Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terzinin derdi beni gerdi

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Medic kostümünü yaparken evin yakınındaki bi terzi ile tanıştım. Sıfırdan dikebilen terzi bulmak zordur. İyi adam, güzel de yapıyor işini gayet.
Şimdi bu adam 2002 de bir dükkanı kapatıcak. Vergi dairesine gidiyor, 4milyar borcunuz var ödeyin kapatın diyorlar. Adam ödüyor, borcunuz kalmadı kapatabilirsiniz diyorlar ve adam dükkanını kapatabiliyor.
Dün adamın bankasından 6 milyar para çekmiş vergi dairesi. Eski dükkandan kalma 2000 yılından beri duran bi vergi faize binmiş, anca akıllarına gelmiş. Adama hiç bir uyarı da gelmiyor.

Şimdi napsın bu adam, 2 kuruş para kazanıyor, onu da aldı işte devlet babası. Katil böyle olunur.
Adam dava açıcak ama ağzına lafı tıkıp parasını alıcaklar biliyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ugrasir baya

bizim develet user friendly degil :P

misal benim dedem oldu ev kaldi miras ev %50 %50 paylasilmisti anneannemle dedem arasinda ve tek ev oldugundan vergi odemiyorlardi
dedemin 2 kizi var anneannemle beraber hisse 3 e bolunuyor annem kendi payinin vergisini oduyor vs vs ama tesadufen vergi dairesinde abska bir is yaparken 3 milyar vergi borcu cikiyor anneannenin (anneanne 80 yasinda)
megerse ev mirascilara kalinca kalip bolununce annenenin dedemden aldigi hissesi 2. ev olarak islem gordugunden 2 evi var sayiliyor ve ikisinede vergi odemesi gerekiyormus

ne bir yazi geldi nede bir uyari
biz tesadufen faizle kabaran borcu kesfetmesek birikip dag olucak anca o zaman haczedicek uyaniklar

80 yasinda kocasini kaybetmis bir evkadininin bu gibi isleri otomatik oalrak bilmesini bekliyen bir zihniyet iste

o yuzden duzenli periyodlarla gidip vergi kontrolu yapmakda yarar var
hic acimaz gecirir unakitan amcam
Sosyal ağlarda paylaş

aynı vergi borcu için 5 kere defterdarlığa gittiğimi bilirim. ben gidiyorum "işte ya, ödemişim" diyorum, onlar 3 ay sonra bi tebligat yolluyorlar "gel borcunu öde" diye. en sonuncusunda ana avrat sövdüm, bağırdım çağırdım şimdilik bişe yok ama her an gelebilir diye çok korkuyorum ^^

Viktor said:
3 milyar vergi borcu cikiyor anneannenin

o miras vergisidir. bu sene yeni düzenleme geldi. 10 sene sonra bile gidip bana ev, arsa kalmıştı diyip cezasız ödeyebiliyorsun artık.
Sosyal ağlarda paylaş

kestiğin faturayı 10 yıl, vergi usul kanunu gereği saklaman gereken diğer evrakları 5 yıl saklamak zorundasınız. ama bunların vergi öndendi makbuzuyla ilgisi yok. zaruri değil saklamak ama vergide zaman aşımı 5 senedir. yani vergiyle ilgili makbuzlarınızı 5 sene saklamanızda fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...