yazmaya başlamak biraz zor. Bu sebepten dolayı ilk önce scripti editlemekle uğraş. Yani ne bileyim bir script pack edin bir yerlerden sonra içindeki her scripti her sistemi kurcala. Başta çok hata yapacaksın ama zamanla hatalarını görüp fixlemeye çalışacaksın. Kendimden örnek vereyim. Ben bu işle uğraşmaya başladıktan 3 ay sonra bir server açabilirim kanısına vardım ve şuan 1. senemi doldurdum. Ha hatalar bitti mi? Tabii ki hayır.İnan hala boş durmak yok ve en ufak bir bug'ı bile fixleme isteği doğuyor. Ayrıca (burada var mı bilmiyorum) bir çok sphere scripting sitelerinde dökümanlar bulunmaktadır.Onları kurcala ve bilgini geliştir. Kısaca script pack edin ve onun üzerinde çalış. Zaten zamanla mantığı kafanda kuracaksın. Bana sorarsan hiç başlama! Başlarsan da hayatının geri kalanını unut ^^'
jonq Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 TheRaskol said: Bana sorarsan hiç başlama! Başlarsan da hayatının geri kalanını unut ^^' TheRaskol sözlerine dikkat et doğru soyleyeni kovarlarmış biliyorsun :P
P.O.L.I.C.E Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 biliyorum baya zaman harcamak lazım :(
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 bir daha oku. boldlu kısmı oku, jonqun mesajını oku. oku.
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 iyi de yani sonuçta o benim sorunum. Doğru söylemekle yada kovulmakla ne tür bir alakası var. Anlamadığım taraf bu. Neyse (:
jonq Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Doğru soyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ya o açıdan yaklaştım olaya :) da açıklama yapcağım aklıma gelmemişti :P
TheRaskol Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Tama yahu anladım. Prudent o kadar iştahlı oku dedi ki, bir an bende şaşırdım. :p
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 ya script yazmayı bu kadar büyütmeyin,dünyanın en basit dili olan vb den bile kolay bi olay script yazmak. Police attığın mesajların %99 u saçma sapan ama san ayinede bi tavsiye veriyim,script işine girmeden önce visual basic 6 kitabı bul,kitabı yalayıp yut,sonra script yazma olayına geç.
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 iyi de spere kendi dilini kullanıyor yani vb öğrensin öğrenmesine i$ine de yarar ayrı konu ama if else while for için öğrencekse öğrenmesin derim. neticede sphere'in kullandıkları " runuo -> c# " kadar benzer değil vb ile. saçma bi öneri olmu$ sanki..
jonq Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Dark_Soul said: script işine girmeden önce visual basic 6 kitabı bul,kitabı yalayıp yut,sonra script yazma olayına geç. Verdiğin tavsiye sadece bir kod yazayacagı zaman neyi nasıl yazması ,nasıl bir yol izlemesi gerektigi konusunda kafasında olayları daha hızlı planlamasına yardımcı olacaktır yoksa VB ile alakasız sphere script dili ve sadece UO da kullanıyorsun su an.VB ile bir çok şeyi yapabilirsin ama Sphere Dili ile sadece UO server açarsın. :/ Sırf bir server açmak içinde gidip Sphere dili ogrenmekte gereksiz C# ögren RUNUO aç UO hevesini ordan alırsın, en azından UO dan sıkılınca baska seylere yönelebilirsin o zaman harcadıgın zamana da yanmamış olursun.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 ben vb öğrensin derken kod yazmaya alışsın diye söyledim,vb ile sphere scriptin doğrudan alakası olmadığın biliyorum,ayrıca hiçkimsenin yardımı olmadan direk c# den başlarsa olaydan soğur bence ve kendi kendine ne kadar ilerleyebilir c# de? Ne zamandır sphere script olayını becerememiş eleman
Öne çıkan mesajlar