Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis said: merak ediyorumda şu akp iktidarı sonunda şeriat gelmesse bu dediklerinizi yiyecekmisiniz? "daha değil, sonraki dönemde getirecekler şeriatı" derler. bu seçimde öyle dediler çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 darbe de o zaman olcak abi..doğru zamanı bekliyolar, off müthiş bi plan doğrusu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Redeagle said: Ben birşeye varmıyorum. Bu herifler daha önceden yolunu kesmezdi tanıdığım kimsenin. Artık kesmeye başlamışlar. Bunlar artmaya başlarsa münferit olayları bi taraflarına monte edilecek. Artmaya devam ederlerse kavgalarda çıkar, olaylarda büyür. bu olaylar 1900 lerden beri süregelen olaylar,hiçde artmış degil.aynı şekilde rutin olarak devam ediliyor. bu olayları şuanki rejimin sonucu olarak görmek komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis said: peki artık böyle bir olayın bu çagda olamayacagına bu yaşa gelmiş aklın ermiyor mu? Bu çağ ? Sanırım 100 yıl ya da 200 yıl öncesinden bir habersin ki şu an arkadaşın bahsettiği bir 50 yıl öncesi.O zaman insanları bence şu anki insanlara göre daha bilgililer , şu an yüzeysel postmodern kültür içi boş ve gereksiz.Bir lider için koyun gütmek adına ideal bir zamanda yaşıyoruz zaten buna bir örnekte bush değil mi hala terörle savaşıyoruz diye uyutuyo halkını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam said: newdonis said: merak ediyorumda şu akp iktidarı sonunda şeriat gelmesse bu dediklerinizi yiyecekmisiniz? "daha değil, sonraki dönemde getirecekler şeriatı" derler. bu seçimde öyle dediler çünkü. sonraki dönemdede getirmezlerse bir sonrakindemi getirecekler diycekler?ki tahminim öyle derler,zaten bu "şeriat gelicek amanıncı" kesim ne kadar faşist olduklarını her kelimelerinde belli ediyorlar. eskiden daha çok sagcı kesim faşist olurmuş şimdi sola yakın militanlar,hayat ne garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 elm said: newdonis said: peki artık böyle bir olayın bu çagda olamayacagına bu yaşa gelmiş aklın ermiyor mu? Bu çağ ? Sanırım 100 yıl ya da 200 yıl öncesinden bir habersin ki şu an arkadaşın bahsettiği bir 50 yıl öncesi.O zaman insanları bence şu anki insanlara göre daha bilgililer , şu an yüzeysel postmodern kültür içi boş ve gereksiz.Bir lider için koyun gütmek adına ideal bir zamanda yaşıyoruz zaten buna bir örnekte bush değil mi hala terörle savaşıyoruz diye uyutuyo halkını. o zamanın insanları daha mı bilgililer? sen nasıl bu kadar saçma sapan konuşursun? o zaman internet,bu kadar yaygın televizyon ,gazete mi vardi? saçma sapan konuşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis said: elm said: newdonis said: peki artık böyle bir olayın bu çagda olamayacagına bu yaşa gelmiş aklın ermiyor mu? Bu çağ ? Sanırım 100 yıl ya da 200 yıl öncesinden bir habersin ki şu an arkadaşın bahsettiği bir 50 yıl öncesi.O zaman insanları bence şu anki insanlara göre daha bilgililer , şu an yüzeysel postmodern kültür içi boş ve gereksiz.Bir lider için koyun gütmek adına ideal bir zamanda yaşıyoruz zaten buna bir örnekte bush değil mi hala terörle savaşıyoruz diye uyutuyo halkını. o zamanın insanları daha mı bilgililer? sen nasıl bu kadar saçma sapan konuşursun? o zaman internet,bu kadar yaygın televizyon ,gazete mi vardi? saçma sapan konuşma. Kaç kişi interneti bilgi için kullanıyor.Tamamen taraflı sadece benim fikirlerim doğrudur demekten öteye geçemeyen yüzlerce gazete , kalitesiz yayınlarla dolu televizyon.Ben bilgi açısından gelişmislik değil kargasa görüyorum sadece.Elbette gerçekten uraşan için bu gelişmislik güzel ama çoğunluk uğraşmıyor.Ayrıca o yaygın televizyon dediğin alet o kadar yaygınlaşmadan önce insanların boş vakitlerini değerlendirmek için daha çok kitap okuduğunu da unutma. Bir örnek olarak 80lerin siyasi açıdan aktif , görüşleri olan gençliğimi yoksa günümüzün apolitik , dünyadan bir haber biramı içerim keyfime bakarım gençliği mi.Yılların ilerliyor olması toplumların aynı hızda ilerliyor olduğunu göstermez. Saçma sapan ne demek ayrıca ,sen hakaret etmeden konuşamıyor musun , herkesin fikri kendine sen mi karar vericen benim konuşmamım saçmalığına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 ozur dilerim ama gerçekten saçma sapan, hiç savunulacak bir geçeri yok fikrinin. şuanki çagımızın en bilgisiz insanları bile, televizyondaki internetteki,gazetedeki modern kültürün getirdikleri ile o zamanın kalburüstü insanlarından daha bilgililer. türkiyede bile bir eski okur yazar olmayanların sayısına bak birde şimdiki.bunun tartışılcak bir tarafı yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Şu "faşistsiniz" argümanından da sıkıldım. Zaten söylüyorum bu ülkenin şartlarına göre faşistim diye. Söylüyorum Laik düzeni koruyan, Atatürk ilkelerini benimsemiş bir insanın katı yönetimine ihtiyaç var bu ülkede. Öyle bir adam gelecek, insanları adam edecek, modern Türkiye konseptini zorla benimsetecek. Ardından durum iyileşince ortamı Sam gibilere, yani eşitliği savunacak, demokratik bir ortama bırakacak. İşte o zaman sizin "demokrasi" argümanınız işe yarar. Şuan yaramaz, yaramıyor, yaramyacak. Ayrıca biz "şeriat şimdi geliyor" demedik hiçbir zaman. Biz dedik ki yavaş yavaş sürükleniyor şeriat düzenine. Ama SİZ gelip ilk okul bebeleri gibi "hani nerde? Gelmedi şeriat LOL" gibi kendinizce dalga geçtiniz. Şimdi nedense "siz diyordunuz" diyorsunuz. Şurda onlarca kapak yediniz, yapılan işler ortada, dinci kesimin yaptığı hamleler ortada. Hala gelip saçma sapan, anlamsız argümanlarla burda vıdı vıdı ediyorsunuz. Yok "demokrasi var", yok "bişey olduğu yok, bunlar doğal şeyler", yok "eskidende vardı bunlar"... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 bu lafı tekrar tekrar quote etmek çok hoşuma gidiyo; 80 döneminden sonra gençlik apolitik olmadı, monopolitik oldu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 hakkaten onceki nesillerle karşılaştırmanız saçma olmuş,apaçık ortada biz çok daha ilerdeyiz bilgi ve kültür olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Köyde yaşayan insanlar için birşey diyemem ama 50-100 yıl önce avrupa şehirlerinde yaşayan insanların hiçde cahil olmadıklarını biliyorum.O dönemin yazarlarının yazdığı kitaplarda sıradan öğrencilerin bile 3 dil bilmesini sıradan olarak gördüklerini düşünürsek , o dönem alman seçmeniyle günümüz seçmeni arasında bir fark göremiyorum.( akp %46 oy alıyorsa zaten görende bir sorun var demektir.) Bu konu hakkında son msgım olucak iyice ana konudan koptuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 LathspeLL said: Şu "faşistsiniz" argümanından da sıkıldım. Zaten söylüyorum bu ülkenin şartlarına göre faşistim diye. Söylüyorum Laik düzeni koruyan, Atatürk ilkelerini benimsemiş bir insanın katı yönetimine ihtiyaç var bu ülkede. Öyle bir adam gelecek, insanları adam edecek, modern Türkiye konseptini zorla benimsetecek. Ardından durum iyileşince ortamı Sam gibilere, yani eşitliği savunacak, demokratik bir ortama bırakacak. İşte o zaman sizin "demokrasi" argümanınız işe yarar. Şuan yaramaz, yaramıyor, yaramyacak. Ayrıca biz "şeriat şimdi geliyor" demedik hiçbir zaman. Biz dedik ki yavaş yavaş sürükleniyor şeriat düzenine. Ama SİZ gelip ilk okul bebeleri gibi "hani nerde? Gelmedi şeriat LOL" gibi kendinizce dalga geçtiniz. Şimdi nedense "siz diyordunuz" diyorsunuz. Şurda onlarca kapak yediniz, yapılan işler ortada, dinci kesimin yaptığı hamleler ortada. Hala gelip saçma sapan, anlamsız argümanlarla burda vıdı vıdı ediyorsunuz. Yok "demokrasi var", yok "bişey olduğu yok, bunlar doğal şeyler", yok "eskidende vardı bunlar"... kimse kapak mapak yemedi,yazılan haberlerinin hiçbiri, din işlerinin devlet işlerine karışmasıyla alakası yok, olamazda. türkiye laik,demokrat,ve sosyal bir hukuk devletidir ve böyle yönetilir. türkiye sadece üst tabaka türbansız kesimle yönetilecek bir kaide yoktur. ben haal şeriat geliyor diyenlerle dalga geçiyorum,ama şeriat geliyor dedikleri için degil, o derece bilgisiz ve ordan burdan annesinden babasından, bekir coşkundan duyduklarından yola çıktıkları için.ülke yavaş yavaş şeriata falan sürüklenmiyor ,AB ile mulakatlar başladı, ulan şeriata girmek isteyen ülke AB ye mi girmek ister.biraz mantık ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Birde günümüzde internet ve televizyon var diye daha "akıllı" olduk ya oda süper. "Bilgili" olmak değil "akıllı" olmak önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Onlarca sayfayı geriye dönüp üşendiğimden bir soru sorcam newdonis? Şeriat gelceğini bende hiç sanmıyorum , ama mesale sen amerikanın büyük ortadoğu projesine , türkiyenin ılımlı islam devleti yapılmak istendiğine ve akp sayesinde bunun yapıldığına inanmıyor musun? Şeriat farklı ılımlı islam devleti farklı bu yüzden soruyorum bunu ki zaten hep şu laf geçer oldu halkımız muhafazakar değerlerine bağlı bu bağlamda ılımlı islam devleti çok normalmiş gibi sunulmaya başlandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis said: kimse kapak mapak yemedi,yazılan haberlerinin hiçbiri, din işlerinin devlet işlerine karışmasıyla alakası yok, olamazda. türkiye laik,demokrat,ve sosyal bir hukuk devletidir ve böyle yönetilir. türkiye sadece üst tabaka türbansız kesimle yönetilecek bir kaide yoktur. ben haal şeriat geliyor diyenlerle dalga geçiyorum,ama şeriat geliyor dedikleri için degil, o derece bilgisiz ve ordan burdan annesinden babasından, bekir coşkundan duyduklarından yola çıktıkları için.ülke yavaş yavaş şeriata falan sürüklenmiyor ,AB ile mulakatlar başladı, ulan şeriata girmek isteyen ülke AB ye mi girmek ister.biraz mantık ya. Ya nasıl "yapılan haberlerin hiçbiri, din işlerinin devle işlerine karışmasıyla alakası yok" diyebiliyorsun ve hala bu lafın ardından bize "bilgisiz, ordan burdan duyduklarından yola çıkan" diyebiliyorsun. Yani inanılmaz birşey bu. Yani ülkenin aydınlarının (sadece Bekir coşkun değil) hemen hemen hepsi bir tehlikenin var olduğunu söylerken sen ve senin gibilerin "o haberlerin hiçbir alakası yok" demesi ne kadar normal? Ama tabi özür dilerim, onlar bişey bilmez, bu forumda yazanlar çözmüş olayı ya. Siz süpersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 LathspeLL said: Birde günümüzde internet ve televizyon var diye daha "akıllı" olduk