Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Tehlikesi Yok Diyenlere Takılacak Kapaklar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Ergin’in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu.

gayet mantıklı,senin kapak gene açılamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

newdonis said:

Ergin'in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, "Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu.

gayet mantıklı,senin kapak gene açılamadı.

Mantıklı değil aslında, laik devlette diyanet işleri başkanlığı varsa sadece sünni islamı değil ciddi sayıda takipçisi olan tüm din ve mezhepleri kontrol etmeli. Moon tarikatı başvurursa reddedersiniz, anton abinin satanistleri başvurursa da reddedersiniz (gerçi nursayubilik ve türkiyedeki takipçilerinin sayısı hakkında bi fikrim yok) ama bu mezhep işinin de bilimi vardır, her başvuru geldiğinde bi komisyon oturur karar verir. Alevilerin temsil edilememesi (ki türkiyedeki müslümanların %10-15 arasında olması lazım sayılarının) çok büyük bi eksiklik bu noktada.

Bleda senin bu konuda bi fikrin var mı yoksa takkene geri dön diye tekrarlamaya devam mı ediceksin? Kalabalık yapmayın abi bişey tartışıyoruz şurda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bi alakası yok, bunu da eskiden beri devam eden olaylara dayanarak söylüyorum. Bu ülkede bırak dayak yemeyi, alevileri bir otele hapsederek canlı canlı ateşe verdiler. Bundan daha büyük bi vahşet olabilir mi? Yezidiler yada monoteist olmayan diğer inaçlardan bahsetmiyorum bile. Bizim bozuk toplumun baskıcı çoğunluk sünni yapısını yıllardır çekiyor bu insanlar. Şimdi akp başa geçince mi şeriat tehlikesi oluyor?

Şeriat 50 yıldır geliyor, hatta istiklal mahkemelerini kapatıp tarikatçıları binlerle öldürmeyi bıraktığımızdan beri geliyor. Biz de biliyoruz bir gecede şeriat meriat gelmeyeceğini, ama benim anlamsız bulduğum eskiden kimsenin umrunda olmayan olayların şimdi dinci tehlikesi diye pişirilip gerginlik yaratsın diye önümüze sunulması. Neyse en azından sünni olmayanlar biraz nasiplenir bu hezeyandan, belki bi iki gelişme olur onlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden beri bu tip olaylar devam etmiyor, ortada hiç birsorun yoktu da bir gece ansızın AKP ile ortaya çıktı diyen zaten yok. Sorun bu ilerlemenin ivmesinin bir anda çok ciddi bir şekilde artmasıdır. Sorun daha önce üstlerine gidilir iken şimdi tam tersine desteklenmeleridir.

Bakınız bu desteğe uygun bir kapak daha

Kapak No 14

Ekranda adı konmamış "üçüncü cins yasağı"

Evet huysuz Virjin'i AKP doğrudan yasaklatmadı ama onların dümenine giden ve/veya onlar tarafından atanan bürokratlar tarafından kendilerinden olmayan, beğenmedikleri, farklı her türlü kişi ve görüşe karşı çok yoğun bir baskı var. Bunun en güzel örneklerinden birisidir bu.

Kapak No 15

Say: Karanlık güçlere teslim olmayacağız

Fazıl Say gibi etliye sütlüye karışmayan bir adam bile bu hale geldi ise ortada bir sorun yok diyenler sorunun bir parçasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

can dundar gayet guzel yazmis

ozgurlukler icin bi taraflarini yirtarken muhafazakar dusuncelerien uymiyan seyleri yasaklamak icin yogun caba harciyorlar

bizim susak liberallerimizde bunu gormezden gelip ozgurluk hocam diye destekliyor yasaklara yorum yapmiyor bunu dile getirince

"burokrasi soyle elitistler boyle para ellerinden gidicne yaygara kopariyorlar iste LOL"

diyorlar

eminim bu son 2 kapagin altinada aynisini yazicaklar
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
oturup çok uzun uzun düşündüm, tüm gecemi harap ettim bir sonuca varamadım.

allahu ekber diyoruz ya biz, araplar allahu akbar diyor, peki neden biz ekber diyoruz, doğrusu akbar ise? yoksa aslında doğrusu ekber de, akbar diye söyleyenler mi yanlış söylüyor?

Butun gece uyumayip bunu mu dusundur Bone?
Allahu Ekber diyoruz cunku Trkce gibi Arapcaninda bi suru aksani var. Osmanli doneminde gelisen arapcanin etkisidir. MEsela inglizler Akbar diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...