Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dur ihtarına uymadı öldürüldü

Apache

Öne çıkan mesajlar

Olum hicbi sekilde guzel diil. Iyi de diil.

@Penth, polisin uyari atesi sonrasi olmus.

@Apache, mantiksizlik uzerine 2 saattir tartisiyoruz. Yanniz sen beni mantiksiz gordukce dedigimi anlamayacaksin ki. Bilerek mantiksiz davranmak falan... Pek diil.

Polis halkin guvenligi icin bulunuyor. Terorde haklisin, ama uyusturucu vs. gibi seyler icin oyle tahmin ettigin gibi olmuyo durum. Ayrica "asais" bunun baska bi aciklamasi yok. Adam benim guvenligimi tehlikeye atiyor. Polis dogru olani yapiyor. Kursunun kafasina gelmesi talihsiz bi durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
bi de haber ne okuyup anlamadan yorum yapıp, sonra okumamışsın galiba haberi diyen hanzolar var.
bence ölmeyi haketmiştir (hiç bir suç işlemeden, sadece suç potansiyeli oluşturuyor diye) diyen insan gerizekalıdır barkıncım. benim seviyem, yargı sistemim budur. senin farklıdır, olabilir.
Arkadas arasinda muhabbet etmiyor, foruma yazi yaziyorsun can, haddini bil.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Sly-One said:
gerizekalılara sesleniyorum :
Polis dur deyince durmasın kimse denmiyor,
tamam diyelim durmadı, adamın bilinen bir suçu yok ise ÖLMESİN diyorum. bilmem farkı anlayamayan buraya kadar şimdi anlayabilir mi ama...
Can tartismasini bilmiyosan tartisma.

.Durmadi diye oldurmemisler haberi nasil okudun tam olarak anlamadim, herif kacarken panik yapip direge giydirmis. Oh iyi olmus herif olmus diyen de yok, e o zaman neye karsi duruyosunuz burada cidden anlamadim

sen haddini bil hem. su attıgın mesaja bak bi önce, sonra bıdı bıdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Üzücü bir olay ama polisin DUR ihtarına uyması gerekirdi. Sonuçta polis o araçta kimin olduğunu bilemez ve durmayıp devam eden araç potansiyel şüpheli araçtır hele de bugünlerde onlarca bombalı araç ihbarı yapılıyorken.

abso haksizsin, arabadaki senin esin ya da kizlarin olabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
ateşe tmezsin adam gibi taip edersin önünü kesersin.

adamın ne yaptıkı ateş ediyosun, ateş ettiğin adamın ölme riski var yargısız infaz basbaya

takip esnasinda helikopterle gelsin atv show tv falan canli baglanti yapsin di mi bir de? biz de misir patlatip izleyelim bir zengin picinin polisle olan mucadelesini.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Apache said:
Penthesilea said:
Sly-One said:
gerizekalılara sesleniyorum :
Polis dur deyince durmasın kimse denmiyor,
tamam diyelim durmadı, adamın bilinen bir suçu yok ise ÖLMESİN diyorum. bilmem farkı anlayamayan buraya kadar şimdi anlayabilir mi ama...
Can tartismasini bilmiyosan tartisma.

.Durmadi diye oldurmemisler haberi nasil okudun tam olarak anlamadim, herif kacarken panik yapip direge giydirmis. Oh iyi olmus herif olmus diyen de yok, e o zaman neye karsi duruyosunuz burada cidden anlamadim

sen okumadan yorumlamissin olayi.adamin kafasindan kursun cikmis yani kursun girdikten sonra bilincini yitirip girmis agaca direge.

daha okumadan sirf laf olsun diye yazmanın anlamı nedir.okumadan sırf fotograflara baksan bile anlardın.agaca carpıp kafanın arkasını nasıl patlatmıs,koltugun kafa koyma yerinin ust tarafı nasıl parcalanmıs?
Ya bi sakin olur musunuz ne bu celal?

Anasini astiyim aksam 2 dakka forum okuyim dedim sinirlerim tepeme cikti. Herkes bi ayar bi laf sokma pesinde biraz sakin olun ya.

Simdi tekrar okudum c/p ledigin metni, son cumlesini okumamisim demek ki cunku hikayeyi normal anlatiyor kontrolunu kaybetti carpti vs, en son cumle beyninde kursun cekirdegi bulundu.

Es gecmisim yani nedir, kullanilmasi gereken dil bu mu?

Ayrica Apache, alakasiz kacicak da, tarih bolumunde Hitler'i savunan adamsin, polis terorune karsisin falan nasil oluyor anlamadim.

hitler nereden cikti?

limusam ilemi sohbet ediyorsun bu sıralar bilemiyorum ama benim dünyaya bakışıma göre alkollü ve daha 20 yaşında birisi ufak bir heyecan yüzünden öldürülüyorsa bu sistemde bir yanlışlık olduğunun kanıtıdır.ekstrasından normal vatandaşta onun öldürülmesini haklı çıkaracak şekilde konuşuyorsa bu çok çok daha büyük yanlışlıkların geleceğinin habercisidir.bir kere empati bile kuramayacak insanlar değilsiniz bir çoğunuz.bazen arkadaşlarınızla çıkıp ufak tefek maceralar hiçmi yaşamadınız,bu da gayet sıradan bir olayken daha yirmi yaşında bir çocuğun ensesinden kurşun yemesinin hiç bir mantıklı sebebini göremiyorum.

bunu haklı çıkaracak insanıda düzgün düşünemeyen bir insan olarak addediyorum.

bi de kime ne desek hemen kızıyor cellalleniyor.şekerdenmi yapıldınız anlamıyorum ki.bir laf ediyoruz beş kişi ne dedin sen diye çıkışıyor.burada ortada tartışılacak bir konu var cicim yanlışsın tadındamı konuşalım.

bu konuda iyi olmuş,hak etmiş ensesine kurşunu demek acizliktir,ahlaksızlıktır başka türlü yorumlanamaz.

artısından polis terörü demissin bide haklı demissin o da nasıl oluyor anlayabilsem karsılıklı birbirimizi anlamamız daha kolay olacaktı.

ben binbesyuz yetmis iki kere hitleri savunmadıgımı belirttim,radyoda bile her defasında söylüyorum bu olayı temcik pilavı gibi anlayıssızlık gene geri donuyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
Cuce said:

adamın ne yaptıkı ateş ediyosun, ateş ettiğin adamın ölme riski var yargısız infaz basbaya

takip esnasinda helikopterle gelsin atv show tv falan canli baglanti yapsin di mi bir de? biz de misir patlatip izleyelim bir zengin picinin polisle olan mucadelesini.
haaaa bu öfkenin sebebi bu galiba :D
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
pwnbot said:
Cuce said:

haaaa bu öfkenin sebebi bu galiba :D

evet param yok, senin gibi bir kac genci beyin olumunden dondurmeye harcadim gecen gun tum parami =(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şüphelendikleri 35 AL 9207 plakalı cipin sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan ve içinde 3 kişinin bulunduğu cip, Bornova yönüne doğru kaçmaya başladı. Cipin peşine düşen polis, telsiz anonslarıyla kaçış güzergahı üzerinde önlem aldı. Tekel Depoları önünde barikat kuran polis ekiplerini de geçen cipe, vatandaşların iddiasına göre, uyarı ateşi açıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden, Tursun Hazır Giyim ve Tursun İnşaat firmalarının sahibi Mehmet Tursun'nun oğlu 20 yaşındaki Baran Tursun, önce yol ortasındaki ağaça ardından da elektirik direğine çarparak, durabildi.

Arkadaslar... Haberi harbi harbi tam okumak lazim... Adama dur denmis. Takip baslamis. Adam kacmis... Klasik bi cevirme falan degil, pesinde zaten polis varmis... Anlamiyorum nasi okuyosunuz, okuyup da ne anliyosunuz...

Yakinda ilgili kisiler icin haberleri a,b,c,d ve e siklari halinde verecekler.

Adamin suclu oldugu belli degil falan demeyin nolur. Ben polissem, birisini kovaliyosam, adam durmuyosa, onunu kestiriyosam... El insaf!
Sosyal ağlarda paylaş

abi gerçekten sıkıldım ve bunaldım bu topicte. çok da sinirlerim bozuldu, gerizekalı dediğim insancıklardan özür diliyorum burda.
Adam suçlu da olsa, polis takip eder eder bi yere kadar eder biter sonuçta benzini şusu busu icabında. ben karşıyım arabaya ateş açılmasına. fikrim de değişmeyeceği için daha fazla tartışma gereği görmüyorum.
evet adam suçlu, ama polis de haksız.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

tepki gösterilmesi gereken nokta "haklı mücadelesi sırasında haince öldürülmüş tertemiz bir gencin kaybı" değil, polisin hatalı olarak ciddi gereksiz şekilde silah kullanmış, polis terörüne çok şık bir örnek teşkil etmiş olması bence. ve bu budur yani, polis hayvanlık etmiştir, yetkisini üç gömlek aşmıştır, insani olarak da yasal olarak da yaptığının açıklaması yoktur. bunların hepsine ek olarak o arkadan öne doğru dik açıyla açılmış olan -zira havaya açılması durumunda ne merminin ne de bir parçasının çocuğun orasına burasına gelme şansı yok açık havada- uyarı ateşinin nerede açıldığını merak ediyorum ben, çünkü anladığım kadarıyla şehir içi bir kovalamaca olmuş ve aynı şekilde bu üniforma sahibi öküz balkonumda otururken beni ördek misali indirebilirdi de gibi bir korkuya kapılıyorum ister istemez ek olarak

yanlış topice mi attım ben üstteki mesajı, farklı konuları mı tartışıyoruz? polisi savunmak için çocuğun haksızlığını savunmanın alemi var mı şu tartışmada?

delanın uçsuz bucaksız yüzeyselliğiyle atmış olduğu son mesajdaki ana fikri savunuyorsunuz ısrarla "polis o silahı kullanmasın da üstüne mi otursun" diyerek bence
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşalar anlaşılmayan bi yer var
aslında daha onceden topicte acıklandı ama kimse eski sayfaları okumuyor tabi
zaten okumayada ihtiyacınız yok
kim ne dediyse size ne
siz en doğrusunu biliyorsunuzdur

şu kısım
said:

silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir.

sadece şu durumlarda

said:
Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde

kullanılabilir.
ve bu durumda ortada böyle bir durum yok.

biliyorumda konuşuyorum
kültürümle ezer,bilgimle ağlatır,paramla satın alırım.
saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...