ya oda süper. "Bilgili" olmak değil "akıllı" olmak önemli. bunu diyebilcek kadar " akıllı" bir insanmışsın. Bilgi olmadan akıllı olmak ne işe yarar? köylerdede ,aborjinlerdede akıllı olan insan vardır fakat işe yarıyormu? akıl ve bilgi aynı orantıda gelişen kavramlardır ve birbirlerine baglıdır.bilgisiz bir insanın zekası kıvrak olabilir fakat akıllı olamaz. hangi aydın tehlikenin oldugunu söylüyormuş? hangisi söyle? emin çölaşanmı :) haberlere ben direk " şeriatla alakası yok" bunların demedim.alakasını olmadıgını önceki sayfalara açıp bakarsan tek tek açıkladım. en ufak örnegi "cumhuriyet mitingine katılan ve atatürk t-shirti giyen ogretmene ceza" başlık böyleydi.sizin "kapak" ta. haberi okuyunca,bunun atatürk t-shirtini giymekle alakası falan olmadıgını, ogretmen hukukunda, var oldugu ili ,bölgeyi, izinsiz olarak terkeden ögretmenlere ceza oldugunu ögrendim. bu beden ogretmenide mitinge gitmek için izinsiz olarak bölgesinden ayrılmış, bu yüzden de cezası verilmiş. miting için yasa mı çignenicekti? bu ve bunun gibi bir çok haber var önceki sayfalarda,yuzde 90 ı da kolpa,yuzde 10 luk haberler de zaten eskiden de olan,türkiyedeki yobaz müslümanların yaptıkları atraksiyonlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Bence türkiyede şariatın gelmesi zor. Fakat ılımlı bir islam devletine yöneliş var ve bunu projelendiren de Amerika. Soğuk savaş döneminde komünist rusyanın güneye inmesini engellemek için yeşil kuşağı oluşturdular. Yani ortadoğu ülkelerinde radikal islamı desteklediler. Bizde de imam hatipler arttırıldı komünizmle savaş için islamcılar örgütlendi (abdullah gül, fetullah gülen gibi isimler de bu örgütlerde çalışmış kişilerdir). Soğuk savaş sonrası radikalleşen ortadoğu batıya cephe alınca Amerika bunları kendi tarafına çekmek için laik rejimler yerine ılımlı islamcıları desteklemeye karar verdi. Büyük ortadoğu projesi de bu şekilde ortaya çıktı. 2004 yılındaki G8 zirvesinde ilan edilip Tayyip Erdoğan da bunun eş başkanı olarak atandı.(elbette ki bop bundan ibaret değildi doğrudan söylenmese de benim de desteklediğim kamuoyunda ki yaygın kanı ortadoğu petrollerinin ele geçirilmesi projesi) Türkiye hem batı gibi laik demokratik(sancılı da olsa) geçmişi olan hem de ortadoğu ile bağlantısı olan müslüman bir ülke. Teoriye göre türkiye liberal ekonomi ve demokrasi ile yönetilen islam devletine dönüştürülebilirse tezlerini de kanıtlamış olacaklar. Böylelikle diğer islam ülkelerine de model oluşturacaklar. Buraya kadar hiç bir komplo teorisi kurmadım. Uzun yıllar CIA ortadoğu masasının şefliğini yapan, türkiyede uzun yıllar kalan, şu anda Amerikan dış siyasetine de yön veren think-tank kuruluşu Rand Corporation'ın baş stratejisti konumunda olan Graham Fuller tarafından 90'lı yıllarda ortaya atılmış ve bugün uygulanmaya konulmuş tezlerdir. Hatta bunları yazdığı kitaplarda da anlatır. Hepsini bir yana bıraktım. Sam, ekonominin dibine darı eken baskıcı partileri tercih etmiyorum, demiş. Akp'nin muhalif medya üzerindeki baskısından haberin var mı acaba? Sırf Tayyip Edroğan'ın eski görüntülerini yayınladığı için 10 gün kapatma cezası alan Kanaltürk'ten haberin var mı? Sabah ve atv'ye kanunsuz şekilde el konulduğundan bu uygulamayı bozan bir yargı kararı olduğundan ve akp nin bu yargı kararını da takmadığından haberin var mı? Rtük'ün kanalları cezalarla tehdit etmesi, Doğan medya grubunun, Poaş'ın vergi borcunun ertelenmesi