Chemical Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Medic kostümünü yaparken evin yakınındaki bi terzi ile tanıştım. Sıfırdan dikebilen terzi bulmak zordur. İyi adam, güzel de yapıyor işini gayet. Şimdi bu adam 2002 de bir dükkanı kapatıcak. Vergi dairesine gidiyor, 4milyar borcunuz var ödeyin kapatın diyorlar. Adam ödüyor, borcunuz kalmadı kapatabilirsiniz diyorlar ve adam dükkanını kapatabiliyor. Dün adamın bankasından 6 milyar para çekmiş vergi dairesi. Eski dükkandan kalma 2000 yılından beri duran bi vergi faize binmiş, anca akıllarına gelmiş. Adama hiç bir uyarı da gelmiyor. Şimdi napsın bu adam, 2 kuruş para kazanıyor, onu da aldı işte devlet babası. Katil böyle olunur. Adam dava açıcak ama ağzına lafı tıkıp parasını alıcaklar biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 devletle eğlenceye girilmez takip etseydi eksik yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 vergi dairelerindeki insanların en büyük uğraşları solitaire de rekor kırmak olduğu için gayet normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 devlet vatandaşla iyi eğleniyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Chemical said: Vergi dairesine gidiyor, 4milyar borcunuz var ödeyin kapatın diyorlar. Adam ödüyor, borcunuz kalmadı kapatabilirsiniz diyorlar ve adam dükkanını kapatabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 2002 yılında vergi borcu yoktur yazısını tutuyorsa bi sorun yaşamaz geri alır uzun davalar sonucu parasını geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ugrasir baya bizim develet user friendly degil :P misal benim dedem oldu ev kaldi miras ev %50 %50 paylasilmisti anneannemle dedem arasinda ve tek ev oldugundan vergi odemiyorlardi dedemin 2 kizi var anneannemle beraber hisse 3 e bolunuyor annem kendi payinin vergisini oduyor vs vs ama tesadufen vergi dairesinde abska bir is yaparken 3 milyar vergi borcu cikiyor anneannenin (anneanne 80 yasinda) megerse ev mirascilara kalinca kalip bolununce annenenin dedemden aldigi hissesi 2. ev olarak islem gordugunden 2 evi var sayiliyor ve ikisinede vergi odemesi gerekiyormus ne bir yazi geldi nede bir uyari biz tesadufen faizle kabaran borcu kesfetmesek birikip dag olucak anca o zaman haczedicek uyaniklar 80 yasinda kocasini kaybetmis bir evkadininin bu gibi isleri otomatik oalrak bilmesini bekliyen bir zihniyet iste o yuzden duzenli periyodlarla gidip vergi kontrolu yapmakda yarar var hic acimaz gecirir unakitan amcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 aynı vergi borcu için 5 kere defterdarlığa gittiğimi bilirim. ben gidiyorum "işte ya, ödemişim" diyorum, onlar 3 ay sonra bi tebligat yolluyorlar "gel borcunu öde" diye. en sonuncusunda ana avrat sövdüm, bağırdım çağırdım şimdilik bişe yok ama her an gelebilir diye çok korkuyorum ^^ Viktor said: 3 milyar vergi borcu cikiyor anneannenin o miras vergisidir. bu sene yeni düzenleme geldi. 10 sene sonra bile gidip bana ev, arsa kalmıştı diyip cezasız ödeyebiliyorsun artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 vergisini odediginde dukkani kapamak icin 2 adet belge almis olmasi laizm birincisi odedigine dair makbuz ikincisi dukai kapamaya giderken aldigi borcu yoktur kagidi duruyosa bunnar gider alir parasii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 yok miras intikal degil o odendi belgeler var odendigine dair bu direk konut vergisi olarak birikmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 2002den belgeyi kim saklar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Aklı olan herkes :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 benim bildigim resmi saklanma suresi bile 3 sene cok akilla alakasi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 var neden var Turkiye Cumhuriyetinde yasiyorsun iste yukarda iki ornek yanlismi? evet yanlis ancak biri cikip bu olayi duzeltene kadar debletin turlu turlu sacma uygulamasindan ve bazi memurlarin okuzluklerinin etkielrinden korunmak icin saklamak en mantiklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 en az 5 olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 fatura vs de 3 diye biliyorum 5 de olsa gec kalmis adam yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 10 olmasın Daha doğrusu sen saklamakla sorumlusun devlet çıkar isterse veremezsen senin başın ağrır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 dükkan açmak bi dert kapamak 2 dert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 absolut 10 degil daha once buna benzer birsey geldi basimiza 3 veya 5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 kapamak acmaktan cok daha buyuk dert sen sirketi kapadim desen bile 1 sene boyunca acikmis gibi borc falan varsa bekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 walla babam 30 senedir faturalari sakliyo ha bira zyer sakliyo ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 kestiğin faturayı 10 yıl, vergi usul kanunu gereği saklaman gereken diğer evrakları 5 yıl saklamak zorundasınız. ama bunların vergi öndendi makbuzuyla ilgisi yok. zaruri değil saklamak ama vergide zaman aşımı 5 senedir. yani vergiyle ilgili makbuzlarınızı 5 sene saklamanızda fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar