Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye K. Irak'ı vurdu

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Daha önce açılmamış gördüğüm kadarıyla da, şaşırdım.

Genelkurmay'dan son dakika açıklaması Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınında, Irak sınırları içinde 50-60 kişilik bir terörist grup tespit edildiğini, “ateş destek vasıtalarıyla yapılan uygulama sonucunda teröristlerin önemli ölçüde zayiat verdiğinin” tespit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

“1 Aralık 2007 günü istihbari çalışmalar kapsamında, Hakkari ili Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde, 50-60 kişilik bir PKK'lı terörist grup tespit edilmiştir.

Söz konusu teröristler üzerine, bölgeye yakın durumda bulunan ateş destek vasıtaları ile yoğun bir uygulama yapılmıştır. Uygulama sonucunda terörist grubun önemli ölçüde zayiat verdiği, teknik vasıtalarla tespit edilmiştir.

Bölgeye ihtiyaç duyulduğunda diğer unsurlarla da müdahale edilecektir.”

"BİLGİMİZ YOK"

Irak'taki ABD ordusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi bir operasyonu konusunda kendilerinde bir bilgi olmadığını açıkladı.

Sözcü Binbaşı Winfield Danielson Reuters'a yaptığı açıklamada, “Sınır ötesinde Türk operasyonu konusunda bizde bilgi yok” dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten yapıyorduk ki benzer operasyonlar; ama ABD ile varılan anlaşmada bu da var. Irak'ta vurduğumuz her teröristi açıklayacağız ki toplumda ABD'ye karşı oluşan olumsuz düşüncülerin önüne bir nebze olsun geçilebilsin. Gerçek zamanlı istihbarat vermek için öne sürdükleri şartlardandı. Bugün yarın kamplara da akına başlarız. Nasılsa fişi çekildi çoktan PKK'nın, Almanya bile 2 tane paketlemiş ki Almanya dediğiniz ülke PKK'nın en büyük destekçisidir.

Dağda kimse kalmayınca işin siyasi boyutuna sıra gelecek, orda da bir dönem başımız ağrır ama ben bu ülkenin insanına güveniyorum ordan pek bi ekmek çıkmaz düşmanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs Rum Kesimi'ni Kıbrıs'ın meşru hükümeti olarak Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla tanıyın diyeceklerdir demek istemişsin herhalde. Onu zaten diyorlar merak etme. Tanımadan AB ile müzakereler devam etmeyecek.

ek: Adamlar dönem başkanı olduğunda bizim heyetler müzakereye nasıl gidecek cumhubaşkanımız nasıl katılacak toplantılara onu merak ediyorum ben asıl:D
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm uluslararası hukuka, karşılıklı anlaşmalara aykırı olarak rum tarafını ab ye alan ab idi gene. bizim sorunumuz değil açıkcası bu durum. her konu hallolur da bir tek kıbrıstaki resmi hükümet kimdir sorununa kalırsa ab üyeliğimiz önündeki son engel, 2'ye ayrılmış belçikadaki başkentlerinde oturup bu duruma bir çözüm bulur artık ab'li dostlarımız.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Kıbrıs Rum Kesimi'ni Kıbrıs'ın meşru hükümeti olarak Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla tanıyın diyeceklerdir demek istemişsin herhalde. Onu zaten diyorlar merak etme. Tanımadan AB ile müzakereler devam etmeyecek.

evet valla bunu demeye çalışıyordum teşekkürler ben tam ifade edemedim
huun said:
Tüm uluslararası hukuka, karşılıklı anlaşmalara aykırı olarak rum tarafını ab ye alan ab idi gene. bizim sorunumuz değil açıkcası bu durum. her konu hallolur da bir tek kıbrıstaki resmi hükümet kimdir sorununa kalırsa ab üyeliğimiz önündeki son engel, 2'ye ayrılmış belçikadaki başkentlerinde oturup bu duruma bir çözüm bulur artık ab'li dostlarımız.

yav her konu hallolur son engel kalır diyorsun ama ilk engel olarak onu koyuyorlar yani herşey bitti bi o kaldı son engeli aşalım girelim olayı olsa tamam ama bu daha ilk engel bunu kabul etsek bile ucu belli değil bence
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada 2 aydir girecez girecez diyoruz da. yani su saatten sonra girsekde anca bos daglari dovecez toplarla. herifler coktan kacismislar, iran topraklarina gruplar halinde yada civar koylere felan sivil olarak yerlesmisler. boyle yabanci basinin felan roportajlarini felan gordugumde 3-5 kisi kampda duruyodu.

operasyon dedigin sicagi sicagina tek gecede girip bicersin cikarsin (20 yildir komsu bolge istihbarat yaptigimiz varsayiyorum o yuzden). hukumet bisiy yapamadi ama cok da suclamiyorum acikcasi. bolgede amerikanin olmasi isleri degistirdi. adamlar dunyayi yonetiyo, boyle arada burokrasiden anlamayan cahilleri (bkz saddam) de kaba kuvvet ile herkesin bakislari arasinda yiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Innuendo said:
bu arada 2 aydir girecez girecez diyoruz da. yani su saatten sonra girsekde anca bos daglari dovecez toplarla. herifler coktan kacismislar, iran topraklarina gruplar halinde yada civar koylere felan sivil olarak yerlesmisler. boyle yabanci basinin felan roportajlarini felan gordugumde 3-5 kisi kampda duruyodu.

operasyon dedigin sicagi sicagina tek gecede girip bicersin cikarsin (20 yildir komsu bolge istihbarat yaptigimiz varsayiyorum o yuzden). hukumet bisiy yapamadi ama cok da suclamiyorum acikcasi. bolgede amerikanin olmasi isleri degistirdi. adamlar dunyayi yonetiyo, boyle arada burokrasiden anlamayan cahilleri (bkz saddam) de kaba kuvvet ile herkesin bakislari arasinda yiyor.

kimin giricez demesine bakıyoruz ben anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl onu koyuyorlar? ab'ye üye olmak için gereken kanuni gereklikler belli. ilgili başlıklar açılıyor ve kapanıyor. kıbrısla ilgili kanuni bir zaruriyetimiz yok, sadece siyasi olarak önümüze geliyor.

ve dediğim gibi, 2'ye ayrılmak isteyen ve kaç aydır hükümet kuramayan belçikadaki ab başkentinde bu duruma açıklık getirmesi gerekenler onlar. ben tayyip'in yerinde olsan bugün uçardım bürüksel'e, "ne ayaksınız siz, neler oluyor burda" ana temalı bir basın toplantısı düzenlerdim bi' de.

ha buraya kadar olan yazım ab'ye kati katılmak istediğimiz kabulünden yola çıkarak yazıldı. gerçekleri konuşacak olursak; ne ab'si? ab 10 sene sonra ne olacağını bilemiyor zaten. dökülüyor avrupa birliği, yalan olduğu apaçık ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...