karşılığında(tehdit) hükümete muhalefet yapamaması... Peki başbakanın, cumhurbaşkanını içine sindiremeyen ülkeyi terketsin dediğinden haberin var mı? Yüksek yargı atamalarını adalet bakanlığı bürokratlarının yapacağı mülakata bağladıklarından? Akp muhaliflerinin hesaplarının didik didik edildiğinden... Ekonomi kısmına ise çok az değineceğim çünkü yazı haddinden fazla uzun oldu. Yüksek faiz ve düşük döviz kuru ile ne ülkeyi kalkındırabilirsiniz ne de halkın refahını arttırırsınız. Devamlı borç öder durursunuz. Ucuz döviz yüzünden üretim gücünüz kırılır(şu an türkiyede olduğu gibi) bütün üretici dinamikleriniz ithalatçılığa soyunur. Her taraf alış veriş merkezleriyle dolar bütün ülkede tüketim çılgınlığı yaşanır. Ekonomi tamamen dışa bağımlı hale geldiği için en kritik siyasi konularda Amerika'ya gidip danışmanız gerekir. Tavan yapan yolsuzluklara ise değinmiyorum bile. Bu konuda dünya üçüncülüğüne yükseldik fazla söze gerek yok. Son olarak, bence faşizme karşı olup akpyi savunmak kadar çelişkili bir durum olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 bekir coşkun aydınsa ben örümcek beynimle karanlıkta kalırım daha iyi :P amerikanın "ılımlı" ile ne zaman işi olmuş ki, varsa yoksa "radikal"e oynamıştır. el kaide olsun, saddam olsun hep amerikanın kendi yarattığı ve ardından da kendini vuran unsurlardır. türkiye, bölgede amerika güdümünde ve "radikal" bir devlet olursa; sağa sola komşuya saldıran, terör örgütlerini besleyen, amerikanın sevmediklerini düşman ilan eden bi ülke olursa ancak amerikanın işine yarar. ha şimdi de kocaman bir pazarız, hayvan gibi amerikan malı tüketiyoruz, üstelik kallavi bi borcumuz var IMF'ye, o bakımdan da amerikaya muhtacız, o ayrı bi tartışma. ama bu tartışma ekonomiktir, ideolojik değildir, rejimsel değildir. çünkü ülkenin ekonomik açıdan bu duruma gelmesine el birliğiyle 80 darbesi ve sonrasındaki iktidarlar sebep olmuştur. hep anti-emperyalist geçiniyo ulusalcılar, tamam emperyalizmi reddettik diyelim ama beraberinde kapitalizmi-küreselleşmeyi nasıl reddedicez, yerine ne koyucaz? iran mı? rusya mı? çin mi? gülünç olmayalım. bu bir süreçtir, bizim de minimum zararla ve maksimum kazançla atlatmamız gerekiyo bu süreci. bunun da yolu toplumda ayrımcılıktan, elitizmden geçmiyo, birlik-beraberlikten geçiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Onu bunu geçtim de, hala AB ye gireceğimizi düşünüyorsanız pes derim. AB ile müzakereler başlamış. Yemişim müzakerenizi. Körsünüz resmen. 1965 ten beri müzakeredeyiz. AB'nin oyuncağıyız. Demokratik, laik toplum olarak AB ye giriyormuşuz. Dikkat edin de AB bize girmesin. Bu arada Türkiye'ye şeriat falan gelmez. Canımız AKP'den de sıkılır, kaypak bir millet olarak başka bir akıma kapılırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 yok işte biz de şavez gibi kabadayılık yapar, aktör & model ağırlarız. gerçi onun gibi hazıra konacak petrolümüz yok ama taşı sıkar petrolünü çıkarırız gerekirse. ne de olsa BİZDEKİ POTANSİYEL KİMSEDE YOK!!!11BİR juzzam, baskıcı parti deyince ben amerikan cumhuriyetçileri'nin (ironiye bakınız ki bush & saz arkadaşları da cumhuriyetçi ve karşılarında demokratlar var) türk versiyonu olan, "ülke elden gidiyor, rejim oylanıyor" söylevleriyle korku siyaseti yapan partileri kastediyorum. ha ayrıca "ekonominin dibine darı ekme" kısmını da esgeçmişsin. fakirliğin olduğu yerde sorun bitmeyeceği için onu da görmezden gelmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Fetonun kamplarında yetişip toplumun her kesimine yayılıyor bu tipler. Tabiki internette de her yerdeler. Ekşi bunun en belirgin görüldüğü yerlerden biri oldu, burası da aynı yolda. Adamlar bir ideolojiyi beimsemiş durumda değiller, herhangi bir düşünceyi savunmuyorlar. Tek bildikleri, korudukları kendi çıkarları. Aslında kullanıldıklarının farkında bile değiller, bir çoğu neyi savunmaya çalıştığını görebilmiş değil. Bir diğer grup da bütün bunlarla alakasız, tamamen takım tutar gibi malum partiyi ve icraatlarını savunanlar. Bunlar takım tuttukları için bütün tartışma ortamlarında tek yaptıkları "biz iyiyiz, siz kakasınız" demektir. Hem böyle diyip hem de birlik beraberlikten bahsetmeleri ilginç bir tezattır aslında. Ama işin aslına bakıldığında böyle demeleri normaldir çünkü bu insanlar tartışmalarda üstte görünebilmek için her türlü şeyi kendileriyle çelişseler bile söylemekten çekinmezler. Egoları yüzünden bu tartışmalarda bulundukları için de kişisel polemik yaratmaktan öteye geçemezler. Başka başka tipler de mevcuttur tabii ama çok da uzatmaya gerek yok. Ordu olduktan sonra şeriat tehlikesi falan görmüyorum. Hatta bu kapakların sayıca artması canımı sıksa da işime gelmiyor da değil orduyu harekete geçirmek için tetikleyici güç oluşturdukları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 juzzam, biz burda akp nin yönetimini savunmuyoruz,en azından ben savunmuyorum, akp nin yönetimini ideolojik açıdan ve faşizan bir biçimde yerenlere karşı savunuyorum. yoksa yemişim akp yi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Adiemus said: Fetonun kamplarında yetişip toplumun her kesimine yayılıyor bu tipler. Tabiki internette de her yerdeler. Ekşi bunun en belirgin görüldüğü yerlerden biri oldu, burası da aynı yolda. Adamlar bir ideolojiyi beimsemiş durumda değiller, herhangi bir düşünceyi savunmuyorlar. Tek bildikleri, korudukları kendi çıkarları. Aslında kullanıldıklarının farkında bile değiller, bir çoğu neyi savunmaya çalıştığını görebilmiş değil. Bir diğer grup da bütün bunlarla alakasız, tamamen takım tutar gibi malum partiyi ve icraatlarını savunanlar. Bunlar takım tuttukları için bütün tartışma ortamlarında tek yaptıkları "biz iyiyiz, siz kakasınız" demektir. Hem böyle diyip hem de birlik beraberlikten bahsetmeleri ilginç bir tezattır aslında. Ama işin aslına bakıldığında böyle demeleri normaldir çünkü bu insanlar tartışmalarda üstte görünebilmek için her türlü şeyi kendileriyle çelişseler bile söylemekten çekinmezler. Egoları yüzünden bu tartışmalarda bulundukları için de kişisel polemik yaratmaktan öteye geçemezler. Başka başka tipler de mevcuttur tabii ama çok da uzatmaya gerek yok. Ordu olduktan sonra şeriat tehlikesi falan görmüyorum. Hatta bu kapakların sayıca artması canımı sıksa da işime gelmiyor da değil orduyu harekete geçirmek için tetikleyici güç oluşturdukları için. şaka gibi bir insansın. hem darbeyi savunucak kadar zeki oldugun için, hemde burda akp yi tutanların oldugunu düşündügün için, bizde zaten burda şeriat tehlikesi falan görmedigimizi anlatıyoruz sir ve samle. hem bizle aynı fikirde olup hemde aklınca laf sokmaya çalışman senin kendinle nasıl çeliştigini gösteriyor.bu çelişkinin adıda faşizm.ama faşizmi de yanlış yere uyguluyorsun, onarı bilmiyorumda kendi adıma konuşayıp,senin düşündügün insanlardan degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar