Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xpnin sataları tanımama mevzusu

robinson

Öne çıkan mesajlar

iyice hantallaşan sisteme bi temiz format atayım diye düşünüyordum fakat winxp cdsini takıp kuruluma başlayıp, hdd bulunamadı uyarısını görünce epey bir kıl oldum bu duruma. SATA hdd'leri tanımıyormuş XP diskete sata driver'ını yazdırıp okutmak gerekiyormuş. Yahu bu devirde disket mi kaldı ayrıca zaten disket sürücüsü almadım. şimdi ne yapmam gerekir? var mıdır bir yolu yordamı şu işi disketsiz halletmenin...
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartında birden fazla sata kontrolcüsü varsa, ya da harddiskin güney köprüsü içinde değilde pci arabiriine abğlanmış on-board kontrolcüye bağlıysa, harddiski o kontrolcüden çıkarıp güney köprüsünün kontrolcüsüne bağlı olan porta takmayı dene.

Hoş IDE olarak göstermek de sorunu çözecektir fakat bu sefer IDE kanalaarnıdan bir tanesini kullanamayacaksın tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk önce nlite programını indiriyoruz ve kuruyoruz ,daha sonra elimizdeki sata driverını bir klasöre açıyoruz.Sonra nlite penceresinde integrate drivers diyen yere tıklayıp sürücü klasörünü gösteriyoruz.
nlite her windows kullanıcısının elinin altında olması gereken isviçre çakısı gibi bir program.service pack eklemeden ,unattended kuruluma ordan yama/patchleri eklemeye kadar kadar yok yok.Tabii cdyi yazarken bootable cd olmasına dikkate edeceksiniz .boot recorda ihtiyacınız olursa googleda arnes boot record diye arayın
Bu arda intel çipseti için sata driverı yüklemeye falan gerek yok ,ben sp2 li cdden hiç bir şey yüklemeden kuruyorum.eğer raid yapmıyorsanız sizinde intel çipsette sata sürücüsüne ihtiyacınız olmaması lazım.
http://www.nliteos.com/nlite.html
edit:yanlış quete
wildpervert said:
nasıl yapıldığını yaptıktan sonra paylaşırsan sevinirim, ben disketle kuruyom rahat oluyo gerçi, ama ilk aldığım zamanı hatırlıyom yıllar önce, çok pis çürümüştük
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...