robinson Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 iyice hantallaşan sisteme bi temiz format atayım diye düşünüyordum fakat winxp cdsini takıp kuruluma başlayıp, hdd bulunamadı uyarısını görünce epey bir kıl oldum bu duruma. SATA hdd'leri tanımıyormuş XP diskete sata driver'ını yazdırıp okutmak gerekiyormuş. Yahu bu devirde disket mi kaldı ayrıca zaten disket sürücüsü almadım. şimdi ne yapmam gerekir? var mıdır bir yolu yordamı şu işi disketsiz halletmenin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 tek hdd varsa raid kullanmana gerek yok zaten. biosu aç ve sata mode'u IDE olarak değiştir, böylece diskete gerke kalmadan windows görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Anakartında birden fazla sata kontrolcüsü varsa, ya da harddiskin güney köprüsü içinde değilde pci arabiriine abğlanmış on-board kontrolcüye bağlıysa, harddiski o kontrolcüden çıkarıp güney köprüsünün kontrolcüsüne bağlı olan porta takmayı dene. Hoş IDE olarak göstermek de sorunu çözecektir fakat bu sefer IDE kanalaarnıdan bir tanesini kullanamayacaksın tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 dediklerinizin yanında bir şöyle bişey buldum, sata driverlarını winxp cdsiyle birleştirerek yükleyebiliyormuşuz ve bu şekilde cdyi derliyormuşuz. bakalım 3 yoldan birini deneyeceğim artık. ilk cd olayını yapayım da olursa buraya yazarım yapma yolunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 evet robinson dediin oluyo xp cdsine ekleniyo sata driver daa geçen gün arkadaşa yaptık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 nasıl yapıldığını yaptıktan sonra paylaşırsan sevinirim, ben disketle kuruyom rahat oluyo gerçi, ama ilk aldığım zamanı hatırlıyom yıllar önce, çok pis çürümüştük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oreca Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 bence kolay yol sata yı disable edip işletim sistemini kurmak.Kurulumdan sonra tekrar enable edersen sorun çıkarmadan sata çalışabilirsin.Tabi doğrusu en eski yöntem kurulumda sata yıda kurmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 bu zamanda disket mi kaldı diyorsun da, anakartların cd'sinde zaten çıkar sata driverları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 sp2'li xp cdleri tanıyor diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 tanımadı abi sp2li mis gibi cd'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Bone said: bu zamanda disket mi kaldı diyorsun da, anakartların cd'sinde zaten çıkar sata driverları abi diskette driver'lar ondan kullanamıyorum. Ayrıca bu sata driverlarını internetten nasıl aratmam gerekli? anakarta göre mi hdd'ye göre mi aratcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 zgrw said: sp2'li xp cdleri tanıyor diye biliyorum hayır hdd ye göre aratıcaksın, ben sana yollıyım hatta ya dur var elimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 yok abi olmuyor olmuyor olmuyor. SATA'yı IDE yapamadım cdye ekleyemedim. lanet olası xp'yi yeniden kuramadım gitti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 uğraşınca hiçbir çözüm bulamadım açtım 10 senelik bilgisayarımın kasasını söktüm floppy'i taktım yeni nesil pc'me hallettim. xp sp3 çıkınca bitecek bu çile diyorlar(pek inanmadım ama)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 benzer sorun basima geldi gecenelrde eski suruculerimi sokup yenisini biraktim ustune 3-4gb heba edip vista kurdum cok super oldu hem xp adam gibi taniyor hemde isletim sistemini biosdan boot priority yi degsitirip ayarliyorum dx10 geyigine vista geri kalan zamanda XP guzel cozum oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 dizüstünde vista var gayet memnunum aslında ama tek eksiği eski oyunlara vs veremediği destek. service pack ile bu fixlenecek diyorlar. O gün gelince masaüstüne de vista yüklerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ilk önce nlite programını indiriyoruz ve kuruyoruz ,daha sonra elimizdeki sata driverını bir klasöre açıyoruz.Sonra nlite penceresinde integrate drivers diyen yere tıklayıp sürücü klasörünü gösteriyoruz. nlite her windows kullanıcısının elinin altında olması gereken isviçre çakısı gibi bir program.service pack eklemeden ,unattended kuruluma ordan yama/patchleri eklemeye kadar kadar yok yok.Tabii cdyi yazarken bootable cd olmasına dikkate edeceksiniz .boot recorda ihtiyacınız olursa googleda arnes boot record diye arayın Bu arda intel çipseti için sata driverı yüklemeye falan gerek yok ,ben sp2 li cdden hiç bir şey yüklemeden kuruyorum.eğer raid yapmıyorsanız sizinde intel çipsette sata sürücüsüne ihtiyacınız olmaması lazım. http://www.nliteos.com/nlite.html edit:yanlış quete wildpervert said: nasıl yapıldığını yaptıktan sonra paylaşırsan sevinirim, ben disketle kuruyom rahat oluyo gerçi, ama ilk aldığım zamanı hatırlıyom yıllar önce, çok pis çürümüştük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 benim bildiğim harddiske göre değil anakarta göre sata driverlar aratmak. benim anakarttan harddiske göre değil anakarta göre driver çıkmıştı çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar