KahnX Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Icinde tartısma olmayan mantikli bir konuya buyuk bi hevesle cevap yazacaktim ki konu kilitlenmis. Su sıralar olan olayları takip edemiyorum ama konuda bi sorun gormedim. Tartısılan konunun en son kaldıgı kısım raziel'in penth'in babalar gibi verdigi ayetlere vermeye calıstıgı cevaptır. Kendisinin de sıg olarak tanımladıgı bu cevapları o kadar yetersiz buldum ki, penth'in ima ettiklerine (veya benim oyle anladiklarima..) fazlasıyla ikna oldum. (ki zaten oyleydim ama eselemezdim bu konuyu). Iste raziel'in aşırı yetersiz buldugum bu cevabından baska bisey yokmus. Acı bi son gibi geldi bu bana. Bu kadar mı yani herşey? (omfg pwned tepkilerini kenara atalım da, acı bi hal almaya basladı inanclar) Raziel (omg) said: Hirsiz erkek ve hirsiz kadinin, (calip) kazandiklarina bir karsilik, Allah'tan, 'tekrarı önleyen kesin bir ceza' olmak üzere ellerini kesin. - Maide 38. Burda suçu işleyen fiziksel araçtır.Burda ki mana ise suçu işleyen niyeti , düşüncenin bunu tekrar yapmasını önleyecek şekilde önünü kesmektir. Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuskusuz onlardandir. Suphesiz Allah, zalimler topluluguna hidayet vermez. - Maide 51 Burda Yahudi ve Hristiyanlardan kasıt Allah'ın bize emrettiği erdemler sistemine karşı gelen nefsinin kölesi olmuş çarpıtılmış kesimle ilgili yapılan genellemedir. Haram aylar (sure tanınmış dort ay) siyrilip-bitince (cikinca) musrikleri bulduğunuz yerde oldurun, onlari tutuklayın, kusatin ve onların bütün gecit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kilarlarsa ve zekati verirlerse yollarini aciverin. Gercekten Allah, bagislayandir, esirgeyendir. - Tevbe 5 Burda durumu cisim fiziksel olarak düşünmemeliyiz .Müşrik çarpıtılmış düzeni yayan fikir yapısını ve bu fikri yayanları etkisiz hale getirmekten bahsediliyor. Olay bu. Hemen Iran'a işaret ediyorum ve şeriat'i örnek gösteriyorum. Ülkemizde bi zamanlar "inancı zayıf olanlar bile türban takıyor, sizler neden takmıyorsunuz!" sözleriyle görüntü gösterisine dönmeye başlayan bir ideolojiyi örnek gösteriyorum. Mantıklı bi anti-tezi olan var mı ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 anti tez değilde.konu kitlenir ztn birazdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 ema ya saygımdan dolayı editliyorum.sry ema :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 din - biray ile inandığı, kişi-kurum-güc-warlık arasında olan birsey ve cok öznel bi kavram böyle oluncada tartışmaya çok çok açık oluyor. problem tartışılması değil , birbirini tahrik,rencide edecek türden mesajlar olması henüz hazır değiliz böyle şeyleri düzgünce tartışmaya zorlamanın anlamı yok kanımca. modlarla,yasalarla olmaz bu tartısmalara engel , önce kendimiz efendi gibi yazıcaz cizicez anlatıcaz derdimizi hayırlısı bakalım kilit gelmez insallah bu basliga da :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 hemen konuyu editle sil, hayir emaya yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 said: Mantıklı bi anti-tezi olan var mı ? İnanç meselelerinde nasıl mantıklı bir tez veya anti-tez yazabiliriz ben henüz çözemedim daha. Çözen varsa yardım etsin lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 sil abi sırası değil kaç kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Ema'yi delirtmeye mi calisiyosunuz arkadaslar, ayip diye bisey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Hayır ozel olarak rica ettim seviyeli oldugu surece kilitlenmez. Fikir ozgurlugu. Yazmak isteyen yazsın, baslık serbesttir. Tartısmayı gozlemlemek istiyorum devam arkadaslar hadi. Sonuclar ilginc olucak kanımca. Tartısmasından kacmak yerine ustune gidiyorum bu sefer, uzunca bi sureden sonra kacmaktan sıkıldıgımı farkettim, ve aklı basında birsuru tartısmayı basarabilen insan varken bu baslıgı sonuna kadar goturmek istiyorum, size de inanıyorum. Devam lutfen (Not: "Konunun ustune gitmenin bi anlamı... var. Hem de kesinlikle var.") Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 seviyeli olunmuyor, seviyeli olanin da allah belasini veriyor cunku ema'nin deklerasyonu var ortada. bu konular tartisilmayacak, bosuna kilit vurdurtmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 mahalle baskısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 ssj4songoku said: İnanç meselelerinde nasıl mantıklı bir tez veya anti-tez yazabiliriz ben henüz çözemedim daha. Çözen varsa yardım etsin lütfen. savunamayacagin bi konuya neden inanıyosun onu soruyorum. Mantıklı degilse neden inanclısın. Baska secenegin olmadıgı icin veya anne babadan oyle gordugun icin mi Dogmatik?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Bence tartismaya gerek yok artik, bir yere varilmiyor Emayi 7/24 bilgisayar basinda mi tutucaz? Onun da isi, ailesi, hayati var ama degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Tartışılmayacak deyip konuyu kapatma çabası saçma... Bir kaç forumu eğlencelerine alet etme çabasındaki üye yüzünden tüm forum üyelerinin böyle bir kısıtlamaya maruz kalması hoş değil. bencesi bu tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bence de konu sağlam ama sular daha yeni yeni durulmaya başlamışken bodoslama girişmenin yeri de değil zamanı da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Çok basit bir soru sorcam. Kahnx, hiç tez yazdın mı? Yazdıysan kesinlikle bilgisayarında bir kopyası vardır. Detaylarını istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 O çıkmaz sokağa girmek yasak: DynamicK said: Paticik forumlarında bulunan her alanda şuandan itibaren dini ve siyasi içerikli konu açılması ve bu yönde mesaj atılması yasaklanmıştır. Bu yasak 2. bir emre kadar aynen devam edecektir. Moderasyon geldikten sonra mevcut kadromuz ile tekrar görüşüp karar değiştirebiliriz. Şuandan itibaren başta konu dışı bölümü olmak üzere hiçbir bölümde Din ve Siyasi içerikli konu açılmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Bence tartışılacak bişey yok, herşey ortada. Herkes istediğine inanmakta serbest. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde Anayasa ve Kanunlar ile yaşamımızı düzenliyoruz,ki bunlar medeni şekilde düzenlenen dinlerden bağımsız kanunlar, onun haricinde herkesin inancı kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Neyin peşindesiniz hln cozemedim ben bi deli kuyuya taş atmıs 10 akıllı cıkaramamıs misali aynı seyleri konusup duruyosunuz hem kime neyi ispatlıyosonuz ki bırakın Allah askına su tarz konuları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 baydı artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 deli tartışasım geldi, bazılarını görüyorum, isim vermek istemiyorum, özel mesajla bildirdim hepsine, özel isimleri küçük harfle yazıyorlar, kanıma dokunuyor, olm varya keşke polat alemdar modu olsa diyorum gerçek hayatta edit: Polat Alemdar olcaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 1.Dinde baskı olmaz teklif vardır ama ısrar kesinlikle yoktur. 2.Şeriat ben ettim oldu tarzında değildir.Günümüzde hiç bir toplumun şeriatı doğru yaşamadığının kanısındayım.Şeriat herkes onu yaşayacak seviyeye ulaştığında kendiliğinden ortaya çıkan sistemin adıdır. 3.Dinde mantık vardır çokda güzel tartışılır 4. Kuran da bir çok yerde mecaz ve yalın bir üslup kullanılmıştır bunda ki amaç Kur'anın muatabları arasında çoğunluğu teşkil eden avama karşı külli hakikatları ve derin umumi düsturları anlaşılabilir vaziyette gösterilsin ve fikirleri basit olan avama karşı muazzam hakikatlerin yalnız uçları ve basit br sureti gösterilsin. Yapılan başka bir hata ise Kur'andaki ayet çevirilerinin Kur'anın genelinden bağımsız olarak anlaşılmaya çalışılmasıdır.Halbuki bunlar yorumlanırken Kur'andaki diğer düsturlar göz önünde bulundurulmalıdırdemişim yani bunuda göz önünde bulundurarak ayetlere baktığınızda öldürmek ile zararın önünü kesmek, el kesmek ile bu kötü alışkanlığı yapan zihniyeti yok etmekten bahsedilmiştir.Dediğim gibi bu ayetleri tek başına yorumlamayın daha Kur'an da hoşgörü ve merhamete dahil bu kadar ayet varken sizce gerçekten aklınıza geldiği şekilde olması mümkün olabilir mi? 5.Ha ne dersem diyim siz tatmin olmayacaksınız o ayrı ama en basit bir mantık hesabında gidin annedeki merhameti veren Yüce Rabbim gerçekten asarım keserim diye ayet yolluyabilir mi.Kur'anda yasaklanan bir çok düşünce yapısıyla ilgili zahiri cismen örnek,misal vererek bahsederler.Sebebi de yukarıda yazıyor.Ha çok istiyorsanız bu konunun üzerine düşerim bir kaç gün sonra herkesi tatmin edecek bir metin koyarım buraya ama; madem burda artık bu konular tartışılmasın aklına birşey takılan varsa özelden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 DIN TARTISILMAZ DIN INANILIR DIN BIR INANCTIR DININ KANITI ARASTIRMASI OLMAZ YA INANIRSIN YA INANMAZSIN ...:::IN CAPS WE TRUST:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 lütfen bugün dinlenin abi. yalvarırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar