axedice Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Peki eseri doğru mu okuyoruz? Elin avusturyalısı bakın işte türbanlı kızlar da dar kıyafetler giyiyorlar resmen ikiyüzlülük mü demek istemiş? Yoksa kadının islam toplumunda yerini meri işte sanatsal başka bi olay mı var heykelde?
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Şu kadarını söylüyorum, adam tamamen dalgasına yapmış bunu. Ne mesaj içeriyor ne de bir halt var içinde. Eminim yani, diğer sanat eserleri gibi. Geri kafalı diin, öküz diin ama sırf yalan dolan diyorum bu resimlere bilmemnelere. Yok ressam burda şöyle sürrealist bir çalışma yapmış fln. Bırak ya, picasson tabak içine elma armut koymuş çok büyük ressam olmuş. Bırak alla sen, adam boşmuş yapmış sonra ünlü oldu işte. Yok efendim tekinin kolu yok, böyle ressam şöyle ressam. Allahın entelleri ya. ARAAA kin kustmm
matama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 soyle bakmak lazim olaya picassonun bir cok eseri, ani anlatir ve mukemmeldir ama bazilarini insalarin zorlamasi olduguna inanirim ben. Yani o yaparken olesine yapmistir ama insanlar binlerce anlam yuklemistir ornegin guernica ani anlatir, ic savasin o pisligini anlatir, nazileri anlatir hersey anlatir, insani vahsetini anlatir. Ama le reve adamin caninin sikildigi zamanda yaptigi birseydir ama onada binlerce anlam yuklerler. Yani aslinda yapanin ne yaptiginin cok onemi yoktur, toplum gelecek; onun ne anladigi onemli.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Sanat denilen sey Cezanne ve sonrasinda gelen Picasso mallari saolsun bitti zaten yahu. Deschamp'a da kufur etmeden gecmemek lazim zira asil root of evil o. Ciddi olarak su adamlardan sonra 3 yuzune bakilir ressam geldi be, Ernst, Kandinsky, Dali. Ve evet tutucuyum ve cok mutluyum, resim dedigin Caravaggio'nunki gibi olur, oyle ucgenlerden olusmus insanlarla olmaz emege saygi tsk
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Tabakta elma armuta benziyor mu? Ya da içeriği hakkında herhangi bir bilgin var mı?
axedice Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 İspanyada Reina Sofiaya gittiğimizde bi grup ilkokul öğrencisi kocaman gözlerle Guernicaya bakarken hocaları da içsavaşı anlatıyordu. Bizim ilkokul gezilerimiz kırlara bayırlara olurdu genelde. O yüzden sezan değil sezen biliyoruz. Gerçi bana sorarsan sezen aksu sezandan büyük bi isimdir. Ama işte otorite değilim.
matama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 penthe acikcasi guernicayi iyi dusunmedigine inaniyorum, bircok diger eseri hakkinda sana katiliyorum, ama guernica bir basyapit, banada cogu zaman ucgenler gibi geliyor digerleri. Bilmiyorum belki guernicanin hikayesi beni bu kadar etkiledigi icin soyluyorum.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Bi ona bak bi buna bak eykey Veya buna Hatta o bos sanat dedikleri Rococo'da bile en azindan estetik var bak Rubens ftw tabi Ama ama, ekspresyonizmden, hatta acik acik Van Gogh ve Munch'tan sonra bitiyo abi, kicina basina anlam sokusturucaklar diye falafos ettiler su resimdeki kadinin yuzu gibi oldu sanat.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 matama said: penthe acikcasi guernicayi iyi dusunmedigine inaniyorum, bircok diger eseri hakkinda sana katiliyorum, ama guernica bir basyapit, banada cogu zaman ucgenler gibi geliyor digerleri. Bilmiyorum belki guernicanin hikayesi beni bu kadar etkiledigi icin soyluyorum.Egitim sahibi olsam bi yerlerini gorurum bisey ederim falan, kesin anlam cikar ondna eminim yani : ) Ama bence sanat guzelliktir ve emektir yahu : ) Ve genel gecerdir her bakanin az-cok birsey alabilmesi lazimdir ondan, en olmadi bi OHA lazimdir ne bileyim. Ben St. Pietro bazilikasina girdim saga bi dondum, dizlerimin onune cokuyodum Pietayi gordugumde : )
matama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 sen Michelangelo kusagindansin, aslinda daha cok o guney kusagindansin, kuzeyin eksprizyonizm farkli bir tat. Neyse ben yatiyorum iyi geceler.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Büyük bir expressionnism hayranıyımdır ancak arada dadaism'i, surrealism'i, minimalism'i, daha nice nice akımları haybeye ateşe atıyorsunuz bence. Programımın adı bile Automatisme psychique pur be ilkejim, yanlış adama diyorsun Munch'la bitti sanat diye.
matama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 ya bu arada son mesajimda cok gaylik hissettim karizmayi cizmemek lazim paticikte :)
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Bir kere sen belli bir sanatsal akımı tüm sanata malediyorsun. Grotesque'ciler de var öyleyse, adamlar tamamen çirkinliğe adamışlar sanatı. Senin beğendiğin akım genellikle Renaissance akımı ki adamlar zaten retourne à l'antiquité ve ağır din kafalarındalar yani hristiyanlıkla Antik Yunan hasretini birleştirerek mükemmel insan, mükemmel dünya, hatta genel anlamda mükemmeliyet arayışındalar, zaten o da humanisme'le sonuçlanıyor, önce insan hede hödö kafası geliyor peşisıra.
