-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Hak dinlerini digerlerinden degerli kilan nedir Razien? Din dedigin sey bir insanin aha bana kitap gonderdiler diyip ortaya attigi bir sey degil mi? Bugun ben cikip ben peygamberim desem, bir kitap atsam ortaya benim dinimi islamiyetten ya da musevilikten ya da hristiyanliktan daha az degerli kilacak sey nedir? Sen cikip da `dini ama bu` diyip herhangi bir yasayisi yasaklardan muaf kilarsan neler bu kilifin icine sokulup serbest birakilabilir sence? Turbana izin verirsen, kocaman haca da izin vermek zorunda kalirsin, kkk kukuletalarina da izin vermen gerekir. Ve isin kotusu devlet olarak bir de koruman gereken asayis var. Adam dinimin simgesi der sari yesil kirmizi flamalarla gezer? Adam dinimin peygamberi der Abdullah Ocalanli tshirt giyer? Onlara ne diyeceksin? Uzar bu daha ama bazi yasaklar nedenleriyle beraber var. Din kendi icinde dogmalarla ayakta duran bir olgu. Lutfen din temali istekleri rasyonel aciklamalarla getirmeye calismayin buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Sıkmabaşı anayasal kurumlar getirdi Apaçi bunuda unutmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 İkiside baskıyla kendi ideolojilerini yayıyor.Arada hiç bir fark yok istediğin kadar ana yasa,cumhuriyet hede hödö diye süsle lafı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Şimdi Tayyip anayasayı değiştiriğ serbest bıraksa savunacaksınız türbanı yani? Lütfen sıkar o biraz asker izin vermez dışında bir cevap verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Razien said: Apache said: Razien said: Apache said: dinini yaşamak istiyorsan gider evinde yaşarsın.laik ülke burası beğenmeyen arabistana byby. Al işte siz şeriat geliyor diye ağlarken aynı muameleyi yapıyorsunuz.İdeolojiler değişsede tarz,üslup ,biçim aynı devlet kuralı,ideolojisi denilen bir şey var.kamusal alana türbanla girmeye çalışmak dini inançla falan alakası yok rejim düşmanlığının alasıdır. ayrıca türbanın islamla olan ilgisinide burada çok sayıda tartıştık.türbanın inançla değil siyasal islamın kadın üstünden yürütülmesi vs. olduğunu.bunları sende biliyorsun.laf işte.Her türbanlıyı rejim düşmanı ilan etmekte iyimiş.Hadi öyle olsun diyelim sen kafalarından örtüyü alarak kafalarının içinide değiştirebilir misin?Yapılan kendi halindeki insanlarında antipatisine sebep oluyor eskiden istiklal mahkemeleri vardı o başlar yuvarlanıyordu ama ben insancıl çözümleri istiyorum ve savunuyorum. "kafalarının içinedeki düşünce" diyerek aslında ortada illegal bir fikrin dolaştığını sende kabul etmiş oldun.işte bu zararlı fikirlerin cesaret almaması için o kızın orada o şiiri okumaması gerekli bunlar çok hassas dengeler. ayrıca ben anneannelerimizin,babaannelerimizin taktığı başörtüsüne bir şey demiyorum bu bizim geleneğimiz ben sıkmabaş hakkında konuşuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 -Wissy said: Hak dinlerini digerlerinden degerli kilan nedir Razien? Din dedigin sey bir insanin aha bana kitap gonderdiler diyip ortaya attigi bir sey degil mi? Bugun ben cikip ben peygamberim desem, bir kitap atsam ortaya benim dinimi islamiyetten ya da musevilikten ya da hristiyanliktan daha az degerli kilacak sey nedir? Sen cikip da `dini ama bu` diyip herhangi bir yasayisi yasaklardan muaf kilarsan neler bu kilifin icine sokulup serbest birakilabilir sence? Turbana izin verirsen, kocaman haca da izin vermek zorunda kalirsin, kkk kukuletalarina da izin vermen gerekir. Ve isin kotusu devlet olarak bir de koruman gereken asayis var. Adam dinimin simgesi der sari yesil kirmizi flamalarla gezer? Adam dinimin peygamberi der Abdullah Ocalanli tshirt giyer? Onlara ne diyeceksin? Uzar bu daha ama bazi yasaklar nedenleriyle beraber var. Din kendi icinde dogmalarla ayakta duran bir olgu. Lutfen din temali istekleri rasyonel aciklamalarla getirmeye calismayin buraya.Bu konuları çok tartıştık eski topiclere bakabilirsin.Devlet olarak koruman gereken asayiş belirli bir kesimin yaşam tarzını kendi sınırların çerçevesinde yasaklamak mı oluyor ? Şeriat diyorsunuzda siz böyle yaparak siyasal amaç güdmeyen dindarlarıda onlarla aynı kefeye koymuş oluyorsunuz .Tam tasfiye yerine sağlıklı bir kontrol mekanizması kurmadığınız sürece bu yapılanların şeriat baskısından hiç bir farkı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 garnizon işleriyle, karikatür işlerini biribirbirinden ayırmak gibi lame bişey yazmak istemezdima ama benzerini gördüm bu da arşive geçsin dedim okulunda zaten türban lı takılır imam hatipte okuyan kızlar, okul yuniformaları öle yane sahnede okul, serbest, disko, sokak kiyafeti de farketmez nese şeriat gelince sorunlar çözülcek zaten kızın okulunu yıkcakmış kadının biri, cuma saati ders yapıyorlarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Razien said: Bu konuları çok tartıştık eski topiclere bakabilirsin.Devlet olarak koruman gereken asayiş belirli bir kesimin yaşam tarzını kendi sınırların çerçevesinde yasaklamak mı oluyor ? Şeriat diyorsunuzda siz böyle yaparak siyasal amaç güdmeyen dindarlarıda onlarla aynı kefeye koymuş oluyorsunuz .Tam tasfiye yerine sağlıklı bir kontrol mekanizması kurmadığınız sürece bu yapılanların şeriat baskısından hiç bir farkı yok ya bırak çocukmu kandırıyorsun burada.dervişin fikri neyse zikride odur.kimin hangi uslüpla konuştuğundan bile fikirlerini çıkarabiliyorsun etraftaki noktasal görevlerdeki insanları safmı belliyorsunuz bu kadar. ortadaki amaç belli nihai hedef belli.ulaşmak içinde demokrasi tren durakta ineriz diyenler.bu baskı halkın refah içinde yaşayabilmesi ve devletin devamı için gerekli bir harekettir. hala şeriat baskısından farkı yok diyorsun,inatamı bindin aynı lafları tekrarlayarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Yoo seriat demis miyim? Devlet din gerekcesiyle bir seyleri serbest kilamaz. Cunku din zaten icinde mantik icermeyen bir sey. Devletin dini olmasi lazim bu dedigin icin. Ha yok devlet butun `inanc ve goruslere` ozgurlukcu yaklasirsa da bir turban takicam diye etrafta neler gorursun tahmin bile edemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Apache said: Razien said: Apache said: Razien said: Apache said: dinini yaşamak istiyorsan gider evinde yaşarsın.laik ülke burası beğenmeyen arabistana byby. Al işte siz şeriat geliyor diye ağlarken aynı muameleyi yapıyorsunuz.İdeolojiler değişsede tarz,üslup ,biçim aynı devlet kuralı,ideolojisi denilen bir şey var.kamusal alana türbanla girmeye çalışmak dini inançla falan alakası yok rejim düşmanlığının alasıdır. ayrıca türbanın islamla olan ilgisinide burada çok sayıda tartıştık.türbanın inançla değil siyasal islamın kadın üstünden yürütülmesi vs. olduğunu.bunları sende biliyorsun.laf işte.Her türbanlıyı rejim düşmanı ilan etmekte iyimiş.Hadi öyle olsun diyelim sen kafalarından örtüyü alarak kafalarının içinide değiştirebilir misin?Yapılan kendi halindeki insanlarında antipatisine sebep oluyor eskiden istiklal mahkemeleri vardı o başlar yuvarlanıyordu ama ben insancıl çözümleri istiyorum ve savunuyorum. "kafalarının içinedeki düşünce" diyerek aslında ortada illegal bir fikrin dolaştığını sende kabul etmiş oldun.işte bu zararlı fikirlerin cesaret almaması için o kızın orada o şiiri okumaması gerekli bunlar çok hassas dengeler. ayrıca ben anneannelerimizin,babaannelerimizin taktığı başörtüsüne bir şey demiyorum bu bizim geleneğimiz ben sıkmabaş hakkında konuşuyorum. Şu anki şeriat fikri hatadıR çünkü ; baskı ve zorbalık islamın kendisine aykırıdır ama ; her türlü islamı değeri siyasal sayıp bütün kamusal hayattan dini tasfiye edersen.Siyaset güdmeyen dindarlarında tepkisini çekersin hatta devlet antipatisi kazandırırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Bu devirde hala cuma günü dükkan kapatmayan, okulu olan mı varmış yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ahmet Altan said: Türbanlı kız Hollanda resminin büyük ustalarından Vermeher'in tablolarını andırıyor genç kız. Başını üzüntüyle öne eğmiş. Resim çekilirken, saçlarını örten beyaz başörtünün yanağına değen kısmının gölgesi yansımış yüzüne. Henüz on altı, on yedi yaşında. Büyükçe bir salonun önündeki sahnede duruyor. Ve ağlıyor. Öğretmenler Günü için yapılan kompozisyon yarışmasını kazandığı için davet etmişler onu oraya. Ödülünü alması için sahneye çağırmışlar. Tam ödülünü alacağı sırada, aşağıda oturan kaymakamla binbaşı “İndirin onu oradan” demişler. Herkesin önünde, “bu ödülü almaya layık birisi olmadığı” yüzüne vurularak aşağıya indirilmiş. “Neden” diyebilmiş sadece genç kız, “Neden?” Böylesine aşağılanmasının, herkesin önünde utandırılmasının nedenini öğrenmek istemiş. Bunun insanlığa, adalete, vicdana uyan bir cevabı yok elbette. Kendini bir an o kızın yerine koyabilecek kadar duygu ve zeka sahibi biri, o kızın orada nasıl bir acı hissettiğini anlayabilir. Ve, aynen o kız gibi sormak ister: “Neden?” “Neden bu kadar insafsız, bu kadar vahşi, bu kadar barbarsınız?” “Neden çocuklarınızı böyle aldırmazca üzüyorsunuz?” Bu kötü kalplilik mi bilmiyorum ama o çocuğa öyle davrananların da aynı muameleye uğramasını istiyorum. Vali, kaymakamı aynı tavırla herkesin önünde sahneden indirtsin, o binbaşıyı “İndirin onu oradan” diyerek komutanı utandırsın. Ama tabi böyle şeyler olmayacak. “Devletimizin görevlilerinin” başına gelmez bunlar. Başörtülülerin, Kürtlerin, Alevilerin, solcuların, demokratların, milliyetçilerin, kısacası bu ülkete yaşayan halkın başına gelir. Bu devlet, öylesine tuhaf davranıyor ki insanlara, normal hiçbir devlet için akla gelmeyecek şeyler düşündürüyor. Biliyorsunuz, bizim köy kahvelerinde bile tekrar edilen bir laf vardır, “İngilizler bölerek yönetir:” Bu lafı çok tekrarlarız. Bu sözü böylesine benimsememizin başka bir sebebi olabileceğin düşünüyorum artık. Osmanlı'dan bu yana bizim devletimiz kendi halkına bu “böl, yönet” yöntemini uyguladığına aklım yatıyor. Huzursuzluğu sürekli olarak “devlet” çıkartıyor çünkü. Birilerine “solcu diyor mesele çıkartıyor, birilerine “Kürt” diyor mesele çıkartıyor, birilerine “Alevi” diyor mesele çıkartıyor, birilerine “türbanlı” diyor mesele çıkartıyor. Birisi solcu olunca birisi de sağcı oluyor elbette, birisi Kürt olunca diğeri Türk oluyor, biri Alevi olunca öbürü Sünni oluyor, birisi dinci olunca beriki laik oluyor. Ve çatışma başlıyor. Devlet bu işlere karışmamış, herkesi birbirine düşman edecek kadar hoyrat davranmamış, bütün propaganda araçlarını insanları bölmek için kullanmamış olsa, bu ülkede bu kadar düşmanlık olmazdı gibi geliyor bana. Değişik ırklardan, değişik mezheplerden, değişik inançlardan, değişik fikirlerden insanlar, birbirimizle tartışarak yaşar giderdik. Normal bir ülkemiz olurdu. Ama sanırım sorun da burada. Bugünkü devlet kadroları, “normal” bir devlette bugün bulundukları mevkilerde olabilirler miydi? O küçük kızı sahneden indiren kaymakam Kanada'da kaymakamlık, o binbaşı İsveç'te komutanlık yapabilir miydi? Tekmeyle adam öldüren polisler İsviçre'de polis, onların müdürleri İngiltere'de polis amiri, bakanları Hollanda'da bakan olarak kalabilir miydi? Harekete uğrayan profesör, “Sen şüphelisin, sana her şey söylenebilir” diyen savcı hangi ülkede savcılık görevini sürdürebilirdi? Devletin halka karşı benimsediği bu hoyratlığın, insafsızlığın, saldırganlığın geçerli bir sebebi olduğuna kaniyim artık. Bu ülkenin normalleşmesini istemiyorlar. Hiçbir zaman istemediler. Osmanlı'nın son döneminde de, cumhuriyette de… Hep bir mesele olsun, hep insanlar bölünsün, hep huzursuzluklar yaşasın, hep çatışmalar olsun istiyorlar. Halk bölünüp kendi içinde çatıştığı sürece kimse devlet görevlilerinin birikimini, yeteneğini, zekasını, entelektüel kapasitesini sorgulamayı akıl edemiyor. Birbirimizle uğraşmaktan başımızı çevirip devlete bakamıyoruz. Ama bir düşünün, sağcısıyla solcusuyla, Alevisiyle Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle, bu ülkede hapisten, işkenceden, baskıdan geçmemiş hiçbir kesim yok. Devlet, en çok “milliyetçileri” severdi, onlara bile neler yaptı… Çünkü aslında hiç kimseden yana değiller, sadece gerginliğin sürmesini istiyorlar. “Bölüyorlar, yönetiyorlar.” İngilizler bunu “sömürgelerine” yapardı.. Onlar kendi halklarına yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ahmet hakan nişantaşında kahve içip mankenlerle sms leşirken daha sempatik duruyor.kıyamam yaa gelsin bana okusun şiiri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Kendinle çelişme cumhuriyet, demokratiksen her türlü yaşam tarzına saygı duy ve tepkini genelleme yapmadan sadece antidemokratik kesime koy.Kendinle çelişme cumhuriyet antidemokratik hareketleri antidemokratik önlemlerle engellemeye çalışma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 dindar insanların tepkisini çeken neymiş,anlayamıyorum? şu anda şeriatla yönetilen ülkeler dışında bu kadar bir dine devlet katkısı bulunan,bu kadar imkanlar sağlanan başka bir ülke söylesene.o dindar vatandaşlar böyle ufak tefek her olayda devlet düşmanı olmaya başlıyorlarsa zaten amaçları odur bahane arıyorlar demektir. antidemokratik davranışım ne imiş AÇIK ve NET biçimde yazarmısın burada? çünkü anlayamadım.düşün anlarsın gibi saçma bir cevap beklemiyorum şu şu hareketin şu şu sonucu çıkarıyor gibi demokratik çerçeveler kapsamında belirt. anayasanın icraatlarını gerektiren davranışları savunuyorum ve buda toplumun uyması gereken bir zorunluluk,senin belirttiğin gibi baskı unsuru veya antidemokratiklik değil. sen kamusal alanda sıkmabaş kafanda devletin valisinin ve komutanının karşısına çıkarsan aşağı inmeyide göz önünde bulundurursun.sen istiyorsun ki bu dini çevreler ortalıkta at koştursun herkeste göz yumsun alıştınız çünkü beş yıldır.birisi gerekenleri söylediği zaman çıldırıyorsunuz,tahammülünüz yok aslen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 dindar insanların tepkisini çeken neymiş,anlayamıyorum? Senin siyasal islama karşı olan tavrından siyaset güdmeyen dindarlarda etkilenirse bu tepki çeker şu anda şeriatla yönetilen ülkeler dışında bu kadar bir dine devlet katkısı bulunan,bu kadar imkanlar sağlanan başka bir ülke söylesene. Sen kuyu kazmışsın tırmansınlar diye ip versen n'olur.Demek istediğim cami yaptırmak vakıf kurmak değil,insanların yaşam tarzına karışmak.Bu devletin demokrasi bilincini sorgulamaya ihtiyacı vardır. o dindar vatandaşlar böyle ufak tefek her olayda devlet düşmanı olmaya başlıyorlarsa zaten amaçları odur bahane arıyorlar demektir. Kimse vatan düşmanı değil ama sen baskıyla insanların yaşam tarzını sınırlarsan ordan sızıntı başlar , bu sızıntılar art niyetli çevrelerce sömürülür , sonuçta kaş yapim derken göz çıkarmış olursun. ntidemokratik davranışım ne imiş AÇIK ve NET biçimde yazarmısın burada? çünkü anlayamadım.düşün anlarsın gibi saçma bir cevap beklemiyorum şu şu hareketin şu şu sonucu çıkarıyor gibi demokratik çerçeveler kapsamında belirt. Yukarda anlattım içeriğini işte ama ; nefsin illaki nokta atışı istiyordur anlıyorum. sen kamusal alanda sıkmabaş kafanda devletin valisinin ve komutanının karşısına çıkarsan aşağı inmeyide göz önünde bulundurursun.sen istiyorsun ki bu dini çevreler ortalıkta at koştursun herkeste göz yumsun alıştınız çünkü beş yıldır.birisi gerekenleri söylediği zaman çıldırıyorsunuz,tahammülünüz yok aslen. Tamda bahsettiğim zihniyet bu evet aşağı inmeyi göze almışımdır neden ? Çünkü birilerinin bunu zorla yapıcağını biliyoruz.Anayasa ,kural diyip kestirip atmayın.Bunları oluşturan insan ideolojisidir ve her türlü ideoloji sorgulanmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ombakkombak said: [quote=Ahmet Altan]Türbanlı kız Apache said: ahmet hakan nişantaşında kahve içip mankenlerle sms leşirken daha sempatik duruyor.kıyamam yaa gelsin bana okusun şiiri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Razien said: Bu konularla ilgili son kez konuşuyorum.Ben birçok insanın aksine kendi inançlarımı sorgulama cesaretini gösterdim ve en büyük muhalefeti kendime yaptım.İnanın bana şeytanım aklınıza gelecek her türlü soruyu sordu (Allah nasıl var? Niye bizimle oynuyor...vb.) ve ben ateistlik noktasındaydım ama Yüce Allah doğru yolu görmemi nasip etti. Razien ateistlik noktasından dönmüş birisin için bayağı ilerleme kat etmişsin.hep uçlardamı yaşamayı seviyorsun? samde beni ezdi yazmayayım bir daha forumlara :) fikir yok ortada direk kişiye yönelik çalışıyor sam bu aralar,çizgi film versin biri. kendiside biliyor sam in savunulacak bir söz kalmadı artık ortalıkta kel gözüktü niyetler belli.asker gereğini yaptığında faşistlikle suçlanıyor ancak türbanlı ve art niyetli doldurulmuş bir kız çocuğu rejimle inatlaşınca onun dini hakları oluyor. razian said: sen siyasal islam diye dindarları genglersen git laiklik nedir öğren gel,akılsızmısın nesin kurallara eklensin şu kuralda uğraştırmasınlar temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı laflar geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ateistlikle ,inanmak birbirine çok yakındır.İkiside aynı soruları sorar cevabını bulamazsa ateist,bulursa imanlı olur.Yüce Allah bana cevapları bulmamı nasip etti çok şükür.Laikliğin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorum çünkü sorunlar hep AYNI yıllardır DEĞİŞMİYOR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ya yanlış soruları sordun ya da dünyada kimsenin erişemediği cevaplara eriştin. eğer öyleyse bizimle de paylaşır mısın o cevapları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ya simdi bir saniye, yuce allah cok sukur hebele hubele yazilirsa oluyor da nasil biz islamda casting time +2 sec aliyor dedigimizde olmuyor? Alin forumunuzu... diye girisme hakkim var su an, ona gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ben cevabı buldum Ateist oldum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 -Wissy said: Ya simdi bir saniye, yuce allah cok sukur hebele hubele yazilirsa oluyor da nasil biz islamda casting time +2 sec aliyor dedigimizde olmuyor? Alin forumunuzu... diye girisme hakkim var su an, ona gore. Birinde eleştiri var (eleştiri varsa tartışmada var) arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 bu muhafazakarların ezilmişlik üstünden yaptıkları siyaset artık çok fecii şekilde can sıkmaya,mide bulandırmaya kadar geldi. ülkenin cumhurbaşkanı gider AİHM e davar eder ülkesini,kaybedeceğini anlayınca davayı geri çeker.bakar İHL ler devletin organlarına sızamıyor meslek liseli masum öğrencileride bu pislik oyunlarına alet eder sonra bu öğrencilerin neden hakkı yok yazık değilmi oyunu oynanır.birazda oldukları gibi konuşsunlar kandırılmasın halk demek istediğim o benim. asker yapması gereken kuralları yapıyor onu bile tartışıyor.neymiş kız incinirmiş,beter olsun hehe.devletin organları incineceğine niyeti bozuk kız insin aşağı leman çok saçmalamış tekrar söyleme gereği duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Her zamanki gibi duygusallık yine mantığa galip geldi alkış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar