Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss Tavsiyeleri

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

pardon ardeth. şu ginaly yerine ben özür diliyim.

bu arada şu son dönemlerde bol bol deneme çözülmeli. şunu farkettim ki puanlarım yükseliyor. öss de çıkmış sorulardan düzenlenen denemeler var. über oluyo onu çözünce. üstüne bir de puanı hesaplayınca insan mutlu olabiliyor baya bayaa.
Sosyal ağlarda paylaş

urmesque said:
ahahaha o da iyiymiş.
ben bi ara uzunluk soruluyorsa verilen değerleri çarpıp 2ye bölüyodum olmadı bidaha bölüyodum %80 tutuyodu

alan sorularının 65%i çıkar böyle.
uzunluk tutmaz pek.sanmıyorum.
ha sallama taktiği isteyen varsa biraz tecrübelerimi paylaşabilirim özellikle geometride :)
geometrim zaten pek iyi ddeğil,her sınavda 3-4 soru sallıyorum en fazla 1i yanlış oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

urmesque said:
@Fistan;

1.si her şeye muhalefet olmak zorunda değilsindir heralde?
2.si öss de yaptım demedim ki benim geometride yanlışım olmaz.
3.sü geometri sorusuyla üni. kazanılıyorsa bana da öğretiver.

1.muhalefet olmadım.dahianece bi bulus yazmıssın merak ettim basarı durumunu
2.öss tavsiyelerinde görünce öss de yaptın anladım.geometride yanlıs yapmaman senin adına sevindirici.
3.bilmiyorum kazanılıp kazanılmadıgını.denemek lazım.geometriyi full yapıp digerlerini bos bırak gelen puanla tercih yap bakalım belki olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Şekilleri çok büyük ihtimalle ölçekli çizmiyorlar ama ben cetvelle doğruya yakın (12 ise cevap cetvelle ölçüp oran moran kullanarak 12.2 falan çıkarılabilen misal) cevaplar çıktığına şahit oldum onlardan biri de yanlış yaptığım bir geometri sorusuydu sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Zekanıza güveniyorsanız boşuna çok çalışmayın düzenli çalışın. hergün 1 saat ile başlayın ikinci dönem hergün 2 saat son ay hergün 3 saat çalışın gayet rahat kazanırsınız. Ben bunların hiçbirini yapmadım mesela patlayacağım muhtemelen :D

Ama çalışabilen insanlarsanız da abartmanıza, hayattan kısmanıza çok gerek yok hani. O kadar çalışsam 280 yapardım. O kadar çalışmadım işte 50-60 bişey yaparım heralde..
Sosyal ağlarda paylaş

Her gün Farklı konulara hızlı geçiş yapıyorsun, anlamadığını sanıp ara sınavlarda puanını görüyorsun kendine bu gerçek puanim diil deyip üstüne 30 koyuyorsun.

Lise bitmiş yaşın 18 e varmış ehliyet karı kız derken öss tarihi yaklaşıyor son 5 ay kala durumu anlıyorsun , anlıyorsun ama son 3 ay kala idrak ediyorsun, son bir ay da çalışsaydım demeye başlıyorsun. E artık kendinden emin durumlar alıyor her hafta yapılan seviye sınavları sonuçları seni motive ediyor(YALAN). Sınav giriş kağıtlarına gözün gibi bakıyorsun.

8 aylık çalışma süreci içinde sadece bir kere Tanrıya sınavdan önce başarı diliyorsun. Uyku tutmaz "uyumam lazım" deyip kendini uyutuyorsun.

Sabah olduğunda Annenin okunmuş pirincini yiyorsun okunmuş kalemlerini alıyorsun bi an evvel bitsede gitsek modlarına giriyorsun.

Ve bitiyor...

nileppezdel said:
İstediğim yeri kazanamayacağım ama herşeyin sonu değil, en azından benim için. Gayet de rahat olacağım bittiğinde çünkü üstümden ağır bir tır kalkmış olacak, özgür olacağım :D

öle olmuyor şahsen sonuçları beklemek öss ye hazırlanmaktan daha beter. Yaz başlıyor boşluk oluyor ne yapacağını nereyi kazanacağını bilemiyorsun*, ah diosn kendi kendine şu soruyuda kaçırdım falan. Zaten hemen sınav sonrası akarabalar arar nasıl geçti der o ayrı bi eziyet, ilk girdiğimde ilk gün cok iyi geçtiğini sanmıştım sınavım gün geçtikçe sınavımın kötü olduğunu kavrıyordum. bide en gıcık durum sonuçlara internetten bakmaya kasıp serverın milyonlarca kişiyi kalıramayıp, sayfayaı yenileye asılıyosun.

*Sonuçlara yakın zaten malup gibi davranıp o hangi dershaneye bu hangi dershaneye gitmiş diye bakıyorsun arkadaslarının olugu dershaneye kayıt yaptırmak için babanı ikna ediyorsun.

Sonuçlar gelir telefonlar susmaz sayfa sayfa özel üniversitelerin puanlarına bakıyorsun a bi kapak atsam düşüncesiyle en saçma okulu/bölümü seçiyorsun. Alienden uzaklaşıp "öğrenci hayatı" na kaçmaya çalışıyorsun. Aileni bi ton özlüyorsun üniversitenden memnun kalmıyorsun kendini yatay dikey geçişlerle kandırıyorsun. Babana burs kazanırım falan diye özele ikna ediyorsun.(sonra 1.80 ortalam için kıcını yırtıyorsun).

Bi ton garip insanlarla tanışıyorsun. Farklı tipler, bakış açısı olan insanları tanıyorsun, babanın sana söylediği siyasi tehlikenin farkında oluyorsun ve bazılarından uzak duruyorsun.
eski dostlarını msn/telefon dan görüşüyorsun. Ne zaman memlekete gitsem Aileme 1 saat arkadaslarına 10 saaat ayırıyorsun.

Ev yemeklerini özlüyorsun, bulaşık, çamaşır, temizlik gibi bu güne kadar yapmadığın işleri yapmak zorunda kalıyorsun.
Gece dışarı cıkıp içkiye bi ton para verip evde 3 gün aç kalıyorsun.

daha yazardım ama saçmaladığımın farkındayım...

ÖSS ye girecek olan herkese BAŞARILAR DİLİYORUM, Hiç stres yapmayın demicem, yapın koyverin gitsin, herşey kendiliğinden rayına oturuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende dikkat sorunu vardı sınav esnasında, çaprazımdaki cocuğun çorapla sandaleti vardı onunla parmak uclarıyla 30 derece acıyla sağa sola oynatıp gıcırtı yapıyordu en az 10 dakkamı yemiştir o velet.

Şimdi ben bir tavsiye vermek istiyorum ama bu kimine yararlı olur kimine zararlı.

önce sorualrı okur, Salak saçması kolay sorularla başlardım Çünkü (5-3)+2 sorusunda başarısız olan öğrencilerin yüzdesi yüksekti. bunu göze alarak kolay soruları yaparak başlayın.

Faydası, Sınav stresin ortadan kalkıyor çözemeğeceğin soru yokmuş gibi oluyor bi anda

ZArarı, Bazen o kadar aptal soru oluyorki insanın inanası gelmeyip sourya daha cok odaklanıp biraz daha vakit kaybediyor.

*Bonus Sınavda kopya çekmeye çalışmayın, Bunu denerken başarız oluyorsunuz üstüne vaktinizi kaybediyorsunuz...

Bu arada Öss sonucum toplam 8 ay boyunca total 2 seviye tespit sınavı + total 8 ayda 1 hafta ders çalışma ile say-2 278.*** (53 okul puani dahil)

Önemli olan ineklemek değildir dersi iyi dinlemektir. Hem derrsi iyi dinleyip EVDE TEKRARINI yaparsanız kazanırsınız.

Sınavdan bir gün önce ders yapmayın diyenler sizin düşmanınızdır. Son güne kadar bile ders yapın. Uykunuz gelene kadar devam edin. Son gün bi konuya bakmamla 2 soru elde ettim^^.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
ÖSS'ye çalışmak için gerçekten bi hedefiniz olsun. 'Ulan bi üniversiteye giriyim gerisi kolay hayatım kurtulur' şeklinde bir hedef diil. Daha çok hayatta nereye gelmek istediğiniz, gelecekte nasıl bir yaşam tercih edeceğinize dair bu doğrultuda hedefler...
Eğer böle bir hedefiniz yoksa biran önce edinin! Bu birazda hayata bakışınızla alakalı bir durum. Ama gerçek bir hedefiniz yoksa o ÖSS'ye çalışmak adına gelen gazlar benzine su katıldığından uzun süreli gitmiyor...
Kendimden örnek veriyim kendimce hedeflerim var ciddi bir çalışma gerektiriyo bu hedefler, neticede çalışıyorum.

EA öğrencisiyim.
Geçen sene lise üçüncü sınıfda da gittim dershaneye. Dersleri dinledim oturup test çözmedim o kadar. 220 civarı bi puan yapıyodum ki Türkçe-Edebiyat-Sosyal yani mat-1 ve mat-2 hariç 25-26 netlerde dolanıyodu her bir bölüm mat-1 15-16 netlere çıkıyodu ama mat-2 o kadar yoktu tam hatırlamıyorum mat-2 yi.
Bu durumda direk sırayla çözüyodum çünkü mat-2 son testim oluyodu ve direk onu yaparsam atıyorum 30 soruda 15 soru anca çözdüm direk moral bozuyo. Bırakıp çıkıyodum dershanede sınavı. Kısacası diyeceğim o ki eğer böle bi durumdaysanız hiç strateji izlemeyin şuan için çünkü amacınız soruları hızlı çözmekten çok netleri yükseltmek olcak + en sona yapamadığınız dersleri bırakın
Sosyal ağlarda paylaş

Bilişsel öğrenmeler yapın. Yani daha basit bir tabirle; konu çalışın, konunun özünü anlayın. Günde 1000 soru da çözseniz bu size konunun özünü kavramak kadar yardım etmez. Hani "hocam bu nereden geliyor" diye bir soru vardır ya, o soruyu tüm kaynaklara, internete sorun. Sayısal derslerde konular arası ilişkileri görün, köklü sayı çalışırken birden limitle ilgili bir şeyler görebilirsiniz mesela. (Alt alta sonsuz kökün toplamı) Kısacası anlayın işte Matematikten, bunlar nedir nedendir sorularını cevaplayın, sadece soru çözerseniz ufkunuz kısıtlı gelişir. Sorarlar ÖSS 1'de zekice bir problem sorusu kalırsınız öyle. (Özellikle problemler konusunda çalıştırın kafanızı.)

Edebiyat çalışan öğrenciler İslamiyet öncesi Türk Edebiyatı'ndan başlayarak, kronolojik bir şekilde çalışsınlar. 1 Haftada tüm Türk ve Batı Edebiyat konularını hallettikten (ki hallediliyor) sonra sorulara yüklensiler. Her 2 ayda bir konulara bir göz gezdirsinler. Ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iyi çünkü öss'nin ne soracağı belli olmuyor. Özellikle müfredattaki konuların inciğini cinciğini öğrenin. (Bu seneki ile Pişekar sorusu örnektir buna)

Coğrafya'da sıkıntı yaşamak istiyorsanız biraz atlas karıştırın. Isparta, Osmaniye nerede bilin, çıkıyor. Coğrafya'da soru çözmek önemlidir, soru çözün. Ama her şeyde olduğu gibi önce konuyu iyi bilin.

Psikolojiye çalışan öğrenciler okul Psikoloji kitabını okuyup 30-40 sayfalık bir özet çıkarsın, ona çalışsın yeterlidir.
Felsefeye çalışmasanız da olur. Yapamıyorsanız gidip Felsefeden anlamaya çalışın, soru kasmayın.

Ben sınava hazırlanırken dersaneye gitmedim, okulda da pek ders dinlemedim. Çok düzensiz bir çalışma sistemim vardı. Ama bu yukarıda yazdığım gibi çalıştım. Yani çalışmadan kazandım geyiği yapmak istemiyorum ama çok alakasız çalıştım diyebilirim. ÖSS'ye iki hafta kala Fethiye'ye tatil yapmaya gittim, soru çözemedim. Sevgilim vardı. Sınava İntegral bilmeyerek girdim. Olmaması gereken, daha doğrusu olmamasını söyledikleri çoğu şey vardı. ÖSS'de EA2 334.600 puan, EA1 348.800 puan geldi. Planladıklarımı uygulamaya geçirebilseydim bu puanlardan çok daha yüksek alacabileceğimi düşünüyorum. Siz uygulamaya geçirin birinci olun beşinci olun.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bir sorum olacaktı. bu sene össye girecek birisi olarak günde kaç soru çözmek hoş olabilir şu sıralar? 50-60 yetermi 100-120 vurmak lazımmı yoksa? bir de deneme sınavında 102 net yaptım(22 türkçe, 0 sos, 22 mat1, 18 fen1, 22 mat2, 18 fen2 gibi bişeyler). eve geldikten sonra yapamadığım soruları çözdüm net baya yükseldi çok aptalca hatalar yapmışım hep. türkçeyi bitirdim geometride 1 tane yapamadığım soruyu çözdüm süre bitti sosyale bakamadım bile yani. hız olarak normal mi şimdilik yoksa biraz hız üzerinde çalışmak lazım mı yoksa akışına bıraksam ikinci döneme doğru zaten hızlanırmıyım?

teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

denemen iyiymiş başlangıç için. ben günde en az 100le başlamıştım. rahat rahat konu tamamla işte. yani konuyu kavrayabilceğin kadar çöz. rapor aldıktan sonra fazlasıyla kastırcaklar çünkü. mesela benim özel ders hocam günde 480 soruluk bi program hazırlamıştı bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...