matama Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 antimodes dadaizm benim asla anlayamiyacagim bir akim, yani sanat birseyler anlatmali, ne bulursan karistir koy olmamali, baktigimda birsey anlamadigim cikartamadigim her hangi bir sanat eseri(ozellikle siir) bana yakin gelmiyor, gerci surrealizmden bir bakima uzak durmak lazim bence oda yetenegi kurutuyor.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Valla abi ben okuzum zaten bence fotograf da sanat degil (birkac adam haric, mesela hani su yuzlerce poz cekip birlestiren bi kenk var ya, rispekt ona) Cunku, sanat = emek + estetik benim kafamda dedigim gibi : ) Guneyli olcam tabi abi, kiz estetigi - sanat estetigi trade-off u var, kuzeyde kizlar guzel olunca sanat estetigini kaybetmis :D
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Dadaizmin ortaya çıktığı dönem Les années folles dediğimiz, 1. Dünya Savaşı'yla 2. Dünya Savaşı arasındaki seneler. Bu döneme bakacak olursan 1. Dünya Savaşı'nın travmasından çıkmış bir avrupa var, savaş yüzünden kim bilir kaç kişi ölmüş, insanlar da tamamen "anlam" fikrinden soğumuş haldeler. Koyver gitsin havasında sabah akşam süren partiler, umursamazlık, her türlü kurumsallaşmaya karşıtlık mevcut. Bu dönemi nasıl bir sanat en iyi yansıtabilir? Dadaizmden başka bir şey beklenebilir mi bu dönemde? Sanatta anarşi, kurumsallaşmış sanata yıkım getirmek, yükselmekte olan komünizmin etkileri, sonuçta akademik sanata karşı duyulan düşmanlık, zaten modern sanat yeni yeni hayat bulmaya başlamış ve klasik anlamda sanata büyük bir tepki olarak doğmakta. Zaten dadaizm dediğimiz akımın tüm anlamı anlamsızlığında yatıyor diyebiliriz. Tüm anlamı yıkmak - ki yeni anlamlara yer açılabilsin. Eski anlam ölüme, yıkıma, savaşa sebep oldu. Eski anlam sayısız insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Eski anlam bizi nereye getirdi şeklinde yürüyen bir mantığın sonucu yıkım için sanatsal anlamda da savaşmak.
Red Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 kendimi çok cahil hissettim.hiç mi sanata merakı olmaz bi insanın yahu
kermit Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 aga bakma sen yukarda yazanlarda bişi anlamıyo biz anlamıyoz diye sallıyolar öyle sanattan anlıyolar sanıyosunuz sizde. yermiyiz biz...
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Antimodes52 said: Bahsettiğin enstalasyon Bienal'in Antrepo no.3 ayağındaydı hatırladığım kadarıyla, Antrepo no.3'te de genelde postmodern çalışmalar vardı, modern sanat daha çok Santralistanbul ayağında vardı. haha bak antimodes de onu modern sanat eseri sanmış sanatçı imzasını eserin ortasına atmış... :p
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Bunu yapan heykeltras hic turk lokumu gormemis belliki. :)
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Bu gençlik nereye gidiyor anlamadım ki. Kur'an okuyun, STV izleyin, ibadet edin. Ne sanatı :(
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 heh maalesef penth'e katılmak durumundayım ben de, 20. yüzyıldaki akımların çoğundan feyz alabilmiş değilim ne kadar şans verdiysem de kendilerine. bir bakıma "abi biz olayı bitirdik artık saçmalayalım farklı olabilmek için" hissi alıyorum ben doğrusu. tek tük istisnalar hariç düşüncem budur. ayrıca başlık konusuyla ilgili yorumum da şu: "türban takarsanız genç yaşta pörsürsünüz" mesajı verilmiş ehe, çok yanlış işler bunlar. (:P)
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Açıkçası bu Türk Lokumu değil, Müslüman Lokumu olur. Türk Kadını bu değil çünkü. Yanlış bilgilendirme var en başta...
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 hey allaam, bir sanat dersi alip onun slidelarindan resimler koyup forumda sanat bitti diyen bir hanzosun ilke. millet de seni kulturlu falan zannediyor. gunumuz sanati seni ve senin gibi "salon tipi yavsak sanatseverleri" asar. mesaj sahibi olmak zorunda degildir sanat, emek + bilmemne hic degil artik. The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living Damien Hirst adli bir elemanin yaptigi calismalardan sadece biri, ne var yahu adam koyunu kuzuyu kopek baligini alip akvaryuma koyuyor denebilir tabii neden olmasin. ronesans donemi sanatin en bos oldugu donemdir ayrica, sadece bir kac sanatcinin teknigi inanilmaz derecede gelisim gosterip sonrakilere yol acmistir. sizse gelismemis estetik anlayisinizi herseyin ustunde tutarak ele aliyorsunuz, kompozisyonu hice sayarak. tabii ki farkli tekniklere acik olmamanizi da eklemek lazim. o slidelari da sil ilke her sanat topicinde ayni postlari atma artik pls.
Öne çıkan mesajlar